Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De azért érdekes, hogy egy izzócseréért mit meg nem kell tenni egy embernek.
Szegeden a Szatelben nem volt valami nagy durranás a börze
Nem nagyon tetszett meg semmi úgy hirtelenjében, úgyhogy üres kézzel jöttem haza…
Miket mondhatnak neki egy munkavédelmi eligazításon?
pl: Feltétlenül legyen rajtad védősisak, védőkesztyű és védőszemüveg! (esetleg ejtőernyő)
Képzeld el a következő jelenetet a csúcson:
"-Te, Béla! Hol a fázisceruza? Nálad van? -Na ba**** Józsi, azt hittem Te hozod! "
Van ennél rosszabb is. Ha rád jön. Egyébként erre a szakmára képzettséget kell szerezni, és vizsgát tenni. Különben nem alkalmaznak. Védőeszközök között van még a biztonsági öv, vagy heveder. Ezzel is lehet pár métert esni, az sem kellemes.
Valaki tud valamilyen "háttér-információt" kocici17 nick-nevű fórumtársról? Olyanra gondolok, amit adatlapról nem lehet kiolvasni. Ui. nem érem el telefonon őt sajnos, vagy megváltozott a száma, vagy akármi.
Az biztos, hogy sz@r helyzet lenne. Egy előnye biztosan van ennek a szakmának, ilyen magasságnál már nem kell félni, hogy fájni fog az esés.
Érdekes, ez még sohasem jutott eszembe, hogy akár le is eshetek. De azok akik festik kívülről, és lógnak egy szál kötélen 300 m magasan, és fúj a szél, (ilyen magasan mindíg fúj) az már azért szép. Bellül a létrán, még csak csak. Azért a 30 év alatt nem hallottam, hogybárki is leesett volna.
Aki ilyenekre mászik és ezzel foglalkozik az azért van olyan ügyes (nem is tudom mi a megfelelő szó) hogy nem esik le. Egyébként érdekesnek találom, szívesen kipróbálnám. Egyszer másztam már úgy 20 - 25 méter magasra egy felvonó tetejére. Először féltem, de ahogy haladtam egyre jobban elmúlt. Most jut eszembe, mekkora kilengése van / lehet egy ekkora nagy toronynak mint ami a videon van?
Nem tudom mekkora, de van rendesen. Nemcsak az ilyen vasszerkezetűeknek, de a vasbetontoronynak is. Igen furcsa érzés, de meg lehet szokni. Mikor visszaérsz a földre, akkor érzed igazán, hogy mi volt. Az is érdekes érzés, mikor nekidűlsz a falnak, és elmegy tőled a fal. A fiataloknak mindíg mondtuk, hogy dűljön a falnak, és mikor az elment tőle, úgy kapaszkodott, hogy kifehéredtek az ujjai.
Méteres biztos, hiszen majd 600méter. A 35méteres felvonónkon ha fúj a szél olyan 10cm a kilengés. Utálok rá felmenni.
Ez volt már egyszer. Körülbelül két hónapja. :yes:
Móron igy szerelik a kábeltévét
Ezt meg HOHO-nak, ne csak hal legyen mindig
Láttam egy némított felhasználót. Valami olyasmit írt, hogy valami eladó nyákja van, aztán némították.
Szóval az lenne a kérdésem, hogyha valaki említi, hogy van neki éppen ilyen eladó valamije, valamilyen felvetődött témával kapcsolatosan, akkor most azt nem szabad "reklámoznia"? Hogy van ez a dolog itt?
Ezt találtam:
"A felhasználó elfogadja, hogy a Hobbielektronika.hu szolgáltatásait semmilyen formában nem használja hirdetésre, reklámozásra, vagy konkrét termékek, szolgáltatások üzleti célból történő népszerűsítésére a Hobbielektronika.hu üzemeltetőinek előzetes írásbeli engedélye nélkül. Amennyiben bármelyik erre vonatkozó pontot a felhasználó megsérti, a kiadók jogosultak utólagosan is a hirdetési költségről számlát kiállítani, figyelembe véve a hirdetés láthatóságának időtartamát. Ha a hirdető nem hajlandó az engedély nélküli hirdetésre vonatkozó számla kiegyenlítésére, hagyományos jogi úton kénytelen a kiadó, e hirdetési költséget behajtani a szabályt megsértő felhasználótól. " Akkor még számlát is küldhettek egy ilyen hsz-re?
Sáskám nekem is van. Nem csak halat szoktam fotózni. Remélem holnap sikerül valami értelmes halat fényképezni.
Nekem hangyáim vannak, egy egész boly pontosabban 8 - 10. Ennél közelebb nem tudtam menni hozzájuk, mert már nyakig fekete voltam annyi mászott rám. Jó dolog ez a természetfotózás.
Úúú, ez hátborzongató. :eek2:
Mind a 3 "dombocska" egy-egy komplett bolyt jelent?
Igen, ahogy írtad. Ezekből 11 darabot számoltam össze. A falu szélén közvetlenül a 8-as főút mellett van egy 250 méter hosszú és 100 méter széles fenyves, abban laknak. Ezek a dombocskák mind mind méternél magasabbak és egy két négyzetmétert elfoglalnak.
szerk.: A linkelt képen baloldalon látható zöld sávról van szó. Bővebben: Link
Ez nem szöcske de nagyon nehéz volt lefotózni.
A tiéd jobb...
Mentségemül szolgáljon hogy nem keszültem rá. Nálam már is nagy eredmény hogy a makró és vaku üzemmód váltás egyáltalán felmerült
Ez szöcske másik pók.
A molnárka szuper makróval készült kb 1 cm-ről ezért volt nehéz. Az istennek sem akartak egy helyben maradni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nem nagyon tetszett meg semmi úgy hirtelenjében, úgyhogy üres kézzel jöttem haza…