Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   197 / 1171
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy ha a laptopot 98%-ban otthon használja az ember hálózati adapterről akkor lehet olyat csinálni,hogy levenni a laptop aksiát és úgy használni? hogy az aksi ne menjen olyan hamar tönkre. 4-év az normál egy aksinak? Szerintem kevés vagy nem? Köszöntem az infókat.
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Nem akarok vészmadár lenni, de FX sorozatú kártyán nemigen fog hasítani az aero...
Mennyi az "élményindexed"?
(#) coyote55 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

A Li-Ion akksik névleges élettartama körülbelül 1000 töltési ciklus.A gond az, hogy az is töltési ciklusnak számít, ha 98%-on van, és rátöltesz. Az, hogy az említett 1000 ciklust hány év alatt éri el, változó. Szerintem a 4 év kb. reális.
(#) vladcepes válasza coyote55 hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Köszönöm a választ. De használható a gép aksi nélkül hálózatról? Tudom hogy működ,csak az a kérdés hogy szabad e úgy használni?
(#) hangszoros válasza coyote55 hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

De szép is lenne a 4 év
Egy amerikai ipari komputeres akku diagnosztizáló bevezetőjéből: NiCd 1000 , NiMh 500, lithium 500 a várható élettartam optimális esetben
(#) coyote55 válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Érdekes...
Akkor ezek szerint a PDA-m Li-Ion akksija nem is Li-Ion, hanem NiCd, legalábbis az élettartamot tekintve
A viccet félretéve: az akksi is meghálálja a törődést.
(#) vladcepes válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Hát most már a 4 ik-éve,de már azt csinálja mint amiket leírtam egy pár oldallal visszább hogy rárakta a Windows a piros x-et a telepre és hogy" teljesen feltöltve 100% de javasolt a telepcsere", ha csak aksiról megy így most már csak 20 percet bírja.Gondolom kinyírta a sok hálózatról való használás. (Eleinte még úgy csináltam hogy lemerítettem az aksit és majd csak utána raktam rá a hálózatot-majd ha feltöltötte akkor megint-ezt egy héten legalább 2 szer.) De én keveslem a 4-évet de ezek szerint nem kevés. Üdv.
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Kiprobaltam minden drivert de egyet sem szeret ez a windows 7, mit tegyek?

Vlakinek valami optlet? Honnan szedjek drivert?

A kartya fx 5500 nvidia geforce
(#) vladcepes válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia. Próbáltál driver keresőt felrakni? Én Pl:a Driver
Chacker-t használ(om)tam.
(#) sardi_hunor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia probaltam mar azzal is de nem talal drivert mert a windows a kartyat vga modban jaratja es standard vga driver neven fut. es azt mondja h ez a legfrissebb driver tehat nem updatolja
de az eszkozkezeloben sem a neven van jelen a kartya hanem standard vga device neven.

Mit tegyek h mukodjon?
(#) BEMcorp válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Csak egy kérdés, a W7-ed 32 vagy 64bites?
Ja, és a videókártya milyen gyártmány? (Asus, XFX, Inno3D...stb)
(#) vladcepes válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Egy próbát megér: Bővebben: Link Itt van ha nem találod: Bővebben: Link
(#) sardi_hunor válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

32 bites a windows es a kartya az sima nvidia geforce fx 5500 a dobozon azt irja h FORSA
(#) sardi_hunor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Probaltam ezt mar de ha felrakom akkor a bootkepernyo utan kekhalal fogad es ujrindul a gep.

Ha van rá módod, próbálj ki egy másik W7 verziót, sajnos láttam már olyat, hogy egyik verzióval nem működött néhány hardver, a másikkal meg igen.
Bár ahogy visszaolvastam, nem igazán látom értelmét a XP-d lecserélésének, ha csak a kinézet számít akkor van XP-re is aero modding. Viszont a Te konfigodhoz nem túlaságosan passzol a W7(és nem csak a VGA-ra gondolok).

Hat szerintem holnap visszateszem az xp-t mert sehogy sem akar menni a vga driver. Amugy ekeg jol megy nincs panaszom a gyorsasagra de a vga driver nelkul a filmek is rossz minosegbe mennek es meg jatszani sem lehet.

Koszonom a segitseget mindenkinek de sajnos visszakerul az xp holnap!
(#) sardi_hunor hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Ja es azt akartam meg kerdezni toletek h gond nelkul visszatudom tenni az xp-t? Nem lessz gond az h win7 volt elotte fogja engedni a telepito h az xp-t feltegyem?

Törölnöd kell a "C" partíciót, illetve, a W7 létrehoz egy 100MByte-os rendszerlemezt is, azt is töröld.
Az XP install lemezzel tudod törölni-létrehozni.

Ok torlom a c particiot meg azt a 100 mg-os reszt is es ujra csinalok egy c particiot, es akkor gond nelkul mehet fel az xp ugye?

Koszi!

Jaja, nálam eddig így mindig simán ment.

Fordítva már nem mindig jött össze (W7 csak úgy volt hajlandó 'installálódni', hogy ha előtte XPvel formáztam partíciót)
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 9, 2011 /

Én mikor megvettem a laptopomat ezelőtt 4-évvel egy Advent laptop,(Vista volt rajta- leszedtem) felraktam az XP-t de 2 hétig kerestem hozzá a drivert mert sehol nem találtam aztán nagy nehezen sikerült.Szerintem még próbálni kéne (keresni mielőtt) feladod. Üdv.
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Azért az hogy az nvidia honlapján sincs semmilyen gef5500 W7 driver, az sokat elárul a lehetőségeiről...
Először én is azt hittem, hogy a vista driver jó lehet hozzá ,de írta hogy az se jó. Innentől kezdve nagyon necces a dolog.
(#) abyka1979 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia!

Ezt próbáld meg:Bővebben: Link

De előtte a feltelepített drivert távolítsd el.
(#) abyka1979 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

De ez is jó lehet: Bővebben: Link
Elvileg ez a legfrissebb.
(#) vladcepes válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Ja. Max valami buherált drivert.
(#) vladcepes válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Én is ezt linkeltem be neki. Amúgy a NVIDIA FX 5500 és a NVIDIA Quadro FX 5500 között mi a külömbség? Mert erre van driver Win7-hez .
(#) Tomi20 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Szia

Nekem laptopnál bevált az Omega driver, szerintem, egy próbát megér nálad is, hátha működik. Bővebben: Link Nagy bajt nem tudsz vele csinálni.
(#) abyka1979 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

A quadro Fx 5500 pci-e csatis.
Nem olyan régi kártya,semmi köze a régi Fx 5500 hoz.
Ezt találtam róla:

# Graphics Processor / Vendor NVIDIA Quadro FX 5500
# RAMDAC Clock Speed 400 MHz
# Video Memory Installed 1 GB
# Technology GDDR2 SDRAM 256-bit

Read more: http://shopper.cnet.com/graphics-cards/hp-nvidia-quadro-fx/4014-890...2YeK9e

Az fx 5500 AGP-s és max 256Mb-al szerelték ha jól tudom.
(#) vladcepes válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Aha okés. Köszi az infót.
(#) ptesza válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Az a különbség , hogy a quadro inkább CAD-CAM alkalmazásokhoz való. Fejlettebbek az openGL funkciói.Szóval nemigazán játékra. De sajnos a másik említett kártya sem igazán alkalmas a maibb játékokhoz.
Következő: »»   197 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem