Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag

Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   20 / 40
(#) djgaby hozzászólása Júl 12, 2010 /

Szép napot!
Kérnék egy kis segítséget tőletek.
Adott egy füstgép, ennek van egy vezérlőpanelja melyhez egy 6,3JACK csatlakozót kéne csatlakoztatni hogy tudjam vezérelni.
Jelenleg nincs itthon ilyenem, de minden más adott: kapcsoló,kábel.
Nos a mellékletben van 2fotó szerintetek hogyan kössem be a kapcsolót a panelra?
Am ezzel a szivattyút indítanám be.
Előre is köszi!
(#) kanada25 hozzászólása Okt 11, 2010 /

Helló Nekem is antari Alpha F-80z füstgépem van, nem működik rendesen akadozik köhécsel, nem jön ha nyomom a gombot, néha jön ha nem nyomom a gombot, zúg a szivatyú, miközben folyamatosan nyomom halkul a szivatyú, de úgy se semmi.

mi lehet a baj?
(#) kemenygolya hozzászólása Nov 26, 2010 /

Sziasztok
Javításra került hozzánk egy JAM ZR33 HY-MASS típusú füstgép.
A gond az vele, hogy akkor füstöl, hogy ha a vezérlőn az összes gombot megnyomom.
A vezérlőn az IC-ket már kicseréltem.
Egy kapcsolási rajz nincs esetleg meg valakinek?
Vagy mi lehet a kínja?
(#) hüblerattila hozzászólása Dec 8, 2010 /

Sziasztok! Szeretnék épiteni egy füstgépet, 2-3000 wattosat, bojler fűtőszálból. A fűtőszál és a spirál rézcső belenne öntve egy hengerbe. A kérdésem pedig az lenne hogy ezt házilag belehet önteni valahogy aluminiummal? Vagy nincs valami egyszerűbb megoldás a beöntésre? Üdv Attila
(#) rockersrac válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Bojler fűtőszála felejtős, mert az folyadékba merülve működik jól csak, simán levegőn tönkre megy, és ráadásul nagy is!(méretileg)
(#) hüblerattila válasza rockersrac hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Pedig ha viszanézel egy kicsit a topikban akkor ott van erről pár kép meg irás, csak az a srác ólommal öntötte ki, és mosógép fütőszálat tett bele, és müködik is neki...
(#) lapose hozzászólása Dec 8, 2010 /

Idézet:
„csak az a srác ólommal öntötte ki, és mosógép fütőszálat tett bele, és müködik is neki...”

Azért ezt az ólmos kiöntést ilyen célra inkább felejtsük el.
(#) hüblerattila válasza lapose hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Igen pont azért szeretném aluval kiönteni csak nem tudom hogyan kellene, szedtem össze alu dolgokat valahogy bekellene olvasztani... erre nincs ötletem
(#) djgombi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Szia! Keress hozzád közel olyan céget amelyik foglalkozik alumínium öntéssel és vidd el hozzá az alut meg a többit.

Nem próbáltam még de lehet, hogy a vízüveg és a samot por is jó lenne. De ez csak egy tipp.
Üdv!
(#) hüblerattila válasza djgombi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Valahogy ithon szeretném megoldani... Tegnap kandalóba parázsra tettem alut és megolvadt, folyékony lett, csak ezt nagyobb mennyiséggel nem tudom hogy lehetne megcsinálni.
(#) djgombi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Lánghegesztővel. Beszélni kell lakatossal vagy karosszériással vagy fűtésszerelővel. Biztos segít de nem ingyen.
(#) kaqkk válasza djgombi hozzászólására (») Dec 8, 2010 /

Én próbáltam a vízüveg samott keveréket !
rézcsővel , csak kb egy hétig ment mert a vízüveg erősen lúgos és szétette a csövet !
(#) hüblerattila hozzászólása Dec 14, 2010 /

Azon gondolkodtam hogy aluöntés helyett a kazánt kitömném nagyon keményen alufóliával szerintetek az kiváltaná az öntést? Ugy gondolom hogy egy vascső lenne és a két vége le lenne hegesztve tehát nem tudna kihullani sem.
(#) tahi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szia!
Próbálj meg szerezni egy régebbi füstgépből kazánt, majd másoltasd le esztergályossal. Sok nyűgtől óvod meg magad. Hozzá való fűtőbetétet lehet venni a Galaxistól. Nem éri meg kísérletezni, veszélyes. Okos a másik bajából, a buta a magáéból tanul!
(#) hüblerattila válasza tahi hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Azért akarok épiteni mert van hozzá mindenem a kazánon kivül, és épitettem is már régebben kisebbet tehát tudom hogy mire kell odafigyelni Egyébként egy nagyteljesitményüt szeretnék 2-3 ezer vattosat. Valakinek véleménye az alufóliás ötletről?
(#) tahi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

A fűtési teljesítmény egy dolog! Attól még nem fog nagyot füstölni. A diszkrónika magazinban ezzel foglalkoznak. Olvastad?
(#) tahi válasza tahi hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Az 1995/2-es számban foglalkoznak a füstgépekkel, érdemes el olvasni!
(#) djgombi válasza tahi hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia!
Neked megvan ez a cikk? Esetleg elküldenéd? Vagy nem tudod honnan lehetne letölteni? Üdv!
(#) tahi válasza djgombi hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia!
Diszkrónika.hu, digitális archívum. Egyébként az 1997/2-es is foglalkozik még a füstgépekkel. De az újság is meg van a legelsőtől az utolsóig
(#) hüblerattila válasza djgombi hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Engem is érdekelne ez a cikk
(#) Noo válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Hello!
Én mostanában kezdtem építeni egy füstgépet.
Spirálcső, a közepén egy fűtőszál és az egész kiöntve aluminiummal. Az első indításról van itt egy videó:
Bővebben: Link
(#) tahi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia!
Amint írtam az interneten található a cikk. A diszkrónika.hu oldalon.
Üdv.
(#) tahi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

A hétvégén ha időm engedi, rakok föl képeket egy hegesztett acél kazánról. A kazán szét szerelt állapotában.
Üdv.
(#) hüblerattila válasza Noo hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Nem rossz... Hogy olvasztottad meg az alut?
(#) Noo válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 17, 2010 /

Régebben csináltam egy kis olvasztó kemencét. PB palack egy egyszerű gázégővel. Olyan 2-2,5 óra alatt olvadt meg benne kb 1,5-2kg alu. Ha érdekel valakit akkor teszek fel képet a kész kazánról. Lehet hogy a hétvégén a kész füstgépről is tudok videót. Csak vezetékezni kell és be kell kötni az elektronikát.

Engem érdekelnének a képek, és szerintem másokat is Erről az olvasztókemencéről is tudnál képet feltenni vagy valami leirást hogy mégis hogy csináltad?

A kemence esztétikailag nem éppen szép. A hatásfoka is lehetne jobb. De bontott anyagból dolgoztam és nem akartam költeni rá.

És a gázégó csinál akkora hőt hpgy felolvasztja az alut? Belülről hogy volt valami edényt melegitettél amibe az alu volt? Egyébként jól megcsináltad

Köszi szépen Egy sima vas edényben melegitettem. A gázlángot folyamatosan fújtam levegővel, így jobban melegitett. Sajnos csak hagyományos reduktorom van itthon ami ha jól emlékszem 300mBar nyomást enged. Ha lenne egy szabályozható akkor 1Bar nyomással talán fél óra alatt megolvadt volna. Youtubon vannak nagyon profi gázégők és kemencék is.
A videón látható teszt még ugy készült hogy nem volt kiöntve aluval, csak simán a spirálcső és beledugva a fűtőszál. Azóta kapott egy szigetelést és csináltam neki dobozt.
(#) tahi válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia!
Nem akarok akadékoskodni, de a vörösréz és alumínium az biztos jó házasság? Én villanyosként úgy tanultam hogy a vörösrezet nem kötjük alumíniummal, mert reakcióba lépnek egymással. Egy esetleges baleset elkerülése miatt én ezen azért töprengnék egy kicsit! Ja és a profi gépekben hegesztett acél kazán van. SGM, Antari, Profog stb.
Következő: »»   20 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem