Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Nézd át a tápot főleg a kondikat nem-e púposak(ez az alaplapon is ajánlott), vagy próbáld másik táppal indítani.
Esetleg nézd meg a RAM-ok állapotát de van itt egy kis történet okulásként ,hogy nem minden az aminek látszik.Tehát a tünetek hasonlóak .Érthetetlen leállás újraindulás,nem írom le mit szét nem szedtem mire rájöttem, hogy az indító gomb vezetéke le volt törve még pedig az amit ha testre zárunk, indítja a PC-t illetve le is állítja.Nos ez a vezeték olyan szerencsétlenül tört le hogy nekiért a PC burkolatához és a rezgések hatására hol hozzáért hol nem .Röviden ennyi
![]()
Szia !
Köszönöm a gyors választ. Átnéztem minden vezetéket és csatlakozót, hibátlannak tűnnek. Új tápot tettem bele. Az alaplapot is átnéztem, semmi púpos kondi. A jelenség a táp cseréjével is megmaradt. A ramok is lettek cserélve .Lehet, hogy az alaplap ? Az alaplapnak egy hónapja lejárt a garanciája.
Idézet: „a hat fázisból három kapcsolóeszközeit megfűti az északi/déli híd felől érkező hőcsővel, míg a másik hármat kopaszon hagyja az alaplapon. Fűteni az a pár VRM szokott, amik nem kapcsolóüzemben dolgoznak, hanem lineárisan. Asus a déli hidaknál, olykor AGP-nél előszeretettel csinálta ezt.” Nem tudom kinek jó ez, de ez a heat pipeline -os hűtési módszer egy nagy katyvasz szerintem. Az alkatrészek teljesítménye egymástól függenek, és így az élettartamuk is. Persze szépen néz ki, meg csicsásabb, meg lehet vele menőzni, hogy milyen hyper brutál gépem van, mert nagyobb hőt produkál mint a központi távfűtés, és ezért kell ez a hiper szuper hűtés elengedhetetlenül ![]() ![]() Ez a lineáris szabályzás érdekes egy "jelenségként" mutatkozott meg nálam. Nem tudom minek tudható be, de amikor elhalt a windoz ( pontosabban súlyos IRQ kezelésbe ütközött, mert egy kicsit már régi volt, illetve a hang látványosan akadt Link1 Link2 ) akkor ezek a lineárisan vezérelt FET -ek, mind a déli hídnál mind az AGP -nél és az északi hídnál is, közel minimum 60C° -os működés hőmérséklet mértem. Miután újra húztam a rendszert, az visszaesett maximális 42C° -ra, ami csúcsra járatott terhelésnél volt tapasztalható. Egy kis hűtés bővítéssel átalakításokkal a csúcs 35C° úgy hogy magához a FET -hez nem nyúltam hozzá, arra nem aggattam semmit, az az a gyári állapotában működik.
Csinálhatsz egy CMOS reset-et vagy vedd ki a BIOS elemet.Nézd meg mennyi az elem feszültsége.Mennyi idő telik el az újraindulási próbák között? Nem tudom van e lehetőség, szavatossági igényt bejelenteni rá, de ehhez be kell vinni egy PC szervizbe és a bevizsgálási díjat neked kell kifizetni .Próbáld meg hátha.
A TV kártyád beállító panelén állítsd be ha hangvezérlést azért némul el a Line in. állítsd át a CD playerre, és a számítógépen belül úgy is kösd be a TV kártyát a hangkártya CD in bemenetére. ( Nekem is így van bekötve).
A jelenség a követező: a program átveszi az line in vezérlését, és a továbbiakban azt fogja kezelni ( mute, volume up/down) és neked némítja a bemenetet, mert a szoftverkomponensben valószínűleg "csend detektor is van" az az ha jelszint bizonyos érték alatt marad, vagy rózsa zaj keletkezik, akkor tiltja a mintavételezést. ( Erre a TV kártya hangolásakor/finomhangolásakor van szükség, mert a statikus zörej nem hogy idegesítő, de nagyon hangos is). Ha ezt a beállítást próbáltad, akkor jobb ötletem nincsen, de biztos beállításbeli, probléma van, szó sem lehet illesztőprogram, vagy az operációs rendszer hibájáról.
Köszönöm a gyors választ. Az elemet is újra cseréltem, a reset is megvolt. Kikapcsolás után fél perc és újraindul a gép automatikusan. Ha a tápot kikapcsolom akkor leáll. Ha visszakapcsolom a tápot akkor nem lehet elindítani, csak próbálkozik indulni. Most fedeztem fel, ha a 12V= lehúzom az alaplapról akkor beindul, és felpörög. Visszadugom a 12V= akkor úgy marad és üzemel, de kikapcsoláskor újra indul fél perc. Létezik ilyen, vagy csak a mesében ??? Megpróbálom a szervízt, hátha ?
![]()
Ebbe belefutottam én is.
Atomjaira szedtem a gépet, és a végén kiderült, mikor már közben nézegettem a laposon egy új alaplap kínálatokat, mikor összerakás végeztével, feltűnt valami igen gyanús, az a PWR_ON gomb záraltban van. ![]() Amikor beindult, akkor azt hittem, hogy nem tudom mit teszek. ![]()
Hali!
Lehet eme új fűtés-hűtés technikai bravúrnak köszönhetően halálozott el moele kolléga lapja is.
hmm, nem tudom, de az abit -ben nemigen bízok, már régen is elég sok háklissága volt, kezdve a kitűnően rossz és pocsék minőségű elkókkal rögtön a CPU körben.
Nekem az egyik ilyen elkó bebábozódott, mikor kinyílt, az az önmagára tekeredett, és úgy nézett ki mint egy báb. Mondom magamban: Hmm várok tavaszig hátha megajándékoztat egy új elkóval, csak el ne repüljön. ![]() Mindettől függetlenül megvoltam vele elégedve. Egy jó memória párossal, egész bátran üzemelt csak az sok hő amit a CPU kiontott magából.
Magyarázzátok el, mit keres ezen a lapon alul tápcsatlakozó? Fent van egy 8pines csatlakozója, azt tudom, hogy a 12Vé, általában 4pines szokott lenni, 6os a grafikuskártyáé, de képen láttam már nyolcast is. Ez eddig ok, de mire alul a molex csati?
Sejted én hogy éreztem magam mikor a legkisebb érintésre is hol beindult hol leállt vagy mindezt önállóan végezte,mindössze egy leesett vezeték miatt.
![]() ![]()
Igen félrenézhető, de az egy axiálisan 90° -ban elforgatott SATA csatlakozó, és ha jobban megfigyeled, akkor az IDE csatlakozóval "szemben" ott írja alig kivehetően, hogy sata, ami utána van írva azt nem tudom mi lehet.
Sziasztok !
Ugyan ez az alaplap amit fényképen küldtél. Valami réz csöves csőkígyó hűtés, (milyen folyadék van a hűtőkőrben ?) de forró minden mint az állat, ezek után nekem sem sok bizalmam lesz az ABIT-hoz. Köszönöm az észrevételeket és hozzászólásokat. ![]()
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Reggie-didyman.
Hát igen sajnos ilyen.Most pl:ugyan azt csinálja csak nincs rádugva a hálózatra,csak aksiról működik annyi hogy villog rajta egy piros X .Teló aksit már hoztam úgy helyre hogy már csak két napot bírta,aztán azt csináltam hogy jól lemerítettem majd ha kikapcsolt megint bekapcsoltam és megint kimerítettem és ezt egy párszor.Majd feltöltöttem és lemerülésnél megint ugyan ezt játszottam vele.Elég jól helyre jött bírta 5-napig.Ezzel vajon nem lehet ezt megcsinálni? Még egy kérdés. Ha már majd mindenféle képen kuka akkor nem lehetne megoldani azt hogy szétkapom (mert látom rajta hogy letudnám pattintani az alját)és rakni bele olyan kis tölthetős aksikat(olyan mint a ceruza elem csak kisebb és vastagabb) összeadva 10,8V kellene és 4400mAh.Ezt írja az aksin. Szerintetek? Köszi a válaszokat.
Az nem baj, ha forró, az annak a jele, hogy jó a hűtés, ha túlforró, akkor meg annyi, hogy alul van méretezve.
Próbálj a gépben huzatot generálni.
A Hűtőben egy kis közegellenású olaj van, és ez szállítja egyik hűtőbordáról a másikra a hőt.
A baj, ott van ha bármit csinálsz a gép lassulni fog, mert minden mindennel össze van kötve és ezek mind a hőfok függő alkatrészek. Ezzel jól belőtték a gép teljesítményét, mert ha elkezdenéd tuningolni példaképp, akkor egy idő múlva még lassabb is lehetne a gép csekély gyorsulás, viszont annál inkább több villanyszámla. Lehetőség szerint a szeparált hűtésűt kell keresni, az az ahol ilyen hőcsöves megoldás nincsen, de ez el is távolítható és cserélhető egyénire. A déli hidam -on, egy északi híd hűtőbordája található, mert a gyári csak egy aluminium lemezből volt mini sörtékkel a tetején, hőmérővel, 54C° -os mértem Csere után megnövelt hűtéssel, 30C° alatt van bőven.
Nem ott, a bővítőkártya foglalatok között.
Szerinted akkor az alaplapnak annyi ? Van az alaplapon egy kijelző ami induláskor 0-99-ig számol, ha megy akkor FF-jel van raja. A gép már levett oldallappal üzemel, ha sikerül beindítanom. Esetleg még egy ventilátort teszek bele, mert a videó kártya is túl forrónak tűnik.
![]()
Javítok: Az nem baj ha számol, az a POST rutinkódját hivatott kiírni, hogy hol tart a BIOS. Ha folyamatosan ír egy számot, akkor elakadt a BIOS, fel kell írni ki kell keresni, és elhárítani a hibát, vagy cseréni az alkatrészt, amennyiben ez megoldható. Amikor meg FF -et ír, az jó, az azt jelenti, hogy a BIOS teszt rutinja srán nem futott bele hiába.
Mi a baj az alaplappal? Egy kicsit elvagyok maradva információban.
Nos, igen de amint látjuk már a központi fűtés illetve hűtés sem segít .Ha túl forró az tényleg bizonyítja hogy működik, de egyben azt is hogy valami nagy gáz van a hűtendő alkatrészek valamelyikében és mint azt írtad így legalább elfűti azt is ami eddig jó volt.Biztos ami biztos alapon, mennyen minden tönkre ha már mennie kell.
![]()
A Tuacerka 100MHz FSB-s. Most 66MHz-en fut ezért a jelenség. Vagy az alaplapon erre szolgáló tüskepárok nincsenek jól beállítva, vagy a BIOS-ban kell utánakotorni, ezesetben a CMOS elem cseréjével együtt vélhetően.
Merevlemeznek aligha van köze az alaplap indulásához. BIOS lehet érintve, vagy a tápellátás (kondik szemrevételezése még nem jelent bizonyosságot). BIOS frissítést próbálj meg, bár ha ilyen hol indul, hol nem, akkor az nem biztos, hogy jó ötlet lesz.
"Nincsen vele gond" csak meg kell az "ilyennek" adni a tisztességes hűtést.
A számítógépekben már minimum van 2 ventilátor, a baj ott kezdődik, mikor a gép hátulja le van "fogva" illetve a számítógép elején nagy letöréssel juthat be a levegő az előlap alján kivágott lyukon, így többnyire csak turbulencia keletkezik, hamarabb kopik ki a ventilátor a megnövekedett fordulat szám miatt amit a turbulencia okoz, és lesz majd később hamarosan kidobva, mert elviselhetetlenül hangos lett, ezzel a gép sorsa meg van pecsételve. Biztosítani kell a természetes irányú szellőzést, úgy, hogy közben csak "gyorsító" ventilátorokat alkalmazol a többi mellett.
Szerintetek lehet olyan, hogy a laptopom 40GB-os HDD-jét lecserélve egy ugyanolyan típusúra, viszont 250GB-osra, nem ismeri fel az alaplap (kompatibilis egyébként)? Van valamilyen korlátozás, vagy ilyesmi? Kerestem, de erről nem találtam utasításokat. ATA-100 a csatlakozó felület, Pavilion ZE4400-es laptopban. Viszont a maximális memória korlátozva van összesen 1GB-ra. Szerintetek van értelme megpróbálni 1.5GB-ot belerakni? Most 700MB van bent kb., ha vennék 1db 1GB-os modult, akkor lenne 1.5GB. De ha nem lehetséges, akkor nem veszek memóriát feleslegesen. Köszönöm!
Nincs ilyen lassító (inkább antituning) hatása, ha jól tervezett. A hőcső remek dolog, amíg el nem ereszti a gázt (nem olaj, csak a benne lévő nyomáson és az üzemi hőmérsékleten éppen állapotvált, légköri nyomáson gáz), ekor kiderül, hogy a vékony rézcső pocsék hővezető
![]()
Sziasztok !
Tehát van egy ABIT IP35 PRO-alaplappal szerelt gép. FSP 300W-os ATX-táp. A gép nem indul el, ha bekapcsolás történik. Ki kell húzni az alaplapból a 12V-tápot, resetelni a biost. Akkor minden felpörög . Visszadugva a 12V tápot és lépésről lépésre az F1-et nyomogatni betölti a Windost. Kikapcsoláskor a gép leáll, de fél perc múlva elindul magától. A tápot kikapcsolva leáll, de bekapcsoláskor a folyamatot ismételni kell, mert a gép csak próbálkozik indulni. Táp új, a régivel is ezt csinálta. A 3V-os elem új. Alaplapra gyanakszunk. ![]()
Antituning rendesen, viszont normál üzemben biztos gyorsabb lenne ha nem lenne ez a hőcsöves megoldás.
Azusznak is vannak egy fajta deszáki abból kiad három vagy két fajta változatot, amiből a felsőbb kategóriás általában hőcsöves, és bizony teszteken tunig nélkül is jellemzően eltérő gyorsaságkülönbség mutatkozik meg, ami abból fakad, hogy vagy az északi híd a CPU tápkört, illetve fordítva, vagy a déli hidat fűti meg. Akárki akármit mond, eddig jobban bíztam mindig is az önálló hűtésben. Túlméretezett borda minden alkatrészen hosszú lamellákkal, elölről hátulról vagy alul felül ( ahogy a ház ki lett képezve ) egy-egy ventilátor és az átáramló levegő kedvezően hűti.
Dehogy lenne gyorsabb.
![]()
Ha hozzájutok ilyen laphoz, feltétlenül tesztelni fogom, kíváncsivá tettél.
Viszont ez egy kicsit érdekes számomra: Idézet: „Minden más ugyanazt fogja nyújtani 25 fokon, mint 70 fokon.” A déli híd illetve az északi híd hűtése elég jó teljesítménynövekedést okozott nekem ami a válaszidőben elégült ki a leginkább. Lehet hogy a déli hidam nagyon gagyi, de leginkább itt tapasztaltam javulást. Déli hídnál az alacsony szintű kérések a lemezek felé, az északi híd hűtésekor a videó kártya képrajzolási sebessége nőtt grafikus alkalmazás tesztelésével. |
Bejelentkezés
Hirdetés |