Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mielőtt bekapcsolod, mérd be a tranyókat, lehet, hogy a többi is sérült... Akkor pótold őket.
Holnap szétszedem mégegyszer. Van egy olyan az erősitő hátlapján hogy EXT In/Out. Ha ez nincs összezárva akkor nemszól a zene, de viszont innen az OUT aljzatból ha tovább viszem a jelet egy másik erősitőre akkor érdekes módon nincs búgás. De ha bentről kötöm rá akkor már búg. Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy a bemenet választó és a hangerő szabályzó részt kizárhatjuk ez alól. holnap tovább keresgélek a hangszinszabályzás környékén. Már csak az az egy van vissza amit nem néztem meg. Csak meglesz mostmár.
![]()
A 8.2K ellenállás amit előbb említettem az megvan, de a két egyenirányító az nincs a nyákomon.
![]()
A Diodák szerepét nem értem
![]()
Ez botrányosan rossz ötlet, mivel nagyon könnyen elmászik a nulla, jó ha nem akad ki egy irányba terhelés hatására.
Ez elég szép tiszta hálózati brumm, túl kevés puffer, vagy túl nagy nyugalmi áram okozza.
Ha az Végfok bemenetét lekötöd a többiről és nullára húzod és akkor is ugyanezt csinálja ugyanilyen hangon akkor kizárt a gerjedés.
Lattam de negativ kritikaval nem akartam illetni.
Merthogy: minek ennyi "gátat" a jel utjaba allitani !?
Mi okozhat zárlatot egy panelon ? meghajtó Tranzisztorokat kiszedtem és így is zárlatot produkál.
Ón összefolyás esetleg. Zárlatos kondi... stb...
Király
![]() ![]() ![]()
Ha lekötöm az előfokot akkor nincs búgás, sőt még apró sziszegés sincsen. Még kutakodom, de tegnap rosszul irtam, hogy a hangerő is kizárható, mert oda nem megy a jel, csak akkor ha visszavan kötve az EXT OUT-ból az IN-be, és akkor búg is. De azt még megvizsgálom ma.
![]()
Ha még csak ennyi lenne....
![]() Illesd bátran negatív kritikával, ismerem a nézetet, hogy az igazi hi-fisták, vagy is inkább audiofil körökben elterjedt ez, hogy minél kevesebb elemen menjen keresztül a jel. Ne de! Hol és ki engedheti meg magának az audiófil technikát? Ok tudom vannak alternatív megoldások, de nekem számítógéphez, tv-hez. mp3-hoz teljesen létjogosulatlan ez a szempont. ![]()
Idehaza en is TDA892*-at hasznalok a PC-hez.
Jól tudom, hogy az előfok, meg minden más gyári az erősítőben, csak a végfokok lettek cserélve?
Olyankor lehet még ilyen brumm, ha túl közel van a trafó főleg az előfok tud nagyon brummogni, de ha gyári a cucc és az elrendezés akkor nem tudom mi lehet.
Az a helyzet hogy nagy lendülettel neki is ugrottam a canopusnek, meg van jó néhány neves kapcsolásom itthon, de kicsit elgondolkodva rájöttem, hogy a jelenlegi helyzetemben sóderban gyémánt lenne.
Kicsi zsúfolt szoba, nem megfelelő műsor forrás... Talán a pc-t még nem is kell leírni, mert mondjuk hogy digitális kis jelű erősítő, de megszólaltatott műsor anyagok több mint 90%-a tömörített állomány így vagy úgy! Tehát egy egyszerűbb és mégis jó tranyós erősítő megteszi. Volt nekem TDA7294-em is, olyat szól mint az ágyú, és nem is rosszul a maga fetes végével, de szeretek pákászkodni, és azért akarok tranyósat. Na meg utána jöhet a "titánok harca"! ![]() Sok nagyszerű kapcsolás van itt a fórumon közölve, de minimum egy közép kategóriás DVD/CD lejátszó kellene meghajtásnak, valamint eredeti műsor anyag. Nem említve egy tágas szobát álló dobozokkal. Szinte hallom lelki füleimmel.... ![]() ![]()
Bárcsak én hallanám már lelki füleimmel a videotonomat
![]()
Hellosztok egy olyan erősítőt szeretnék építeni ami 2x 250 w ad le seteóba ha lehet olyan kapcsolási rajzot küldjetek ami egyszerű és nagyszerű és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak azaz ne elő erősítő meg végfok legyen .
http://majki.freeweb.hu/elektro/gyari.htm
ez viszonylag egyszerű.A reflex rx 500 Idézet: „...olyan kapcsolási rajzot küldjetek...” Hol marad a kérem szépen? Hol marad a köszönöm? Idézet: „és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak” Hangvalto az erositoben? ![]() Az ilyenek az milyenek? ![]() Szedd ossze a gondolataidat es fogalmazd meg rendesen a keresed, kerdesed. Ennek igy se fule se farka ...
Kérlek szépen van olyan erősítő amibe küldön subb kimenet és külön magas van erre van a hangváltó és ellnézést kérek hogy kimaradt a kérlek szépen.
Sziasztok!
Én buz11-hez keresnék erősítő kapcsolást. Tudna valaki ilyesmit? köszönöm
Nézd! GOOGLE
ez se lenne rossz de elég silány a képe, kicsit jobb minőség kellene... bocsánat hogy akadékoskodok....
Hello lehet hogy ez nem ide való de nem akartam új topikot nyitni . Van egy LG LH-D6235D DVD panelom és ezen megvan a teljes erősítő rész . De trafóm nincs hozzá hogy beüzemeljem a panelt . Namármmost nincs valakinek ötlete hogy hogyan tudnám belőni az erősítő részt ? Gondolok itt arra hogy hova kössem a tápfeszt és a jelet ?
Hát legalább egy képet tegyél fel, és majd arról talán könnyebb lesz.
Képpel sajna nem tudok szolgálni csak ezzel az adatlappal :no:
Egyik végfok működőkepés már.
![]() ![]()
Csak vigyázz, nehogy ő meg elszálljon közben
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |