Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   72 / 1121
(#) zsoltee0001 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Király vagy! Bejött!
(#) belfi2 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Attól igen messze állok! Nézd meg most már automatikusan hozzárendeli-e a betűjelet mert lehet hogy van valami más is. Nemártana egy registry takarítás egy megbízható programmal.
(#) Lacko12 hozzászólása Júl 11, 2010 /
 
Üdv emberek!
Azzal az általam észlelt furcsa hibával fordulok hozzátok hogy nemrég kaptam egy vezeték nélküli egér billentyűzet szettet!
Először amikor használatba vettem akkor minden rendben volt a gyárilag hozzá adott drivert nem is kellett felraknom!
Aztán elkezdett az egér szaggatottan mozogni és néha nem is érzékelte a vevő!
Aztán egy idő után már a billentyűzet is elkezdett rakoncátlankodni!
Visszavittem az eladóhoz aki egy elemcserével elintézte!
Otthon megint egy két hétig jó volt aztán utánna megint K.O. visszavittem megint mondtam hogy próbálják ki mert már amikor a vevőegységet bedugom az usb-be akkor már azt írja ki hogy nem sikerült telepíteni a szoftvert!
Felraktam először a drivert aztán nagy nehezen működésre bírtam!
Persze náluk nem volt vele semmi gond!
Jólvan mondom harmadszorra is megpróbálom használatra bírni de ugyanaz az op.rendszer nem ismeri fel a vevőegységet és a driver telepítése után sem!
Hát el raktam a sarokba mondom :gun: aztán most megint előkerült és ugyanaz a probléma nem ismeri fel a gép!

Windows 7 van fent és a klaviatúra típusa pedig: Logitech EX 100

Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném!
Lacko12
(#) belfi2 hozzászólása Júl 12, 2010 /
 
Sziasztok! Ismét Matsonic.Van a Lányomnak egy 1GB-os Maxell pendrive-ja.Csatlakoztatva a géphez ,felismeri kiírja hogy "Az eszköz telepítve használatra kész"".Egy mappát másolva elindul a másolás,majd egy figyelmeztetés hogy "I/O eszközhiba, miatt a mappa nem másolható". Se le, se fel.A saját pendrive-omat viszont minden irányban viszi igaz az más típus.Egy másik gépen,és a Lányom gépén is szépen dolgozik a Max csak Matsonicon nem akar.Lehet hogy utálják egymást.
(#) belfi2 válasza Lacko12 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Hali! Nézd meg hogy másik gépen ( havernál szomszédban) müködik-e? Próbáld meg XP-n! Sokat hallani hogy a Win 7 nem igazán fogadja el a vezeték nélküli cuccokat. Néha még a vezetékeseket sem.
Üdv !
(#) Lacko12 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Helló!
3különböző gépen is ki volt próbálva és mindegyiknél ezt a jelenséget produkálta bár az is igaz hogy win 7 volt mind a 3-on 32 illetve 64 bitesen is volt tesztelve!
Az xp-s tesztet kipróbálom az még nem jutott eszembe ha lesz valami infó akkor írok!
Köszi szépen!
Lacko12
(#) radocziandras válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Vagy inkább dobja ki a windowst. használjon ubuntut és a telepítés alatt is két napot fiatalodik
(#) belfi2 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Hali ! Nem tudom ki hogy van vele de szerintem a WIN 7 csak gyönyörű.Az XP mostanra beért erre leváljták Hát igen a Fogyasztói társadalom hatása ami bevált rontsd el mert kell a pénz.Már annyit hallottam a Linux,Ubuntu opsys-ről hogy kívácsi lettem rá. Az egyik gépemre azt pakolok bár nekem az XP marad a favorit.
(#) radocziandras válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Én amióta ubuntut használok, teljesen meg vagyok elégedve.
Bár amíg néhány frissítést fel nem rak, addíg bugos egy kicsit, de közel sem annyira mint az xp.Javaslom, az ubuntu magyar oldaláról le lehet tölteni a teljes programot.És ott van egy fórum, ha sok a nemértés lehet kérdezni vagy olvasni.Én most már akkor sem váltanék vissza windowsba, ha fizetnének.Egyedül az nem tetszik, hogy fontosabb, rendszerműveleteknél jelszót kér, ezt is biztosan ki lehet kapcsolni, csak én nem találtam rá.Ja és alapértelmezett, integrált böngészője a tűziróka.A win 7 ről meg annyit, hogy szerintem ritka gyérül néz ki, és a gyér külső gyér teljesítményt is jelent.Nem is beszélve arról, hogy az ubi alatt üresjáraton nem 4 meg 6 százalék a processzorhasználat, hanem nulla.Egyedül annyi, hogy a komolyabb játékok nem szeresnek futni rajta.Én csak azért tartok xp-t.Tehetsze fel windows szimulátort, az egyszerűb programok futnak.pl eagle, vagy winrar.
Ennyit ízelítőnek.Ha megetszett rakd fel, próbáld ki, fedezd fel és szeretni fogod.
(#) belfi2 válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Tényleg ki fogom próbálni! A WIN 7re még vissza térve nem olyan gyér a kinézete a teljesítményét nem ismerem de az biztos hogy mostanában nem lesz pénzem magán erőművet építeni a táplálására.Ez olyan mint a mobil, teletömték mindenféle haszontalan dologgal.Szépen becsomagolva(Az XP-ből is kilehet a felét dobni de hát ez van)
(#) koga2 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 13, 2010 /
 
köszi a progikat bocs hogy sokáig nem, írtam de tegnapig Szentmártonkátán voltam net nélkül nagyon köszi a progikat megnézem hogy tényleg nem e a RAM vagy a vidi kari rossz
Üdv:KOGA2
(#) sprofan hozzászólása Júl 15, 2010 /
 
Felfrissítettem az operámat 10.6-osra, és azóta néha teljesen mindegy mit csinálok, felmegy a memória használat 600Mb-ra, a CPU meg 100-ra és hibával leáll. Mitől lehet ez? Teljesen szabálytalan időközönként csinálja, mondjuk amíg ezt a hozzászólást megírtam csak 2x állt le... Jó van a gépen más böngésző is, de én ragaszkodó típus vagyok. Gépen Vista van, eddig a 10.5-el semmi ilyen problémám nem volt, azóta hogy frissítettem az operát semmi más program nem került fel a gépre.
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Hali! Szerintem nézd át a gépedet vírus irtóval ,olyannal amelyik a bootolásnál már keres .PL Avast 4.8 a telepités után engedélyezd a boot szektor vizsgálatát.
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Ilyenekkel még soha nem volt problémám, fel vagyok készülve, mondjuk azóta ahogy feltettem a frissítést még nem volt boot idejű keresés. Hát egy próbát megér.
(#) didyman válasza radocziandras hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Na ne. És mi bugos az XP-ben? Soroljak az Ubi alatt pár érdekes foltot, meg jelenséget? Nem hiszem, hogy van értelme. A W7 gyér teljesítménye igen fura, mert az XP-nél sokkal jobban gazdálkodik pláne erős vason, és pár egyéb gyenge gépen is jobban (az Aerot-hagyjuk, mert ugye nem a gui teljesítményével akarjuk fémjelezni a környezetet). Javaslom, hogy ebből ne nyissunk hitvitát, pro és kontra igen sok érv van mindkét rendszernél, én a magam részéről dehogy használnék linuxokat (ettől függetlenül akinek az tetszik, használja bátran), ültem előttük eleget, és nem érzem magam hülyének, ellenben mélységesen meg vagyok győződve, hogy a Windows, akármennyire is ezt akarja sugallani, nem az egységsugarú felhasználónak való, ahhoz is éppúgy érteni kell és ismerni, mint a többihez. És mit ad az ég, nálam se fagyás, se bugzás nincsen, ahogy az alatta működő gépek nagy részén sem.
(#) didyman válasza sprofan hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Ha nincs valami beállítás, amihez ragaszkodsz, szedd le teljesen, pucold ki a könyvtárait és tedd fel. Sajnos a memóriafolyás az Operát is sújtja, én sem tudom felfogni, mi kerül 150MB-ba egyszem weboldal megnyitásakor, mikor a RAM cache 20MB.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Fél giga RAM-os gépen, valami 1,8GHz-es mobil P4 alatt meglepően fürge volt. Némi gyomlálással sikerült 2-300MB köré fogni a memóriahasználatát, víruskergetővel együtt. Egyedül a régi traktor 2,5-ös merevlemez volt érezhetően gátja a képességeinek. Szóval annyira nem kell megijedni tőle. Helyfoglalás van, az a nyamvadt .net ezzel jár, de majd idővel finomodik, hogy mit lehet kiszedni belőle.
(#) Norberto válasza didyman hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Idézet:
„ahhoz is éppúgy érteni kell és ismerni, mint a többihez. És mit ad az ég, nálam se fagyás, se bugzás nincsen, ahogy az alatta működő gépek nagy részén sem.”


Ezeket én is aláírom, és érdekes módon én is tudom úgy használni és beállítani, hogy fagyásom ne legyen.

Kékhalállal 2 év alatt egyszer találkoztam, saját hibából és jól is jött, hogy akkor épp lelőtte a rendszert az XP, így nem lett semmi gondja a rendszernek...

Rendszerfagyásra meg egyáltalán nem emlékszek a 2 alatt.

Apropó, megérzésed szerint ennek mi lehet a baja?
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Szerintem ez a kártyán levő RAM hibája.
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Node, akkor képeknél vagy filmeknél miért nem hibázik az eladó szerint?
(#) Kovidivi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Nekem hasonlót csinált a laposom, és ott a VGA proci BGA forrasztása volt (van még mindig...) kontaktos. Hasonló a hibajelenség, működött, csak hibásan, és véletlenszerűen produkálta a helyes működést
(#) didyman válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Hümm. Ha abból indulok ki, hogy a szövegeket nem gyorsítja Ddraw sem, a képeket meg már lehet, hogy igen, akkor talán az alsó 8MB területen lesz valami gebasz. Meg persze a szokásos dolog hogy a VGA speciális tulajdonságainál a gyorsítást lejjebb húzni. Ismerem a hibát, de nem emlékszem már rá, szerintem ott kukáztuk a kártyát, régen volt.
Kék hal meg szerintem egy nagyon jó hibakereső eszköz, sokat segít. Tapasztalatom szerint nagyon ritkán az XP a büdös benne, rendszerint valami külső oka lesz neki, de sokan elintézik a sz*razxp, újra kell rakni frázissal, pedig ő igazán csak igyekszik felhívni a hibára a figyelmet. Nálam sem fordul elő üzemszerűen, egy időben volt Turtle Beach kártyám, annak az illesztője dokumentáltan csinált galibákat, meg amikor a scsi lemezek remek kivitelű SCA80-as csatija KH-t játszott, akkor is előfordult. Fagyás az már nagyon durva hiba nálam, ha a kernel hibakergetés előtt megáll, mint a szeg, akkor az már komolyabb nyavaja, iylet nem szokott önhibából művelni.
(#) Norberto válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Ha valóban csak kh jellegű hiba (forrasztás) lenne csak, annak örülni tudnék, mert azt meg tudom javítani. :yes:
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
BGA-t is? Boldog ember...
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Azért, mert az alaplapba dugdosható RAM-nál is elő tud fordulni olyan hiba, ami csak ritkán okoz gondot. Pl. csak hetente 1x, mert épp akkor telik meg úgy a RAM, hogy a hibás cellából visszaolvasott érték rossz lesz. Esetleg az adott cella néha bizonytalankodik. Volt konkrétan olyan eset, hogy biztosan hibás modulon (= volt hibajelenség) fél éjszaka kellett futtatni a Memtest-et, mire kihozta hibásnak a modult.
(#) Kovidivi válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Na nemsokára kiderül számomra, hogy mennyire bonyolult, és esélytelen egy BGA procit "forrasztani"... Majd megyek az SMD forrasztás profin témába Vagy nem lesz valaki Amatőr A.É.T-ján, aki tud alaplapi BGA-val valamit kezdeni? Érdekességnek jó lenne, én felajánlanám az alaplapom, lesz ami lesz alapon!
(#) Stadi válasza didyman hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
A kék halál egy viszonylag tiszta helyzet, hiszen legalább hibakód van. De mi van akkor, amikor se hibakód, se eseménynapló bejegyzés, se semmi, csak egy olyan hibajelenség van, hogy a reggeli első bekapcsoláskor hosszú tízpercekig nem indul el a gép. És az eseménynaplóban csak annyi látszik, hogy a szolgáltatások indulási sorrendjében (két bejegyzés között; az egyik szolgáltatás már elindult, a másik pedig épp indul) van egy ekkora szünet. Na ezt a hibát hogy kezdjem el elhárítani? Lehetőleg úgy, hogy még ne nőjön hosszú fehér szakállam, mire befejezem. Az meg már a másik fele, hogy van egy bizonyos időlimit, aminél ha a javítás várhatóan tovább elhúzódik, akkor sokkal jobban megéri az újratelepítés. Az ügyfélnek is.

Mielőtt felmerülne, céges gép, a júzer nem telepít rá semmit magától (nincs is hozzá joga), még a frissítéseket is én teszem fel kézzel. És egyik napról a másikra jön elő egy ilyen hiba.
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Júl 15, 2010 /
 
Idézet:
„a reggeli első bekapcsoláskor hosszú tízpercekig nem indul el a gép”


Nem aludta ki magát, fáradt.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Szia! 2014-ig van idő (már ha 2012 nem szól közbe) .Nem vagyok játék függő így nekem elég ez az 1.6-os IBM NetVista 768 RAM-mal . Amire nekem kell,arra tökéletes.Egyenlőre marad így XP-vel.
Hali!
(#) Norberto válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Ha az XP-re gondolsz, akkor a múltkor olvastam, hogy 2020-ig nem lesz tiltólistán, tehát egészen addig lehet kérni akár, hogy azzal telepítve vehessen valaki új gépet. :yes:
Következő: »»   72 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem