Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
Szép napot!
Kérnék egy kis segítséget tőletek. Adott egy füstgép, ennek van egy vezérlőpanelja melyhez egy 6,3JACK csatlakozót kéne csatlakoztatni hogy tudjam vezérelni. Jelenleg nincs itthon ilyenem, de minden más adott: kapcsoló,kábel. Nos a mellékletben van 2fotó szerintetek hogyan kössem be a kapcsolót a panelra? Am ezzel a szivattyút indítanám be. Előre is köszi!
Helló Nekem is antari Alpha F-80z füstgépem van, nem működik rendesen akadozik köhécsel, nem jön ha nyomom a gombot, néha jön ha nem nyomom a gombot, zúg a szivatyú, miközben folyamatosan nyomom halkul a szivatyú, de úgy se semmi.
mi lehet a baj?
Sziasztok
Javításra került hozzánk egy JAM ZR33 HY-MASS típusú füstgép. A gond az vele, hogy akkor füstöl, hogy ha a vezérlőn az összes gombot megnyomom. A vezérlőn az IC-ket már kicseréltem. Egy kapcsolási rajz nincs esetleg meg valakinek? Vagy mi lehet a kínja?
Sziasztok! Szeretnék épiteni egy füstgépet, 2-3000 wattosat, bojler fűtőszálból. A fűtőszál és a spirál rézcső belenne öntve egy hengerbe. A kérdésem pedig az lenne hogy ezt házilag belehet önteni valahogy aluminiummal? Vagy nincs valami egyszerűbb megoldás a beöntésre? Üdv Attila
Bojler fűtőszála felejtős, mert az folyadékba merülve működik jól csak, simán levegőn tönkre megy, és ráadásul nagy is!(méretileg)
Pedig ha viszanézel egy kicsit a topikban akkor ott van erről pár kép meg irás, csak az a srác ólommal öntötte ki, és mosógép fütőszálat tett bele, és müködik is neki...
Idézet: „csak az a srác ólommal öntötte ki, és mosógép fütőszálat tett bele, és müködik is neki...” Azért ezt az ólmos kiöntést ilyen célra inkább felejtsük el.
Igen pont azért szeretném aluval kiönteni csak nem tudom hogyan kellene, szedtem össze alu dolgokat valahogy bekellene olvasztani... erre nincs ötletem
![]()
Szia! Keress hozzád közel olyan céget amelyik foglalkozik alumínium öntéssel és vidd el hozzá az alut meg a többit.
Nem próbáltam még de lehet, hogy a vízüveg és a samot por is jó lenne. De ez csak egy tipp. Üdv!
Valahogy ithon szeretném megoldani...
![]()
Lánghegesztővel. Beszélni kell lakatossal vagy karosszériással vagy fűtésszerelővel. Biztos segít de nem ingyen.
![]()
Én próbáltam a vízüveg samott keveréket !
rézcsővel , csak kb egy hétig ment mert a vízüveg erősen lúgos és szétette a csövet !
Azon gondolkodtam hogy aluöntés helyett a kazánt kitömném nagyon keményen alufóliával szerintetek az kiváltaná az öntést? Ugy gondolom hogy egy vascső lenne és a két vége le lenne hegesztve tehát nem tudna kihullani sem.
Szia!
Próbálj meg szerezni egy régebbi füstgépből kazánt, majd másoltasd le esztergályossal. Sok nyűgtől óvod meg magad. Hozzá való fűtőbetétet lehet venni a Galaxistól. Nem éri meg kísérletezni, veszélyes. Okos a másik bajából, a buta a magáéból tanul!
Azért akarok épiteni mert van hozzá mindenem a kazánon kivül, és épitettem is már régebben kisebbet tehát tudom hogy mire kell odafigyelni
![]() ![]()
A fűtési teljesítmény egy dolog! Attól még nem fog nagyot füstölni. A diszkrónika magazinban ezzel foglalkoznak. Olvastad?
Az 1995/2-es számban foglalkoznak a füstgépekkel, érdemes el olvasni!
Szia!
Neked megvan ez a cikk? Esetleg elküldenéd? Vagy nem tudod honnan lehetne letölteni? Üdv! ![]()
Szia!
Diszkrónika.hu, digitális archívum. Egyébként az 1997/2-es is foglalkozik még a füstgépekkel. De az újság is meg van a legelsőtől az utolsóig ![]()
Engem is érdekelne ez a cikk
![]()
Hello!
Én mostanában kezdtem építeni egy füstgépet. Spirálcső, a közepén egy fűtőszál és az egész kiöntve aluminiummal. Az első indításról van itt egy videó: Bővebben: Link
Szia!
Amint írtam az interneten található a cikk. A diszkrónika.hu oldalon. Üdv.
A hétvégén ha időm engedi, rakok föl képeket egy hegesztett acél kazánról. A kazán szét szerelt állapotában.
Üdv.
Nem rossz...
![]()
Régebben csináltam egy kis olvasztó kemencét. PB palack egy egyszerű gázégővel. Olyan 2-2,5 óra alatt olvadt meg benne kb 1,5-2kg alu. Ha érdekel valakit akkor teszek fel képet a kész kazánról. Lehet hogy a hétvégén a kész füstgépről is tudok videót. Csak vezetékezni kell és be kell kötni az elektronikát.
Engem érdekelnének a képek, és szerintem másokat is
![]()
A kemence esztétikailag nem éppen szép. A hatásfoka is lehetne jobb. De bontott anyagból dolgoztam és nem akartam költeni rá.
És a gázégó csinál akkora hőt hpgy felolvasztja az alut? Belülről hogy volt valami edényt melegitettél amibe az alu volt? Egyébként jól megcsináltad
![]()
Köszi szépen
![]() A videón látható teszt még ugy készült hogy nem volt kiöntve aluval, csak simán a spirálcső és beledugva a fűtőszál. Azóta kapott egy szigetelést és csináltam neki dobozt.
Szia!
Nem akarok akadékoskodni, de a vörösréz és alumínium az biztos jó házasság? Én villanyosként úgy tanultam hogy a vörösrezet nem kötjük alumíniummal, mert reakcióba lépnek egymással. Egy esetleges baleset elkerülése miatt én ezen azért töprengnék egy kicsit! Ja és a profi gépekben hegesztett acél kazán van. SGM, Antari, Profog stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |