Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1431 / 3649
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ha nem, akkor marad a fűrész :wilting:
(#) nikolatesla válasza szamóca hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Acetonnal és kromofággal már próbáltam semmi hatása nem volt
Így meg nem nagyon merek ki menni az utcára,kb úgy néz ki a kezem mint amit szét égetek savval.
Esetleg a sósav vagy kénsav lehozná? :hide:
(#) Action2K válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

De csak az ecetes jó!
(#) zolika60 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

A kezed igen. :yes:
(#) Action2K válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Én kimentem, még a melóba is bementem így. Otthon mégsem hagyhatom a kezem.
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Egyébként is a munka nem szégyen. Legalább látják, hogy dolgoztál valamit.
(#) nikolatesla válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

így még fürödni sem tudok
Rá megy kis víz el kezd össze húzódni és nagyon szúrós érzés lesz tőle.
(#) mark.budai válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Kromofág veszélyes cucc, azzal többet ne próbálkozz. Sósavat semmiképp ne tégy rá, szétmarja a kezedet is. Bár utólag könnyű okosnak lenni, de ilyet tessék kesztyűben csinálni, ha arra rámegy, kidobod, aztán el van intézve, a kezed többet ér 1-2000Ft-nál. Ha a higító nem viszi le, vegyél olyan lemosó löttyöt, amit Köbzoli, vagy Szamóca linkelt.
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Nyugi... Nem kell kapkodni, pár nap alatt úgyis lehámlik.
(#) Ricsi89 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Én bicskával szoktam lekaparni. Ha már megszáradt, akkor mással nem igen jön le. Amikor még friss, akkor kellett volna egy ronggyal letörölni, amennyit csak lehet. Ilyenkor már csak a mechanikai tisztítás segít. Egyébként meg ne sírj, jön a hideg, van kesztyűd. A PUR hab úgyis szigetel.
(#) nikolatesla válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Mikor rá ment el kezdtem le mosni de csak ragadt és egyre jobban ragadt.Forró vízbe tettem kb a fele le jött bár kicsit csípő érzés volt
Végül is télen jó lesz tele nyomom a kesztyűt habbal és bele teszem a kezemet
(#) zolika60 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ha frissiben lemosod hígítóval, már el is felejtetted volna. Mivel légnedvességtől köt, vízzel csak rontani tudsz a helyzeten. :yes:
(#) nagy hoho válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Meg a sapkádat is.
(#) nikolatesla válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Akkor már a nadrágot és a pólót is,
Ha már lúd legyen kövér
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Mind e mellett apoláris vegyületet apoláris oldószerrel, poláris vegyületet poláris oldószerrel. A mai tizenéveseknek nem tanítanak kémiát? Itt az eredménye annak, hogy nem figyelünk órákon. Vagy kérdezzem inkább azt, hogy hol hagytátok az eszeteket?! Sósav? Kénsav? Kromofág? Jó hogy nem óleum vagy királyvíz. Nem tudom Zoli, de lehet még ennél lejjebb?
(#) klemo86 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ne aggódj, bebizonyítják, hogy lehet! Sőt, folyamatosan bizonygatják
(#) mark.budai válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Matyikém, ha hiszed, ha nem, engem érdekel a kémia, és figyelek órákon. De ilyenről szó sem esik általános iskolában. :no:
(#) klemo86 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Sósavval azért Te se mosogatnád a kezed, ugye? Ez nem azon múlik, hogy ki mit hogy tanít, vagy hogy tanítják-e…
(#) DuMatyi válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Aha, de ha valami igazán érdekel, annak utána lehet és kell OLVASNI, könyvben. Az internet nem lektorált és nem hiteles forrás, lásd fénykapus életveszélyes tesla tekercs. Az nem jó kifogás (legalábbis nálam nem, mert átlátok a szitán), hogy nem tanították. Erről viszább pár oldallal lehet olvasni, valaki írta már. Ha valami érdekel, utána nézel. Azt szeretem a legjobban, amikor valaki azt mondja, hogy utána néztem itt és itt, de még mindig nem értem.

Eddig még nem sokszor kaptam ezt a mondatot meg, de nagyon örültem neki, amikor megtörtént.
Egyébként cybergyerek akkor huppan orcára, ha éppenséggel a való életben - ahol nincs game over után még egy élet - találkozik egy problémával, és nem tudja megoldani. Mondjuk a sósav kénsav ütött...
(#) mark.budai válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Nem mosnám a kezem, de autodidakta módon így is elég sok mindet csinálok az iskolában tanulás mellett, ami főleg most igencsak fontos. Még kémikusnak nem szeretnék itthon tanulni. Egyelőre elég a számtech, az elektronika, a gitározás, meg ha rám jön, a versírás..
(#) nikolatesla válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Én nem is lettem volna annyira ,hogy a kezemre öntöm!
Egyszer értem bele a hidrogén-peroxid-os sós savba elég is volt egy életre vagy 2re!
(#) klemo86 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Majd ha "nagy leszel", már tudni fogod ezeket is, mert tanulni fogjátok, csak aki ilyen problémával találkozik, annak azért fénysebességgel utána kéne nézni, hogy mit kezdjen vele, mert egy kaktusztüskétől is amputálhatják az ember ujját, nemhogy ha szétcseszi mindenféle vegyszerrel, amik még egymással is reagálhatnak. Ahogy itt fel tudta tenni a kérdést, és választ is kapott rá, úgy valamilyen módon a problémát is ezek tekintetében meg tudja oldani… Én se vagyok orvos, fizikus, vegyész, villanyszerelő, autószerelő, ésatöbbi, mégis ragadtak rám olyan dolgok, hogy fel tudjam mérni a helyzetet az adott szituációban, és megfelelő döntést tudjak hozni…
(#) klemo86 válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

A vegyszerekkel mindig ésszel bánj, és ha a purhab a kezeden kötött ki, el nem tudom képzelni, mit csinálhattál A lényeg, hogy pár dolognak ezekkel kapcsolatban feltétlen nézz utána, hogy hasonló helyzetben tudd, mit csinálj, és ne okozz magadban kárt, mert egy szerencsétlen döntésnek örök életedben viselni fogod a nyomát!
(#) klemo86 válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Csak ha a múltkori kis baleset jut eszembe, és hagyom, hogy a körülöttem lévők minden szutykot rátegyenek a sebemre, akkor akár olyan szinten is begyulladhatott volna, vagy akármi, hogy le kelljen vágni az ujjam (így is majdnem leszedte a gépház). Aztán egyből eszembe jutottak az elsősegélyen hallott dolgok, pedig a vizsga csak harmadszorra sikerült Egy sima kisebb balesetben pl a munkahelyemen tudnám a dolgom, ez biztos (a felfokozott idegrendszer és az adrenalin nem engedné, hogy elájuljak ). Ha mondjuk leesne valaki a második emeletről az aulába, akkor nem biztos, ezért is hangsúlyoztam a "kisebbet" - az üvegajtóba szaladásos ütőeres vérzés határeset lenne Amúgy rajtam kívül létezik olyan ember, aki 3-szor lett rosszul egy 2×4órás elsősegély-oktatáson?
(#) hapro hozzászólása Nov 20, 2010 /

Vicsys: a naga paprikát kipróbáltad már?
(#) mineral hozzászólása Nov 20, 2010 /

Szortíroztam a CD/DVD lemezeimet és találtam 3 (TDK) DVD-t amikről egyszerűen eltűntek az adataim.
Már nagyon sok gépben és meghajtóban próbáltam őket beolvastatni de mindhiába. Egyetlen bitet sem tudok róluk beolvasni.
Van valami megoldás , hogy az adatokhoz hozzáférjek és megmentsem vagy a lemezek halála miatt csak intsek pát majd 15 GB adatnak?
(#) djyuri válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ezért címkéztem fel az összes lemezem,hogy legalább azt tudjam mi volt rajtuk.
De Te még szerencsés vagy,hogy TDK-kra írtál...
Tudnád mennyi panasszal jöttek már felém arita,ridata,phillips,maxell és társai adatvesztésben

Mivel rengeteg lemezre írtam már,amíg meg nem untam,így mondhatom 1000+ TDK-ból 12-t vesztettem el...sajnos murphy törvénye miatt a legérzékenyebben érintett dolgok tűntek el. Verbatin még nem volt rossz,de csak 300+-t írtam. (drága)
Arita,ridata 30%+ hiba
Ennél lejjebb nem adtam,de én gyűjtöm be haveroktól a rossz lemezeket és így tudom mennyit vesznek miből és maxell és társai 50% hiba felett egy fél év után...
"valahogy eltűnik az adat róluk"

simpi Szerintem friss írásról beszél...nem 5-10 évesről. Nekem ami lemez olvasható,az ugyanúgy olvasható ,mint a6-8 éves lemezeim is. Ami akkoriban megmaradt fél év után a lemezeken az ma is olvasható.
Viszont pár új optikai olvasóból tűntek el a "képességek"....
Rothadással (rozsdásodással)nem találkoztam,de inkább nem vártam meg.

ui.: szerintem érdemes megpróbálni isobuster-el is....
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Azóta nem ír, nem beszél.......
(#) mineral válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Nem sajnos nem olvas semmit. Azt írja tegyek egy lemezt a meghajtóba. Pontosan az ilyen esetek miatt duplikáltam régebben a lemezeket. Akkoriban a "drága" lemezekkel. Most a 40 forintos DVD-vel miért nem tettem meg már én sem tudom. Ennyivel is bölcsebb vagyok mostantól. Az az érdekes , hogy karcmentes lemezek. Még csak fénynek sem voltak kitéve mert egy ládikában voltak ezidáig. Most átköltöztetek őket a kuka ládikába.
(#) mineral válasza djyuri hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ezek sem voltak túl friss írások. Kb 3 évesek...
Az írási sebességről mindig vitáim támadnak ismerősökkel. Én azt vallom , hogy amit a CD/DVD enged a leglassabb sebességgel írni. Mert így szerintem időt állóbb lesz.
Következő: »»   1431 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem