Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Hozzám kerül egy régebbi gép - P3 - de nem tudom beállítani, hogy a hozzá kapcsolt Samsung 943 NW montiron 1440 X 900 - as fölbontás megjelenjen. A részletek: a gépen Win.XP SP3 rendszer van fönt, és egy régebbi ATI Rage mobility AGP 2X- es VGA kártya van benne. Természetesen föltettem a föllelhető legfrisebb drivert és a monitorhoz adott drivert is. De a speciális üzemmódok között nem jelenik meg a fentebb óhajtott felbontás. Az eszközkezelőben viszont látok 2 db alapértelmezett monitort(amiket nem is tudok kiirtani) és harmadikként az említett Samsungot. Mit dobjak ki ? Lehet, hogy ez a VGA kártya nem is tudja azt a fölbontást ? Vagy a rendszrrel van gubanc ? (új telepítés semmi "sallang" nincs még fölrakva) Köszi előre is !!! Üdv: sector99
Szia!
A kártya 1600x1200-as felbontásra képes tehát az nem lehet gond.Nem minden esetben a legújabb illesztő a jó.Esetleg tiltsd az alaplapit ha van.
Nem tudja a monitor kezelni az adott frekvencián. (100 - 75Hz) Állítsd át 60Hz-re, a monitor beállításainlá pedig vedd ki a pipát, hogy a monitor által nem támogatott üzemmódokat ne rejtse el. Remélem érthetően írtam le, ha nem, akkor megpróbálom jobban körül írni a dolgot.
Lehet hogy simán az a baj, hogy amikor azt a videokártyát csinálták, akkor még nem voltak divatban a "szélsvásznú" monitorok, és a felbontások között azért nem írnak ilyen felbontást, valahol egyszer olvastam, hogy hogy lehet hozzáadni, talán azzal a programmal amit arra is használnak, hogy egyedi képfrissítést állítsanak be vga-->tv házi konverterhez, a program neve nem jut eszembe most, de itt is van ilyen topic ott talán megtalálod...
Alaplapi VGA nincs benne. Illesztőt meg csak egy verziót találtam.
Igen én ÉRTEM, csak a számítógép nem érti...
![]() Most nincs előttem a gép, de sajna a listában se látok 1024 x 768-nál nagyobb felbontást, annak ellenére, hogy a pipa is ki van véve.
Talán Powerstrip a program neve... szerintem az az...
Amúgy nekem volt hasonló "problémám" a p3-as gépemmel a videokártya(AsusV3400 rivatnt) gyári asus driverében volt olyan felbontás ami a 800x600 és az 1024x768 között volt, ez nekem pont bejött a 17"os képcsöves monitoromra, viszont egy idő után bizonyos játékok az asus-féle drivert nem szerették, a gyári nvidia driverben viszont csak a "szabványos" felbontások voltak, azaz vagy 800x600-as vagy 1024x768-at lehetett kiválasztani... Szóval szerintem valahogy azt kellne megtudnod, hogy egyáltalán a kártyád drivere milyen felbontásokat ismer, úgy egyáltalán, és ha az amit te szeretnél nincs közte, akkor azt hogy lehetne hozzáadni, hogy ne kelljen ilyen powerstrip szerű program se, mert az a háttérben fut, így fogyasztja a memóriát, lassítja a win indulását stb... gondolom megoldható kellene, hogy legyen valahogy... de szerintem addig is próbáld meg ezt a powerstrip-et vagy lehet van még hasonló program másik is...
Köszönöm mindenkinek ! Majd "nyomozok" tovább.
Sziasztok!
A testvérem gépével adódott egy probléma. Bekapcsolta, a BIOS Post rendben lefutott, elindulna a Windows 7, de még a boot logó megjelenése előtt megakad, majd átvált az indítási helyreállítás módba, ahol közli, hogy nem tudta megoldani a problémát. Csökkentett módban indítva, a parancssorból annyit kiderítettem, hogy a system32\drivers mappában levő mountmgr.sys fájl betöltésénél akad el. Saját gépemen letöltöttem a netről a fájlt, rátettem egy pendrive-ra, betettem a másik gépbe a Hiren's Boot CD-t, és elindítottam róla a mini Xp-t, hogy lecseréljem a fájlt. De írásvédettségre hivatkozva nem engedi cserélni. A tulajdonságok ablakban nem mutatja írásvédettnek a fájlt. Hogyan tudnám mégis lecserélni? (Az már egy másik érdekes kérdés, hogy miért lett hibás a fájl, de először oda szeretnék eljutni, hogy el tudjam indítani rajta a Win7-et.)
A lecserélésre tudok egy ötletet: Unlocker Bővebben: Link
Ezzel ha mást nem is, tudod törölni a most ott lévő fájlt akármilyen védettsége is legyen.
Sziasztok RPC -sek.
![]() Egy védelmi probléma állt be nálam, szerintetek mitévő legyek? A szolgáltatás amin keresztül az internetre csatlakozok, dinamikus, az az minden felcsatlakoznál más más az ügyfél IP -m. Hogy miért mondom? Csak azért, mert kéretlenül próbálnak hozzám csatlakozni. A jelenség tegnap előtt kezdődött. Tegnap előtt 1, tegnap is 1 ma meg már 3, abból az egyik kétszer. Az IP címek a következők: 192.88.99.1 (ebből kétszer is próbálkoztak, és nem sikerült lenyomozni) 178.172.14.1 88.207.51.99 Friss:178.19.29.60
Szia!
Hol látod, hogy csatlakozni szeretnének hozzád?
Nem lehet hogy valami olyan szolgáltatást futtattál/futtatsz folyamatosan, aminek velejárója, hogy mindenféle gép kapcsolódik hozzád (pl torrent, skype), és ha kikapcsolod a programot, akkor a többi gépnek még kell idő, hogy rájöjjön, hogy a te gépeden a program amihez kapcsolódnának már nem elérhető....
Folytatás: Van egy olyan érzésem, hogy vírussal fertőződhettem meg, bár semmi olyan tevékenységet nem folytattam.
Egyszer a gép megbolondult, mert a Jetaudio -val lejátszottam az MP3 lejátszóról a zenei fájlokat, majd egyszer amikor nem figyeltem oda (tavaszi nagy takarítás közepette) azt hiszem akkor állítottam meg egy pillanatra a Jetaudiot is, mert skypon hívtak, majd miután letettem, és vissza néztem a géphez később, bármit csináltam mindenhová "+" karakter íródott ahová kattintottam. Olyan mintha beragadt volna a billentyűzet egy gombja. Tehettem akármit (ezalatt azt értem, hogy billentyűzet kihúz visszadug egy másik USB portra, illetve gép újra indít) semmi nem változott. Aztán eszembe jutott, hogy sokkal korábban kikapcsolt magától az egér, az azt ki kellett húzni, és vissza kellett dugni ahhoz hogy újra éledjen. Itt ez USB eszközökkel ugyan ezt eljátszottam, kezdtem a billentyűzettel egérrel, majd eljutottam az mp3 lejátszóhoz. Lehúztam visszadugtam és azonnal megszűnt a probléma. Konkrétan azonnal megszűnt a "+" kavalkád kiírása. Úgy könyveltem el a dolgot, hogy az USB állomás vezérlő áramellátása nem volt megfelelő így megnöveltem az 5V -os ofszet feszültséget 50mV -al tegnap előtt, hogy nagyobb terhelés változásra, itt ne legyen probléma, nem is fordult elő többet még eddig azóta, de tartok attól, hogy van egy vírusom, vagy csak kisebb mértékű üldözési mániám van. ![]()
Csak a Skype MSN Firefox fut, már vagy kettő, vagy akár három hete nem torrenteztem.
Elszóltam magam! Ez utóbbi 1 perc alatt érkezett: 94.245.121.205 94.245.121.213 94.245.245.121.206 94.345.121.212 94.245.121.214 94.245.121.210 94.245.121.217 PortScan gyanús a dolog. ![]()
De áruld már el, hogy milyen progi mutatja ezeket az IP-címeket.
A NOD NAT rendszere riaszt be.
Most vettem észre csak, hogy egyszer már kérdezted. ![]()
Értem! Egy időben az AVG-m riasztott, hogy kapcsolódni akarnak hozzám, de ez egy idő után abbamaradt. Ameddig riaszt, addig nincs baj. Tűzfal be van kapcsolva?
Soha sem volt kikapcsolva a legszigorúbb védelemre belőve mindig.
Egy kérdésem lenne hozzád: Az összes időzített várásra beállított portot, hogyan tudom "lezárni" Rengeteg van a 30 ezres ből ettől sokkal kevesebb a 4 és 3 ezres porttartományban.
Szerintem nem érdemes lezárni, mert a tűzfal jelez, ha gond lenne. Inkább csinálj egy netstatisztikát. Érdemes böngészni.
Ez is megtörtént. Tovább is mentem a netstat -ano paranccsal.
Részletek majd később, addig is köszönöm a segítséget. ![]()
A videókártya driverrel volt a gond. Visszaraktam a CD-ről a régi 1 éves drivert, és most már nem akad semmi.
![]() De azért köszi. ![]()
Heló.
nekem olyan problémám lenne hogy a gép nem kapcsol be. A hardware-ek se működnek DE a táp tökéletes. ha a meghajtókról lehúzom az ide kábeleket bekapcsolnak ha rádugom akkor azonnal megáll. a piros led folyamatosan világít ( a vinyóé ) és a bekapcsolást jelző led nem mi lehet a probléma?
Hali!
Én mégis a tápot venném gorcső alá.(Púpos kodni megfutott alkatrész)Lehet hogy terhelésre már nem működik rendesen .
Valakinek nem rég írtam hogy nem mindig a legújabb driver az ami a legjobb.Nálad bejött és nálam is ,mert tegnap raktam a lányom gépét újra és csak a régi hang driverrel volt hajlandó működni.
![]()
Régi PC-kben volt ilyen, ha az IDE LED folyamatosan világít, az jelentheti hogy az IDE kábel fordítva van bedugva.
Mármint nem az alaplapi-hdd végek vannak felcserélve, hanem -mivel a vinyóra általában nem lehet fordítva bedugni- az alaplapra van a csatlakozó 180°-al fordítva bedugva. A mostani deszkákon már van egy műanyag keret a csatlakozó tűk körül, (mint a vinyókon is), hogy ne lehessen eltéveszteni.
Hali!
Az tényleg régi lehet mert én még a P1 nél sem láttam ilyet ![]()
A P3-masomon se volt műanyag (márkás 'Tomato' alaplap volt...)
![]()
Pedig létező jelenség, mellesleg nekem is van egy működő "kecsöpös" alaplapom.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |