Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csúszócsapágyat hogyan tudnék benne cserélni?
Ez az a bordába süllyesztet variáns, ami a kaphatóaktól eltérően sem a felfogatásban, sem az átmérőben nem egyezik meg. Hogy áldjam meg a pótalkatrészt nem árusítókat.
Én egy korábbi kártyámon csináltam olyat, hogy levettem azt a kis gyári bordába épített ventit, és kapott egy PI-es prociventit. Amit egy kis barkács módszerrel szerkesztettem rá a bordára. Hátránya, hogy esetleg a mellette lévő kártyacsatlakozó nem használható.
Én az ilyenekre a gyári helyett régi P2-3 procihűtőt szoktam tenni. Az birja és a venti is szabvány méret.
Átmenetileg elég lehet 1-2 csepp olaj is a csapágyba. Amúgy én szoktam árulni ilyen javítószetteket, mindenféle állítható felfogás, de legutóbb is vagy 1800HUF volt. Ha tennél fel egy képet, talán van esély a javítására, esetleg másból pótolva. Amúgy mi a típusa?
Lefotóztam...
Én még annyit tennék hozzá, hogy ha az alaplapon vagy a videokártyán lévő kondik fel vannak púposodva, a cseréje megoldja a problémát! (Az AsRock P4i6× szériás alaplapokon a kondik tönkremennek x idő után, ez tipushiba, ezeknél tapasztaltam pont ugyan ilyet az integrált videóknál…) Itt egy másik fajta, mellékelem (ez a saját régi gépemnél történ sok éve a kondik miatt, valahol az ikon nem jelent meg, valahol a neve, és "mártixozott"). Kártyánál meg a Te eseted pontosan - ez okoz nyilván memóriahibákat is, ahogy többen mondták az is így jelentkezik.
Ez a kártya is működik, csak most használaton kívül van a gép, amibe dolgozik. (1.7-es AMD)
De az "öreg" PII-es gépem prociján meg a gyári venti helyett egy tápventi volt hasonlóan rábarkácsolva. Az a 350MHz-es PII-es 483MHz-en volt használva (ami közel 40 %-os plusz teljesítmény!), és soha semmi gondom nem volt vele, sőt még ma is menne, ha lenne értelme használni, de így most csak porfogó.
Jeltolmács nem volt de az egyik hölgy tudott "beszélni". A kiejtése nagyon furcsa volt gondolom azért mert nem hallotta, hogy mit mond.
Videokártya nyűgje lesz, ahogy a többiek írták. Vagy kondi, vagy memória. Vagy az elsőből következő második. Mindenesetre a kondik cseréjével kezdd, ha nekilátnál.
A lányom PI-ese jelenleg 500MHz-en "ketyeg". Ott még az órajelet úgy kell hardveresen állítgatni. A 66-os buszfreki jelenleg 86-ra van felhúzva (30%), a szorzó meg 15-szörös (a 8-szoros helyett). Így aztán 495MHz-es lesz, a 266-os helyett. A RAM 133MHz-es 128MB-os SD. A Voodoo kártya az NFS 2 SE-vel csak úgy süvölt. Az alap vidokari egy PCI-os Matrox. A Win98 is pikk-pakk bent van, lévén, hogy 150-szeres 4GB-os Kingston CF-ről megy.
Valaki megtudná mondani, hogy a WinXP, vagy inkább a TinyXP-ben (ha az másabb) hogyan tudom a shell-t a saját progimra irányítani? A Win98-ban használom, de az egyes esetekben kénytelen lennék XP-s kernelt futtatni. Előre is köszi!
Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs. Vagy rosszul tudom?
Oké! Akkor elektronika OFF módra, lányosan megfűszerezve.
BEDUK - Electric Girl. Akinek nem megy az angol, itt az eredeti, persze feliratozva: Electric Girl (KTV) Akkoriban (20 éve) még a KTV-nél dolgoztam.
Villany-lány?
Itt is lehet valami a videokártyával (Quimby: "Ön a hibás, nem a készülék!" - mármint a csávó, aki torzul…)
Nem villany-lány, hanem Vil-lány, és bor.
Volt egy 8 megás kölcsön kártyám, porba alázta az mx440 et, és még hűtőborda se volt rajta, meleg se volt. De visszakérték
. Két éve volt ez, régi gépet muszály volt visszahoznom.
Most kipróbáltam a pár hete ebay-en vett usb-s dvb-t vevőt. A gyári kis 10centis antennával Debrecen belvárosban, panelház 3.-ik emeletén tökéletes minősége van. Ja és a lényeg, hogy 1700Ft volt postával együtt a vevő.
Szegény kutya hogy megijedhetett, amikor nem tudta kihúzni a fejét.
Jó reggelt, most keltem fel, először azt hittem ez valami újabb kiadású műholdvevő, aztán rájöttem, hogy kutya.
Jaj, én hogy imádom ezt a sorozatot...
Kár, hogy néhány nap alatt végignéztem a 7 szinkronos évadot...
A nyolcadikat csak azért nem, mert nem szinkronos?
![]() Amúgy néhányszor én is végig néztem, de nemsokára újra kezdem Most csak a The Cleveland Show miatt volt egy kis szünet… Egy jobb részt meg lehet nézni egymás után 4-5-ször biztos, úgy, hogy meghalsz a röhögéstől
Ja, és új képet tettem fel a "profilomra"
Most rendeltem belőle 10db-ot
Mi értelme van a rovarcsapdát üvegbúra alá tenni?
Na jó, csak viccelek, miféle szerkezet ez?! Minigrill, üvegbúra alatt ![]() Egyébként olyan UV "lámpát" láttam pár napja az egyik oldalon, hogy felsikítottam! Egy üvegcső félig volt töltve higannyal, és ezt, mint egy higany-egyenirányítót megmacerálva a higany tetején jelent meg olyan hullámhosszú fény, mint a germicid lámpáé - nagyon durva! Visszatérve erre a képre, ez egy ИВ15 nevezetű cső, tulajdonképpen állapotjelzésre, mert az eredeti típus, a DM160 nem csak a fényerejét tudja változtatni, hanem a hosszát is. Ez nem tudja a hosszát. Varázsszemnek szerintem elég fapados, úgyhogy 3-3 lesz majd beépítve úgy, hogy teljes kivezérlésnél villanjanak végig, és az úgy szép lesz Kicsit luxus, mert valaki egy darabnak is nagyon örülne, de ez megint nem tud meghatni; a lényeg megint az, hogy egyedi legyen!
Csak a kérdésre nem válaszoltam
VFD alapú "egyszegmenses" kijelző. 1,2V a fűtése, 9Volt a szegmensre pedig szépen világít.
Hú gyerekek, ma szóltak a sulinkban a gazdasági irodából, hogy át kéne rakni a régi adataikat, egy új lényegesen jobb gépre. Mondták vigyázzak, mert ezen a vinyón van az összes gazdasági dolog 10 évre visszamenőleg, és még cdíró sincs benne. Ráadásul borzasztó lassú volt a gép. Mondtam is rögtön, hogy nem vállalom, de sajnos nem vettek komolyan.
Na az első dolgom volt, hogy amikor lehúztam a vinyókábelt, rögtön beletört a vége, és mikor lehúztam akkor ki is szakadt egy tüske a vinyóból, pedig nagyon óvatosan csináltam, egyszerűen silány volt a minősége. Mondom ilyen nincs! Na ráment pár órám mire összeeszkábáltam valamit, hogy a tüske is tartson, meg a vinyó is elinduljon. Vagy 10. próbára összejött, most vettem át mindent egy másik gépre :wilting: De, hogy ennek nem így kellene menni az biztos! Ha az önkormányzat mint fenntartó mindenbe beleszól, az mért nem érdekli, hogy az adatokat, hogyan mentik, illetve mért nem biztosítja erre a megfelelő szakember, illetve felelősgárdát, meg az anyagi kapacitást? Még a végén én lettem volna a felelős a kárért. Az biztos, hogy leizzadtam a délután! Most meg mentek mint a güzü.
Érdekes dolgot csináltak megint a tudósok: Bővebben: Link
Elvileg egy 2500éves lány arcát rekonstruálták. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Akkoriban (20 éve) még a KTV-nél dolgoztam.
Itt is lehet valami a videokártyával
. Két éve volt ez, régi gépet muszály volt visszahoznom.