Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM alarm

Témaindító: mrkatona, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 19
(#) aroxol válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Nokia nem tul intelligens ilyen célokra. Keress rá a neten: 5110 at command.
(#) guliver83 hozzászólása Feb 14, 2011 /

A Siemens C55 alkalmas a riasztó készítéséhez?
(#) aroxol válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Igen megfelel rá.
(#) pkaresz hozzászólása Feb 16, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Nem tudja valaki, hogy a C35-öt hogy lehet bekapcsolni (nem a nyomógombbal). Én ezt valamikor megcsináltam, de nem találom a leírást. Annyit tudok, hogy a töltést 100ms-ig rá kell adni, majd 100ms-ig elvenni, utána megint ráadni pár mp-ig. De ez még nem elég, mert a C35 csatlakozójára is be kell kötni pár ellenállást. Most hiába próbálom rekonstruálni - nem sikerül.
(#) Pepito23 hozzászólása Feb 25, 2011 1 /

Sziasztok!

Keresek olyan illetőt, aki tudna nekem segíteni egy mobiltelefonos riasztórendszer elkészítésében lakásvédelem céljából. Priviben írjatok, és egyeztetünk!
(#) Ati hozzászólása Márc 1, 2011 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.
Megépítettem én is az alap egy relés gsm-et.
A problémám az, hogy ahogy elindítom, a siemens fellép a hálóra és egy kis idő múlva leszakad. Azután megint csatlakozik azután megint leszakad.
Mi lehet a baj?

Előre is köszönöm!
(#) pkaresz válasza Ati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nekem is volt egy hasonló esetem. A térerőkijelzés is időnként megszűnt, ezért azt hittem, hogy az antenna kontakthibás. De hiába próbáltam megjavítani, míg végre egy flash-elés megoldotta a problémát. Talán itt is segít.
(#) aroxol válasza Ati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia!

Tapasztalatbol mondom hogy végfokhibás a telefon. Probáld meg akku helyett tápegységröl, ha ilyenkor még ki is kapcsol, vagy "akku lemerult! tuti végfok.
(#) Ati válasza aroxol hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Az ötlet nem rossz, de a teló tuti jó. Aksit nem használok.
Ha Csak tápot adok neki működik, hibátlanul.

Csak nem olyan tuti ha ezt müveli. Egyébbként milyen tipus?

Közben azért eszembe jutott hogy ha pl. simoco-val izgatod akkor is ilyet produkál egy jo telo. A relésröl lekötve is ezt csinálja?
(#) Ati válasza aroxol hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Csak a telefon hibátlanul működik.
Ha külön tápot kap akkor is működik.
Csak ha a panelről kapja a tápot akkor nem.

Igy nehéz lesz. Lehet program vagy panel illesztési hiba. Ha küldesz egy linket hogy mit épitettél, esetleg doksit megnézem mi a gond. Email-ben.
(#) Syn7h37ic válasza Ati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Rakj a táppal párhuzamosan egy 10-100nF kondit.
(#) ffeco hozzászólása Márc 4, 2011 /

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget?
Összeraktam ezt a GSM riasztót,
Bővebben: Link
a hozzá csatlakoztatható telefonok listájában írja a "SIEMENS C62/CF62" készülékeket.
Mind a kétfajta készülékkel próbálkozom egy ideje, de sehogyan sem akar működni.
Mi lehet a probléma?
Másképp kell bekötni a telefon csatlakozóját mint ahogy írják, (2-GND 3--TX 4--RX) vagy ezek a készülékek mégsem használhatóak .

Köszi!
(#) aroxol válasza ffeco hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Szia!

Mi az hogy nem müködik? Villog a led? A C62 nem jo nincs benne modem. Itt találod az újabb oldalt, itt nem is szerepel a c62.
(#) bbci válasza ffeco hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

1-DND 5-TX 6-RX Siemens C35/M35/S35/C45/M45/ME45/M50/MT50

2-GND 3-TX 4-RX Siemens C55/S55/A55/A60/A62/A65/C60/CF62
5GND

1,2,3-GND 5-TX 10-RX M55/MC60/S55

SIM300D Ipari GSM modul
(#) ffeco válasza aroxol hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

A led villog. Kaptam egy nagyon lepusztult SIEMENS C35 telefont azzal működik.A SIEMENS CF62 benne van az új listában mégsem működik.
(#) bbci válasza ffeco hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Nekem ugyan ilyen típusú telefon volt benne.
A telefon akkumulátor csatlakozóján (két szélső réz lemezke), volt a pozitív és a negatív táp bekötve.
Ide a két láb közé került egy 1000µF-os elkó.
(#) ffeco válasza bbci hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

A telefon csatlakozóban az 1. és 2. láb össze volt kötve gyárilag, csak a 2. hagytam meg, és a SIEMENS CF62 működik!
(#) morfondi válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Hali!

Megoldódott a problémád? Nekem is van ilyen, és nagyon jól működik, hátha tudok segíteni.

Üdv
(#) Gza hozzászólása Márc 18, 2011 /

Sziasztok!
Nekem olyan "gondom" van ezzel a risztóval (telefon?)hogy 10 kimenő hívás után többet nem indít. Se bekapcsolás után nem hív vissza se riasztáskor. Ilyenkor elég egy bármilyen gombot megnyomni a telefonon és újabb tíz hívásig jó. S 55 telefonnal használom. A telefon működik ki bekapcsolja az áramkört csak éppen kimenő hívást nem indít.
Találkoztatok már ilyennel?
(#) aroxol válasza Gza hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Szia!

Igen. A telo modem része lefagy, elöfordul.
(#) Gza válasza aroxol hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

mit lehet tenni, másik telefonnal próbáljam?
(#) aroxol válasza Gza hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Tapasztalatbol mondom, meg lehet probálni másik teloval, ha van, de az ipari modul a 100%-os. Nem biztos hogy olcsobban jössz ki, 2-3 siemens árábol kapsz modult.
(#) Gza válasza aroxol hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

köszi!
(#) c27 hozzászólása Márc 26, 2011 /

Sziasztok. Én is szeretnék építeni egy gsm riasztót, de nekem elég csak ha hív 1 esetleg 2 számot. (annyira nem baj ha többet tud de nem használom ki).
Sokféle kapcsolás és program került már fel és nem tudom melyik az ami tényleg működik.
Siemens A40 és egy C35 telefon áll rendelkezésemre, lehetőleg jó lenne ha mindkettőt lehetne vezérelni. (ha jól tudom ez lehetséges a c35 az biztos.)
Nem feltétlenül lenne szükséges pices, de nem probléma (csak jó lenne ha a progi is meglenne). Valaki tudna segíteni vagy ajánlani egy konkrét kapcsolást ami bevállt és jó ezekhez a telefonokhoz?
(#) menyus válasza aroxol hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Én se nagyon értem miért szenvedtek ezekkel az agyonütött őskövület telefonokkal, amikor 5 - 6 e körül lehet kapni ipari gsm modult amivel könnyedén megoldható bármi (!) amit szeretnétek. Ja, és egy ilyen féltégla telefonhoz képest (ami mellé még kell ugye a vezérlő panel is, táp stb .) 1/10 ed méretben. Egy ilyen modullal 3X3 cm es méretben összerakható egy univerzális GSM panel amin van pl. 6 kimenet amivel azt csináltok amit akartok. A mikrovezérlő meg minden esetben kell ha egy autonom hardverről beszélünk és nincs mellette egy PC amivel betolja az ember az AT commandokat. Javaslom barátkozzatok meg ezekkel a modulokkal, nem annyira bonyik ezek....A SIMCOM SIM300 / 900 ár érték arányban a legjobb szerintem, én ezeket használom évek óta. Megbízhatóak nem "fagynak le", semmi bajom nem volt még velük eddig, és olcsók. (mondjuk ez az ár kérdés persze relatív, de szerintem 5 - 6 ezerért még ilyen ütkop telefont se igen lehet kapni. Ha meg igen akkor vagy műk vagy nem műk vagy csak félig műk. bizonytalanok mint a kutya vacsorája.. ) érdemes ezt átgondolni...
(#) aroxol válasza menyus hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Azért az ipari modullal is van baj.
Én is ezeket használom, és azt tapasztaltam az évek során hogy elöfordul hogy leszakad a hálozatrol és magátol nem tér vissza. Ez nem mindegyiknél fordul elö, és van hogy csak 1 év után, de megtörténik. Ezért ilyen esetekre is fel kell készülni hogy biztos hogy müködjön amikor szükség van rá. Én megoldottam hogy ilyen még véletlenül se forduljon elö, de nem szeretném senkivel sem ezt megosztani, nehogy valaki lekoppintsa.
(#) Syn7h37ic válasza aroxol hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Watch Dog.
Nem igazán bonyolult...
(#) aroxol válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Ismerem, nem ez a gond.
Következő: »»   13 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem