Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálam így 1000 látogató felett már kissé akadozik az oldal. Nem tudom mennyire gyakori ez mostanában.
Üdv! Mit jelent a kissé akadozik? Én semmi változást nem tapasztalok.
Jó neked. Akkor csak nálam van gond. :yes:
Ha madzag nélküli akkor nézd meg az elemet.
Engem az tréfált meg.
Pedig jó az!
Napi kb 3 óra gépezés mellett fél évig tartott kimeríteni egy elemet. Amikor nem működött az egér akkor meg csak lestem, hogy mi van. Már el is felejtettem addigra, hogy elemes.
Nincs elem, madzag van. Valami nem tetszik neki, nem megy, csak fehér papírlapon. Eddig mindenen ment, most pedig megmakacsolta magát.
A kemencém jobb oldalán van egy beton asztal. Ebbe beépítve egy tűztér. Ez alkalmas bográcsolásra és tárcsában sütésre. Ez a képen nem látszik A barátod kemencéje érdekes egyedi megoldású, nem láttam még hasonlót sem.Azt látom,hogy egy bordás lemez ajtó van belül de hol sütnek? A kemencének nincs mélysége, négy tégla mély mindössze. Az enyém két méter mély.
Már néhányszor mi is sütöttünk benne.
Nálunk is van egy jó kis kemence fenn a hegyen
(De már rég nem gyújtottak be benne. Amúgy felér egy gyilkossággal ilyen kajás képeket linkelni éjfél előtt )
Bocs de én csak ilyenkor vagyok a gépnél, gondoltam mindenki megvacsorázott már.
Mire szolgál ez a hatalmas kemence? Belefér egy gulya szőröstől, bőröstől.
Ez az Újmassai Őskohó, vasat olvasztottak benne. Fenn van Miskolc felett a Bükkben
Bővebben.
Diétás
![]() Mineral-tól viszont még mindig nem kaptam választ hogy a bal oldalon hogy lehet bográcsban főzni???
Az első képen lévőt még ne egyétek! Az még nyers.
![]() (Bár ahogy nézem tegnap este óta mintha pirult volna valamit) Idézet: „bordás lemez ajtó van” Akkor Nálad könnyű bordát sütni! Idézet: „Az enyém két méter mély.” Akkor az nem is kemence, hanem kút...
A képeket elnézve, ez ugrott be: Bővebben: Link
Sorban húzzák fel a bányászokat!
Bárcsak Kolontár környékéről is érkezne végre valami jó hír...
Előbbinek örülök, utóbbiból - sajnos - előre láthatólag egy darabig még nem lesz semmi...
Legalább tovább ne romoljon a helyzet! :no:
Még nincs benne az akasztó de a tervek szerint úgy lehet majd bográcsban főzni. Az már más kérdés , hogy a felszálló füstön keresztül kell majd mindent beletenni, kevergetni. Nekem ezért nem tetszik ez a megoldás.
Tegnap addig addig forgattam a fejembe a sörözés gondolatát míg végül tényleg elmentem sört venni. Besorakoztattam őket a hűtőbe. Ott csendben várták a hangos vendégeket.
Természetesen nem hagytuk megromlani őket.
Mineral, van egy rossz hírem, keveset vettetek, mert:
Idézet: „5 dl (= 1 üveg) sör tartalmaz: 175 mg káliumot: ez a napi ajánlott bevitel 5%-a. 85 mg kalciumot: AZ ajánlott napi bevitel 5,6%-a. 6 mg szilíciumot: a napi ajánlott mennyiség egyötöde. 0,14 mg piridoxint (B6-vitamin): a napi ajánlott bevitel 6%-a. A fentiek ismeretében könnyen kiszámítható, hogy AZ egészséges táplálkozás érdekében miért 20 üveg / rekesz kivitelben árusítják a sört. Kérlek hogy Te is tégy meg mindent a szervezeted számára naponta szükséges napi ásványi anyagok mennyiségének bevitele érdekében!”
A barátom saját igények , tervek alapján építette a kemencét. Nem kocsmázik nem csavarog a szabadidejében ezzel foglalatoskodott. Éjszaka megálmodta reggel papírra vetette és indulhat az építkezés. Tűztér valóban kicsi. De egy Pizzát, melegszendvicset megsütni benne bőven elég. Gazdaságos kivitelben építette. Csak cementet vett kb 5 ezer forintot költött az egészre. Annyiért pedig egy T3szkós melegszendvics sütőt sem kap az ember.
Ne aggódj vigyázok az egészségemre! A hiányzó mennyiséget Borsodival pótoltuk. Most voltam labor vizsgálaton májfunkciók rendben.
Ha ennyi sört megittatok, akkor a veséddel sincs baj.
Neked ez a Leffe látom nagyon megtetszett. De a csapolt az igazi !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Engem az tréfált meg.

Amúgy felér egy gyilkossággal ilyen kajás képeket linkelni éjfél előtt
)