Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   164 / 489
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Szia!

Szép lett a panel, rossz idő esetén sem fogsz unatkozni a hétvégén...
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Szia! Ha jól megy minden akkor a héten kész lesz a hardver a meghajtás és a táp a legnehezebb része a rotort egy délelőtt be tudom ültetni de azt a végére hagyom
(#) knobor hozzászólása Jún 23, 2010 /
 
itt van a kép nem tudom mi lehet a baj

DSC01037.JPG
    
(#) patexati válasza knobor hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Szia! A képen nem látszik sok minden de leírhatnád mi aggaszt! mivel próbáltad ki a tekercset? Van kész bázisod vagy valami PVM vezérlő mivel kipróbálod?
(#) patexati hozzászólása Jún 25, 2010 /
 
Sziasztok! Írok pár szót nehogy azt higgye valaki leálltam vagy lazsálok de még nem ölt bennem végleges tervet az egész addig nem valósítom meg fizikailag.. Sima PC venti fogja hajtani semmi extra és számításaim szerint bőven 1500 feletti fordulatot fog elérni a rotor a minimális súly miatt! A ventikben érdemes válogatni nem csak a méret hanem a forgórész mágnes ereje a mérvadó.. Ami most megy az egy erős régi tápventi de az 16F690 SMD verziót 2600-al is képes pördíteni.. Ezért adtam le az erős motorról mert itt nem szükséges! Pár kép a táplálásról mi nem végleges de majd tesztelem.. Az érintkezői rugós aranyozott érintkezői Nokia 3310,3330,stb típusban van ilyen az antenna csatlásnál..Ide tökéletes de más megoldás is jó természetesen nekem ez volt kéznél.
(#) Norberto válasza patexati hozzászólására (») Jún 25, 2010 /
 
Nekem lenne egy kérdésem.

Ha jól látom, 3 érintkező sáv lesz a mozgás közben, aminek "feladata" van.

Ebből a két szélsőnél nem teljes a vezetőcsíkből álló kör, hanem meg van szakítva. Itt miként valósul meg a feszültség- vagy az adatátadás? Vagy a lendület továbbviszi a propellert?

De lehet, hogy alapjában nem is értem most az egészet.
(#) Hp41C válasza Norberto hozzászólására (») Jún 25, 2010 /
 
Szia!

Ha jól tudom, ebben a változatban is forgótrafó viszi át a tápot (és tervek szerint még az adatot is) a rotorra. A felületek csak a motorral történő kiegyensúlyozáshoz elforgatási lehetőséget adnak.
(#) Norberto válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 25, 2010 /
 
Ja, így már azt hiszem, értem. Köszönöm a választ! :yes:
(#) Panhard válasza patexati hozzászólására (») Jún 25, 2010 /
 
Hello, nem igazán értem mi ennek a lényege. Minek 1500 feletti fordulat? Ez az érintkezős megoldás szerintem nem fogja sokáig bírni, először a középső érintkezőre a rávezető nyákcsík fog elkopni, ilyen nagy fordulaton szerintem pár perc után. Gondolom a nagy fordulatszám miatt hangos is lesz.
Ha már a rotoros megoldáson gondolkozol, akkor olyat kellene kitalálni, ahol csak a ledek forognak, a rotort úgy kellene készíteni, hogy a propeller tengelyét meghosszabítani, és oda a tengelyre rézgyűrűket tenni egymás mellé. Ez csak egy hamar jött ötlet, de akár működhet is. Mellékletben egy kép róla.

prop.JPG
    
(#) Panhard válasza Panhard hozzászólására (») Jún 25, 2010 /
 
Közben rájöttem, hogy én is félreértettem ezt a rotoros megoldást. Így nem fog elkopni, mert nem is csúszik.
(#) patexati hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Sziasztok! Mindenki félreértette Nem csúszógyűrűs ez is forgótrafós csak nem a rotoron van maga a tápellátás.. Így egy pillanat alat szét lehet kapni majd, nem lesz semmi forrasztás rajt hanem ezeket a kis rugós érintkezőket használva tökéletes lesz a kontakt.. Ha elkészül a táp majd akkor jobban látható lesz.. Amúgy ha csúszógyűrűs lenne akkor is kibírna pár száz órát ha jól meg lenne tervezve és finom kis kefék lennének optimális nyomással de én az elejétől fogva a trafó mellett vagyok ez a legjobb!
(#) patexati hozzászólása Jún 28, 2010 /
 
Sziasztok! Elkészült a táp és az óra alaplapja.. Nagyon sok időmbe tellett mire tökéletesen egyensúlyba raktam és a távtartókat eltaláltam,stb.. Erre mehet a rotor mit valószínű holnap beültetek.. Elég nagy (22 cm) a rotor íve de ez pont jó lesz szerintem.)A forgórész szétszedhető ha az elkok fáradása miatt majd idővel karbantartást igényelnek csak már nem szedtem szét mivel be van "lőve"
(#) patexati hozzászólása Jún 28, 2010 /
 
Még egy..
(#) titi válasza patexati hozzászólására (») Jún 28, 2010 /
 
Nagyon szépen "össze van rakva"!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 28, 2010 /
 
Szia!
Ezt megint nagyon eltaláltad, de lassan már megszokjuk Tőled.
Gratula!
(#) patexati hozzászólása Jún 29, 2010 /
 
Sziasztok! Elindult az óra!! Sajnos még a távirányítással vannak gondok de alapjában működik ez a lényeg.. Pár kép az élesztett óráról..
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jún 29, 2010 /
 
Szia!
Remekül néz ki a kijelzés, ez profi lett megint. Gratula!
(#) patexati hozzászólása Júl 4, 2010 /
 
Sziasztok! Pár kép az óráról.. RTC nincs bent mert elszúrtam a tervezésben és csak a kicsi SO8 megy bele nekem meg SO8W van csak mi nagyobb.. Elkészítettem a végleges tervet mibe már belemegy mindkét RTC és a sec,trick,out ledek távolsága variálható beforrasztáskor egymástól (most túl közelinek tartom) Még változott a hátsó rész hossz 10mm-el növelve lett így kevesebb súly kell rá és a TSOP is középre került a minél jobb egyensúly miatt! Ha elkészítek az új tervel is egy nyákot és működik akkor az lesz ami majd ide felkerül nem kel rajz sem meg semmi minden adat bent lesz a lay-ban..
(#) patexati hozzászólása Júl 4, 2010 /
 
Még pár..
(#) edison14 válasza patexati hozzászólására (») Júl 4, 2010 /
 
Ez gyönyörű lett. Sok munka szép tervezés szép kivitelezés. Szerintem ezért megérdemelnél egy kivitelezési díjat. Csak így tovább.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Júl 4, 2010 /
 
Szia!
Ez tényleg olyan lett mint a "gyári", etalonnak is tökéletesen megfelő darab. Erről valóban csak másolgatni kell, működni fog elsőre. Mégegyszer gratula!
(#) calibra válasza patexati hozzászólására (») Júl 4, 2010 /
 
Profi a nyákterv,és a megvalósítás is!!!
Gratulálok !!!
(#) patexati hozzászólása Júl 4, 2010 /
 
A délután elkészült a véglegesnek szánt nyák..
(#) nurseboy hozzászólása Júl 5, 2010 /
 
Sziasztok!

Segítsetek már!!!
Elkészültem az órával csak fel kell programoznom, de a pic16f628-at nem tudom a Pickit2-vel felprogramozni! Milehet a baj?
(#) patexati válasza nurseboy hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Szia! Mit ír a Pickit 2 kezelőprogramja?? Melyik óra??
(#) Hp41C válasza nurseboy hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Szia!

Az MpLab-ból közvetlenül nem megy. Fordítsd le, indítsd el a PicKit2 saját programját, válaszd ki a típust 16F628 (automatikus esetben ha csatlakoztatod és a típuscsaládot beállítod, ill. Malual device selec esetén kiválasztod a családot és a listáról a típust), töltsd be a lefordított állományt (.hex). A Write már programozza is...
(#) patexati hozzászólása Júl 9, 2010 /
 
Sziasztok! Elkészült a jól működő példány! Az új szoftver is kiváló lett még ismerkedem a kezelésével! Ebben már van öröknaptár,hold ciklusát is mutatja és az analóg mutatók a digitális közepén is jelzik az időt! Köszönet Hp41C a rengeteg munkáért mit a szoftverbe tett
(#) patexati hozzászólása Júl 10, 2010 /
 
Sziasztok! Akkor felteszem a 886 SMD propeller tervét mi már biztos,hogy tökéletesen működik tesztelve van!! Aki építi az megtalál bent minden információt nem kell rajz külön csak a feltüntetett alkatrészeket beültetni és éleszteni!
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Sziasztok! Most pontosítom az óra RTC frekvenciáját több kevesebb sikerrel.. Valószínű nem tudom belőni "halál" pontosra de meg fogom mérni a legjobb pozícióban a timmer kapacitását és egy olyat fogok beszerezni vagy keresni minek kisebb az állítható tartománya de ez a mért érték beleesik kb a közepébe így még pontosabb lesz a "belső" óra. Azt nem is kérdeztem,hogy a folyamatos üzemben van e RTC kiolvasás valamikor mert nem tapasztaltam..Ez még jó lenne ha lehetséges mert a kontroller órajele nem állítható így nem lehet optimizálni..
Következő: »»   164 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem