Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1433 / 3649
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Én ma megettem 5 szendvicset melóhelyen (nem tetszett, így nehezen ment) hozzá más nem volt a boltban 2.5 L kólát, meg egy kapucínert. Ez nekem nem volt elég, már délben kopogott a szemem. Sógoréknál garázsépítés folyik, ettem levest (nekem nem volt VIC féle paprika, meg semmilyen sem) és sült tarját krumplipürével. Most gondolkozok mit kellene enni, eszek almát, kövér disznó vagyok már. Rám sem ismertek jövő évi találkozón, csak valami nagy izé gurul be a Bókay kertbe.
Szerk: Héten sem 48 órát dolgoztam, amikor hazajövök kedvem sincs enni. Mint a teve ma feltankltam rendesen.
(#) sooty válasza hapro hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Csak vicceltem, amúgy a cserép alján amúgy is van luk és a rácsot se lehet vele elvágni csak lassan. Én palántáról akartam nevelni, hogy a mag ne csípje ki a szemet...
(#) sooty válasza mineral hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

1996-ban 1500 Ft-volt az 1 db. lemez, fel kellett érte mennem Pestre. A winchester a gépemben 500MB-os volt örültem, hogy mindent le tudok róla menteni egy cd-re. (Persze én is a 10-20Mb-os MFM wincsikkel kezdtem, ahhoz képest már az volt a kánaán...) @hapro: a szemet = a szememet
(#) klemo86 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Összegezve: CPU túlmelegedés, chipset túlmelegedés, valamelyik molex tápcsati kontakthibája, serial ATA-s vinyónál adatkábel kontakthiba. Kb ezek jöhetnek szóba. Illetve ha valamit túlhajtasz szándékosan (OC), és fizikailag nem bírja az eszköz a beállításokat; pont határesetre van beállítva.
(#) Rober_4 válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Azért is indulhat újra a windows, mert frissítéseket telepítettél, és valamelyik dll függvény nem kompatibilis egy régebben telepített működővel! Esetleg kikapcsoltad frissítés alatt. Ilyenkor kell egy kis idő amig rendbeszedi magát.
(#) Georgee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Kicsit megkésve irom, a pur habot legkönyebben acetonnal lehet letisztítani, addig amíg képlékeny
(#) mineral hozzászólása Nov 21, 2010 /

Jó reggelt Hobbisták ébresztő fel! Off topicban sorakozó
(#) Rober_4 válasza mineral hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Minek kiabálni ilyen kora reggel! Még ki sem látok a fejemből. Az ablakot meg zárd be légyszíves, hideg van! :whatever:

(Ja meg ha ilyen friss vagy egy kávét főzhetnél!)
(#) mineral válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Kiabálni nem kiabáltam. Csak gondoltam felébresztem az off-ot. Az ablakot nem csukom be. Most kellemes csipked a +7'C fok.
A kávét már lefőztem. Hajnal 4-kor és 6-kor is. A 6 órásiból maradt egy kevés ha szereted a kihűlt kávét akkor elküldöm.
(#) Rober_4 válasza mineral hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Jöhet!
Addig, amíg ideér, alszom egy kicsit. :peace:
(#) mineral válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Coffe.vbs

(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Éppen tegnap sikerült megjavítanom az XP-s gépemet. Olyan ciklikus restartot produkált, hogy még még a repair consol-t sem tudtam elérni és persze az automatikus újraindítás tiltása sem használt. Egyébként egy síma tápkikapcsolásos gépkikapcsolással elő lehet idézni...
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

És mi volt a ludas? No ne a Matyira gondoljunk.
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Khmm... Emlegetett szamár?
(#) tiggersoft válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ne ird a Matyit az oldalra, mert megjelenik...megjelent...
(#) DuMatyi válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Rögtön abban a percben! Sőt, ne is gondolj rá, mivel Norbi írni akart privátban nekem, erre megelőztem 15 másodperccel.
(#) Norberto válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Akkor ő olyan, mint a Dzsin? Szólítjuk és előjön a palackból.
(#) tiggersoft válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ááááá elég csak rá gondolni!
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Az a baj, hogy én nem vagyok folyékony halmazállapotú, azaz nem vagyok gin, sem brandy sem, cognak, sem whiskey, de jó magyar pálinka sem. Olyan ütős sem vagyok, mint absynthe és az orosz vodka. Ja és alkoholista sem. Az, hogy ennyi tömény italt sorolok fel kapásból, nem jelent semmit.
(#) Topi válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Van egy beépített DuMatyi figyelőd... Mint Peter-nek/minden apának a FamilyGuy-ban termosztát figyelő implantátum:

Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Igen. Nem tűrök alkoholt a lakásban, ezért pusztítom.
(#) DuMatyi válasza Topi hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hát én nem tudom, ez kétségbe ejtő. Megnéztem a linket, és a képek alapján többet értettem a szituációból, mint a szöveg alapján. Pedig féléve nyelvvizsgáztam, de mintha elementary szintre süllyedtem volna vissza azzal, hogy nem használtam a nyelvet. Ennél már csak az hátborzongatóbb, amit a nővérem mondott. Másfél éve jött haza Amerikából. Előtte kisebb-nagyobb megszakításokkal 12 évig kint élt. Arra panaszkodik, hogy nehezebb, de számára alapvető szavak nem jutnak az eszébe, pedig ha angolról magyarra kell váltania és viszont, akkor ezt villámgyosan 1-2 másodperc alatt meg tudja tenni, azaz nem kispályás.

Azaz az ember agya alapvetően annyi nyelvre van kitalálva, amennyit gyerekkorában hallott. Ha később találkozol a másik nyelvvel, már nem lesz 100%-ig a sajátod. A nővérem 15 évesen hallott először angol szót. Tehát átlagember sose tudja behozni a hátrányát és olyan szintre fejlődni, mint a vegyes házasságokba született kétnyelvű gyermekek. Ennek egy feltétele van: mindegyik szülő az anyanyelvén beszéljen a gyermekéhez.

Ez a hatodik érzékes dolog is fura. Annál jóval kevesebb ezeknek a ráérzéseknek az aránya, hogy legyen hatodik érzék tudományosan is bebizonyítva végre, de annál jóval több, mintsem egyszerű véletlen legyen. Most őszintén mennyi annak az esélye, hogy ebéd főzés közben én pont akkor nézek ide, amikor rólam beszéltek, de abban a percben ráadásul?
(#) klemo86 válasza Topi hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hehe, lassan újra kéne már nézni az elejétől

Az USA-ban pedig az ember igencsak belekóstol még a többféle angolba is. Ebben a rajzfilmben, rendesen artikulálnak és mondhatni lassan beszélnek.

Én nemrégiben szintúgy belekóstoltam az ámerikai angolba, és elég időt töltöttem kint, hogy megismerjem a spanyol, kanadai, fekete, stb angol nyelvet. Mert ott aztán kapsz.

Ebben a rajzfilmben legalább a standard amerikai angol van, ami a legkönnyebben érthető. Még az oxfordi angol-angolnál is sokkal könnyebben.

Pont az angol-angol furcsaságából űznek viccet azzal, hogy Stewie, a csecsemő valami hihetetlen angol akcentussal beszél. Olyan kifejezéseket használ, amit amerikai soha nem venne a szájára...
Bővebben: Link

És az a jó a sorozatban, hogy életszerű: Brian tipikus kutya, egyszerű dolgokkal hülyére lehet venni. Stewie is tipikus gyerek, lást a 9. évad helovini részét, ahol a "nagyok" megszivatják… Ésatöbbi. Mivel a TV-ben nincs semmi, ez felettébb szórakoztató műsor esténként Ja, és nagyon ritkán lövik el ugyanazt a poént, igényesen meg van szerkesztve. A celebvilágukból is nem gyengén kapnak az arcukra a "sztárok"… És igen, érthető az egész angolul is!
(#) Topi válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Na ja. Én azt hittem egyébként régebben, hogy mivel a Family Guy lényegében 99-es sorozat, hogy már kinnt lejárt lemez.
Erre Philadelphiában a metrón felszáll egy faszi Family Guy-os Peter-es pólóban
Los Angelesben is egyik este Family Guy-t néztem a Fox-on. Átéreztem a hangulatát

Ez érdekes. Én évekig elvileg oxfordi angolt hallgattam, nekem az amerikai vadidegen, mintha másik nyelv lenne. A suliban volt anyanyelvi angol tanár, az angol nyelv VI kurzust nála kellett felvenni. Alig tudott magyarul. Rém jó fej volt a Swiffen, és az angolokkal ellentétben volt humorérzéke, egész jól elröhögcsélt (általában a saját poénjain, de ez most mellékes, legalább voltak neki - a legtöbb angollal ellentétben).

Egy szóval nekem az oxfordi angol, ami favorit. Az amerikaitól kiráz a hideg. A rajzfilmben meg én sajnos nem éreztem eléggé artikuláltnak a mondatokat. Kevés vagyok ehhez. Viszont: akik második nyelvként tanulták az angolt, minden szavukat értem. Még a franciákét is. Na jó, Budapesten külföldi turistákkal nem folytatok magasröptű beszélgetéseket, de eddig gond nélkül kommunikáltam románnal, angollal, franciával, brittel...

No de mit is várunk, ha a németek egymás között sem értik meg egymást? Kell egy köztes nyelv, az irodalmi német?

Ezt tanusíthatom. A legkönnyebb a tanult angol. Járkálok külföldre kiállításokra, rendszeresen kommunikálok kínai, német partnerekkel, angolul bemutatózok, és a tanult angol megértése a legkönnyebb.
Bár a kínaiaké vicces, nagyon... Biztos a mi angolunk is, túl karakteres a nyelvünk.

Egyébként meg több multi német cégnél kizárólag angolul beszélnek. Nem a világ fele, hanem belül is.

Lassan-lassan igaz lesz, hogy ha angolul legalább értesz, akkor kinyílik a világ. Ha nem, akkor mindegy milyen nyelvet beszélsz, úgyis csak az adott régióban mész valamire a némettel, franciával, orosszal...

A kínaiak és a kínai nyelv is igencsak feltörekvő, de remélem, nem szorítja ki az angolt, hisz sokan beszélik, és lényegesen könnyebb nyelv. Kényelmi okok szempontjából sem utolsó, hisz valljuk be, az itt jelenlévők nagy része legalább érti alapszinten. Manapság katalógusokban nem lehetne angol nyelv ismerete nélkül eligazodni.

Hogy járt volna le? A múlt héten jelent meg a 9. évad 4. része, most keresem az 5.-et A The Cleveland Show se sokkal marad el tőle, csak az a maga 20perces epizódjaival kicsit tömörebb (ebben magyarul jobban kijönnek a poénok, mint angolul…)
Következő: »»   1433 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem