Fórum témák
» Több friss téma |
Most nem azért hogy kötözködjek , de neki W7 driver kellett volna, nem XP-s. W7-hez nem igazán passzolnak a más oprendszeres driverek (néha a Vista driverek esetleg működnek, de azok se mindig)
sziasztok segítségre lenne szükségem.Van egy Asus F5M típusú laptopom és nem működnek az usb portok és a beépített kamerám. ha rádugom az egeret akkor világít,de nem ismeri fel a rendszer,a külső vinyót sem ismeri fel egyik porton sem. mit tudnátok tanácsolni?
Hali
Most vetted, és most vetted észre, vagy egyszer csak egy bekapcsolás után nem működött, vagy egy oprendszer telepítés után vagy? BIOS-ba nézelődtél már? Nincsenek letiltva az USB portok?
a külső vinyót tegnapelőtt rádugtam és azóta nem müködik,a biosban unloked van tehát engedélyezve van.
tudnánk skypon beszélni? Úgy gyorsabb
Sziasztok!
Lenne egy problémám a gépemmel, ami a következő: Egy bizonyos idő (fél óra- 1 óra) után elmegy a kép és a hang, olyan mintha kikapcsolna a gép, mégis nagyon halkan működik, mégsem reagál semmire... csak az ujraindítás használ. Ez viszont csak akkor történik meg ha játszom rajta. Először a hűtésre gyanakodtam, még újra is kentem pasztával a procit és a videókártya processzorát, ezek most 35C környékén mozognak, csináltam egy windows újratelepítést, de ez sem oldotta meg a problémát, ha játszom egy idő után leáll az egész rendszer. Valaki tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a baj? Előre is köszi!
Szia!
Első körben a memóriát, illetve a tápegységet nézném meg a helyedben. Gyanúsabb a tápegység, hogy nem bírja kiszolgálni a "játékigényed".
Lehet olyan alkatrésznek is a hőfoka, amihez nincsen hőmérő szenzor az alaplapon! próbáld meg akár, hogy leveszed a gép oldalát, és egy nagy szobaventillátorral fújod be a levegőt , hogy úgy mit csinál... jobb híján ez jutott eszembe...
De lehet akár a táp is, hogy ott melegszik túl valami ennyi terhelés után! Írd le milyen a tápod, meg milyen a gép amit hajt! Meg a táp korát is...
Én az alaplapot is átnézném.
Kondik állapota(nem puposak-e),lapkakészlet hűtését átpasztázni,esetleg rá egy kisebb ventit ha nincs rajta. Ha ezekkel megvagy és így is rosszalkodik,akkor egyesével,minden hardvert átnézni,vagy egyesével cserélgetni.Így ki tudod szűrni mi okozza a problémát.
A pasztázást írta, hogy már megcsinálta... meg amúgy működik a gép csak hosszabb idő elteltével jön elő ez a dolog...
Sziasztok!
Belefutottam egy olyan problémába ami úgy látszik kifog rajtam.Hoztak egy p3 gépet hogy beállt.A konfig most mellékes.Kapott egy új XP-t ha lassan is de működik.Az a problémám hogy nem tudok a NET-re csatlakozni az alap beállításokkal ,tehát az automatikusan nem kap IP címet.Viszont ha egy másik gépen keresztül csatlakozom a NET-hez akkor minden működik,a DHCP és a fix IP kiosztással is.A saját gépemen viszont működik minden.
Szerintem videókártya. Próbálj meg szerezni kölcsönbe egyet aztán próbáld ki. Játék alatt indíts el egy hőfigyelő, szoftvert amivel naplózd mikor mennyi a hőfok akkor látod utólag mikor is menniy volt "pontosan". Egyébként jó hőfoknál is lehet ilyen hiba főleg mikor a kártyán lévő ram döglődik, esetleg valami más, és terhelésnél jön elő főleg.
hálókártya csere volt? Ha nem próbáld meg.
Most nem tudom mi van! Rá tettem a NET-
et a laposra és ott sem működik a NET,Azt írja ki hogy a kapcsolat nem jött létre vagy korlátozva van.Ha visszadugom a desktop-ba az működik rendesen.
Engem viccelt már meg kontakthibás kábel... az én gépemen teljesen jól működött másik gépet dugva bele, volt hogy csak kézi ip-vel meg volt hogy kihúzva visszadugva, aztán egyszer megnéztem másik kábellel és láss csodát
![]() Ha van megfelelő utp nyomó szerszámod, lehet elég az is, ha csak beledugod a kábel végeit és nyomsz rajta egyet, azaz nem biztos hogy új dugó kell rá, csak lehet nincs eléggé megnyomva a mostani...
Sziasztok!
Egy alaplapom (Asrock K7S8XE) kb 1 napig púpos-kondis táppal volt használva. Azóta újraindításnál nem ad képet. Ha a memóriamodul(oka)t másik helyre rakom át akkor megint üzemel kb. 2-3 napig. Amikor működik akkor meg semmi problémája nincs. Több memória modullal próbáltam már, minddel ugyanezt csinálta. A windows is szabálytalan időközönként lefagy. A konfig: Asrock K7S8XE Amd Sempron 2800+ (több Vcoret adtam neki mert instabil nélküle) 512mb kingmax ram 200w Avance táp Szerintetek mi lehet a probléma?
Keress púpos kondikat az alaplapon is.
Meg én megnézném a memória feszültségbeállításokat a BIOS-ban, lehet, hogy alacsony. Milyen üzenetet ír ki kékhalálnál? Vagy nem úgy fagy ki?
Egyrészt, azt mondod emeltél a cpu feszén, "mert nélküle instabil volt", de így is instabil, nem?
De, amikor megfagy/leáll, akkor nézd meg, hogy a VGA/cpu/memória mennyire forró (az ujjaddal simán). Másrészt, az a 200W-os táp elég pengeélen táncolónak tűnik, bár ha elindul vele, akkor lehet elég (de szerintem akkor is kicsi). Még esetleg az alaplapot megtakarítani, alaposan portalanítani, főleg a csatlakozókban (ram/agp)
Sziasztok!
Egy kis szívességre szeretném meg kérni azokat akik a Fibernet internet szolgáltatóhoz tartoznak ,és van két gépjük amiben van internet elérési lehetőségük,hogy közvetlenül tudnak-e csatlakozni DHCP-vel az internethez. (Természetesen köüön külön)Mindezt azért kérdezem mint ezt fentebb leírtam ha a csatlakozót át dugom az asztali gépből a laptopba akkor DHCP nem oszt ki átjárót és DNS-t (IP címet igen)Gyakorlatilag csak a megosztott netet tudom használni
Elég kicsinek tűnik a táp. Mondjuk ha egy Hipro lenne, vagy egy Delta, FSP, stb, akkor bőven elég, viszont egy noname táp ritkán adja le a ráírt teljesítményt. Nekem egy durvább konfigot (P4 3.2GHz, 2GB ram, 2hdd, Fx5500 VGA)) egy 175-ös Hipro is simán elvitt.
Ráadásul azért is el kell bírnia ezt egy 200wattos tápnak, mivel ennél az alaplapnál még nincs a CPU 12voltos csatija, vagyis ez a gép inkább az 5 és 3.3 voltos feszültségeket terheli le, és a régi tápok arra vannak optimalizálva, nem a 12voltra.
Hali!
Sajnos nincs fogóm de holnap veszek egy másik kábelt.Egyébként kipróbáltam az összes feszítési nyomási kontakt javító technikát de semmi.A lapost átvittem a lányomékhoz (T-Hom) ott rögtön volt net DHCP-vel.
Csak CPU-t lehet állítani biosban azt is úgy, hogy "Over Vcore Voltage" . A tápegységgel nem hiszem, hogy baj van mert minőséginek néz ki a bele és ebben nincsenek púpos kondik. Az alaplapon kb minden kézmeleg. A windows nem kékhalállal indul ujra ki, hanem csak kifagy.
Ha van türelmed állítgatni, szerintem állítsd gyári default/auto-ra a CPU core feszültségét, és úgy is teszteld. Lehet hogy a púpos-kondis tápegységtől volt instabila rendszered normál beállításnál.
Üdv!
ADSL vagy KábelNETed van? Ha ADSL, akkor előfordulhat, hogy a géped/routered MAC címe regisztrálva van a FiberNet-nél és azért nem oszt ki másik gépnek IP-t. FiberNet-es Kábelnetnél ilyen nincs, legalábbis nálam. Eddig akármit dugtam rá, működött. Ha Motorola Kábelmodemed van akkor lépj be a beállító felületére a 192.168.100.1-es címen. Ha kér jelszót, akkor általában ez szokott lenni: user: admin password: motorola és nyomj neki egy reset-et. Rosszat nem tudsz vele tenni, csak mást ne állíts el... lehet hogy csak a modem rakoncátlankodik. Ha végképp nem megy akkor klónozd a MAC címét a jól működő gépnek. Van erre valami program, ha jól tudom, de én még nem használtam. Ha így sem megy akkor részemről passz...
Szia!
Igen Motorola Kábelmodemem van és eddig nekem sem volt semmi problémám igaz nem foglalkoztam vele.Ma egy gép javítása közben jöttek elő a tünetek Én meg azt hittem hogy gép nem jó. Megpróbálom amit írtál csak még várok hátha nem helyi hanem általános hálózati hibáról van szó. Közben átléptük a 200. oldalt
Hát igen, előfordulhat. Karbantartást mondjuk eddig mindig sikerült úgy időzíteniük, hogy pont akkor van, amikor nekem a legjobban kellene a net.
Egyébként meg vagyok velük elégedve. 200 oldal! jön a sör! ![]()
Pillanat kép.
A kábelt a laptopban hagytam ,a modemből kihúztam a hálózati (12v) csatlakozót.Pár másodperc múlva újra be, a lapos vette a NETet.csatlakozó kihúz be az asztaliba,NET nincs.áramtalanítás majd vissza NET van! Mi a franc lehet vele,eddig gépből gépbe üzem alatt sem volt probléma.
Hmmm. A modem valami miatt nem érzékeli, hogy át lett dugva máshova és nem frissíti a DHCP kliens listát.
Esetleg a beállításokat felírod, majd visszaállítod a gyári beállításokat, talán van ilyen benne. Ezután beállítod amit kell. Ha nem jó, akkor modem csere vagy együttélés ezzel a kis hibával. Esetleg egy router közbeiktatása még segítene.
Már megnéztem a netes gépkönyvet de nem találtam semmilyen beállítási lehetőséget-vagy csak nem jól olvastam el.Ez a kis malőr csak akkor zavar ha egy "páciens" gépet akarok frissíteni mert akkor vagy felállok és kihúzom a dugót vagy átkottázom a TCP/IP protokollt.írtad a reset lehetőségét ,hol is van ez pontosan?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |