Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1432 / 3649
(#) DuMatyi válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Egy informatikában jártas volt tanárom mondta: még mindig a legbiztonságosabb mód a mágneses tárolás (streamer). A bankok nem véletlenül használják ezt. Mivel ez otthon kivitelezhetetlen, ezért marad a külső HDD. Ja és nem árt egy külső HDD-n, és a gépben is tárolni a fontos adatokat, plusz kiírni DVD-re.

Három egyszerre úgysem (?) száll el.

Szerk.: Igen, időt állóbb lesz. Ez aranyszabály: mindig a leglassabb sebességen írunk, ha fontos.
(#) sooty válasza szamóca hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Sajnos az én paprikám, amit "bhut jolokianak" vettem az interneten, nem az amire számítottam. Viszont azóta fincsi, erős, de rövid hatású paprikává értek. Csináltam is vele csilis babot, egy tál kajába belevágtam egy pirosat és egy jalapeno zöldet (az erét nem tettem bele az összeset) rendesen leízzasztott... Főzés előtt ilyenek voltak.
(#) djyuri válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ok...gondolom nem szoktad időnként ellenőrizni őket..

mondjuk én is nagyritkán keresgélek régi lemezeimen...
anyum az,aki nézi őket és jelenti,hogy nem jó vagy jó.

Amúgy ha filmről van szó eszembe se jut foglalkozni azzal,hogy jó,drága lemezre írjak,mivel nem telik bele 5 percbe és rokon,haver minimum,hogy összefogdossa,ha egyből meg nem karcolja.
Csak saját gyűjteményembe írok TDK vagy verbatinra,de azokat elzárom és ellenőrzöm.

A sebességgel nekem is nagy vitáim vannak. De ezt még író is válogatja.
Én mondjuk 99,99%,hogy 6-szoros sebességgel írok dvd-t. CD-t pedig kizárólag az arra speciálisan készített zeneprogrammal/alprogrammal és a lehető leglassabban. Nekem vannak még a számítógép "előtti korszakból" audio cd-im és mind olvasható,sőt kiválóak...3-szor 4-szer gyorsabban olvassa be egy cd lejátszó,mint a mai gyári vagy írott audio cd-ket.

De pl barátom nem ismeri a maximumnál kisebb írási sebességet. Neki az írói "döntötték" el leginkább mi tartós és mi nem. Asus által írt lemezei 40% kuka mára LG hasonló...Pioner(ma már nem kapható ) 20%. De neki is rövid táv a lényeg,mert ma már az USB lejátszók a tudatos döntés. (film terén)
(#) djyuri válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Pontosan

Három egyszerre úgysem (?) száll el.
ehhez már csak a mai atomtámadás elleni negyedik védelem ér valamit. A több helyszínen egyidejűleg tárolás.
(#) sooty válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hát én már hajigáltam ki HP Ultrium LTO2 streamer cartridgeokat is, mert tönkre menetek. Persze azokra napi mentés ment hónapokon keresztül (hetente újraírásra kerültek). Ezekkel az a gond, hogy magát meghajtót és az eszközt is archiválnod kellene, hogy évek múltán vissza tudd olvasni. A régi magneto-optikai lemezeimet se tudom már semmivel se olvasni, pedig az adat ott van rajtuk.
(#) djyuri válasza sooty hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Mondjuk azért tegyük hozzá,ha valaki speciálisan adatmentésre,tárolásra specializálódik,annak állandó hőfok,pára,fény és egyéb körülmény közepette kell dolgoznia/dolgoztatnia az év minden pillanatában az eszközöket. Azért otthon ezt elérni csak megközelítéssel lehet.
És még az állandó alkatrész öregedéssel is számolni kell. Semmi sem örök..csak a szegénység...
(#) hapro válasza sooty hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Vatera-n vetted?
Ott árul egy illető naga joloika-t, meg egy csomó más fajtát is. 750Ft/10db mag. A többi fajta olcsóbb ettől, van vagy 20-30 féle erős paprikája. átlag 400Ft/10db mag áron adja őket.
(#) sooty válasza hapro hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Vaterán, de palántát, még a nyár végén, magról még tovább tartott volna. Volt olyan akció ,akkor, hogy a jolokia mellé adtak másik fajta erőset, valószínű én kevertem el a palántákat, mert olyan egyformák voltak kicsnek. Sajnos volt ami nem hozott termést , lehet, hogy az lett volna az erős... (nem azoktól vettem, akik most árulják a magokat )
(#) sooty válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Az első cd-m még a mai napig is olvasható (1996.08.24) :yes:

Kép 007.jpg

Van két árus, az egyik csak magot ad, a másik meg magot plusz egy szárított paprikát hozzá ajándékba.
Ez utóbbi talán heves vagy békés megye, a másik meg pesti. A magokból most veszek, és kipróbálom magam én is, úgy jó 100 nap múlva.
(#) DuMatyi hozzászólása Nov 20, 2010 /

Hihetetlen! Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb, és mégis van.
Az illető neve és kora titok. Kapok egy üzenetet: "Lehet kinevetsz, de hogy számolunk kör keresztmetszetből átmérőt?" "Adott egy szám, mm2-ben, és ebből kéne átmérőt varázsolni"

Nem, én nem nevetek ki senkit. Ha egy egyébként értelmes gyerek (mert az!) ilyent kérdez, akkor ott nagy bajok vannak. Nem elsősorban vele, hanem az oktatással. Én is átéltem. Hatodik osztályban új matektanár jött, és bizony azóta kellett privát matektanárhoz járni különórára, egészen az érettségiig. Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok IQ lightos. Egy triviális algebrai levezetés nem megy. Sajnálom a srácot, mert annak idején nekem sem ment, de azért ennél jobban döcögött. Utána meg fogják a fejüket mérnökképzésen az adjunktusok hogy két törtet nem tud összeszorozni, és érettségije van, sőt bekerült mérnök szakra... Már régóta felzárkóztató kurzusok mennek matematikából, fizikából a természettudományos szakokon. Noooooooormális?!

A=(d2[pí]) / 4
4A=d2[pí]
(4A)/[pí]=d2
gyök((4A)/[pí])=d
(#) klemo86 válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ilyen mindig is volt, van, és lesz is… Nem mondhatom el, hogy elit középiskolába jártam, és 6 év alatt egy érettségit szerezni se épp példaértékű, viszont ami tananyag volt (és néha többet is), azt értelmesen elmagyarázták - ha nem a mi tanárunk, akkor egy másik… Általános iskolába ide jártam a "faluba", ahol most dolgozok is, és itt mondjuk alapnak számít, hogy minden tanár ismeri (ismerte) személyesen is a szülőket, és még a szívükön viselték a gyerek sorsát… El se tudom képzelni, hogy milyen oktatás lesz itt 10 év múlva, mondjuk az én leendő gyerekemnek mi fog az alapvető dolgokból jutni (És inkább nem is akarom elképzelni.)
(#) klemo86 válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ugye, milyen érdekes dolgok ezek? És még mennyi más szépsége van a "szakmának"! Hogy nem ilyen irányba fordul minden fiatal, egyszerűen nem értem Lehet, hogy nem mindenki a lámpákat nézte már bölcsődés korától kezdve? :pirul:
(#) hapro hozzászólása Nov 20, 2010 /

Bővebben: Link bepályázom én is.
Majd januárban állítólag már lehet rajta valami.
(#) zoly15 válasza hapro hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ez komoly! Mit fogsz vele kezdeni? Pl acélt vágni vele? "védőkesztyű javasolt"
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

De olyan mintha izzó fémet ennél Kiégeti a gyomrodat stb

Én csak tavasszal próbálkozok paprikával újra, azoknak jót tesz a napsütés. Addig a megszokott chip-ős dolgokkal foglalkozok... @simpi: na ügye, hogy ügye.
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

(#) sooty válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Lehet, hogy ő is szökni akar mint Billy Kid Vagy csak szereti meghinteni vele az ételt.
(#) Rober_4 válasza sooty hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

De jó oldal!

Most végre megtudom mi annak a történetnek a vége amit még gyerekként olvastam és nem volt meg a következő Alfa.

Csupán csak meg akarom kóstolni.
Egyébként...lezárható zacskókban vannak a magok ahogy láthatjátok, ezek így be voltak csomagolva egy borítékba is. Beszálltam a kocsiba, beraktam magam mellé, felbontottam a borítékot, úgy 1 órát kocsikáztam még velük, ha hiszitek, ha nem a szemem, és az ajkaim egyaránt égtek már az egy óra elteltével, és az orromat is bizsergette belül. Nem fogtam meg, nem nyúltam hozzájuk, csak az egyik zacsit kivettem és megnéztem, aztán mindjárt vissza is tettem. Az eladó is mondja, hogy nem vicc az a kesztyű...
És különben is a 4 közül 1 nem is annyira erős...állítólag.

Persze, én is azt szerettem volna, csak elsőre nem sikerült. Ha nem lyukasztja ki a mag a cserép alját, neked most esélyed van rá, hogy sikerüljön...
(#) zoly15 hozzászólása Nov 20, 2010 /

Szép estét mindenkinek! Valaki nem tudná megmondani hogy a Windows nál milyen bug az, hogy kb 10 perc üzem után megfagyott a zene kb 1-1.5 másodpercig majd restart? Olyan nagyon meg sem volt terhelve a gép. De ez eddig még csak egyszeri eset volt.
(#) DuMatyi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Vírus? Esetleg. Magától a gép szoftveresen nem szokott restartolni. Nekem eddig olyan volt, hogy mechanikai behatás esetén restartolt, és a tápegység volt kontakthibás.
(#) mineral válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ezt én is el akartam sütni! Tény , hogy akkoriban egy CD író ára 1 illetve 1 1/2 havi fizetés volt. Akkoriban (1996) kollégista voltam. Audio válogatást írattam drága pénzért. Nagyon sok bulin megvoltak gyalázva azok a lemezek de még a mai napig olvashatóak. Talán a Sony lemezeim amin játékok (Goblins, DOT, Dukenukem, Doom, stb ) voltak talán ma is olvasható lenne. Csak kölcsönadtam...
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Rendszertulajdonságok ablak > Speciális > Indítás és helyreállítás > Alul vedd ki a pipát az automatikus újraindítás elől, így kékhalálos képernyő fog mejelenni hiba esetén, ahonnan jó esetben leolvasható a hiba forrása.
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Köszönöm! Ezt kipróbálom!

Idézet:
„Ha nem lyukasztja ki a mag a cserép alját,”
Miért, hogy lyukasztotta ki? Vagyis, hogy-hogy kilyukasztotta?
(#) vilmosd válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hali
Tisztitas. Lehet tulmelegszik a CPU. ReBootnal nezd meg a CPU homersekletet. Vagy pupos alaplapi kondik is okoznak ilyet. Foleg ha nem friss az alaplap.
Udv Vili
(#) zoly15 válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szia! Az alaplap egy éves sincs A proci hűtő rendben van.
Következő: »»   1432 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem