Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 29
(#) titi válasza bakter24 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Idézet:
„Eddig csak a két égettet cseréltem ki”

Akkor majd jelezz, ha megbizonyosodtál róla, hogy a másik kettő jó, vagy ha azokat is kicserélted.
(#) hekkerman hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Csáó

Rég jártam itt, tranyó hibás az 5.1em. Nincs véletlenül valakinek eladó trafója?
(#) KTobi válasza hekkerman hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

A tranyó és a trafó az két nagyon hasonló állat, csak épp nem hasonlítanak egymásra. (mint a kecske meg a gólya)
(#) G-Lex válasza bakter24 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Az enyémbe olyat művel a végfok hogy véletlenszerű időközönként egyenáramot küld a mélynyomóra és úgy is marad amíg nem áramtalanítom... És nem az előfok rossz, mert közvetlen hajtottam meg a végfok IC-t és úgy is produkálta normál hangerő mellett...

Szerintem ne vagdosd el a lábakat. Ha van ónszippantód akkor egyszerűen 2 perc alatt ki lehet kapni az IC-t és cseppet sem károsodik semmi. Ha nincs ónszippantód akkor szerezz be egyet nem drága, de sokszor jó hasznát lehet venni. Megéri a pénzét.

Egyébként nem kizárt hogy kínai a végfok IC mert sokban a végfok száll el. Ami azért is érdekes mert az az IC 100W-ot ki tud adni magából. Az enyémbe közel nincs akkora bemenő feszültsége amiből az adatlap alapján maxra ki lehetne hajtani és mégis elszállt az IC
(#) titi válasza G-Lex hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Ha megadta magát az IC, akkor felesleges ónszippantóval szórakozni, elvágva a lábakat a maradékot egyesével sokkal könnyebb kivenni.
Másrészt én csak a tápláb elvágásáról beszéltem, hogy kiderüljön, az IC okoz-e zárlatot. Ha nem, akkor könnyebb azt az egy átvágott lábat korrektül összeforrasztani, mint azzal szórakozni, hogy ónszippantó segítségével kivegye az IC-t, majd ha kiderül, hogy mégis jó, akkor meg visszaforrasztani.
Vagy kevésbé esztétikus megoldás a nyákon átvágni a fóliát a táplábnál, amit aztán a próba után össze lehet forrasztani. De ez esetben maradandó "sérülést" okoztunk a nyákon akkor is, ha mégis cserélni kell az IC-t.
Szemben az IC tápláb elvágással.
Persze azért nem baj, ha van a fiókban ónszippantó...
(#) bakter24 válasza titi hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Hali !

Most jutottam el odáig, hogy megint szétszedjem. A nyertes a jónak tűnő, de nem jó kerámiakondi. Mikor kivettem, akkor persze a másik oldalán már látszott egy vékony repedés, ami mentén kétfelé is esett... Szóval azt kicseréltem és... már nem vágta ki a biztit, de továbbra sem szólt a mély. Eddigre már mindent kimértem, amit tudtam (Nagykondik, diódák, kiskondik)

Na itt jön az, ami miatt leírtam ezt, hátha másnak is segít: miközben tanácstalanul vizsgálgattam a nyákot, egyszercsak szikra (kikapcsolt állapotban persze) Kicsit tüzetesebben nézve a nagykondi egyik lába forrasztással együtt elszakadt a nyákon lévő vezetőtől. Nehezen lehetett kiszúrni, a szikra sokat segített. Soksok ónnal rögzítettem, és máris teljes siker!

Köszönöm a segítséget, és az ötleteket mindenkinek!

Jó érzés, hogy van még segítőkész közösség a neten!
(#) bakter24 válasza bakter24 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Üdv újra!

Új fejlemények: 2 napja megy, szól is rendesen, de most észrevettem egy statikus búgást minden hangfalból, minden bemenetnél, ami eddig nem volt. A zene elnyomja, de ha nem szól, akkor elég hangos. Ha a bemeneteket kihúzom, akkor is megmarad, tehát nem onnan szedi össze. A "Mute" gomb elhallgattatja, de más nem.

Más nem mutat rendellenes működést, nem melegszik, vagy torzít. Csak statikus búgás.

5letek?
(#) bihari laci válasza bakter24 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

SZia, a táp részen a kerámia kondikat probáld ki cserélni a diodák mellett 10nf -ra ,nállamis volt ilyen probléma ,és a elko kondikat is ,ki cserélni mert ,lehetcséges hogy kapacitás szegények,és amiatt nem szűrnek rendesen,és be zugnak a hangszorokba.
(#) bakter24 válasza bihari laci hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Köszi, megpróbálom.
(#) titi válasza bakter24 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Végül hány kerámia kondit cseréltél? Kicserélted mind a négyet?
Ha nem, akkor cseréld!
Illetve én is javaslom az elkók cseréjét.
(#) bakter24 válasza titi hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Hármat, a negyediket kiforrasztva kimértem, és jó volt. De ha majd újra szétszedem, kicserélem azt is. Meg a nagyokat is.
(#) bakter24 válasza titi hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Na végre megérkeztek az alkatrészek, amiket cserélni szándékozom, mivel egyik sem volt a boltban, ami kellett volna.

Egy kérdés: A két nagy kondiból csak nagyob kapacitásút tudtak rendelni, 3300uF, 50V helyett 4700µF 50V-osat. Nyugodt szívvel cserélhetem a nagyobbra?
(#) titi válasza bakter24 hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Igen!
(#) bakter24 válasza titi hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Uraim

Ma végre megkaptam az alkatrészeket. Kicseréltem a 4 diódát, a két nagy kondit, és a négy kicsit. Ezután összerakva működik, van mély, nem zúg.

Totál eufória, de csak 3 csavarral volt összerakva, ezért kihúztam, összeraktam rendesen, és mikor bekapcsoltam, megint zúg. Totál szívás. Nem hiszem, hogy bármi köze lenne a csavarozáshoz, mivel belül nincs semmi zárlatlehetőség, szóval kb most adtam fel. A végfokot még ki lehetne cserélni, de nem gondolom, hogy az lenne, mert szól rendesen, a mély is ok, semmi torzítás. Csak egy halk statikus zúgás, mikor nincs bemenő jel. Ami korábban nem volt. Hangosítással nem erősödik a zúgás, úgyhogy részemről ennyi volt.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, végülis tudom használni, ezzel a hibával. Csak az nem világos, hogy miért nem zúg, mikor nincs bekötve a mély nyáklapja.

Szóval köszi mindenkinek. Ha valaki a későbbiekben majd olvassa ezt, és mondjuk pont ilyen gondja volt, és valahogy megoldotta, megköszönöm, ha dob egy PM-et, vagy ír ide!!
(#) titi válasza bakter24 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Esetleg nem lehet, hogy valamelyik vezeték szórakozik veled? Pl. szakadt a földelés, vagy ilyesmi? Vagy közel kerül a trafóhoz, és onnan szed össze zajt?
Ja, még valami, hogy érted azt, hogy nincs bemenő jel? Kihúzod a csatlakozót az erősítő hátából? Ha nem így érted, akkor még az a kábel is szórakozhat veled, amin kereszül kapja a jelet.
(#) bakter24 válasza titi hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Ha kihúzok mindent, akkor is ugyanaz a zaj, ha csak egy kimenet él (pl center), akkor is ugyanaz. Ha csak nem szól a zene, de a bemenetek be vannak kötve, akkor is ugyanaz. Ördögi szerkezet ez. A kábelekre is gondoltam, de elég rövidek, nem tudnak belógni a trafóig, de mikor összerakom, akkor nem látom, hova kerülnek. Ma már lenyugodtam, meghallgatom szétszedve is! A földelés a helyén van, az a másik nyákról indul mindentől külön, viszont a 2 nyák fémes kontaktban van a hűtőbordán keresztül. Másik földelés nem volt külön, de azt is kipróbálom, mi lenne, ha lenne.
(#) Koki hozzászólása Jún 13, 2011 /

Ebben a hangfal szettben hogyan kell a trafóban a biztosítékot kicserélni? (gondolom több is van benne).
Végig olvastam a topit meg egy rakás google-ztam de nem vezetett eredményre. Szépen kérem, ha valaki tud tegyen fel a műveletről egy videót vagy pár képet.
köszönet előre is mindenkinek
(#) mindenes válasza Koki hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia.
A biztositékokat a trafó azon oldalán találod ahol a szekunder kivezetések vannak . Bontsd meg a szigetelést egy éles szerszámmal ügyelve a tekercselésre . Néhány réteg szig. szalag alatt ott lesznek a kisméretű biztik. Ha jól emlékszem 2 darabnak kell lenni benne.
(#) Koki válasza mindenes hozzászólására (») Jún 14, 2011 /

Igen, megvan.
Más baj is volt a tda-kon kívül. 1 dióda és 1 kondi.
Most már működik, köszönöm a segítséget mindenkinek
(#) Koki hozzászólása Jún 23, 2011 /

Re újra.
Haverom épp így járt a héten. Elvitte egy maszek szervizeshez. 4000-ből kijött minden. Szóval ha nem kíváncsiságból babráltok ne sajnáljátok a pénzt és vigyétek be!
Egyébként a ic-ken kívül nem biztos hogy csak biztosíték baj van .
köszi mégegyszer mindent
üdv
(#) kid90 hozzászólása Júl 21, 2011 /

Hello Sziasztok. Nekem is van eg yilyen masinám
Problémám vele: az hogy ha bedugom az áramba néha pislákol a led h be van kapcsolva
ezt szeretném töletek meg tudni mi baj lehet??segitsetek nem nagyon értek hozzá ugy hogy bocssi ,de nem akarom el dobni mert nagon jól szól aki tud segiten akkár lépésröl lépésre hogy induljak el köszi mindnekinek
(#) Stranger válasza kid90 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Hello
Erintkezesi hibad van, nem befojasolja a mukodest, megkellene erositeni a forrasztast a leden.

Udv
(#) kid90 válasza Stranger hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

hello azt mondod csak tudod az a baj hogy meg nézte egy haver az összesett és azt mondja trafó hibás,de én furcsálom meert néha pislog a led mikor mozgatom a konektorba ill hirtelen be dugom akkor egyet pislog és utána vége nem csin semmit igy is azt monndd...a trafó és a 220 közt a biztositék jó.az áram kábel amit be dugok jóó a trafó után néztük egy fázis ceruzával és ott isd van áram,most igy mi gond lehet , meg hol lehet kapni hozzá trafót,vagy ezt ujra lehet tekerecselni, köszi a választ
(#) titi válasza kid90 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Hali!
Javaslom keress egy hozzáértőt, mert úgy látom te nem sokat konyítol hozzá.
Egy fázisceruzával ezt nem lehet megjavítani.
Első körben le kellene választani a tápról az elektronikát, és megmérni, hogy a táp kiadja-e a megfelelő feszültségeket.
Ha igen, akkor visszakötni az elektronikát, és megnézni, az egyenirányítás után megvannak-e feszültségek.
De ha a haverod ért hozzá, akkor gondolom ezt csinálta Ő is... vagy nem?
Ja és ne vedd sértésnek, de jó lenne, ha megpróbálnád helyesen használni itt a magyar nyelvet, hogy érthetőbb legyen, mi a problémád.
(#) Stranger válasza matyusz hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Hello

Nem tudom mit ***
(#) kismalac hozzászólása Júl 27, 2011 /

Sziasztok!

Van egy genius sw-hf 5.1 5000 típusú házimozim.Már egy hete lassan nem használtam(de gondolom ennek nincs jelentősége).Olyan problémám lenne vele hogy tegnap be akartam kapcsolni és csak villantak egyet a ledek,aztán kb 10 másodperc múlva elkezdett belőle ömleni a füst.Gyorsan szétszedtem, de szemmel láthatóan nincs semmi baja.A trafó nagyon forró volt.A hátuljában lévő biztosítéknak viszont annyi. Tudna e nekem valaki segíteni hogy mihez kezdjek vele?
(#) mindenes válasza kismalac hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Szia.
Sokminden megadhatta magát benne.. Leggyakoribb hibák: a tápban lévő diódák zárlata vagy szakadása, közöttük levő kis kerámia kondik zárlata , valamint a puffer kondik zárlata vagy kiszáradása. Ezenkivűl gyakori még a végfok ick felrobbanása is. Ezek általában füst kíséretében halnak meg , felrobbannak vagy csak egyszerűen ki lyukadnak , de van olyan is hogy csak szétrepedve elválnak a hűtőfelületüktől, az ilyeneket csak alaposabb vizsgálattal lehet észrevenni..
(#) kismalac válasza mindenes hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Hali!
Hát köszi a gyors elemzést . Utánanézek ezeknek, remélem meglesz a hiba. Tudom én ezeket cserélni?A trafónak nem lehet baja?
(#) mindenes válasza kismalac hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Egy forrasztó pákával a kondikat diódákat könnyen ki lehet cserélni, viszont az ic khez már ónszippantó vagy ónszívó szalag kell.
A trafót méréssel tudod megállapitani hogy jó e. Húzd le trafóból a nyákba menő csatlakozókat a nyákból, ezután mérj rajtuk váltó feszt , az egyiken 2x20 valamennyi a másokon 2x10 egy néhány voltnak kell lenni, ha jól emlékszem. Ha ezek meg vannak a kkor a trafónak nem lett semmi baja.
(#) kismalac válasza mindenes hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Hali!
Köszi szépen a segítséget.Megprobálok méregetni.Remélem meg lesz a hiba.Majd irok hogy mire jutottam.
Következő: »»   13 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem