Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   80 / 398
(#) Zosi válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
az utolsó képen szerintem nekem is olyan nyákom van nem tudom nem urbános az ott van benne a 2 0,1 ohm-os ellenállás azok füstöltek:S
(#) Zosi hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
jah és a tranzisztorok alá kell csillám el kell szigetelni ugye? és olyan kérdésem is lenne hogy lehet e úgy próbálni hogy nincs rajta semmi hűtőborda mert olyan rossz a felfogatás hogy nem tudom rendesen megcsinálni ezzel a bordával majd szerzek másikat de már próbálni szeretnék.
(#) Tibi98 válasza Zosi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Igen, szigetelni kell a tranyókat, és ha nem is hatalmas borda, de valami alu idom (lehetőleg nagyobb méretű) mindenképpen ajánlatos az élesztéskor is!
Persze tisztességes borda nélkül nem szerencsés nagyon meghajtani a gépet.
(#) Zosi válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
értem oké
(#) Zosi hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
hova kell kötni a biztosítékokat hány ampereset kell és milyen fajtát?
(#) Tibi98 válasza Zosi hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Nekem az Alkotó-féle Ludwigh Quad van, ahhoz 4A-est ír, mindkét tápágba, ezen rá van tervezve a biztosítékfoglalat a panelra. Gondolom neked akkor nem ez a verzió van megépítve, de szerintem a 4A az rendben lesz nálad is. Szóval mind a +, mind a - ágba egy-egy 4A-es üvegbiztosítékot tegyél, valamint ne feledkezz meg a transzformátor primer körének biztosításáról sem, ha nincs beépítve gyárilag a védelem.
(#) Zosi válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
rendben úgy lesz köszönöm és a primer ágba milyen kel?
(#) Tibi98 válasza Zosi hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
2-3A körül
(#) Alkotó válasza Zosi hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
Az attól függ mekkora és milyen a trafód.
(#) Zosi válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
hát a primer oldala 230V a szekunder meg +-31V
(#) Zosi hozzászólása Márc 12, 2010 /
 
Most beletettem a primer oldalra is meg a szekunder oldalra is 2A-es biztosítékot és megszólalt de olyan hogy kifelé ugrik a hangszóró és olyan mint ha csak a jel átmenne de semmit nem erősít. először meg olyan volt hogy mikor bekapcsoltam nem ment és kikapcsoltam utána 5 másodperc elteltével megszólalt de megint csak annyit mint ha csak a jel átmenne rajta! Mi lehet vele a gond?
(#) Alkotó válasza Zosi hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Ezt jól megvaloszaltad... (talán még az marad ki a jellemzésből, hogy mondjuk pirosra van festve).
(#) Zosi válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
ja bocsi fekete
(#) válasza Zosi hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Alkotó némi iróniát csempészett a hozzászólásába, amivel arra próbált rávezetni téged, hogy elégtelenül válaszoltál a kérdésére. Így nem tud neked segíteni. Ahhoz, hogy meg tudja mondani neked, hogy milyen biztosíték kell a trafód primer körébe, írd le neki, hogy mekkora teljesítményű és milyen felépítésű a trafód. (Utóbbi csak akkor érdekes, ha toroidról beszélünk, mert az bekapcsoláskor a felépítéséből adódóan rövid ideig a névleges primer áram többszörösét is felveheti.)

szerk.: Ja, és ha kifelé ugrik a hangszóród, majd úgy is marad, akkor egyenfeszültség van a kimeneten. Első körben akaszd le róla a hangdobozokat, mert így nem lesznek hosszú életűek... A hibakeresésben majd a nálam okosabbak talán segítenek neked.
(#) Zosi válasza hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
még nagyon kezdő vagyok a hobbiban ezért vannak hiányos válaszaim szal csak konkrét kérdésre tudok válaszolni a trafó toroid trafó és 200w-os.
(#) válasza Zosi hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Értem.. Biztosítéknak én oda 1.6 vagy 2A-eset tennék, lassú kioldásút. Utóbbi - véleményem szerint - egészen biztosan elég lesz a hosszú távú működéshez.
(#) Bencze.k hozzászólása Márc 12, 2010 /
 
Torroid trafóhoz csak annyit fűznék,hogy én a 320 VA trafómat nem tudom elképzelni hosszútávon lágyinditó nélkül.Én 4A üveget használok primer oldalra,ma 6 bekapcsolásból 3x cseréltem biztit...

Alkotó: Lecsúsztam a trafóról (amit mailba beszéltünk),lett helyette a 320VA torroid,2x24/35v
Így már tutti a DC 49.8v + -
(#) Alkotó válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Mostanában olvastam KirályTibortól valami olyasmit, hogy minden csak addig tűnik egyszerűnek amíg nem kezdünk el érteni hozzá.
A trafók lelke elég bonyolult. Különböző gerjesztési szintre lehet őket beállítani, és nincs egységes álláspont arról, hogy alulgerjesztve, optimálisan gerjesztve, vagy kicsit túlgerjesztve kapjuk a legjobb eredményt. Ami tény, mindenképpen jó nagy áramlökést produkálnak bekapcsoláskor (sőt kikapcsoláskor is "rúgnak" egyet). Ezek ellenére a 320VA-es trafóméret még alatta van a lágyindítót igénylő teljesítménynek. 4A-s lomha üvegbiztivel még illene simán elindulnia. Az én Quadomban 400VA-es, 98%-ra gerjesztett toroid van, és szintén 4A-es hálózati biztosítékon keresztül indítva még egyszer sem kellett biztosítékot cserélnem az elmúlt pár év alatt.
Ha mégis használsz lágyindítót az nem fog ártani, csak ide még talán felesleges.
(#) Bencze.k válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Lehet,hogy a bizti itt van elásva.. Nem tudom,hogy milyet vettem,mondtam hova kell,adták. Annyi az különbség a többitől,ha átnézek rajta akkor az üvegben levő vékony szálon,mintha egy csepp lenne,úgy a közepén.
(#) Zosi válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Aham olyanom nekem is van!
(#) Zosi hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Köszönöm az eddigi válaszokat a biztosítékokra! És valaki tud mondani valami okosat hogy mit kellene csinálnom azzal a problémámmal hogy ha bekapcsolom csak halkan szól mint ha csak a jel átmenne rajta és nem erősít semmit a hangszóró pedig először kiugrik majd kicsit visszaáll rendes pozícióba? Először pedig olyan volt hogy bekapcsoltam kiugrott meg búgott de meg sem szólalt a zene kikapcsoltam eltelt 5 másodperc és akkor átjött rajta a zene. Ez mitől lehet és mit kellene csinálnom vele hogy működjön? Légyszíves segítsetek és ne haragudjatok ha kicsit értetlen vagyok vagy a kérdésekre kevés egyszerű vagy pontatlan választ adok még egyszer mondom életem első nagyobb alkotása lesz ez ha jó lesz ezért még nincs túl sok tapasztalatom az elektronikához.
(#) Bencze.k válasza Zosi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Szia.Most megint egy példát fogok felhozni.Nem vagyok müszerész,sem mindentudó,de van egy tesla nzc420 nagyon régi bakelitlemezes erősítőm is. Összekötöttem a számítógépemmel,mondom hallgatok rajta zenét.Hát nem jött össze.Nem akar megszólalni,fogtam egy videoton tunert rákötöttem din-din kábellel és úgy jó lett,minden oksa volt. De a számítógépes din-jeck átalakítós téma nem tetszett neki.Én a legelső quadomat úgy csináltam hogy lengő rca csati,semmi aux bemenet,csont nélkül rá a panelra,és megszólalt szépen.Biztosan jól kötöttél mindent?? Hogy áll most? Gondolok arra hogy a táp-panelok stb.. Potid van-e benn? Úgy próbáltad-e hogy rákötsz egy cd lemezjátszót? Én személyszerint úgy csinálnám a próbát,hogy táp ok,panel rendben rákötve,és úgy minden poti egyéb sallang nélkül,szóval csak a végfok:ráköt a számítógépre,és a hangkártya menüében szabályoznám a kimenő jelet.És a végeredmény úgy nézne ki hogy a végfok ugye a quad,elöfok a gép.Na most nekem már sikerült egy huszáros hurkot varázsolni a gép és egy mobilvinyó közé,és szétvágta a vinyót.Én ezt a testet not-bukkal csináltam,akksiról. De lehet baromságokat írtam le,ezért légyszíves várd meg valami tapasztaltabb user hozzászólását.Mint mondtam nem vagyok müszerész.
(#) water hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
Idézet:
„Az én Quadomban 400VA-es, 98%-ra gerjesztett toroid van”

Ez mit jelent? Mennyi a 100%? Csak azért kérdezem mert ilyen nincs. Van egy ajánlott érték amit a gyártó meghatároz az anyagra, ez módosulhat valamennyit attól függően hogy mennyire sikerül jóra a hőkezelés és a szalag feltekerése. Ebből alakul ki a névleges gerjesztés, amitől felfele nem ajánlott eltérni, lefele pedig értelmetlen.
(#) Bencze.k válasza water hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
ez úgy engem is érdekel,csak megvártam ,hogy valaki megkérdezze.
(#) Bencze.k hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
én most még sajnos itt tartok.A képek beszélnek.
(#) Zosi hozzászólása Márc 13, 2010 /
 
na basszus valami nagyon nem jó 2 hangszóróm le is égett a hangszóró kimenetén ott van 40 volt egyenáram:S
(#) Alkotó válasza water hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Ne blamáld magad!
Mellékletem egy fejlécet egy trafógyártó cég gyártási lapjáról. Pirossal bekereteztem amit látnod kell. (A konkrét adatokat azért vágtam le, mert ezt ők sem szokták kiadni, én külön kérem el mindig, hátha utólag kell rajta valamit változtatni.)

img172.jpg
    
(#) Robi85 válasza Zosi hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Ha leégett a hangszóród akkor valószinűleg a végtranzisztoraid meghaltak. Szedd ki őket és mérd meg szakadásvizsgálóval. Ha sipol a müszer akkor biztosan halott a tranyó.
(#) Zosi válasza Robi85 hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
oké köszi! Ja és nem tudom hogy ugye van a tranzisztor és ha simán megmérem akkor nem sípol sehol ha viszont beleteszem az erősítő áramkörében akkor 2 lába sípol egymással ez normális?
(#) water válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Erre a képre inkább nem reagálnék...
Következő: »»   80 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem