Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 29
(#) titi válasza Mr.Gibbs hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Ha a fő potit tekerve nem változik semmi, akkor nem értem miért gondolod, hogy "belebeszél" a dolgokba?
Másrészt a PT IC kimeneteit leválasztottad onnan, ahová a másik panelt bekötötted? Mert ha nem, az esetleg beleszólhat, ha az ott megjelenő jelet "lehúzza" föld felé.
(#) Stranger hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok

Van egy a targyban emlitett hangrendszerem, 5000 szeriaban, kb fel/egy eve be csapot hozzank a villam, termeszetesen elszalt a hangrendszer is. Akkor kicsereltem a pt2323 es pt2258 Ic-ket es mukodott forrasztani azt tudogatok, de nem nagyon ertek a meresekhez tehat csak ugy az itteni utana olvasgatas es szerencsebe bizva fogtam neki. Legnagyobb meglepetesemre tokeletesen mukodott, a multheti villamig. De most mas a helyzet, nagyon halkan szol kb a hangero 80-90% nal ! Ebbe szeretnem kerni a tanacsotokat, hogy most mit csereljek? Valaszotokat, es a ram szant idotoket is elore koszonom. Uvd Stranger
(#) titi válasza Stranger hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Hali!
Neked is csak azt tudom mondani, hogy le kell próbálni, hogy hol "tűnik" el a hang. Bővebben: Link
Javaslom olvasd el a teljes beszélgetést.
(#) Stranger válasza titi hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Hello

Most lehet nagy hulyeseget kerdezek, de honnan szedjem a jelet?? Azt tudom mi a kondi, es melyik a + laba :d
(#) titi válasza Stranger hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

valamilyen külső jelforrás, pl. egy mp3 lejátszó, vagy egy HIFI Line kimenete, stb.
(#) Stranger válasza titi hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Koszonom, erre gondoltam en is . bb
(#) wnd hozzászólása Jún 10, 2010 /

Üdv,

Nekem egy Genius SW-3600 5.1es hangrendszerem van, és a következő a problémám: a 2 front valamint a 2 rear hangszórók nem szólnak, csak a center és a sub. Végig olvastam az egész fórumot úgy látom nem csak nálam fordult elő ez a probléma. Tulajdonképpen nem nagyon vagyok jártas az elektronikában, de úgy gondolom a sok olvasgatás után bele merek fogni a dologba. Abban szeretném segítségeteket kérni hogy hol is kezdjem az egész műveletet.. olvastam hogy a két végfoknak külön tápellátása van és hogy először a trafót érdemes kimérni lehet hogy az abban levő biztosíték hunyt ki. A trafóból 2 vezeték csomó van a 2 nyákra kötve. Egy 6 szálból álló (piros, piros, sárga- sárga, fekete) és egy 3as (kék kék fekete), gondolom a 3as vezetékcsomó lehet a ludas, azaz azt kéne kimérnem, multiméterem nincs a holnapi nap folyamán fogok venni egyet és úgy tudom elvégezni a leírtakat. Ha esetleg segít valaki akkor légyszíves részletesen írja mit hogy.

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget! Üdv Balázs.
(#) titi válasza wnd hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hali!
Jelentkezz, ha már van mivel mérni...
(#) wnd válasza titi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Addig esetleg írhatod ha van tipped mi lehet, plusz a kérdésem az lenne ha esetleg a tápba kiment a biztosíték, akkor azt az IC zárlata okozhatta? tehát lehetséges hogy azt is cserélnem kellesz? vagy hülyeséget beszélek!?:S
(#) titi válasza wnd hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nem szeretnék elkezdeni találgatni, hogy mi a hiba.
Először mérni kell, aztán lehet következtetéseket levonni.
Egyébként lehetséges az is. De többet majd a tények ismeretében.
(#) wnd válasza titi hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Kimértem a tápból jövő 3as vezeték csomót (kék fekete kék) nuku fesz jön ki rajta.
(#) KTobi válasza wnd hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Biztosíték? Vedd ki a biztosítékot és előtte is mérd meg.
(#) wnd válasza KTobi hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

ha a hátsó panelon lévő biztosítékra gondolsz kivettem, milyen értéket kéne kapnom.
(#) KTobi válasza wnd hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Ha a primer oldalit vetted ki, akkor biztos nincs kimenet; ellenállást mérj a biztosítékon, ki kell, hogy fütyülje, vagy rövidzárlatot mutatnia(0 Ohm).
(#) wnd válasza KTobi hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

a tápegységben levő biztosítékra gondolsz? bocsi a hülye kérdésekért nekem a multiméter is egyenlőre újdonság, rá kell jönnöm mit hogy állítsak rajta stb
(#) wnd hozzászólása Jún 11, 2010 /

nos, szétbontottam a tápot, a két olvadó biztosítékot direktbe kötöttem h megnézzem úgy mit reagál a dolog, rossz nem sülhet ki a dologból gondoltam én hisz uúgy csak továbbítom az áramot a panel felé ahogy a biztosítéknak kellene. Erre az történt hogy a 4 hangfalért felelős TDA 7269A (ha jól olvastam) füstölt egyet, gondolom akkor zárlatos. Ötlet?
(#) titi válasza wnd hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Nem hiába van biztosíték...
Ki kell cserélni az elfüstölt IC-t.
A gyári hangfalak vannak rajta?
Lehet tudni valamit az előzményekről? Mikor, hogy hallgattak el a hangszórók, stb...?

Nos ezt a hangfalrendszert egyik ismerősöm vettem magának használtan, ő azt mondta összedugta ment minden majd kb 5 perc után meg is adta magát. Szóval nem tudom hogy pont ilyen szerencséje volt vagy voltak korábbi előzmények az első tulajdonosánál, bár belepiszkálgatásokat nem láttam szóval kizártnak tartom.
Amúgy igen a gyári hangfalak voltak/vannak rajta.

Esetleg tudod honnan tudnék beszerezni ilyen IC-t, és kb mennyiért? Eddig csak ebayen találtam postával együtt 7fontért.

Oké már találtam egy magyar oldalon pár száz forintért, de nem tudom tuti ez a belevaló e légyszíves nézd meg, várom válaszod.

Link:

http://eurobeat.hu/index.php?/Elektronikai-alkatreszek/Felvezetok-b...lektro

TDA7269A

Igen, csak ne bontottat vegyél!

Köszi szépen akkor rendelek belőle, legközelebb akkor jelentkezek ha már megérkezett.

Még egyszer köszi a gyors válaszokat

(dehogy veszek bontottat (: )

Ha a gyári hangfalakkal adta meg magát, akkor esetleg majd érdemes lenne kimérni a hangfalat, hogy nem zárlatos-e valamelyik. Gondolom a bekötéssel nem volt gond, vagyis megfelelően voltak bekötve.

Azt nem tudom hogy előttem hogy kötötték be, végül is az is elképzelhető hogy nem jól. Én természetesen jól, de jó ötlet a kimérés, csak írd le pontosan hogyan, nem nagyon vágom ezt a multimétert hogy hova állítsam, hangfal kiméréskor meg hova tegyem a két villát (a két becsatlakozóra?) Köszi

(úgy is van még egy uilyen 5.1em amire köthetem őket mérésre)

Dióda, vagy ellenállás mérés (200 ohm) állásba teszed a multit, és a hangfal csatlakozójára kötöd. Majd leolvasod a kijelzőt.
Még valami, a négy hangszóróhoz két IC tartozik, mind a kettő elfüstölt? Másrészt ha a biztosítékok ki voltak égve, akkor a Center sem szólhatott volna, mert az is arról a tápról megy. Nekem itt valami nem kerek...

Nem arról megy, 2 nyák van mind2nek külön tápellátás, ezt a (hibás) nyákot ki is vettem, a másikról meg megy a center meg a sub

Aham kimértem mind a 4et, kereken 8ohm, szval az jó akkor

Ja, most nézem, ez nem 5005-ös... más rajzot néztem.
Akkor azok jók.
Ja, és vegyél majd megfelelő értékű biztosítékot is (akár többet is, hátha szükség lesz rá), az átkötést pedig felejtsd el.

Természetesen teszek bele ugyanolyan biztosítékot mint ami volt csak a dugó elé a vezetékre és nem a trafóhoz(ba). Remélem ha ezt megcsinálom működni fog úgy ahogy a másik, ennek kb 5 éve semmi baja..

Azt esetleg tudod fejből hogy milyen amperes biztosíték kell bele?

Azt nem tudom.

Na akkor megműtöm aztan megpróbálom kideríteni.

Mára off alkatrész hiányában úgy sem tudok most semmit csinálni, jelentkezem amint megvan minden ami kell.

Köszi a sok segítséget, hali

(közbe megvan 250V 3.15A)
Következő: »»   7 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem