Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnek windows 7-et tenni a gepemre amiben egy Nvidia Geforce FX 5500-as videokartya van 256 mb/128 bit es kivancsi vagyok h menne az aero rajta es mijen drivert kell felraknom hozza? Sokan mondtak h azt amit a vistahoz is! Ez igaz? Koszi elore is
Igen, csak Vista-s létezik hozzá. Az Aero menni fog. Elvileg a driver-nek működnie kell W7 alatt is. Ha mégsem települ akkor meg kell elégedned azzal amit a W7 feltelepít hozzá, addig amíg nem találsz rá megoldást. Nyugi nem VGA-ként telepíti, kap rendes drivert.
Innen tudod letölteni a legfrissebbet hozzá: 32bit-es 64bit-es
Koszi a valaszt, akkor nyugodtan felteszem a windows 7-et!
Koszi megegyszer
Hmm... Ha van lehetőséged telepítsd fel ezt: HWINFO32 és készíts vele egy riportot a gépről. A legjobb a HTML formátum, abban jól elkülöníthető minden. Így talán többet megtudunk mitől is lehet ez.
Itt van a jumperelése Bővebben: Link.
Szóval akkor a vinyó most "ha rendelkezése áll, akkor DMA" állásba van, de fölötte meg azt jelzi ki, hogy PIO módban üzemel jelenleg?
Próbáld a 40 eres és az új 80 eres kábellen is, Engem ez szivatott egy régebbi vinyó. 80 erűvel nem indúlt.
Először Automatikus felismerés (vagy nincs választható), alatt "ha rendelkezésre áll...", alatta pedig kiszürkitve: csak pio. Majd csinálok egy riportot!
Sziasztok.
volna itt egy ASUS alap, amihez nem tudom lehet e mikrokód frissítést találni. Az a bajom vele, hogy a 2,1,- 2,6, -os Celeron procit nem akarja hajtani, csak a 2ghz alattiakat. A az alaplap típusa: ASUS p4s8x-x 1.01 reverzió A kipróbált processzorok 400/533Mhz -esek, még csak véletlenül sem 800Mhz -est próbáltam bele. ![]() Köszönöm a segítséget.
Üdv!
Itt a CPU support lista Bővebben: Link ebből látszik, hogy csak 400MHz-es FSB órajelű Celeron-t támogat. BIOS-t pedig itt találsz: Bővebben: Link
Érdekes, mert itt az írja, hogy az UDMA Mode 5 az aktív... Lehet, hogy a Windows adta be az unalmast....
[Transfer Modes] Sectors Per Interrupt: Total: 16, Active: 16 Max. PIO Transfer Mode: 4 Multiword DMA Mode: Total: 2, Active: - Singleword DMA Mode: Total: -, Active: - Ultra-DMA Mode: Total: 5 (ATA-100), Active: 5 (ATA-100) Max. Multiword DMA Transfer Rate: 16.7 MBytes/s Max. PIO with IORDY Transfer Rate: 16.7 MBytes/s Max. PIO w/o IORDY Transfer Rate: 16.7 MBytes/s Transfer Width: 16-bit Native Command Queuing: Not Supported TRIM Command: Not Supported
Hali!
Meg csinálhatod azt is hogy az eszközkezelőben eltávolítod a HDD illesztő programját és újra indítod a gépet.Az újra indítás után ismét telepíteni fogja az illesztőt a helyes UDMA értékkel.Legalább is reméljük. ![]()
Ide kábelt cseréld le, én is jártam így, rossz volt a kábel. Ha meg nem javul a helyzet akkor bios-ban kell körülnézni, ha esetleg még nem jutottál el odáig. Ha így sem jobb akkor nem tudom...
Másik gépben próbáltad?
Emberek! Mivel ez egy Hewlett-Packard Pavilion ze4400-as Laptop, hogyan cseréljen benne IDE kábelt? Ezt már abból is sejteni lehetett, mert 2,5"-os a vinyó.
Másrészt ahogy a riportból amit kértem, látszik, hogy ATI chipset-es és ennek valószínű, hogy nem elég eltávolítani a driver-ét. Az ATI driver-ek elég komplexek, főleg az alaplapi. Lehet az eltávolítása, amit már megtett, mert már írta, inkább csak rontott a helyzeten.
Hali !
Valóban írta csak én azt ezek szerint nem olvastam! Bocsi!
Hali!
Újra olvasás után. Idézet: .Ha engedi a választást márpedig engedi mert azt irtad akkor állítsd át a " Ha rendelkezésre áll, akkor DMA. " -ra és OK.A riportból tényleg az látszik hogy azon fut amin kell (DMA5) Újra indít és megnézni hogy most mire állt be. „Két lehetőség van: Csak pio mód, és Ha rendelkezésre áll, akkor DMA. És most Pio módban van.”
Köszi az ismertető.
-routerbe dugható "PAP2" adapter 2 telefon porttal ezt használom, de nem akar működni. Működött, de el kellet költöznünk k b800 m-t , int szolg. ua., ők telepítették a Tp link rutert, beduguk a a ruterbe a Lynkisys adatptert, telefon csenget, de viszont nem hallanak engem. Nem igazán tudom hogy mit kellene csinálni. Üdv: Editrita
Sziasztok!
Az lenne a problemam h szerettem volna tuningolni egy kicsit a videokartyamat es a regisztribe megcsinaltam az a COOLBIT dolgot de nem lett tuning opcio az nvidia menegerben sot semmi nem tortent! Mit tegyek h mukodjon? Mindent a leiras szerint csinaltam es tobbszor is megprobaltam de nem mukodik. ![]() A videokartya egy Geforce FX 5500 256MB/128 BIT, es a 163.71 driver van fent es egy xp sp3 viena edition.
Na sikerult mar nem aktualis a kerdes!
Szia eSDi.
Hogy, a... Miért nem itt kezdtem? ![]() Köszi a gyors segítséget.
Sziasztok.Egyik ismerősömnek a gépe ilyeneket csinál:"van egy érdekes jelenség a géppel, most újra bejött.A számítógép dobozában valami,elkezd szirénázni (ti-ta-ti-ta-ti-ta).Van benne valami veszélyt jelző dióda?vagy mi lehet ez? Olyankor leállítja,és újraindítás után már nem szól. Mi lehet ez?"Köszönöm a válaszokat.
Üdv!
Lehet,hogy nem megy a CPU hűtő! Aztán amikor elér egy bizonyos hőfokot akkor az alaplap letiltja azaz leállítja/újraindítja a gépet!
Csak szolok, hogyha valaki nvidia ion-os mini itx-et vesz es szempont nala a hw raid tamogatas, akkor ne tegye, ugyanis nem valos raid van benne (pl linux alatt nem is megy). Mindezt asrock a330ion-on teszteltem.
Köszi a választ,de rosszul fogalmaztam.Amikor az ismerősöm leállítja a gépet és újraindítja akkor már nem szól.(tehát nem a gép állítja le magát-hanem az ismerősöm).Csak az a kérdés hogy mi produkálja ezt,honnan lehetne megtudni.
Valószínűleg a CPU túlmelegszik. Érdemes lenne kitakarítani és a BIOS-t átnézni. "Warning temperature"-t feljebb venni.
eSDI:
Most lett újratelepítve az XP, ahogy beraktam ezt a 250GB-os HDD-t. Mérési eredmény pedig egyértelmű, max. 3MB/s, bárhonnan bárhova másolok, olvasok, írok. Lehet, hogy rontottam a helyzeten, amikor leszedtem az IDE meghajtót? Megpróbálom felrakni a hp.com-ról. Belfi2: Már próbáltam, 2x is, egyből PIO módba használja a HDD-t. A beállításokat feltöltöttem. Az éppen kijelölt menüben csak annyi van, amit látsz, és egy másik lehetőség, mégpedig "csak PIO mód". Báddzsó: IDE kábelt nem tudok cserélni, mert ez egy laptop. A HDD egy vékony, fém keretben van, a tüskékre rá kell húzni egy távtartó féleséget, ami becsúszik az alaplapon kialakított csatlakozóba. Fent van Ubuntu is, azon nincs semmi gond... Még egy ok, hogy most már leszokjak az XP-ről ![]() Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Ha van valami egyéb ötlet, szívesen kipróbálom.
Szia
Ez a zaj a hangszóróból jön? Nem lehet, hogy az egyik ventilátor szórakozik? Próbáld meg menet közben egy kicsit lefogni a ventilátorokat egyesével (CPU, és videokari) és kiderülhet. Hacsak nem a tápegységben zakatol.
Hát ez szerintem valami driver hiba lehet csak... Próbáld meg mindenhez beszerezni a legújabbat.
Ez az ALi PCI to IDE vezérlő régebben is problémás volt... Nekem is volt olyan lapom amiben hasonló volt. Bár az még a Slot1-es Celeron 300A korszakban volt. Azt viszont tudom, hogy akkor is szívtam vele, az AGP-ről nem is beszélve.
Szia! Ha úgy gondolod,hogy minden jó a gépben,mármint vga,vinyo,cd/dvd,stb,és jók a csatlakozások is, akkor nézd meg a tápot,ha van lehetőséged rá próbáld ki egy másikkal,mert furcsa dolgokat tud művelni egy beteg táp. Nekem ilyen dolgokat produkált indításkor: Lemezolvasási hiba történt,indítás ctrl-alt-del. Ide vezérlő hiba. Nem várt hiba történt a rendszer indításakor. Olykor csak az alaplap logójáig jutott és ott kifagyott. De ha nyomtam egy resetet,gond nélkül elindult. Már mindent átnéztem szétszedtem,minden hibátlannak tünt,de a probléma megmaradt. Már szereztem másik alaplapot és lemondtam a régi deszkámról,amikor javasolták,hogy próbáljam ki egy másik táppal,mert attól,hogy nem púposak a kondik,lehetnek kiszáradva és akkor már nem szűr és feszültségingadozás lép fel. Kicseréltem a tápot és megszűnt minden hiba!!! Ez az átka a no name kínai tápnak!!!
Próbáld meg ezeket feltelepíteni: Bővebben: Link. Ennél újabb sajnos nincs. Reméljük jó lesz...
Ja és ajánlom az SP3-as WinXP-t is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |