Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 299
(#) Rollsroycephantom válasza raptor1974 hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Értem , ma reggel magátol bekapcsolt ! de ez nem rendszeres , ha a lámpa kapcsoló gombot elkezdem kocogtatni akkor mindig elindul .Akkor így ezek után hőfok szabályzó gondolom , hol lehet ilyet venni bele és kitudom e magam cserélni vajon ?
(#) raptor1974 válasza Rollsroycephantom hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Szia phantom.
Hűtéstechnikai szakboltokban, illetve webárúházban. pl. Orczi, Vrec-co.
(#) raptor1974 válasza Rollsroycephantom hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Ami a kicserélést illeti. Kiszereled, és mindent ugyanoda dugsz vissza, ahol volt. Viszont ha nem vagy teljesen biztos a dolgodban, inkább hívj szakembert. A 230 tud csúnya dolgokat csinálni.
(#) Rollsroycephantom válasza raptor1974 hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

a 230 at mire érted ? Nos nem vagyok jártas a dologban ,Szerelésben elektronikában úgymond otthol vagyok , ha csak anyibol áll hogy vezetéket lehúzni , kicserélni visszakötni mindent az menne szerintem Anyit csináltam hogy leszedtem a hőfokszabályzógomb burkolatát ott láttam a 2 kapcsolót amiböl a szabályzóba 1 kis aluminium cső megy bele ,eddig ennyit láttam.De azt a kis csövet onann hogy kell kivenni azt nem tudom .Viszont annyit vettem észre ami nem sokat számít hogy már magától bekapcsol , de még mindig nem áll le .....
(#) mjmj hozzászólása Dec 5, 2010 /

Érdekes dologgal találkoztam, megosztom:
Beépíthető Zanussi ***, hűtőközeg R 600a.
Kompresszor klixonolgat, mélyhűtőben még fagyott állapot, normál tere meleg.
Fagyasztót kicsit felmelegítettem hajszárítóval, hogy lássam megbontás után, van e benne gáz.
Töltőcsonkot elvágtam, jó mély levegőt vett a gép.....
Olyan könnyen nem adtam fel...szűrő alatt kapillárcsövet eltörve elkezdett ömleni a cseppfolyós hűtőközeg kifelé, kb annyi amennyit elégnek gondoltam.
Természetesen fesztelenített állapotban már a kompresszor elindult....
Valami hatodik érzék miatt úgy gondoltam, próbanyomás alá rakom a hűtőkört, biztos ami biztos.
9 bár nitrogén 1 óra múlva már csak 8 bár volt.... a belső tér hátfala pedig szépen elkezdett púposodni...
Az már csak hab a tortán, hogy a kompri nyomni tudott, csak a nyomást megtartani nem...
Nyugodt szívvel kicseréltem volna a motort , ha nem tesztelem le az elpárt.... aztán kaptam volna az ügyféltől a pofámra egy-két hónap múlva, hogy ez meg miért nem hűt amikor megy a motor...
Gondolom, a lyukas elpáron a vákuum miatt nem szökött a gáz, hanem befelé ment a nedves levegő, ami fagyásos dugulást okozott, azért klixonohatott a motor, és azért lett meg a gáz a nyomóoldalon...
(#) raptor1974 válasza Rollsroycephantom hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Szia phantom.
Az a cső a hőfokszabályzó érzékelője, és a hűtőtest megfelelő pontjára van felfogatva, vagy egy köpenycsőbe megy be. A 230-on a hálózati feszültséget értem. Amúgy a vezetékeket kell a régiről lehúzni és az újra ugyanoda visszadugni. A szondát ki kell szerelni, az új termosztátét pedig ennek a helyére beszerelni, vigyázva, hogy meg ne törjön, illetve el ne törjön. Célszerű volna egy szigetelési ellenállást, egy szivárgó áramot és egy védővezető ellenállást is ellenőrizni a készüléken.
(#) SzAndras00 hozzászólása Dec 5, 2010 /

Tisztelt Urak!
A megnövekedett vilanyszámla miatt kezdtünk nyomozni, így találtunk a Gorenje fagyasztószekrényre, a normális kb 230-240W helyett néha kb 1200W-ot fogyaszt. Bontás nélkül nem volt gyanús semmi, a hőfok is rendben van, kb -18 c. Néha normálisan indul el, néha pedig furcsán. Ilyenkor a hangja kicsit furcsa, de leáll egy idő után, de sosem biztos, hogy hogyan fog elindulni. Érdemes vele vacakolni, vagy irány a bolt?
(#) mjmj válasza SzAndras00 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Szia András.
Ötszörösére nem igazán tud megemelkedni a fogyasztás egy hűtő esetén, max ha az indulási áramfelvételt nézed.
Napi fogyasztást kellene mérni rajta, egy-másfél kwtnál nem kéne többnek lennie fiatal gép esetén.
A régi gorenjék amúgy se voltak túl takarékosak, bár e hibájukért cserébe elmentek 25 évig is.
Ha régi és esetleg az alja nedves, szivárog, akkor kár tovább járatni.
(#) Rollsroycephantom válasza raptor1974 hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Köszönöm szépen ! most ilyen hőfokszabályzót egyenlőre nem tudom hol fogok találni illetve lehet e más típusét szerelni ebbe ,ezt nem tudom ....
(#) SzAndras00 válasza mjmj hozzászólására (») Dec 5, 2010 /

Köszi a gyors választ, konnektorba dugható fogyasztásmérővel mértem, többször le lett tesztelve. Rajt hagyom egy napra, és megvárom az eredményt. A nedvesedés, párolgás nem jellemző, ez egy viszonylag fiatal gép.
(#) T_Gabor hozzászólása Dec 6, 2010 /

Sziasztok hozzáértők
Segítséget kérnék tőletek: Van egy fagyasztó nélküli Zanussi Lehel hűtőnk. Több évig hibátlanul működött. Nem mozgattuk, semmi különleges dolog nem történt a hűtővel,csak annyi, hogy tegnap este óta nem hűt. Nem kapcsol be a motor, semmi hangja nincs. Szerintetek behalt? Köszönöm előre is Merre induljak?
(#) rucsy hozzászólása Dec 6, 2010 /

Üdv!

Nekünk van egy Elektrolux kombinált hűtőnk. Megvan már vagy 5 éve. Eddig semmi baja nem volt, de tagnap előtt óta nem hűt a hűtője. A fagyasztó megy, de az sem muzsikál valami fényesen. Viszont a kompresszor egyfolytában megy, meg bugyogó hang jön hátulról. Valami ötlet, mielőtt a gatyám is rámegy egy hűtőszerelő szakemberre? Köszi
(#) sapika válasza T_Gabor hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Szia! Első lépésben a termosztát kapcsolót kell meglesni. Ha kapcsol akkor lent kompresszornál kell ellenőrizni. Azt nem is írom le mert szerintem ne piszkáld!
(#) Rollsroycephantom válasza raptor1974 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Igen , Nálunk olyan probléma van hogy ha használjuk a mikrót akkor 10 alkalomból levágja a biztosítékot , mert a drága Eonos szakemberek 10 amperes Biztositékot elegendőnek talált .... Nos amikor mikrózunk 10 alkalmobol 1 szer levágja a mikrót és a hűtőt is Nem lehet és biztos vagyok benne hogy ez baszta ki a hőfokszabályzót .Különben még annyi hogy említettem kiment a világítás is a hűtőben ,Nos azt kicseréltem de mégse működött , ma anyit vettem észre hogy fel fel villan a világítás ahogy kocogtatom a kapcsolót .... A Kutya se érti mi lehet a gond nála :no:
(#) frigo833 válasza rucsy hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia Frigo vagyok!
Legjobb esetben a termosztátja adta meg magát!!
Jobb lenne nem engedni hogy egyfolytában menjen,mert
leéghet a kompresszor!
A bugyogó hangot is azért hallod mert már nagyon felforrósodott a kompresszor,és az olajból kezd kiválni a hűtőközeg!
Mielőbb húzd ki!!
aztán nézd meg a termosztátot hogy hidegen lekapcsol-e legjobb ha kiveszed belőle és 1 fagyasztóban kipróbálod hogy kikapcsol-e!
Ha nem az a rossz!!(97%)
(#) mona77 hozzászólása Dec 16, 2010 /

Sziasztok!

A mi hűtőnk is elromlott. Mivel hosszabb ideig nem voltunk itthon, kikapcsoltuk a felső részét a kombinált hűtőnknek. (Ariston). Egy motoros, de azt írta a papírja, hogy lehet. Mire hazajöttünk, kiolvadt a fagyasztója, villogott, sípolt. Megpróbáltuk beindítani, de nem tudtuk. a szerelő azt mondta, hogy a panel elfelejtette a programot, szoftver frissítés, kiszállás 10 ezer, most már zúg, de nem hűt. További tanácstalanság, "talán a szervízben megtudják csinálni, mert lehet, hogy csak dugulás". Szerintetek? Érdemes foglalkozni vele, vagy vegyünk egy másikat?
(#) mjmj válasza mona77 hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia Mona!
Mivel felmerült benned a gondolat, mi szerint ezt az Arisztonságot hagyod veszni, én szerelőként nem beszéllek le róla.
Indesit-Ariston-Hotpoint az a márka, ami ingyen se kellene....nem utálok annyira senkit, hogy neki adjam ajándékba.....
(#) mona77 válasza mjmj hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia mjmj!
Köszi a tanácsot! Kár, hogy nem tájékozódtunk a megvétele előtt. Akkor mit vegyünk? Melyik megbízható?
(#) mjmj válasza mona77 hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Szia Mona! ( Ha még nem késtem el....)
Kutya az összes mai hűtő....
A szervizelhetőséget szoktam a vevők figyelmébe ajánlani.
Electrolux, Whirlpool, Samsung, LG.
Elég jó szervizhátterük van.
(#) kaqkk válasza mjmj hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Viszont a Whirpool hoz elég drága (és egyedi) a legtöbb alkatrész ! Az elektrolux szerintem is jó választás ,és még hozzátehetjük a zanussit is
(#) mjmj válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Szia Kaqkk!
Mosógépben Electroluxot vennék, ha most kellene vásárolnom, de hűtőben nem vagyok elájulva a márkátol, főleg a tesójától ( Zanussi)
Pályafutásom alatt ebből a tipusból selejteztem le a legtöbbet...
Bár repült néhány Wp is...
Ráadásul a saját Elux nofrostomba kedvezményesen került 12000Ft-ba a leolvasztó ( kinai) óra
(#) dl.mr.he3 hozzászólása Dec 19, 2010 /

Helo. Van egy öt éves Indesit BA14 tipusú alulfagyasztós hűtőszekrényem. Egy jó ideje a hűtőtér belsejének a felső részén a hátlapon jég képződik. Mi lehet ennek az oka?
(#) zolika60 válasza dl.mr.he3 hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Például az ajtó tömítésének hibája.
(#) Dan93 hozzászólása Dec 20, 2010 /

Sziasztok!

Nemrég vettünk egy új hűtőt. LG GC-3991SL

No Frostos és nagyon tetszik. Viszont van vele egy nagy bajunk. Borzasztóan hangos. Ez normális? Általában megy kb. másfél órát úgy, hogy "morog". Gondolom ilyenkor megy benne a ventillátor. Aztán kb. két órára leáll és nem is lehet hallani. Aztán megint beindul. Amerikai konyhánk van és elég idegesítő így. Nektek mik a tapasztalataitok?
(#) kowi válasza Dan93 hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

A kompresszor indul be gondolom.
De ha tényleg nagyon hangos akkor hívjatok szakit (ez az én véleményem)
(#) tothxtamas hozzászólása Dec 20, 2010 /

Hali!

Van egy Zanussi ZD 19/5 AO hűtőm. Egy kompresszoros, felül fagyasztós, alul normál hűtő. Nyáron már volt rája panasz, hogy mintha nem lenne elég hideg az alsó részében. A múltkorában viszont egyszerűen leolvadt. A szerelő kijött, bedugta, működött. Közölte, hogy fázott a készülék (akár igaza is lehetett volna, mert tizenegynéhány fok volt a helységben előtte). Bedugtam, szépen röccenve indul, kellemesen duruzsol, a mélyhűtő fagy. De a hűtő részen a hátfal nem kezd el deresedni. Aztám mire hazaértem két nap múlva, megint leolvadt. Most megy. Szakaszosan, ahogy kell, bár nekem hosszú időnek tűnik, amíg kikapcsol. A hőfok szabályozóra nem reagál egyáltalán, legfeljebb kikapcsolni lehet vele. A hőmérséklet a mélyhűtőben szépen csökkent. a hűtő részben viszont 11 fok alá nem megy semmiképpen. Szerelővel konzultáltam, egyenlőre tanácstalanul áll a kérdés előtt.

Érdekes esemény. A hőfokszabályozóval kikapcsoltam, azóta nem vettem észre, hogy életre kelt volna.
(#) T_Gabor válasza sapika hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Köszönöm és valóban, a termosztát kapcsoló adta meg magát..10ért meg is javították...
Köszi a választ!
(#) gyuszi0321 hozzászólása Dec 22, 2010 /

Sziasztok! Olyan problémám van az Indesit típusú alul hűtő, külön felső fagyasztó résszel rendelkező hűtönkkel hogy tegnap leolvasztottam és kitörölgettük stb., visszadugtam és azóta nem kapcsol ki csak úgy ha én lejjebb tekerem a hőfokszabályzót. Mi lehet a baja? egy kompresszoros a hűtő. Várom a segítségeket.hozzáértő válaszokat. Köszi
(#) radwar hozzászólása Dec 22, 2010 /

Üdvözlöm az Urakat!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok:

Van egy Zanussi kétrészes, felülfagyasztós, egykompresszoros, 13 éves hűtőnk. A hűtő nagyon sokat "megy", gondolom a kompresszora. A fagyasztó rendesen hűt (bár fokot nem mértem), a hűtő részben is kb. 8-10 fok van. Mi lehet a hiba? Egy nap kb. mennyit kellene mennie, illetve milyen időközönként?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) mugab válasza radwar hozzászólására (») Dec 22, 2010 /

Normál üzemben kb. 1 KWh a napi fogyasztás és kb. fél órát megy egyhuzamban ajtónyitogatás, pakolgatás nélkül.
A két legvalószínűbb ok szerintem a kevés gáz vagy az ajtó tömítése rossz
Következő: »»   30 / 299
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem