Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Meg még az azutánit is megnézném, mert mintha az is vékonyabb lenne, vagy szakadt...
![]()
Ok, a kedvetekért holnap még egyszer megmérem az átkötéseket, és a körülötte lévő részt, de nem hiszem, hogy ez a gond.
![]() A képet torzítja, hogy karcos a lakkréteg, de a műszer az nem csal. Viszont itt egy fémdoboz csatlakozik a panelhez, melynek a következő csatlakozópontjai vannak: Ant, Agc, B+,Vt,Out,Osc. Mindkét képen látszik. Sok rádióba láttam már ilyet, de sajnos ezen a területen nem vagyok otthon. Viszont ha az fm részhez van, akkor talán vannak jellemző feszültségek ezeken a kimeneteken, amiket megmérve talán esélyem lenne a hiba behatárolására.
Valami ilyesmi, lehet:Bővebben: Link
Szia
Nekem például ugyan ilyen hibát produkált az autórádióm. Mivel általában Cd-t hallgatok, fogalmam sincs mióta lehetett rossz a rádió része. Csak pár napja szereztem egy antennát és amikor próbáltam keresni adót nem talált semmit és csak magas hangerőn volt valami sistergés. Végülis kontakt hiba volt a tuner körül, ott mindent átforrasztottam, azóta működik. Azt azért hozzáteszem hogy szemre nem látszott semmi hiba a forrasztásokkal.
Igen ez az FM tuner akar lenni. Ha csak halk sziszegés van, akkor az oszcillátor jel nem jut el a helyére. vagyis nálam ez volt. Forraszd át a tuner lábait is, mert lehet, hogy használ. Én már megszívtam egy ilyennel. Tök jó kis rádió, de a tuner nem megy benne. Megmelegítem az osc lábat és egy pár másodpercig jó, majd újra elhallgat.
![]()
Sziasztok.Lenne 1 kérdésem.Van nekem 1 Pioneer DEH típusú autórádióm és nem akar szólni a 4 hangszóróm.A mélyládám megy.Elemmel végig néztem a hangszórókat és a kábeleket azok jók gondolom mert recsegnek rá,a rádióban a bizti is jó de így sem szól.Lenne valakinek valami ötlete miért?
Előre is köszi. Mohoka
Sziasztok!
Van egy Grundig autórádióm, a rádió tökéletesen működik, de ha bármilyen CD-t rakok be azt irja ki: Error 1. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
Hali!
Ha nincs véletlenül valami elállítgatva benne, pl. némítás, stb., akkor elképzelhető, hogy kiment benne a végfok. A mélyládád gondolom saját erősítőn keresztül a fej LINE kimenetére csatlakozik. De mivel a hangszórókat és a kábeleket elemmel nézted meg, ez arra enged következtetni, hogy nem nagyon vagy jártas ilyesmiben, ezért inkább keress fel egy szakembert a környékeden. ![]()
Szia! Szerintem gyenge már az olvasófej benne,vagy poros a lencse, de ez csak ötlet.(nem irtad mennyi idős, milyen tipusú) Az enyém (nem grundig) amikor ilyen hibát ir ki akkor megpucolom a CD-t, vagy várok amig "bemelegszik".
Az előző oldalakon általam is említett MNC innocd nevű autós fejegységet sikerült helyrehozni. Eközben sikeresen kitanulmányoztam bonyolult lelki világát.
![]()
Közzé tehetnéd a látottakat, és a tapasztaltakat.
Tényleg, ez engem is érdekelne, csupán csak kiváncsiságból.
Csinálok egy összefoglaló dokumentációt képekkel és feltöltöm. A legfontosabb dolgokat leírom benne. De konkrét kérdésekre addig is tudok válazolni privátban vagy itt is.
hello az MNC INNOCD autórádióban hogy lehet bele tekerni a számba? szinte nyomkodttam már indent de ne sikerült
Itt már felmerült ez a probléma. Nem tudom van-e rá megoldás.Bővebben: Link
Nem lehet! A leírás nem jó.
Üdv! Elég érdekes problémám van... 1 Sony CDX-GT23-as autósrádióm van, olyan gondom van vele hogy, be van kötve 1 mélynyomó is amit a rádió kapcsol ki és be! Ha a rádiót CD-re vagy AUX-ra kapcsolom egyszerűen nem kapcsolja be a mélynyomót, de ha rádióra kapcsolom akkor bekapcsolja, mi lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm!
Hali. Nem láttam még ilyet, de mivel az erősítőt a elektromos antenna száljára szokták kötni, lehet, hogy a fejegység csak akkor ad rá jelet, ha radióra van kapcsolva.... Kell adni neki egy gyújtás utáni +-t.
Köszi... de kb. 1 hete csinálja ám ezt, előtte hónapokig működött... :S aztán gondolt 1et és így csinál...
Ezt nem írtad az elején
![]()
Sony-kon 2 külön kimenet van az elektromos antenna és az erösitö részére. Annyi a különbség köztük, hogy az erösitöén bekapcsolt készüléknél mindig megvan a 12V, az antennáén csak rádio üzemmodban (ez azt eredményezi, hogy ha átváltasz cd-re, behuzza az antennát). Azonban ezt a funkciot a menüben valahol le lehet tiltani. Valoszinüleg ezt piszkáltad el.
Az egyik vezeték kék, a másik ha jol emlékszem kék-fehér.
Nekem csak 1 kék vezetékem van és arra is van és volt is rákötve... hát nem tudom a menüben hol lehet átállítani abban nem tudna valaki segíteni? Könyvében semmi sincs...
![]()
Csak egy tipp!! Ha sehogy sem sikerül rájönni a probléma okára és a fejegység úgy van bekötve,hogy a gyújtás ACC állásra bekapcsol,akkor kösd rá az erősítő kapcsolószállját is az ACC állásra és így tuti be fog kapcsolni mindig,függetlenül attól,hogy rádió-t vagy cd-t hallgatsz
![]()
Te, ezen nincs is RCA az erösitönek, hogy kötötted be? (Igy logikus, hogy remote kivezetés sincs)
Villamossági szerelő kötötte be még régebben én meg azóta nem nyúltam hozzá... a 2 hátsó hangszóróról lett a jel lehozva...
De akkor elmondhatnád mire gondolsz hogy mi a hiba... ![]() de a remote kivezetés ez kapcsolja ki-be az erősítőt, nem? és eddig rendessen müködött...... ![]()
Most beszéltük meg, hogy a tieden nincs rem kivezetés. Minek is lenne, ha erösitö-kimenet sincs. Egy kék van, a motoros antennáé, amit tudtommal a menüben át lehet állitani. Régen volt Sony-m, abban át lehetett, de már nem emlékszem, hogy.
Esetleg probálkozz meg egy teljes áramtalanitással, nem tudom, azután melyik funkcioja lesz aktiv, meg kell probálni.
(Talán az AF/TA gomb nyomkodásával, vagy nyomvatartásával?)
Kerestem egy képet Sony rádiorol, és bevillant valami halvány emlék.
![]()
Hali! Fogas kérdés, csak erős idegzetűeknek
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |