Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 300
(#) radwar válasza mugab hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

Mennyibe kerülhet az ajtótömítés (azt elvileg én is ki tudom cserélni, ill. mennyi lehet a gázfeltöltés?
(#) tothxtamas válasza tothxtamas hozzászólására (») Dec 23, 2010 /

A probléma úgymond megoldódott. A gáz szökött el valahol. A mester szerint készülék csere játszik. Így aztán a mai nappal azt is megoldom. Ha valaki van, aki gyűjti a rossz Zanussi gépeket, az még ma délutánig jelentkezhet. Különben elviszi a rézf@szú bagoly...illetve a kereskedő.
(#) dolgos hozzászólása Dec 27, 2010 /

sziasztok. van egy gorenje 20éves fagyaszto-szekrényem.nem-megy lejjebb a hőfok-18foknál lejjebb,álandoan megy a komplesszr,mit lehet tenni??
(#) klimás56 válasza dolgos hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia! Nagy valószínűséggel hűtőközeg hiány, de a kompresszor elfáradása-gyengülése sem kizárt.
(#) dolgos válasza klimás56 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Lehet rajta segítenii??
(#) VIM válasza dolgos hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia!
A készülék nem lett beköltöztetve a fűtött lakásba? A hőcserélője nincs letakarva, "bepakolva"?
(#) klimás56 válasza dolgos hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Általában lehet ! A hűtőközeg szökés a nagyobb gond! Ezt mindenképpen meg kell keresni, egyébként nincs értelme a további lépéseknek. Ha csak az ajtókeret fűtését biztosító acélcső korrodált el, akkor ez a cső kiiktatható. Természetesen ez az ajtó gyorsabb befagyását okozhatja, odafigyeléssel együtt lehet élni vele. Ha esetleg a csőrendszer be van habosítva és ott van szivárgás, hát akkor a legközelebbi lomtalanítás a gyógymód sajnos.
A kompresszor teljesítmény csökkenése /azt írtad 20 éves gép/ csak cserével javítható , kérdés megéri-e ? Itt felemerül az a kérdés, milyen hűtőközeggel üzemel most a gép? Egy tisztességesen elvégzett átállítás emeli a javítási költséget.
Sajnos nem tudok bíztatóbbakat mondani.
(#) staci123 válasza dolgos hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia,
valószínüleg a hőszigetelés minősége is lecsökkent... Ha megteheted vásárolj újat,pár év mulva megtérül a villanyszámlán...
(#) klimás56 válasza staci123 hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Igen! Ez is lehet, gyakori probléma régebbi készülékeknél, hogy a lemez és a habosítás közé ennyi év alatt behúzódik a nedvesség. A habosítás megtarthatja a vizet és ez rontja a szigetlés hatásfokát.
(#) raptor1974 válasza dolgos hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Szia dolgos.
A régi gorenje szekrényeknél az egyik gond a kompresszor szállítóteljesítményének a csökkenése, a másik a szigetelés legyengülése. (általában elnedvesedik). Az utóbbit nem igazán lehet orvosolni, az előbbinél egy kompresszorcsere megoldja a dolgot. A kérdés az inkább, hogy megéri e. A hűtőközege szinte biztos, hogy R12, de léteznek alternatívák, amivel ez helyettesíthető és ez nem feltétlenül R134a, hanem pl. R413a, ami ugyan blend, de az R12 hosszútávú helyettesítő hűtőközege. Így nem kell más olajtípusra átállítani a hűtőt. Ami a keretfűtést illeti, szerintem nem az a ludas, mivel ez nyomó oldalon van, és ha folyamatosa megy a készülék elég gyorsan elfogyna a hűtőközeg a rendszerből.
(#) blackdog válasza dolgos hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Ha fagyasztó és nem megy -18°C alá akkor nem valószínű a gáz hiány. Sok mai gép ez nem is tudja csak a -16°C.
Keretfűtés szivároghat, de nem valószínű. Mindenesetre ilyen öreg gépeknél az első, hogy kiiktatják.
Ez inkább termosztát hiba. (vagy kompresszor munkapont, túlhevítés, utóhűtés) [kezdjünk szakmai vitát ]
Ha nem akkor kuka!
Nincs értelme javítani.
[off]
R12 nagyon jó közeg volt, de betiltották és az R502 R22 és sorolhatnám is erre a sorsra jutott. Nincs értelme kiváltani mindenféle csoda blendre!
R134a még a gondolata is rossz volt. Autóba elmegy.
R600 ... meglátjuk ... hosszútávra nem jó.
(#) klimás56 válasza blackdog hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Ha egy "mai " fagyasztó csak -16°C-t tud, az elég gáz, még konyhai környezetben is!
Nem értem a szkepticizmusodat a blendekkel kapcsolatban! Ha nincs más megoldás, akkor igenis megéri ezzel javítani a készüléket. Természetesen akkor ha az általános állapota ezt indokolja! Az R134A-ra átállítás , ha korrektül akarjuk elvégezni, nagyon macerás. Ekkor már érdemesebb kompresszort cserélni, stb.stb.

raptor1974
Ezekre gondoltam én is, csak nem akartam bő lére ereszteni a mondókámat.
A keretfűtéssel van olyan tapasztalatom, saját hűtőmön szerencsére, csak akkora lyuk lett rajta , hogy kb. 2 hét alatt engedi el a hűtőközeget.
Volt vele szívásom rendesen, gondolhatod miket mondott az asszony! Hogy nem vagyok képes a saját hűtőmet megjavítani stb.stb ...Most már vagy 10 éve üzemel e nélkül gond nélkül.
(#) mona77 válasza mjmj hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szia mjmj!

Utólag kérek véleményt! Már megint! Megijedtünk, hogy karácsonyra hűtő nélkül maradunk(bár majd 1 hónapig megoldottuk nélküle), ezért vettünk olyan hűtőt, ami kélszleten is volt, és tetszett is, SIEMENS, bár erről a márkáról eddig nem esett szó. Kérlek írj róla valami jót. Bár azt már tapasztaltam, hogy halkabb mint az ariston volt. A nagy kapkodásban arra már nem is figyeltünk, hogy no frostos legyen, de akármerre is jártunk Miskolcon, mindegyikből csak rendelni lehetett volna. De nekünk "sürgős volt".
(#) mjmj válasza mona77 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szia Mona!
Siemens-Bosch elég jó kompresszorral ( motorral ) dolgozik, nem is emlékszem, mikor cseréltem- ha cseréltem egyáltalán- utoljára.
Tényleg csendesek, elég kulturáltan vannak összerakva.
A hőfokszabályozó elektronikáikkal lőttek egy kicsit, szerintem, túl a célon....
Nem nyújtanak többet, néhány kivételtől eltekintve, mint egy mezei mechanikus thermosztát, viszont 30-40-szer annyiba kerülnek.
Mindenesetre sok örömet benne és sok szerencsét hozzá.
Valamint Boldog Új Évet Nektek és mindenkinek...
(#) mjmj hozzászólása Dec 28, 2010 /

Szia Raptor!
Ha van időd, légyszi olvasd el a 856851es gondolatmenetemet, megköszönném, ha véleményeznéd.
(#) raptor1974 válasza klimás56 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szia klímás56.
Igazából a blendekkel nincs semmi komolyabb bajom, bár nagyobb hűtő rendszereknél lehet velük szívni. pl. egy komolyabb szívóoldali szivárgás esetén. Amúgy a háztartási hűtőknél a blendekkel az a probléma, hogy ugyan elméletileg helyettesítő közeg, de előfordul, hogy a szükséges hűtőközeg töltet mennyiség nem annyi, mint az eredeti töltet. Betölteni csak folyadék állapotban szabad, így adott esetben a tömlőben levő hűtőközeg mennyiség túltöltést okozhat tekintve, hogy ez a szükséges közegmennyiség aránylag magas százalékát teszi ki. Visszaengedni a töltetből viszont nem lehet a hőfokcsúszás miatt. Ami a keretfűtést illeti hasonló esetem nekem is volt, de nem ez a jellemző.
(#) raptor1974 válasza mjmj hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Szia mjmj.
Emailben küldtem el a választ.
(#) dolgos válasza klimás56 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

köszi a választ.Megkérdezném,hogy lehet-e sima hűtőnek használni,ha kicserélném a termosztátot.egyébként ez a fagyasztoszekrény 6-fiokos a felső 2-ét fiok a fagyaszto-rész a többi a tárolo.
(#) mjmj válasza dolgos hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia Dolgos!
Lehet, csak csöpögni fognak a polcok, és elég gyorsan el is fognak rozsdásodni.
(#) mona77 válasza mjmj hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia mjmj!
Köszönöm a tanácsokat, és véleményeket, remélem jó ideig nem lesz sem kérdésem, sem problémám ez ügyben, ha mégis, akkor majd téged kereslek.
Boldog új évet!
(#) klimás56 válasza raptor1974 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia! Egyet értek Veled, de azért van a sok-sok éves rutin, hogy ezek a gondok minimálisak legyenek.

Ezért áll a szőr a hátamon, amikor jönnek olyan szövegek, pl. " kéne egy gázóra, majd én megtöltöm a klímát...."stb.-stb. Na mindegy , ezen úgysem tudunk változtatni.
(#) peet_985 hozzászólása Jan 1, 2011 /

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni a következő problémához: néhány napja a hűtőm mindent lefagyaszt, bármit csinálok, bárhová állítom a belső termosztátot, ha kikapcsolom, akkor is. Ha kinyitom a sima hűtő részt, látni ahogyan a hátoldalán a vízcseppek is meg vannak fagyva. Próbáltam a klasszikus kihúz-visszadug megoldást, de nem segít. Itt a fórumon olvastam már, hogy ilyenkor valszeg a termosztát romlott el benne, de hátul a kompresszornál, ahol két vékony cső megy a hűtőbe (egyik a kompresszorból, másik a hűtőrácsból) ilyen szürke trutymó csurgott ki valahonnan, úgy nézem a csövek tövéből jön. És ezzel kapcsolatban szeretnék 1 kis helpet, h ezmiez? Szerintem valami szigetelés lehet ami megolvadt, mert a cső ami a kompresszorból jön nagyon forró, de ebben nem vagyok biztos... Az is eszembe jutott, hogy talán valamelyik cső megsérült, és abból jön, de nem értek hozzá, szóval ha valaki kicsit többre jut az alapján amit leírtam, ne tartsa magában . A hűtő egy Indesit (Frigorifero RA 24 (EU), S/N 606110240-81408040001) -ez volt a hátsó címkén, ha ez segít.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

Szép napot mindenkinek!
(#) mugab válasza peet_985 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Ha a gombot forgatva kikapcsolod és nem kapcsol ki akkor biza az egész kapcsolód rossz.
a szürke trutyi meg valszeg nyersgumi, tömítő és hőszigetelő anyag, nem hiszem hogy megolvadt ...
(#) raptor1974 válasza peet_985 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia peet_985.
Próbáld meg a hőfokszabályzót "0" állás felé tekerni kattanásig. Ha hallod a kattanást és mégis megy a kompresszor, két hiba lehetséges. A hőfokszabályzó reléje összeégett, olyan mértékben, hogy mechanikusan se lehet szétválasztani. A másik lehetőség, hogy testzárlatos a kompresszor. Próbáld meg a dugvillát fordítva bedugni, de előtte engedd el a hűtőt! Ha leveri a biztosítékot, akkor testzárlat. Ha van a lakásban FI relé és a hűtő földelt dugaljba van bedugva és ennek ellenére megy a készülék, akkor a testzárlatos lehetőség nem valószínű. Ha a termosztátot "0"-ra állítva megáll a készülék, kapcsold vissza. Nem fog elindulni. Ha későbbiekben ezután jól működik, akkor a termosztát reléje összehegedt de nem végleg és lehet, hogy nem kell cserélni. Ha ezután is fagyaszt, akkor lehet hőfokszabályzó hiba, vagy kismértékű hűtőközeg szivárgás is. Esetleg részleges dugulás. Ennek eldöntéséhez azonban már szaki kell.
(#) rolandi350 hozzászólása Jan 4, 2011 /

üdv.
Van egy Polar márkájú hűtő kb 5 éves.
Két részre van osztva fent fagyasztó lent sima hűtő.
Az alsó hűtőben a hátfalon 1 hónap alatt kb 5cm-nyi vastag jégréteg alakul ki.
Miért van ez? Egy kompresszoros amit hallani hogy időközönként ki be kapcsol.
A hűtő részében 5 fok van, a fagyasztórészben pedig -35 C !
Nem túl hideg az egy kicsit? A szabályzó mechanikus termosztát 1-7 ig lehet és 1-esre van állítva.
(#) aranyhal hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok! Talán tud valaki segíteni nekem. Whirlpool No Frost hűtőgépem megzavarodott. Ha megy benne a ventillátor és kinyitom az ajtaját, ki-be kapcsolgatja a világítást és vele együtt a ventillátort. Hallani ahogy hátul a relé kattog. Néztem a modul árát, jó húzós. Lehet esetleg javítani? Köszi.
(#) mugab válasza aranyhal hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Lehet hogy csak az ajtókapcsoló kontakthibás?
(#) gaben62 válasza aranyhal hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Nem kell ott semmilyen modult kicserélni, csak egy normális hozzáértő,türelmes szerelő kell aki, megkeresi/kijavítja a hibát.
Vagyis végigméri azt, amit ilyenkor szokás.
A szervizelés nem abból áll, mint ahogy sokan gondolják,pl.háztartási gép szerelők, hogy a vezérlő panelt ki kell cserélni, mert nem javítható, de az meg 30ezernél kezdődik, és szinte elzavarják a kuncsaftot.
Vagyis inkább vegyen újat.
Nekem hoztak karácsonykor 2db.Indezit mosógép panelt,hogy nem vállalta senki, nem javítható.
Én meg kicseréltem a főmotor vezérlő triakot, /zárlatos volt/ mindkettőben és láss csodát jó lett.
Pár ezer ft-ból, azóta is működnek rendesen.
(#) imikee10 válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Nagyon sok esetben így van ahogy írod, de legtöbbször a proci és társai is megy egy mágnes szelep triak zárlata miatt. Pont nem az indesitet kellett volna felhozni példának mert ezeknél van általában a legtöbb ténylegesen qka panel. Most bármilyen gép tulajdonos elolvassa ezt a hozzászólásodat és egyből okosabbak lesznek mint a szerelő. Ha szerelő vagy akkor tudod jól, hogy ezek a szerelő rémálmai. A szerelőnek is az a jó ha javítható a panel, mert az új panelen nem keres annyit mint ha megcsinálná a régit. A panel cserélős "szakikat" pedig én is rühellem és ezek általában a szakszervizesek.

Üdv Imi
(#) tilki14 hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok! Hűtőgép hűtési problémám akadt! Egy 4 éves Indesit hűtőről lenne szó, s egy áramszünet alkalmával a hűtő egyszer csak megállt! Megvizsgáltuk, s a hőfokszabályzó meghibásodására gondolunk, mert hol folyton hűt, s meg a hűtő részében ( nemcsak a fagyasztóban) még fagyaszt is, hol pedig egyáltalán nem megy! Beszereztem egy új darabot, viszont nem nézetm meg, hogy hogyan kell bekötni! Tudnak nekem vki segíteni, esetleg a probléma tárgyát megnevezni! Köszönöm!
Következő: »»   31 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem