Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   192 / 1171
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Nem alaplap, hanem VGA függvénye elsősorban, aztán a többi eszközé.
(#) didyman válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Bővebben: Link
Őszintén szólva nem tartom jó ötletnek a telepítést, ha az alap fogalmakat illetően már itt elakadsz. Egy terméktámogatást azért nem olyan nehéz megtalálni. Ha a következő kérdésed az lesz, hogy innen mit kell letölteni, akkor tényleg célszerűbb lenne, gyorsabban végére érnétek, ha valaki hozzábbértő csinálná meg.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Van igazság abban amit mondasz mert bizony egy HD videó 80%-90%között használja a procit.(2,8GHz HT /512/533) de viszi.Hogy jobban gazdálkodnak e az energiával, :nemtudom: de az biztos, hogy ha ilyen ütemben haladnak a fejlesztések, akkor a ma megvett PC -t holnap lehet lecserélni.Ne értsetek félre nem vagyok a fejlődés ellensége, de ezek a változások nem feltétlenül jelentik hogy a vas megbízhatóbb is lesz sőt .....
(#) Tomi20 hozzászólása Márc 26, 2011 /

Sziasztok

Van egy Chaintech S848P típusú alaplapom, amit még jópár éve vettem potom összegért. Olyan gondom lenne vele, hogy frissen telepített XP-vel is van hogy 10-15mp-re megáll a gép, csak az egér mozog, semmi mást nem lehet vele csinálni. Amire közben kattintok azt érzékeli, tehát mikor megint elindul, akkor hirtelen megnyit, elindít mindent. A videokártya is rendben van, próbáltam másikkal is. Ilyenkor a HDD led is sötét, csak áll a gép. Biosból való kilépéskor amikor megkérdezi, hogy mentem-e az állapotot mintha megfagyna a bios, csak resettel lehet továbbmenni, de a módosításokat hál' istennek elmenti. A lapon most van egy 3GHz-es P4-es proci, 2db 512-es DDR400-as RAM-mal. Próbáltam már a gépet másik procival is, meg rammal is. Bios elem is jó. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy bios frissítés segítene-e a gondon, vagy inkább használjam így.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Amivel most néztem az egy NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (128 MB)
Játszani meg nem szoktam.
(#) ludus válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Frissítsd le, legfeljebb jó lessz! Ha meg nem változik akkor se történik semmi...
(#) belfi2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia!
Ha jellegzetesen új telepítés után vagy azt követően pár nappal történnek ezek az események, az lehet hogy az automatikus frissítésekért felelős folyamatok terméke.Piszokul megtudják fogni a gépet.
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Van benne valami PCI kártya? BIOS-ban tilts le minden felesleges dolgot, amit nem használsz (ha flopi nincs, akkor a vezérlője sem kell, soros/párhuzamos/game/midi port igény szerint), a PNP OS-t engedélyezd, ha nem lenne, APIC 2.0 (asszem' van benne) engedélyezve legyen, shadow RAM/BIOS semmilyen formában ne legyen engedélyezve, AGP fast writes elsőre legyen tiltva. Proci hőmérsékletére nézz rá, bár a thermal throttling nem így jelentkezik. Kondikra nem árt ránézni, a CPU, hidak és RAM tápfeszei körül.
(#) Tomi20 válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Egyben válaszolnék mindenkinek.

Automatikus frissítések ki vannak lőve, mert próbáltam, hogy minden létező frissítést felrakattam vele, és nagyon durván belassult a gép, win asztal megjelenítése után várni kellett 5 percet, dolgozott a winchester egyfolytában, semmit nem lehetett a géppel kezdeni. Egyébként SP2 van a gépen, de SP3-mal is ezt csinálja.
Egy hangkártya van a gépben, ALS4000 a típusa, mert az alaplapi az nem működik (ezért is volt olcsó, csak erről a hibájáról tudtam). Flopi letiltva, a soros-párhuzamos portok nincsenek, de holnap letiltok mindent, amit nem használok. CPU hőfok rendben, max 40 fokos. Kondikat néztem, egyik sem púpos. A legelső dolog, amit észrevettem, (csak az előbb elfelejtettem), hogy amikor az xp betöltése bejön (XP logo, alatta kék csík) azonnal megáll a winchester (hallom ahogy leáll, és a led is sötét) meg az egér fénye is eltűnik szintén kb 15mp-re, akkor csak a csík megy, szerintem áll a gép, mikor eltelik a 15mp, hallom hogy elindul a HDD, világít az egér, utána még 2x végigmegy a csík, és bejön a bejelentkező ablak, ezt minden indításkor csinálja. A winchester is volt cserélve, és ezt is teszteltem másik gépben, ott 3x ment végig a csík, és bejött a bejelentkezés. Biosból a legfrissebb van a gépen, ezzel került hozzám. Szerintem hiába frissítenék bios-t, elvileg az csak a win indulása előtt tevékenykedik, utána már átveszi az oprendszer a dolgokat. Esetleg a biosból való kilépést oldaná meg, de az annyira nem zavar, csak említettem, hogy tudjatok minden hibáról, hátha segít. Konkrét chipset drivert nem tudtam felrakni, mert a gyártó honlapján semmi híre nincs, hogy gyártott volna ilyet... Csak az intel oldaláról letölthető inf driver van fent (egyébként szerintem semmit nem számít).
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

A frissítéseket engedélyezd. Volt egy nehéz időszaka a WUS-nak, mára elmúlt, hagyd, hogy befejezze a naprakész állapotba hozást és onnan ismét zökkenőmentes lesz a frissítés, nem fog lassítani. Ellenben KELL. Víruskereső, tűzfal, miegyéb lónak a szerszámát éri naprakész rendszer nélkül, a legtöbb vírus, féreg meg pont azzal operál, hogy a rendszer meglévő résein keresztül úgy tud fertőzni, hogy az ne legyen feltűnő sem a víruskergetőnek, sem a felhasználónak-ezért szoktam szkeptikus lenni, amikor egy relatív tapasztalatlan felhasználó nekiáll mesélni, hogy ő aztán nem vírusos.
Az ALS4000-ret vedd ki próba erejéig.
A LAN portra csatlakozik eszköz? Tiltsd le teszt erejéig a LAN-t is.
Az Intel INFinst maga a lapkakészlet illesztő, a gyártó oldalán lévő is doszt ugyanez, nem gyárt az semmit hozzá, hiszen minden alkatrészét beszállítja valaki (még a BIOS is egy szabványos keret, amiben engedélyez/tilt opciókat a gyártó). Attól, hogy te nem látod a hatását (na tessék, pont ez a vírusos mentalitás is ), még nagyonis szükséges, energiagazdálkodás, alsószintű HW-kezelés kapcsán lényeges teljesítmény és stabilitás kötődik hozzá, nem hagyjuk ki a telepítésből.
(#) Tomi20 válasza didyman hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

A lassulást nem frissítés telepítés közben értettem, hanem utána, mikor már minden fent volt a gépen.
Természetesen fent van az inf driver, más gépeknél (pléldául az Asus laptopomnál érezhető külnbség van, hogy fent van-e, kb 2x-es gyorsulást okoz a gépen) De ennél a gépnél abszolúte semmi érezhető változás nincs, de mindegy is.
Telepítettem Comodo time machine-t a gépre, amit úgy állítottam be, hogy újraindításkor mindig visszaállítsa a mentett állapotot, így nincs szükség víruskeresőre, ami egyébként tovább fogná a gépet. (A program telepítése előtt is fenn állt a probléma.) A LAN egy routerbe van csatlakoztatva, de egyébként pont egy hete volt újítva itthon a hálózat (új routerek), de megnézem. Igazából legjobban ez a boot idő hosszabbodás zavar, meg hogy megáll közben a HDD. Elképzelhető, hogy valamiféle energiagazdálkodási hiba állhat a dolog hátterében? A biosban egy külön menüpont van ennek, de nem értettem a beállításokat, alapon hagytam, majd holnap megnézem, hogy pontosan mik is vannak, és megírom, hátha Te jobban érted.
(#) punkkazy hozzászólása Márc 27, 2011 /

Üdv!
Adott egy WinXP számítógép és egy Win7 Ultimate laptop. A kettőt összekötöttem crosslink kábellel. Azonban nem tudok fájlt megosztani.
A Win7-ben otthoni hálózatot állítottam be, jelszó védelmet kikapcsoltam, a fájl és nyomt. megosztás be van kapcsolva.
A két gép hibátlanul pingel, kézzel beállított IP-címre (192.168.1.1 és 192.168.1.2). Azonban nem látják egymás megosztott mappáit. Az XP-s gépen van net, de a laptop ezt sem látja.
Lehet, hogy a kábel rossz? Már minden fellelhető weboldalt átnéztem az interneten, de egyik módszer sem vált be.
Windows tűzfal kikapcsolva, már próbáltam az avastot és a comodot is kikapcsolni, de semmi változás.
(#) Hegyi_zs válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia Ez segít? Bővebben: Link
(#) punkkazy válasza Hegyi_zs hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Nem, már próbáltam a munkacsoportokkal játszadozni. De érdekes, hogy hol nyilvános, hol otthoni, hol munkahelyi hálózatnak mutatja a kapcsolatot.
(#) didyman válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Ha pingelnek hibátlanul, akkor ott nem lehet a kábel hibás. Ha a netet is osztani akarod, akkor ahhoz a gazda gépre egy proxit tegyél fel (analogX proxy például). A másik gép elérése IP alapján sem lehetséges? Hálózati térképen a hetes alatt látszik a másik gép?
(#) didyman válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Induláskor a frissítések katalógusait amíg végigrendezi, addig szokta fogni a gépet, és ez valóban a frissítések után is így van, pont ez volt vele a baj. Meg a .net optimalizáló rutinja is lefut annak frissítése után, bár az mscor elvileg nagyon jól tudja magát ütemezni, annak is kell idő. Ha ezekkel végzett, akor ismét jó a rendszer, de ha az indítás lassú, akkor használj nyugodtan hibernálást, vagy készenlétet, onnan visszatérve a gép nem hajtja végre ezeket a rutinokat.
A time machine egy jó helyen rejtett rootkit-től, vagy ADS-ben rejtett féregtől nem tud védeni (ezt leszámítva jó dolog). Ha ilyen szinten kell védelem, arra van gyorsabb, egyszerűbb HW-es, ami az int13h-t csapdázza és így mindenféle lemezhez fordulást tesz virtuálissá. De azért sietve hozzáteszem, hogy egy hézagosan frissített gép főleg védelmi szoftverek nélkül percek alatt tud zombihálózat tagjává lenni még akkor is, ha nem böngészik rajta senki, miközben személyes adatokhoz is tárt kapus hozzáférést nyújt, jelszavat lop.
(#) belfi2 válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hali!
Nekem is voltak problémáim a két operációs rendszer összekötésénél én így oldottam meg.XP a NET megosztó (szerver)ott természetesen meg kell osztani a kapcsolatot.A kliensen( WIN7) az IP cím beállításnál így töltsd ki Kép1 ahol a másodlagos DNS üresen hagyott helyéra a (kép2) piros x helyén lévő számokat kell bírnod.Természetesen a saját gépeden (XP) lévőét.aztán indítsd el az Otthoni kapcsolat varázslót .valószínűleg kérni fogja a gép újra indítását akkor újra indít.Remélem eléggé érthető voltam,ha nem akkor kérdezz nyugodtan.(A kép 2-őn nem a TE adataid szerepelnek lusta voltam átírni. )
(#) punkkazy válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Üdv! A következőket állítottam be (képek).
Azonban az XPs (szerver) gépnél nem látható semmilyen Másodlagos DNS cím nem látható, így nem tudok mit írni az általad jelölt piros négyezetből.
(#) mislen74 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia.Bocs ha rosszul fejeztem ki magam.A lényeg hogy "szűzre"szeretném törölni a gépet letörölni a windows 2000-et és felrakni a windows xp-t.Ez még rendben is volna.A problémám a következő:hogy hiába raknám fel az xp-t ha nincs meg a gép lemeze melyel müködésbe hozhatnám a vidokártyát és más egyebet.Ez független a windowstól.Ez az a lemez melyet ha gépet "szüzen"vásárolsz hozzá adják.Ugy tudom de javíts ki ha rosszul tudom ezt RENDSZERLEMEZNEK hívják.
(#) belfi2 válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hali!
Azon a lemezen az adott gép illesztő programjai vannak.Attól még hogy az nincs meg még az XP feltelepül.Az más kérdés hogy majd a neten vadászni kel a drivereket de egy kis szerencsével lelehet tölteni a masina honlapjáról.
(#) mislen74 válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szó ami szó tényleg nem vagyok profi de már csináltam ilyet.Lehet hogy a HP-hoz fordulok ha nem tudom a masinéria lemezét megzerezni vagy letölteni.Való igaz hogy nem tudom melyik az azon a linken melyet le kell tölteni mert erröl a szoftwerröl semmit sem tudok még a nevét sem.Amúgy köszi.
(#) belfi2 válasza punkkazy hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

HaliI
Az XP-én csak ezt kell beállítani.kép1
A másodlagos DNS pedig:XP Start->vezérlőpult->Hálózati kapcsolatok->Helyi kapcsolat(a megosztott kapcsolat)megnyit->Támogatás->részletek->DNSkiszolgáló ,és az utána lévő számsort kel beírnod a WIN 7 TCP ip beállításokhoz amit üresen hagytál.

kép 1.jpg

(#) mislen74 válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hali.Igen ez igaz hogy feltelepül de honnét tudom hogy a géphez melyik driver kell.Mert megtaláltam a Hp honlapján csak hát melyiket töltsem le?
(#) didyman válasza mislen74 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

De nem kell semmilyen rendszerlemezt letölteni (és nem így hívják). Az XE3-hoz talán nem volt semmilyen helyreállítólemez még (recovery disc), a későbbi gépeknél volt mellékelve CD-n, vagy DVD-n egy működő rendszerkép, aztán ez pár éve véglegesen ráköltözött a HDD-re (okozva meglepetést, amikor a HDD elmegy sz.rni és mivel ez az egyik leggyakoribb hiba, pláne nagyon jó dolog vastag valutáért beszerezni ilyet, bár szükség nincs rá, de jó lenne olyankor, ha céljának megfelelve lehetne róla rendszert visszatenni). Ezen kívül, ezek előtt az illesztőprogramokat egy néha terméktámogatási lemez (support CD) nevű adathordozón mellékelték. De ez sem kell (szintén nem olcsón mérik-mérték, most már értelme sincsen), a linkelt oldalon ott van minden. Drivers-re kattints, és ott lesznek sorolva: VGA, hang, modem lesz ha jól emlékszem.

Ha XP-t akarsz akkor egyik sem jó neked.Be kell szerezned egy Microsoft Windows XP Pro vagy Home telepítő lemezt jogtiszta licenc kulccsal mert máskülönben kalóznak fogja minősíteni az Update rendszer.
(#) mislen74 válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Értem.Lenne még egy kérdésem hozzád.A gépet rendszergazda védi.Az elözö tulajdonosa elfelejtette a belépéshez tartozó jelszót.Na most ha "szüzre"törlöm a gépet ujratelepítéskor letörlödik róla?Vagy ismét kérni fogja?Bocs ha ilyet kérdezek de még ilyet nem csináltam.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hali!
Idézet:
„Ha a következő kérdésed az lesz, hogy innen mit kell letölteni, akkor tényleg célszerűbb lenne, gyorsabban végére érnétek, ha valaki hozzábbértő csinálná meg.”

Nézd csakBővebben: Link

Így lenne ötösöm

Minden törlődik ,mivel gondolom fullra formázod a lemezt.
Ja és bocsi a fentiekért!
(#) punkkazy hozzászólása Márc 27, 2011 /

Nos, beállítottam amit mondtál, igaz nekem a nethez felhasználói név meg jelszó is kell, drótnélküli kapcsolattal csatlakozok a szolgáltatóhoz. A tárcsázós kapcsolat másodlagos DNS kiszolgálóját írtam be a WIN7 konfigurációjához. Így sem megy a fájlmegosztás, pingelés rendben, de nem látják a gépek egymást.

Azonban, ha az XP-s géppel és a WIN7-es laptoppal ad-hoc kapcsolatot alakítok ki látják egymást, pontosabban az XP látja a WIN7-et, de egyszer WIN7 is látta az XP-t, másszor meg nem. Mindez jó is volna nekem, csak így nincs internetem, szóval vagy csatlakozok a laptoppal az XP-hez, vagy netezek. Kicsit idegesítő. Csak azt nem értem, hogy miért működik WLAN-nal, és miért nem kábeles kapcsolattal.
(#) ludus válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

És lassan elérkezünk a particionáláshoz
Következő: »»   192 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem