Fórum témák
» Több friss téma |
Én is csodálkoztam, de a típusa ugyanaz - vagy nem?
L7VTA
Hat hogy egyszerre legyen ki es bemenet is hat tudod...??
Ugyan honnet tudna hogy most mit akarsz?
Ez egy 3,25 ös 4p (4 pólusu ) csatlakozó Bővebben: Link csak nem jövök rá a kiosztására
Audio bal audio jobb és mikrofon
Sajnos nem nyert már próbáltam most láttam még egy variációt amit még nem próbáltam 3 GND 4 Mic holnap kipróbálom de erre nem gondoltam de köszi a tippet
Nos, ez az én figyelmetlenségem volt, ugyanis nem L7VTA2 hanem LV7-2TA. Csak átsiklottam a dokumentum tartalom jegyzéke felett, de lentebb az ábrákon már szembetűnő hogy ezen több pci port van mint kellene... Ehhez viszont már dokumentum sincs, bár ahogy olvasgattam ezt amit találtam, nem is derült volna ki belőle olyan túl sok minden.
Szeretném én is életre kelteni, vagy ha nem megy, venni bele ilyen alaplapot, már csak a kijelző miatt is, de még ebay-en sem találtam. Ha minden bukik akkor valami szimpla matx lap megy bele, de csak mint végső megoldás.
Írtad, hogy a proci nem melegedett. Most keress fordítva: olyan alkatrészt keress, ami viszont melegszik.
Procit, memóriát tedd a helyére, és kapcsold be. Addig, amíg a hibaüzenetek megjelennek, valami öntesztnek kell(ene) lefutnia, ami valahol elakad. Lehet, hogy az az alkatrész melegszik, ahol elakad. Nagy melegedésre ne számíts, mert pár másodpercről van csak szó, utána már letilt mindent.
Nincs nem is lehet de még a szakszervíz se tudta megmondani a kiosztást
Sziasztok.
Kaptam egy gépet, ami vírusos volt, és rendkívül el volt hanyagolva. Elhanyagolás alatt azt kell érteni, hogy a CPU hűtőn vastagon ült a por, a CPU hűtő ordított (85 -90dB), és a CPU közel 60C° -körül mozgott, illetve a többi ventilátor is elvolt tömve. Kitakarítottam a gépet, mert nagyon be volt lassulva, összeraktam egyből elcsöndesült és azóta csak hármat csipog. ![]() AMI BIOS ül a deszkán, az fw verziója 1.30.9B az az 2003 Március 24 -i kiadású. Az alaplap típusa: 4CoreDual-VSTA BIOS "bipp" lista alapján, base 64k error, az az a memóriát cserélni kell. Az alaplap DDR1 DD2 kombós, és csak egy DDR2 -es modult tartalmazott. Csak megerősítésképp kérdezem, valóban a memória hibára utal a három csippanás?
Hali! a ddr2-s ram a sárga foglalat, a trükk vedd ki a ramot .kikapcsolva a gépet. ram nélkül lessz eztán bekapcs igy inditsd el ujra nem fog találni ramot ,mivel nincs benne nem is találhat . megint kikapcs be a ram ,ujra bekapcs , nekem többször bejött. persze ha valóban hibás a ram akkor csere, kölcsön kérni 1-t próbára hali.
Ez azért szokott bejönni, mert KH van a RAM foglalatban, amit a ki-be pakolással megszüntetsz többnyire.
![]()
A modul érintkezősorát pucold meg leheletnyi wd40-nel kezelt pamutronggyal jó alaposan (lesz fénye az aranynak
![]()
Ezt most nem ertem a szerviz nem tudta hogy hogyan lepsz a BIOS-ba?
igy ahogy mondom a szerviz nem tudott rá értelmes magyarázatot adni de sikerült megoldani
1 bal 2 jobb 3 Gnd 4 mic én mostanáig meg voltam győződve hogy az utolsó a Gnd de tévedtem igy kell Bővebben: Link De köszi a segítséget
Sajnos semmi ilyet nem tapasztaltam, az egyetlen dolog ami melegszik, de ez is csak hosszabb üzemidő után az az északi, illetve déli híd, de ez meg ugye természetes.
Sajnálom, nekem már nincs több ötletem, hátha a nálam tapasztaltabbak tudnak segíteni... :nemtudom:
Sziasztok!!! Van egy problémám,amivel nem tudok mit kezdeni. A gép indításakor bejön az alaplap logója a képernyőn és innen nem jut tovább,csak reset gombbal,de azzal már elindul. Van,hogy idáig sem jutok el,mert rögtön egy ctrl+alt+del-t kér az indításhoz,amivel szintén elindul. Mi okozza ezt a hibát?
Köszi mindenkinek a segítséget, a memória megpukkant, nem működik, szerintem kisütöttem porszívóval.
A csatlakozóval nincsen gond (már elmentem az utolsó aranyásók után. ![]() ![]() Még egy ilyen szilikózis gócot nem láttam, a tulaj bizonygatta nekem, hogy múlthéten kitakarította. Ahhoz képest, igen kemény ( szó szerint!) ragacsos porréteg rakódott le a CPU -ra és a maximális 3500prm/min fordulaton "szólt". Az alaplap szép finom porban pácolódott, meg nem mondtam volna milyen színe van az alaplapnak takarítás előtt. Kegyetlen és még allergiás meg asztmás is vagyok. ![]() A tulaja ma vesz egy új DDR2 -es memóriát, majd kiderül, hogy mi a pálya. Még egyszer köszi az információt, voltaképp az instrukciókkal tisztában voltam, csak nem voltam a "bipp" kódban biztos, mert különböző kiadású BIOS -ok lehetnek esetlegesen eltérő post "bipp" kódú, de a kuglinak hála kifejezetten ehhez a verzióhoz találtam egy komplett szerviz gépkönyvet, és mindent leír, a bipp kódtól a 80h címről lekérdezhető post kódokkal együtt.
Szia!
Ha hármat csippan akkor tuti hogy a memoval van a gond!!!Kérdés hány van az alaplapba rakva !Hány foglalatos az alaplap?Nem mindegy melyik slotba teszed ha kettő van bent.Nem mindegy melyik van elöl !Mindig a nagyobb Ghz-es kerüljön előre.Ha lehet akkor az első slotba.
Írtam hogy egy van benne, és hogy DDR1 DDR2 Dual channel kombós, a memória jó helyre lett berakva.
![]() didmyman: lehet szükségem lennne majd arra a fránya POST kártyára, már annyiszor kellett volna, de aztán mindig kiderült a hiba forrása ( műszeres bemérés után) például itt és ehhez hasonló estekben. ![]()
Átérzem a helyzetedet. A feleségem 5 méterről ránézésre megmondja egy kezemben tartott számítógépről, hogy addig nem vihetem be amíg ki nem lapátoltam belőle a port. Nem ma kezdte.
![]()
Na igen ismerős a helyzet, találkoztam már poros géppel, de ez a pályafutásom összes poros gépén túltesz.
[OFF]Már várom a nyarat, kiköhögöm magamból a sok port, miközben kajakozok. ![]()
Szépen szétszeded és sorba lehuzigálsz mindent az alaplapról csak proci meg ram meg videókari aztán próba
ja nézd meg hogy menyi por van a procihütő meg a ventillátor között Bios reset próba aztán minden egyesével vissza természetesen mindig próba elóbb utóbb kijön a bűnös
üdv mindenkinek!
Volna egy kis gondom. Van egy adott pc, és bármit csinálok vele, 2 xp-vel is próbáltam, de kiírja, hogy botmgr fájl nincs meg. Mit csinálhatok vele : :no:
Szia!
Azért jó lenne tudni az "adott " PC típusát mert egyes gépek csak boot menüből hajlandók indulni (F12).Tehát CD betesz a meghajtóba ,újra indítod,és nyomogatod az F12-őt.Megjelenik a boot menü.Ott kiválasztod hogy induljon CD-ről és már megy is. Másik gépeken működtek a telepítők, mert ha nem akkor nem bootolható a lemez.
Sziasztok
Valaki ismer olyan programot, ami a gépen lejátszott zenéket közel egyforma hangerőre hangosítja? Jó lenne akár egy winamp plugin is, csak az a gond, hogy azt sem tudom hogy keressek erre rá. Köszönöm.
Winamphoz talán a "normalizer" vagy hasonló nevű plugint azt erre találták ki, valamikor réges régen, mintha játszadoztam volna vele, szerintem az erre való, lehet újabban már benne is van a winamp letölthető telepítőjében, pl a traycontrol is benne van már, amit korábban külön lehetett letölteni! Először szerintem a beállítások között keress ilyesmit!
Sziasztok
A következö problémával szembesültem én is. Asus f3tc Internet ,lefagyás kikapcs és no indulás. Állítólag alaplap hibás a gép. Tud valaki nekem ebben segíteni vagy esetleg egy alaplapot olcsón |
Bejelentkezés
Hirdetés |