Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia!
Adsz egy képet a router setup wan részéről? Biztosan jó a jelszó, mármint nem írtad el? Nem PPPoE a protokoll?
A modemen be van kapcsolva a DHCP? Mert csak akkor lehet dinamikus az IP. Szerintem állítsd be statikusra, és a modem kimenetét is.
Talán be kell állítani a routerben a t-online-tól kapott felhasználónevet és jelszót(gondolom adsl neted van). A laptopban be van állítva ez szerintem, így magától "tárcsázik" a gép. Ezt be kell állítani a routerben is. Nekem a connection type PPPoE-n van.
Szia!
Nem kell jelszó. Egy routernek látszó tárgyból (melyre "T-Home" van írva) kijön egy LAN kábel amit ha bedugok a laptopomba akkor azonnal, mindenféle jelszó, tárcsázás, bejelentkezés vagy bármi hasonló dolog nélkül van net. Ugyan ezt a kábelt dugom bele a most vett routerbe hogy az adjon vezeték nélkül netet, de nagyon nem akar.
Ezt nem a modemben kell beállítani?
Csak okoskodok. Sokszor kérdeztek már router konfigurálással kapcsolatban. Viszont nekem nincs modemem, így biztosat nem tudok mondani.
A laptoppodnak nem fix IP van véletlenül beállítva?
Szia!
Adsl-ed, vagy kábelneted van?
Akkor valószínű, hogy le kellene clonoznod a mac címát a laposodnak, és persze a kapcsolat típus is ok dinamikusnak. Van egy menupont a wan alatt, a mac clone, ott.
Klónoztam a MAC címet is, de akkor sem megy. De amúgy nem kellene másolni, mert ha a párom laptopjába dugom bele ezt a LAN kábelt, akkor azon is azonnal, szintén mindenféle tárcsázás meg jelszó nélkül van net.
Hát itt a páromnál valami T-Home cucc van, gondolom ez ADSL.
Közben rájöttem, hogy már egy router van a rendszeredben. Egy másik router helyett egy AP- kellett volna venned, ezt lehet könnyen konfigurálni wlan-nak
Akkor ezzel nem tudom megoldani?
A routert is jó, valahogy be lehet állítani swichnek, akkor működik, de ne kérdezd, hogyan
Most sokat segítettem. Ha jól emlékszem a wan-ba nem kell semmit dugni. De ezt ne vedd kézpénznek.
Közben basszus rájöttem hogy ennek a T-Home routernek is van antennája... Be is léptem és bekapcsoltam a WIFI-jét. Van is net rendesen.
Na, van egy felesleges routerem.
Pont ezt kerestem én is,de ebben nem találtam meg. Bár már ahogy nézem, nem is kell
Ha új és boltban vetted, akkor vásárlástól számított 3 napig elvileg visszaveszik.
Sajnos ez tévhit. Pár évvel ezelőttig volt egy ilyen törvény vagy jogszabály. De 'hála' a multik nyomásának, ezt pár éve sajnos eltörölték.
Ez nem igaz, idén is volt a hírekben . (Ünnepek után) "Ha egy termék nem felel meg az igényeidnek, akkor kötelesek visszavenni, amennyiben nem sérült." (És szerintem biztos becserélik, ha a pénzt nem is adják vissza.)
Nekem pedig tavaly volt egy pont ellenkező tapasztalatom. Na mindegy, úgy néz ki szerencsém lesz:
Idézet: „A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni.” A routerre pedig ezek nem igazak szerencsére: Idézet: „A 17/1999 (II.5) Korm. rendelet 5. §-a alapján a Megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát: * hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta * olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl: kérésre összeállított konfigurációk)”
Ha viszont a termék hibás, akkor három napon belül köteles a bolt cserélni, vagy amit nagyon nem akarnak, de kötelező, a pénzt visszafizetni. :yes:
Egy fogyasztóvédelmi műsorban hallottam: Mindenképp kötelesek visszacserélni három napon belül. A vásárlónak meg sem kell indokolnia.
A riporter kérdése: Akkor a vevőnek elvileg három naponként új készüléke lehet, amíg a széria gyártása tart? Válasz: Igen.
No most reklamálok emailban a Miskolci Közlekedési Vállalatnál. Bár szerintem fogyasztóvédelem lesz belőle, azért mindennek van határa...
Össze lehet hozni, van ott valami beállítás a wan nál, én régebben csináltam ilyet. Ha jó a t com os wifi akkor add el, mást nem nagyon tudsz kezdeni vele. Bár a megtartás mellett szól ha bekrepál akkor egy modemmel együtt még tökéletes lehet netre. De ha telefon is az adsl szolgáltatáson jön (fehér dobozba megy a telefon kábel) akkor sajnos egy ugyan olyan kell. Azaz akkor ne tartsd meg.
Nekem volt ügyem a fogyasztóvédelemmel. Megnyugodhatsz, hasonlóak a biztosítókhoz.
Belevisznek egy olyan hosszadalmas telefonos, levelezős procedúrába, enyhén utalgatva rá hogy nem nyerhetsz, ami igencsak civil kurázsit igényel. és ugye nem kevés pénzedbe, idődbe, idegeskedésedbe kerül. A három nap az egyetlen védelem, még a kezedben. És kötelesek a pénzt visszafizetni, bár ezt soha nem akarják, csak a cserét erőltetik. Azonban jó tudni, hogy bizományban vásárolt árúra nem vonatkozik a cseregarancia!
Végülis diktatórikus ezközökkel el lehet nyomni a jogrendet?
Csak kérdezem...
Igen!
Csak mondom...
Mindenki előtt bocsánatot kérek a monerátortól, hogy valamelyik topikban, azt hiszem a "kicsi mélyláda 5.1-hez"-ben a 2008-as dátumra kapva burkoltan lehülyéztem valakit, meg őt is a beírásuk miatt.
Mindent megteszek, hogy másokat ne vegyek palira. Nem ígérhetek semmit, de minden erőm összeszedem annak érdekében, hogy ne gúnyoljak ki senkit a hirtelen reagálás, meggondolatlan írogatás, illetve semilyen más dolga miatt. Remélem sikerül... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Most sokat segítettem. Ha jól emlékszem a wan-ba nem kell semmit dugni. De ezt ne vedd kézpénznek.