Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! ebben kellene nekem egy kis segítség! ezzel nem vagyok tisztában kezdő létemre!
úgye kell az erősítőnek +,-, GND ,,test" toroidból,hogy varázsoljak testet? linkelek egy képet! igaz paint, de hirtelen ennyire futotta ![]()
Sziasztok!
Olvastam, hogy a nyílt hurkú erősítést meghatározó visszacsatoló ellenállás értéke Hi-Fi célokra szánt kapcsolásban 22k, PA alkalmazás esetén 47k. Ez azért van mert aki otthoni használatra szánja inkább, annak a 22k ellenállással szebben, viszont kevésbé erőteljesen fog szólni, és a másik esetben pedig fordítva? Valamint találkoztam egy olyan kapcsolási verzióval, ahol a kimeneten van egy RC lehúzó tag, 10ohm(1W)+100nF. Tudjátok esetleg, hogy ez mire lehet jó? Köszönöm előre is a válaszokat! üdv. Dávid
Milyen kivezetések vannak a toroidon? Olyan mint a 2. és 3. rajzodon?
arra akartam kilyukadni melyik lenne jó, amit el készíthetnék a sztereó erősítőhöz
![]() az 1es ábrán toroidon a sec. oldalon nem 2 kivezetés van? -, +, 1x24v
Sztereóhoz a 3.rajz a jó!Azzal a külömbséggel,hogy a transzformátorból nemjön egyen feszültség.
arra ott greats híd tehát
azt mondod a 3. rajz a jó. akkor ezen rajz szerint 2x24ból ha így kötöm a toroidot akkor lesz belőle -,+, GND + 1x48(váltó) 48 váltó egyen irányítva 67,88 volt egyenirányítva 2 nagy puffer kondi pl: 10.000uf 80v és az ahogy 3-as rajz alapján megy be a (sztereó erősítőbe) jól gondolom? ![]() ![]()
Nem! Ha a 3. rajz szerint csinálod,akkor lesz kb +/- 33V,és GND!
értem az hittem összeadódnak a voltok
![]() ![]() ha mono-ba csinálnám,akkor az 1es ábra jó lenne?
Attol függ,hogy milyen erősítőt építesz. Ha szimetrikus táp kell neki,akkor is a 3.rajz a jó hozzá.Ha nem szimetrikus kell neki,tehát simán +/-,akor nemjó az 1-es rajz. Ilyen kell hogy legyen akkor,amit melléklek. De most nézem,hogy a 2. rajz is jó a mono-hoz
szimmetrikus táp kell
![]() ![]() az egyik csatornája már kész van. +,-,GND kell neki. ezzel a tápos témával nem volt tisztában ![]() most már értem, tehát,ha egy olyan erősítőt építünk, amelyiknek szimmetrikus táp kell akkor pl: 2x12v kell 3.-as rajzom szerint. ha nem szimmetrikus, akkor pl: 1x12v meg a kapcsolás amit linkeltél ?
Így van! Jó a 2.rajzod is,de ugyebár az mono-hoz.
nagyon szépen köszönöm a segítségedet! lacek29
![]() ![]() ![]()
Ez főldhuroknak tűnik.Próbály egy csillagpontot alakitani ha nincs,ez megoldja a problémát általában 90%-ban
![]() ![]()
Haho fiuk!
Nem hasznalt meg senki ilyen fajta hutest?
Mindenkinek ilyen van benne
![]() Szerintetek megfelel a celnak? (nem a hidalt megoldashoz kellene)
Segitenetek? http://www.dcorp.org.ua/randu-unch50/
Van egy ilyen erositom szetszedve. Ebbe szeretnem beepiteni a sztereos valtozatat a TDA7294-nek. Szerintetek eleg lesz ez a hutes nekik? Vagy sokkal nagyobb kelesz majd?
Szia hát, én nem tenném rá még ventivel se
![]() az a processzor hűtő nem sokáig fogja vinni. én ezt fogom rátenni Mellékeltem a képet. 23x6x6 sztem legalább egy ilyet /lehet még nekem is kell rá venti/ ![]()
Tyu-Ha.
Van hasonlo bordam. De az nem fene be a regi erositobe. Ja es en nem a hidalt megoldast csinalnam, hanem az Alkoto-s felet.
ez úgy 80W disszipációs procikat is el szokott vinni, csak jó lesz ide is..
Üdv mindenkinek!
A hozzáértők segítségét kérném. Van egy rádiós erősítőm, amiben elszállt a végfok, ami egy STK2139-re épült. Nos ilyen már nincs, úgyhogy szerettem volna kiváltani egy STK496-090C-re épített végfokkal, ami sajnos a beüzemelés után elszállt. Arra gyanakszom, hogy a tápfesz volt neki sok, amit én ugyan terheletlenül csak +-46,7v nak mértem, és elvileg annak az IC-nek 50v-ig bírnia kéne. Ezek után szeretnék valami mást tenni bele, mondjuk az itt tárgyalt TDA7294-et, de nem tudom, ezt a feszültséget az elviseli-e. Akinek vannak tapasztalatai, kérem ossza meg velem, de szivesen veszek egyéb szóbajöhető megoldásokat is. Köszi előre is.
Szia a TD7294 adatlap szerint +- 50-ig bírja,de az már lehet már instabil is. kapcsolások szerint -+ 40 írnak.
Linkelek: egy bekötési rajzot,alkatrész listát, meg nyák tervet 1:1 tehát nyomtatható egyből! köszönet érte "szabi83" kollégának! ![]()
Szia!
Kösz a gyors választ. Az a baj, hogy a táphoz nem nyúlhatok, mert a többi cucc (rádió, eq, előfok) is arról megy. Jó lenne tudni, hogy ez a 46,7v még belefér-e, mert nem akarok megint befürödni. (egyébkén kb mennyiből jön ki egy komlett cucc, ha nem kitben veszem?) Köszi a rajzokat, neked is és az eredeti gazdájának is! Üdv: Laca
h át nem akarok neked hazudni,7K volt úgy ,hogy vettem mellé multimétert is+posta költség! olyan 4.000ft körül kijön Sztereóba persze nyák lappal együtt ,de sztem még így is sokat mondtam
![]() ![]() Rajz mellékelve! 100w 8ohm-on 150w 4ohm-on -+50v táp kel neki ![]() üdv:Gyula1990 Szerkesztve a kisbetűk miatt ! Kisbetűvel és hát-tal nem kezdünk mondatot, az enter helyett a shiftet nyomkodd, és szentem az a templomban van ..
Udv ujra.
Szetneztem mas hutobordak kozott. Ezt talaltam. Ennel jobbat nem nagyon van. Inkabb a sztereo-nal dontottem. 28V-rol lenne meghajtva. A trafot mgam tekerem meg. Igy nez ki a hutes. Erre menne ra meg 3 db kis ventillator: http://www.hestore.hu/prod_10022522.html
ne tda7294-es ic-t hanem tdda7293-as ic-t használd az nemfog elszálni
VF6 erősítő kell neked bele. Van hozzá leírás ,és könnyen igazítható a saját tápfeszhez.
Pofon egyszerű! 7293 és az simán bírja ezt a tápfeszt.
![]()
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. A tda 7294-esen is lehet az 5-ös lábnál használni clip ledet? A válaszokat elöre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |