Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1613 / 3649
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Ahhoz, hogy segíts nekik, fogékonynak kéne lenniük rá. Ezt egyre kevésbé érzem, globálisan. Mindent most azonnal rögtön, minimális energiabefektetéssel. Nem értem, nem is akarom megérteni, de csináld meg helyettem.
(#) mandor válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Először olvasd át EZT és EZT...
(#) DuMatyi válasza mandor hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

A másodikra "not found" hibaüzenetet dob ki. Ha már végképp nem akar valaki könyvet olvasni, akkor ott a HAMWiki.
(#) gg630504 hozzászólása Ápr 29, 2011 /

1. Tartottam rádióamatőr szakkört, 1997..98 körül, szakközépiskolában. Hiába van tematika, a gyerek előjön azzal, hogy aznap éppen Tesla tekercs, a másikat fénykapu stb. érdekli. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása szétfecsérlik/forgácsolják a tanárt ( nem ért mindenhez mindenki, utána kell nézni ). A gyereket a Tesla tekercs érdekli, azt akarja, a tematikát nem. Nehéz ügy.
2. Már írtam néhányszor, _van_ elektronikai tananyag. A rádiózásra kihegyezve, a rádióamatőr vizsgára felkészítő anyag műszaki része. http://hg9ieg.atw.hu/muszaki.htm (( 2011-01-27-én ajánlottam janikukacnak )) A legfiatalabb magyar amatőr Feri HA6MV, 7 ( hét ) éves korában tett sikeres rádióamatőr vizsgát. ...Bővebben... Sapienti sat.
(#) mandor válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Akkor lehet rosszul tette be linket...
Ez lett volna...
(#) DuMatyi válasza gg630504 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Sőt, a Puskásnak is van nagyon jó tananyaga. Itt nem a hozzáférhető információval (mint az 50-es években; t.i. nem igazán volt akkor könyv) van a baj elsősorban. Ma csak az nem jut egyről a kettőre információ ügyileg, aki nem akar.
(#) mandor hozzászólása Ápr 29, 2011 /

13 millió jegyű prím szám CSAK 1-el és önmagával osztható!

Titkosításkor nagyon jól jön
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Az most lényegtelen. Érdekes információ volt.
(#) mandor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Igen ezt akartam linkelni. Eléggé érdekes főleg az aki meg csinálta. Gondolom valamilyen programmal szerkesztette meg...
(#) zolika60 válasza mandor hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Csak a Linken nem az van.
(#) mandor válasza mandor hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Nem i s néztem! Bocsánat mindenkitől!!
13 millió jegyű prím szám! Csak egyen és önmagával osztható!
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2011 1 / 1

Nehogy én legyek már a hibás azért, mert valaki kórosan hazudozik, és ahogy a warn szövegében benne volt: "többünket kergettél az őrület szélére..." Aztán széftoffolta oldalakon keresztül a ki mit építettet, most meg az amúgy sem színvonalas BSS-t... Ezt ugye te sem gondolod komolyan?! Az állításaimat én tényekkel szoktam alátámasztani, mint itt. Én racionálisan, tényekre alapozva ítélem a szituációkat és döntök. Ezt nemcsak neked mondom, hanem mindenkinek, aki olvassa. Persze kinek nem inge...

Erre én azt mondanám, amit a különböző közösségi oldalaknál: Én nem egyedülálló vagyok, hanem páratlan
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Azért ez a diagram eléggé elnagyolt...
Viszont megnyugtat, hogy szellemi teljesítményem még 130 éves koromban is milyen jó lesz!
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Teljesen egyetértek veled! Nincs is mit hozzáfűzni.

Tegnap néztük a gyerekkel a Tapsi Hapsit. A cirkuszban le kellett ugrania vagy 50 méter magasról egy dézsába. De mindig kitalált valamit, hogy ne ő essen le hanem az ellenfele. A végén már összekötözték, és ahogy áll az ugródeszka végén, a másik fűrészelte, semmit sem tudott csinálni, hogy megmeneküljön. De láss csodát, nem a deszka vége esett le, amit semmi sem tartott, hanem minden más. Mire azt mondta: Ez van srácok én nem veszíthetek!
Egy picit úgy érzem te is ilyen vagy ebben az ügyben...

Remélem nagyon jól tudod, hogy túllőttél egy bizonyos célon most. Amit leírtál az nem az internet nyilvánosságára tartozik, és jó pár pontjával nem értek egyet. Különösen a 2. pontod "pedig csak" kezdetű tagmondatával.

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a véleményemnek hangot adjak Mind itt, mind máshol. Akkor is ha valakinek, vagy valakiknek ez nem tetszik. Valahogy nem sikerült hozzászoknom még az új "sajtótörvényhez". Elfelejtettem, hogy Te, vagy bárki más meghatározhatja, hogy mit mondhatok vagy gondolhatok. Ezért elnézést kérek, elsősorban tőled, és igyekszem hozzászokni az új szituációhoz. Türelmedet és megértésedet köszönöm előre is. Ha visszaolvasol, megláthatod, hogy más is hasonló véleményen van, mint én. Esetleg megkérdeznéd a volt pedagógusaimat, miért utálták meg a hivatásukat az elmúlt 10 évben?! Csak hogy ne én legyek az ördög, meg a maradi, meg egyáltalán az, akire a vizes lepedőt rá lehet húzni...
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

A dolgok rendje úgy történik, hogy az ifjú nebuló okosodik, kérdez, megfogadja az idősebbik tanácsát. Ha nem tettem volna, már nem élnék, mivel volt pár meredek ötletem nekem is. Köszönet Gábornak (nevezzük így), hogy annak idején vezetgetett, és megfogadhattam a tanácsait kb. 8-14 éves korom között. Olvastam számoltam kérdeztem gondolkoztam. Ez elvárható lenne a mai hasonló korúaktól is, de miért nem történik mindez? Erről szól ez az ügy. Lehet, hogy neked másról, nekem erről.

Aztán volt pár topik, oldalakon tartó veszekedés az ifjoncokkal, hogy miért is kéne tudni az ohm törvényt. Na ez az, ami velem nem, vagy nem ilyen arányban volt. Aki segített, annak "ittam" a szavait, többek között, mert becsültem és értékeltem. Itt meg, ha kidől egy a sorból, majd válaszol más. Nincs a szavadnak sem súlya, sem értéke, olyanokkal kell (kell?!) vitázni egzakt dolgokról, akik nem kompetensek az ügyben, mert nincs meg az elegendő háttértudásuk. Kell vitázni? Nem. Nevelni kell. Ha az sem megy, hagyni a fenébe. Kaparja ki ő is magának a gesztenyét, egyedül. Sokkal nehezebb.
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Az kimaradt, hogy a jelenlévők közül tudtommal Robi és én tanultunk csak pedagógiát, és pszichológiát, tehát valamennyire a tanulás-tanítás-emberi viselkedés miértjébe belelátásunk van. Tudjuk milyen életkorhoz milyen elvárások dukálnak mind mentálisan, mint viselkedésben. Sokkal több, mint amit a világ kihoz a mai teenagerekből, és amint már leírtam az előbb - utalva egy tudós előadására -, az ember élete elején tanul és tapasztal a legtöbbet. Minden, amit fiatalon NEM teszel meg, később sokszoros energiába telik bepótolni. Ez az idő nem jön vissza soha többé, és duplán játsszák el az életüket. Egyszer most, aztán meg akkor, amikor pótolni kell.

Igen, és ez az a hozzászólás, ami végképp nem tartozik a net nyilvánosságára. Köszönöm, hogy megosztod mindenkivel. Egyébként az általad leírtakat máshogy látom. Még nem szoktam hozzá az általad diktált új rendhez. Egyébként egyszerűbb úgy élni, hogy ne kelljen lehetőség szerint bocsánatot kérni. Én inkább ezt az utat igyekszem választani.

Egyrészt fejezzétek be, másrészt ehhez nekem sincs semmi közöm...
Én már személyesen is megmondtam, illetve megmondom neked, hogy ebben az ügyben nem volt igazad. Én részemről tartom a véleményem. De ahogy így visszaolvasok felületesen az egésznek se füle se farka, tehát itt fejezzétek be, és akkor inkább beszéljünk tranzisztorokról, még az is jobb! :peace:
(No most én is összevesztem valakivel miattatok, ti tehettek róla! )

Természetesen ahány könyv annyi olvasó. A benne lévők máshogy értékelik a szituációt, mint a külső szemlélők. Azt mondod nincs igazam, de attól szóba állsz még velem. Ennyi. Ez az egészséges értékítélet jele.
(#) Rober_4 hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Nekem nagyon tetszik a két környezetbarát építgetés cikk! Ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta!

Tök jó cikk, nekem mindegyik tetszik. A mechanikai munka különösen. Meg is nézném mondjuk az audiofilen. Egy pontba tudok belekötni. A vadásszuk le az ónt a panelről hogy legyen mivel forrasztani. Ez szerintem nem helyénvaló.

A probléma, hogy az ólmos ónból kipárolog az ólom forrasztás közben. Kiég belőle, és nem futja normálisan a panelt! Ki lehet próbálni: hagyjátok 10 percig a páka hegyén az óngubacsot, és utána azzal próbáljatok forrasztani - persze gyanta adagolásával. Ugyanolyan "szépen" lehet, mint az ólommentessel.
Ez az, amiért gyilkoltak régen a gyakorlati tanárok. Ma meg ólommentes ónnak hívjuk. Engedélyezik, sőt kötelezővé teszik az ólmos ónt a nagy megbízhatóságú berendezésekben. Nyíltan beismerve, hogy az új technológia rosszabb, mint a régi.

Tehát tessék otthon ólmos ónt használni, ha gusztusos és megbízható panelt szeretnétek.
(#) mineral hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Zene vacsorához című kulturális műsorunk következik.

Bővebben: Link

Zene vacsorához című kulturális műsorunkat hallották.
(#) DuMatyi válasza mineral hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Te jó ég, él még ez az ürge? :eek2: Hatalmas! Egyébként nem hallották, olvasták...
(#) DuMatyi válasza mineral hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Sokan azt hiszik, hogy az Animals örökzöldje, de nem. Sam Cooke - Bring it on home to me Ugyanaz: Animals-performance
(#) mineral válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Ezen lehetne szőrözni... A kulturális, szórakoztató műsort azt látták,hallották. De legyen ahogy te akarod. Olvasták.
(#) Müszi válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Nekem ólommentes van otthon, (0,8mm) de ha 360 C fok körül forrasztok vele, nem szokott probléma lenni.

Van még ólommentesben 1,2mm-esben, na, az aztán olyan gyönyürűen köt, mint az ólmos.

Mind a kettő minőségi, német Stannol forr. ón.

Bár tény, hogy az ólmos sokkal szebb és biztosabb kötést ad, csak olyat már nem tudok szerezni.

Müszi
Következő: »»   1613 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem