Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a fő potit tekerve nem változik semmi, akkor nem értem miért gondolod, hogy "belebeszél" a dolgokba?
Másrészt a PT IC kimeneteit leválasztottad onnan, ahová a másik panelt bekötötted? Mert ha nem, az esetleg beleszólhat, ha az ott megjelenő jelet "lehúzza" föld felé.
Sziasztok
Van egy a targyban emlitett hangrendszerem, 5000 szeriaban, kb fel/egy eve be csapot hozzank a villam, termeszetesen elszalt a hangrendszer is. Akkor kicsereltem a pt2323 es pt2258 Ic-ket es mukodott ![]() ![]() ![]()
Hali!
Neked is csak azt tudom mondani, hogy le kell próbálni, hogy hol "tűnik" el a hang. Bővebben: Link Javaslom olvasd el a teljes beszélgetést.
Hello
Most lehet nagy hulyeseget kerdezek, de honnan szedjem a jelet?? Azt tudom mi a kondi, es melyik a + laba :d
valamilyen külső jelforrás, pl. egy mp3 lejátszó, vagy egy HIFI Line kimenete, stb.
Üdv,
Nekem egy Genius SW-3600 5.1es hangrendszerem van, és a következő a problémám: a 2 front valamint a 2 rear hangszórók nem szólnak, csak a center és a sub. Végig olvastam az egész fórumot úgy látom nem csak nálam fordult elő ez a probléma. Tulajdonképpen nem nagyon vagyok jártas az elektronikában, de úgy gondolom a sok olvasgatás után bele merek fogni a dologba. Abban szeretném segítségeteket kérni hogy hol is kezdjem az egész műveletet.. olvastam hogy a két végfoknak külön tápellátása van és hogy először a trafót érdemes kimérni lehet hogy az abban levő biztosíték hunyt ki. A trafóból 2 vezeték csomó van a 2 nyákra kötve. Egy 6 szálból álló (piros, piros, sárga- sárga, fekete) és egy 3as (kék kék fekete), gondolom a 3as vezetékcsomó lehet a ludas, azaz azt kéne kimérnem, multiméterem nincs a holnapi nap folyamán fogok venni egyet és úgy tudom elvégezni a leírtakat. Ha esetleg segít valaki akkor légyszíves részletesen írja mit hogy. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget! Üdv Balázs. ![]()
Addig esetleg írhatod ha van tipped mi lehet, plusz a kérdésem az lenne ha esetleg a tápba kiment a biztosíték, akkor azt az IC zárlata okozhatta? tehát lehetséges hogy azt is cserélnem kellesz? vagy hülyeséget beszélek!?:S
Nem szeretnék elkezdeni találgatni, hogy mi a hiba.
Először mérni kell, aztán lehet következtetéseket levonni. Egyébként lehetséges az is. De többet majd a tények ismeretében.
Kimértem a tápból jövő 3as vezeték csomót (kék fekete kék) nuku fesz jön ki rajta.
Biztosíték? Vedd ki a biztosítékot és előtte is mérd meg.
ha a hátsó panelon lévő biztosítékra gondolsz kivettem, milyen értéket kéne kapnom.
Ha a primer oldalit vetted ki, akkor biztos nincs kimenet; ellenállást mérj a biztosítékon, ki kell, hogy fütyülje, vagy rövidzárlatot mutatnia(0 Ohm).
a tápegységben levő biztosítékra gondolsz? bocsi a hülye kérdésekért nekem a multiméter is egyenlőre újdonság, rá kell jönnöm mit hogy állítsak rajta stb
![]()
nos, szétbontottam a tápot, a két olvadó biztosítékot direktbe kötöttem h megnézzem úgy mit reagál a dolog, rossz nem sülhet ki a dologból gondoltam én hisz uúgy csak továbbítom az áramot a panel felé ahogy a biztosítéknak kellene. Erre az történt hogy a 4 hangfalért felelős TDA 7269A (ha jól olvastam) füstölt egyet, gondolom akkor zárlatos. Ötlet?
Nem hiába van biztosíték...
Ki kell cserélni az elfüstölt IC-t. A gyári hangfalak vannak rajta? Lehet tudni valamit az előzményekről? Mikor, hogy hallgattak el a hangszórók, stb...?
Nos ezt a hangfalrendszert egyik ismerősöm vettem magának használtan, ő azt mondta összedugta ment minden majd kb 5 perc után meg is adta magát. Szóval nem tudom hogy pont ilyen szerencséje volt vagy voltak korábbi előzmények az első tulajdonosánál, bár belepiszkálgatásokat nem láttam szóval kizártnak tartom.
Amúgy igen a gyári hangfalak voltak/vannak rajta. Esetleg tudod honnan tudnék beszerezni ilyen IC-t, és kb mennyiért? Eddig csak ebayen találtam postával együtt 7fontért.
Oké már találtam egy magyar oldalon pár száz forintért, de nem tudom tuti ez a belevaló e légyszíves nézd meg, várom válaszod.
Link: http://eurobeat.hu/index.php?/Elektronikai-alkatreszek/Felvezetok-b...lektro TDA7269A
Köszi szépen akkor rendelek belőle, legközelebb akkor jelentkezek ha már megérkezett.
Még egyszer köszi a gyors válaszokat ![]() (dehogy veszek bontottat (: )
Ha a gyári hangfalakkal adta meg magát, akkor esetleg majd érdemes lenne kimérni a hangfalat, hogy nem zárlatos-e valamelyik. Gondolom a bekötéssel nem volt gond, vagyis megfelelően voltak bekötve.
Azt nem tudom hogy előttem hogy kötötték be, végül is az is elképzelhető hogy nem jól. Én természetesen jól, de jó ötlet a kimérés, csak írd le pontosan hogyan, nem nagyon vágom ezt a multimétert hogy hova állítsam, hangfal kiméréskor meg hova tegyem a két villát (a két becsatlakozóra?) Köszi
(úgy is van még egy uilyen 5.1em amire köthetem őket mérésre)
Dióda, vagy ellenállás mérés (200 ohm) állásba teszed a multit, és a hangfal csatlakozójára kötöd. Majd leolvasod a kijelzőt.
![]() Még valami, a négy hangszóróhoz két IC tartozik, mind a kettő elfüstölt? Másrészt ha a biztosítékok ki voltak égve, akkor a Center sem szólhatott volna, mert az is arról a tápról megy. Nekem itt valami nem kerek...
Nem arról megy, 2 nyák van mind2nek külön tápellátás, ezt a (hibás) nyákot ki is vettem, a másikról meg megy a center meg a sub
![]() Aham kimértem mind a 4et, kereken 8ohm, szval az jó akkor
Ja, most nézem, ez nem 5005-ös... más rajzot néztem.
Akkor azok jók. Ja, és vegyél majd megfelelő értékű biztosítékot is (akár többet is, hátha szükség lesz rá), az átkötést pedig felejtsd el.
Természetesen teszek bele ugyanolyan biztosítékot mint ami volt csak a dugó elé a vezetékre és nem a trafóhoz(ba). Remélem ha ezt megcsinálom működni fog úgy ahogy a másik, ennek kb 5 éve semmi baja..
![]() Azt esetleg tudod fejből hogy milyen amperes biztosíték kell bele?
Na akkor megműtöm aztan megpróbálom kideríteni.
Mára off alkatrész hiányában úgy sem tudok most semmit csinálni, jelentkezem amint megvan minden ami kell. Köszi a sok segítséget, hali ![]() (közbe megvan 250V 3.15A) |
Bejelentkezés
Hirdetés |