Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok! egy olyan jelegű gondal fordulok hozzátok hogy nekem is van egy ilyen Genius 5.1 theater-m és bekapcsolás követöen nem reagál a fö hangerö gombra ...nagyon halk torz zene jön max on is (nintha walkment halgatnék ) .az elözményeket sajnos nem tudom vagyis homájos (álitolag pukant egyet zenehalgatás közben) .pár ezer forintért sikerült hozájutnom amugy nagyon szép álapotban van remélem lessz hozáértö segitség a dologban
![]()
Hali!
Először szedd szét, és nézd meg a végfok IC-ket, látszik-e rajtuk sérülés. Aztán ha már megtaláltad a mondat eleji nagybetűket, írd meg, hogy mi a helyzet, és akkor igyekszünk segíteni, hogy mit nézz meg. Arra majd rögtön felehetsz is, hogy mind a hat hangszóróból ez a jelenség?
Szia! Megvan a Nagybetü
![]() Viszont rámértem a tápra is és az egyik 15volt-os kimenetnél nincs fesz .Kicsomagoltam a trafot és az egyik bizti szált el eddig ennyit tudok .
Ezek szerint az IC-k fél-tápfeszültséget kaptak, ami nem biztos, hogy szerencsés rájuk nézve. (De ezt majd később.)
Először a tápot kellene rendbe tenni, válaszd le az erősítőről, majd pótolni kéne a rossz biztit, és megnézni, hogy rendben megvan-e a feszültség. Aztán ellenállásmérővel rámérni a panelra, oda, ahová a táp csatlakozott, hogy nincs-e zárlat. Ha rendben van, akkor visszakötheted a tápot, és hangszórók nélkül bekapcsolod, megnézed mit mutat. Az első gyanús jelre azonnal kikapcsolod. (Pl. nem füstöl-e, nem melegszik valami.) Ha semmi gyanús, akkor ellenőrizd a feszültségeket még egyszer, és a végfok kimeneteinél (ahová a hangszórók csatlakoznak) is mérsz feszt. Ha a kimeneteken nincs fesz, és semmi gyanús jelenség, akkor már lehet esélyed, hogy a végfok IC-k jók. Következőlépésben mérd meg a hangszórók ellenállását. Ha az is rendben, akkor rákötöd a hangszórókat és jöhet egy próba. Ha szerencséd van megszólal, ha nem, vagy ha már valamelyik korábbi pontnál gond van, akkor jelzed, hogy mi a helyzet. Azonban az még mindig zavar engem, hogy mind a hat rossz, ugyanis ha jól emlékszem, a szub és a center más tápról megy.
Jo rendben van ugy járok el ahogy leirtad....Annyit jovolna tudni hogy A bizti volt ez?! mert a forumot olvasgatva valami rémlik ..talán 2A?
És igazad van a sub ,és a center más táprol megy.
Nem volt igazam, mert a center ugyanarról megy, csak a sub megy másról.
Viszont a műveleti erősítők is erről mennek, és valószínű, azért ez a jelenség mind a 6 csatornán. Biztosítékról nincs adatom, de kicsit visszább wnd azt írta: Idézet: „250V 3.15A”
A trafo tipusa CTP-10311u
Hmm AutPut Ac-28vct/2.4A 12vct/1A 40vct/1.2A És a TYPE FUSE 5A érdekes hogy akkor én hogy mértem 2x15v ?ennek kéne tudni h mekkora A-el megy... Vagy a 28vct/2.4A osztja le? azaz 1.2 A lenne?
Mint az általad leírt adatból is láthatod, két feszültség van.
Van 2*28V, erről megy a sub, és van 2*12V, erről pedig a többi. Te ez utóbbit mérted az egyenirányítás és puffer után. Az említett 5A pedig gondolom a betáp oldali biztosíték. Ez nem egyenlő azzal, ami neked kell.
Akkor meg is van a 1A.... egy kérdésem lenne még mivel nemvagyok nagy electro guru ...Hogy fogom én ezt ujra leszigetelni ...vagyis mivel lehetne ? Érdekes megoldás hogy igy a trafon belül helyezik el ,mérnem lehetett a panelra ültetni ezt a pár biztositékot ?!Kici kinai modszer
![]()
Hagyd trafón kívül, ha engedi a vezeték.
Azlesz de akkor már az összeset megcsinálom igy ....Hogy nekeljen vele álandoan barkácsolni..... de van 1 sejtésem hogy nemcsak ennyi baja lessz ennek a rendszernek mármint a biztositék.Tuti szivnifogok még vele ahogy igy visszaolvastam.
Szia ujra .Kicseréltem az összes biztositékot a trafon belül.Lengőbiztositék házakal oldottam meg. 5db
A meglepetés az hogy mind 5A -al van/volt a trafon belül biztositva . Én 1-1.2A biztiket raktam bele mivel ezt beszéltük . A sub 1 pillanatra életre kellt de levágja azt az 1A-t gondolom kevés neki ,rövidzárat ill szakadást nem találtam .Vagy nem voltam elég körültekintő ?! De az 1A nem 5A -r emiatt is levághatja? Eddig 2 db bizti volt meghalva ...az egyik a 15 v-oldal a másik 22v kimenetnél ez a gyári biztivel volt.
Egyértelmű hogy olyan erősségű biztosíték kell bele amilyen volt benne.
Szia Wnd .igen igazad van csak furcsa h az adatlapon és a trafon belüli biztositékok 2 külömbözö Amperszámal vannak .
![]()
Miután kicserélted a biztosítékokat, úgy jártál el a próbával, amint leírtam?
hali, nah megérkeztek az alkatrészek (ic, biztosíték) kicseréltem full működik!
Köszi az összes helpet! ![]()
Igen ugy jártam el !Bár kevés volt az 1A-er és bekapcsolás megrántotta ....holnap veszek 5A biztiket és kiderül hogyan tovább
Na bizti csere megvolt.....A nagyobbik panelon lévő egyik IC-ből kijött az asztmüködtetö füst :S na a második kép az amin nincs semilyen felségjelzés....A másikon kivehető hogy mi az csak annyi h ezek párban vannak?Mégsem csináltam mindent jol......
![]()
Ezek szerint ez az IC volt a felelős a biztosíték kiégése miatt.
Csak ugye a biztosíték tette a dolgát, és ezért nem durrant el hamarabb az IC. Cseréld ki az elfüstölt IC-t, aztán valószínűleg jó lesz a cucc. Persze azért majd aszerint járj el, amit már korábban írtam. Visszatérve a biztosítékra, te nem kevered össze a fő biztosítékot a trafóban lévővel? Mármint az értékek értelmezéséből nekem ez a gyanúm.
A trafon belüli összes biztositékot kiszetem....Nagyito alatt meglestem és 5A-esek voltak .ezért csodálkoztam énis rá!Mivel az adatlapon 1-1.2A volt.
![]() ![]()
Biztos nem lehet kihámozni a típust? Látom, hogy az ép TDA7360, valószínű a másik is az, de nem tudom egyértelműen állítani.
Sikerült leolvasni a hibás IC-t ! TDA 7296 . érdekes hogy 4db ic van benne de mind a 4 külömbözö.
![]() ![]()
Megint elszált ez a .......
![]() ![]()
Nem terheled túl?
Megnézted a rákötött hangszóró ellenállását?
gyári hangfalal és uj kábelekel ...nemvolt rövidzárlat
![]()
szasztok! nekem kilötte a villám az 5.1 em. naggyából megvannak a hibás alkatrészek. amit sikerült beszerezni megvettem , a többit megrendeltem azt csütörtökön hozzák. most a kérdés az lenne h amik voltak gyárilag rajta , olyat nem kaptam , csak más félét , h ezeket nyugott szivvel cserélhetem , vagy érdemes lenne ugyan olyanra cserélni mint volt ...? a cucok : 0,1 uf 50v http://www.syntax.com.tw/proddata/CF/CF-0.1UF50VEM.JPG helyett kaptam c2412 100n K 63v -t. 100uf 25v helyett 100uf 50v kaptam. 22uf 25v helyett 22uf 35v kaptam. az 1uf 50v pedig fele akkora sincs mit a gyári , most ezek tökéletesek a gyáriak helyett ? genius 5.1 5000 hangcucc végpaneljein vannak. meg a kérdés h a sub ic je , ki tudja milyen kell bele ? mert ez szo szerint kettéégett igy csak a TDA részt lehet leolvasni róla. msn cimem : ***********************vegyen fel aki tud segiteni , köszi !
Látom új vagy az oldalon, és nem olvastad el a fórum szabályzatát. Nem kell kékkel rikítóvá tenned a hozzászólásod, ellenben használd a shift billentyűt mondatkezdéskor. Nem chatszlengelünk. Ha megnézed a többiek hozzászólásait, látható mik az alapvető elvárások errefelé. Nem kérjük hogy magánban segítsen valaki, mert abból nem hasznosul semmilyen tudás a többiek számára. szamóca
A helyettesítő értékek megfelelőek.
Itt vannak a szervízdokumentumok. Válaszd ki neked melyik típus a megfelelő, és töltsd le, abban benne van a kapcsolási rajz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |