Fórum témák
» Több friss téma |
Ha lekötöm a bemenő jelet akkor megszűnik a búgás.
2x 25A/400V diodahíd,4x4700µF elkó,2x100VA trafó(ezek voltak itthon) ,Egyenirányítva 2x27V,4ohm-os hangfalak. Az egyik végfok hiányzik belőle mert a tesztelés során gerjedt,de az még kérdéseshogy miért.
Ha síma tyúkbéllel kötöd be a bemenetet akkor ne csodálkozz hogy búg. Oda árnyékolt kábel kell!
Ugyes kicsibe ossze van hozva de csatlakoznom kell DJGOMBI eszrevetelehez.
A bemeneti jelej vezeteke mindenkepp arnyekolt legyen,lehetoseg szerint duplan arnyekolt. A megfelelo vezetekek betartasa csodakra kepes
Megvalami....mi tortenik a trafo kozepkivezetesevel?Annak is az egyeniranyittasi panelon a helye.
A trafók középkivezetése,találkozik az egyről kijövő közös gnd pontal,ahol minden közös gnd pont találkozik.(hálózati,trafói,végfoki-gnd) A képen egy lila csokiban.
Érdekes ha számítógépről kapja a jelet akkor kisebb a búgás, pedig a kimenő fesz. majdnem ugyan akkora pc-nél 0,5v, dvd-nél pedig 0,7v
Lehet rosszul látom.De a pufferok paneljárs nincs rákötve az a lila csoki?
Sziasztok meg építettem az erőlködőt
a rajzot és az egyik csatornát csatoltam mint kép. sajnos még nincs trafóm... ![]() hány ,,va" trafó kellene? megszeretném nézni ,hogy működik-e! vmi tippet adjatok pls!! köszönöm válaszotokat! előre is!
Szia!
250-300 VA-os trafó elég lesz neki attól függ mire szeretnéd használni! De azt a hűtőbordát cseréld le kb 10x akkorára mert ezt a kis bordát a tda megeszi reggelire! Itt a topicban van egy nagyon jó hűtőtönkös megoldás javaslom figyelmedbe! Azzal 100% hogy jó lesz! Üdv!
Hello!
Jó lesz az a nyákrev, de ennél jóval komolyabb hűtést igényel az IC. Ez sajnos nagyon kevés lesz neki.
Szia természetesen lecserélem!
van egy komolyabb hűtőbordám is (ez csak odavan rakva, nelegyen már maga az iC) Szerintetek számítógép táppal meg lehetne egy kicsit ,,küldeni" kipróbálni?
Sziasztok.
A kepen mellekelt hutes megfelel az erositohoz? 28V-rol lenne meghajtva. Van valami otletetek hogy hogyan fogassam oda az IC-t a hutohoz? En arra gondoltam hogy furnek bele menetet, es akkor egyszeruen hozzacsavaroznam.
A mellékelt képen kékkel átrajzoltam a pufferekhez vezető gnd-t. Akkor elviekben a jól árnyékol kábel megolhatja a búgás rejtélyét?
Az is érdekes hogy a szkópos tesztelés során nem volt észrevehető a búgás.
Valamiért lemaradt.
A másik képen látható árnyékolt kábel gondolom megfelel a célnak?
Én a helyedben a GND-t is a panelra forrasztanám,és onnan vezetném a végfokhoz.
Megfelelaz az arnyekolt vezetek is de hogy ne legyen kabeloserdo a dobozban,hasznalhatnal sztereo valtozatot.Nem artana rendszerezd a vezetekeket,csokken az esetleges torzittasok,foldhurok lehetosegenek az eselye,nembeszelve az egessz erositto belso kinezetelerol
Belevágtam énis a 7294 hídba.Az egyik panel majdnem kész is már.Csak most egyenlőre alkatrész hiányom van.Kiváncsi leszek hogy muzsikál
Sziasztok!
Felkerestem egy céget trafó tekercselés ügyben nekem 2 hidat kellene hogy hajtson a toroid leírtam nekik a paramétereket hogy Primer: 1x 230V Teljesítmény: 800VA SEC oldal: 8x29V (min. 5A mindegyiken) Azért nyolcszor mivel dupla greatzes egyenirányítást szeretnék alkalmazni! És erre azt írták vissza hogy ezt csak 1300 VA-os trafóval lehetne kihozni! De az meg 2 hídhoz iszonyat sok melyik adat nem stimmelhet hogy nem lehet legyártani ezekkel a paraméterekkel!? Válaszotokat előre is köszönöm!
tudd nekem vki segíteni?
![]() hogy szám. táppal meg tudom valahogy hajtani? ![]()
Szia! Most vagy elírtad, mert a kivezetések számát adtad meg, és nem a tekercsek számát, vagy én számolok valamit rosszul, de 5x8x29=1160W.
Tehát a két trafóból jövő gnd-t forrasszam a panelra,és a hálózatból(220v) jövő gnd-t kössem rá vagy azt is forraszthatom oda?
Számításaim szerint 8 X 5A az 40A => 40A X 29V =>1160VA
4 szekunder nem elég a 4db graetz-hez? Ha már sztereo hidat készítesz... A 8 az csak 8 kivezetés, de az 4 szekunder csak. Szerintem. Mert úgy mindjárt más eredményt kapnál... 4 X 5A => 20A => 20A X 29V => az nálam 580VA. Tehát 600W-os trafó megfelelne erre talán.
ez tuti jó.
az elkó persze nagyobb legyen
Ohh!
Én rontottam el elnézést! Igen a kivezetések számát írtam hogy 8 vezeték kell de azt nem tudtam hogy páromként kell megadni! :peace: Jesszusom igen így mindjárt más jön ki mindenkinek! Hát ma is tanultam valamit! Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

van egy komolyabb hűtőbordám is