Fórum témák
» Több friss téma |
Kell lennie a lapon valahogy egy jumpernek, amivel resetelheted a CMOS-t, így nem kell az elemmel bíbelődni. Átkötöd, nyomsz egy bekapcsot (semmi nem fog történni), visszarakod a helyére és bekapcs, ilyen gyorsan meg is van
![]() @abcdabcd: Hupika! Ez kiment a búrámból...
Nem akarok nagyon a lelkedbe gázolni, de javasolnám, hogy ax XP-t messze kerüld el, ha tudod. Elavult, instabil, mindinkább problémás rendszer, ráadásul a használata is jóval kényelmetlenebb az utódokhoz viszonyítva. Ha teljesítménygondok miatt akarsz mindenképp szabulni a Vistától, akkor tegyél fel egy hetest, ezen kívül viszont csak sztereotip, fals indokokkal lehet előjönni arra a kérdésre, hogy miért inkább másik win...
Mint azt eSDi is írta, elvben meggyógyul a gubanc, ha lelövöd az AHCI -t, így fel tudod tenni az ikszdét, ha nagyon akarod, ugyanakkor nagyon komolyan szeretném kihangsúlyozni, hogy ellenjavalt.
Ezt alátámasztom én is!
Nekem egy Aspire 5536G-m van. Először én is XP-vel próbáltam, de mind teljesítményben, mind energiagazdálkodásban a béka segge alatt volt a rendszer. Ezután felraktam az asztali gépen már jól megszokott W7 64bit-es változatát, azóta semmi gond, és még gyorsabban is betöltődik mint az xp. Pedig elég rendesen gyötröm szegényt. Kék halált is csak az elején produkált a kártyaolvasó miatt(biztonságos eltávolítás után jött elő), de azt egy driver frissítés megoldotta...
Skacok !
Asus M2V alaplapom, win7 alatt az usb-s eszközökkel kezd furcsán viselkedni. Hosszú ideig tart amíg felismeri a csatlakoztatott eszközt, majd a leválasztás is percekig tart ( közben a gép sem használható - fagy ? ) Először hardverhibára gyanakodva Ubuntu live alatt is kipróbáltam - ott pikk-pakk működik a dolog. B-terv: keressünk drivert . Win7-re valót nem találtam ( asus.com) csak pistához, vagy xphez valót. A vistás driverpack közölte, hogy ismeretlen oprendszer, majd kilépett. Mit javasoltok ? ( a térjünk át linuxra sajnos nem megfelelő...) Köszi M.
Első körben próbálj a problémára ráguglizni, hátha valaki már megoldotta; driverhiba-gyanús, de nem hiszem, hogy meg szeretnéd várni a következő nagy frissítőkeddet...
Öhm, egyéb tippem most nincs, talán egy tapasztaltabb kolléga kisegít ![]()
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani nekem azt, hogy egy Headset-hez lehet-e kapni külön vezetéket, olyat amit forrasztani is lehet? A számítógépemhez vettem nemrég egy Headsetet, de ennek elszakadt a vezetéke, ezért lenne szükségem rá. Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok. Átlehet valahogy alakítani 1 dvd író/olvasót úgy,hogy külső USB csatlakozós legyen?
Átalakítani nem, de vehetsz hozzá egy ilyet: Bővebben: Link
És még a vinyókkal is elboldogul 1TB-ig.
Az ini fájlt írd át úgy, hogy benne legyen a win7 is. Én ezt a módszert is be kellett vessem, hogy sikeresen varázsoljak magamnak win7x64-re Noise OFF funkciót az ASUS M2N-VM DH alaplapomhoz
![]()
Köszi, de melyikre gondolsz ? Gondolom a driverpackosra, de Xp vagy Pista ?
Majdnem mindegy melyiket választod, de a Vista féle többnyire frissebb.
Headset alatt mikrofonos fejhallgatót értesz?
Ezek a vezetékek általában valamelyik végükön szoktak megtörni, tehát ha a törött oldalon levágsz egy 10cm-t és újra csupaszítod, bekötöd akkor lehet jó is, így nem is kell új vezeték, ha a hossz elég neked a rövidítés után... Vagy valamilyen 3 eres kábel, vagy akár sima stereo audio kábel és még egy eret mellé teszel, és néhol mondjuk zsugorcsővel "összekötöd" hogy ne lógjon külön az az egy plusz szál...
Sziasztok!
Kaptam egy P2 számítógépet : Tomato EX-98 Codegen 200w AT táp 2x64mb SDram 5gb Quantum Slot1->S370 átalakito P2 333Mhz A géppel az a probléma, hogy nagyon lassú. A vinyón Win98 volt, ez betöltésnél mindig elakadt a scandisknél, vagy a bal felső sarokba villogott a kurzor. Windows XP telepítőnél a "hardverkiépítés vizsgálata" kb 5 másodpercig ki van írva és utána fél percig fekete képpel vár, a "fájl betöltése: Windows-kernel" résznél kb 2-3 percet vár. A kernel elindulásakor is 5-6 percet vár.Táp, memória, CPU, elem már volt cserélve, semmi változás. Szerintetek mi lehet a baja?
Sziasztok.
Egy videokártya illesztőprogramját keresem XP platformra, de eddig sikertelenül, ha tud valaki kérem segítsen, köszönöm. ![]() A videó kártya típusa: SiS Corporation 3D Phantom XP-3800 AGP
Konkrét megoldást nem tudok, de...
Nem tudom mennyire vagy jártas a PC-kben, de pl. én egy ilyen konfigra XP-t nem is erőltetnék, vagy abból is csak valamilyen nagyon kiheréltet. Win98 egy ilyen konfigon elfut vígan. Az egy ilyen konfig esetében, hogy "nagyon lassú" az nem probléma, ezek ennyit tudtak a maguk idejében ![]() Ma akármelyik okosteló csípőből tudja azt, amit ez a gép tud.. ![]() Valószínű, hogy valami zizi a vinyóval lesz. Én megpróbálnám másik gépben Hard Disk Sentinellel megnézni, hogy mit mutat , milyen az állapota, stb.. Az is lehet, hogy valami régivágású boot-vírus, agy más hiba miatt össze van kócolva a vinyó boot-táblája, vagy mije. (Valaki hozzá jobban értő javítson ki, ha marhaságot írnék.), és ezért nem tudnak tovább lépni a telepítők. Szóval meg kéne próbálni egy másik PCben pl egy Partition Magic-kel leformázni, és utáni próbálkozni a telepítéssel. Ha ezek után sem kúszik fel a 98 kb 1 óra alatt, akkor másfele keresgélj. Ja! próbáld ki egy rammal is!
Szia! Nagyjából 15 éves gépre próbálsz XP-t erőltetni, ami nem feltétlenül jó ötlet; a lassúság tényleg nem gondot jelez, hanem egyszerűen ennyit tud a proci. Nekem is van egy ilyen gépem (főleg OS fejlesztésekhez használom), Win98SE van rajta, azzal még elmegy, de egy fájl másolása közben a Winamp már megáll rajta levegőt venni. Egyáltalán nem meglepő, hiszen a mai, 2200 MHz körüli processzorok közül is tudok olyat mondani, amelyik haldoklik még XP-vel is, pedig kettő is van belőle a gépben - ez gyakorlatilag olyan 13-14-szeres teljesítményt jelent a 333 MHz képességű PII procihoz képest.
A vinyó valószínűleg döglött, vagy döglődik, amit pl. a Win98 nagyon rosszul tolerál: a régebbi, vérző torkú vinyóval nekem is meg-megállt bootolás közben (a vinyó hangján is hallható volt, hogy kehes). A csere mellett hege88 kolléga válaszát tudom megtámogatni.
Köszi Powerslave!...
![]() Azért Robi ne keseredj el, ha erőre kap a gép, még vígan használható, szép darab. Én 98-99 körül egy ilyesmi konfigon játszottam jókat a Heroes of Might and Magic III-al, a Starcratftal, meg az Need For Speed 2 SE-vel, meg zenélgettem FasttrackerII-ben. Írtam a tételeim Wordben, miközben mp3-at halgattam (Cdről egy számot beolvasással kb 3-4 perc alatt rippelt le a gép), és úgy éreztem, ennél jobb már aligha lehet a digitális kánaán.. ![]()
Sziasztok: sikerült megtalálni, csak a GPU -ra kellett volna rákeresnem. Sis315/315E
Hehe, azok a régi szép idők
![]() Az én Deschutes példányom valamikor szerverként tengette az életét, aztán megunták és odaadták nekem. Nem volt szívem kidobni, mégiscsak múzeális valahol. Elsőre nem reagált a bekapcsra, úgyhogy félretettem, mint szobadíszt; aztán valami érthetetlen indíttatásból tettem vele mégegy próbát - hát frankón megállt bennem az ütő, amikor szorgalmasan felketyegett. Szaladtam a 4-es vindózért lelkesen és azóta is tökéletesen teszi a dolgát: fejlesztős masina, fut rajta egy webszerver PHP-val, MySQL -lel, ha esetleg ilyesmit kellene tesztelni, meg még pár játékot is felcibáltam rá, csak az íze kedvéért ![]() Robi, tényleg ne add fel, rengetegféle kísérlétezgetésre tökéletesen alkalmas, barátságos masinához jutottál. Tudasd velünk, hogy haladsz, mi meg megpróbálunk belepofázni a dolgodba ![]()
Google mindig a barátod!
![]() (Egyébként elég undorítóan kaotikus tud lenni az ilyen egybeintegrált chipsetekhez a megfelelő telepítőt előbogarászni a SiS-nél)
Nálam nemrég egy "Multimédiás HP" gép landolt, még az eredeti Win98as oprendszer van rajta, kemény 4x CDRW van benne. Futólag néztem bele, még ilyen 90°-os fordító slotban ül egy kártya. Majd a fiamnak megmutatom 1x, hogy mi hogy fejlődött...
Valaki meg tudná súgni, hogy Win7-en mi okozhatja azt, hogy biznyos frissítések hiába jönnek le, nem tudja felrekni a rendszer magának?
![]()
Pedig lehet, hogy meg fogtok lepődni, de nekem IBM Thinkpad 570-en (P2 300MHz) gyorsabban megy az XP, mint az a 98SE, amivel vettem. Jópár évig használtam így, Delphi7-el programoztam rajta, s vígan elfutkorászik a rendszer. Lassú lenne? Mihez képest? Még csak nem is kell kiherélni az XP-t, elég csak a teljesítmény fülön állítgatni kicsit (azokat a hülye ablakanimációs dolgokat kikapcsolni, azok amúgy is rengeteg erőforrást használnak).
Szia!
Idézet: „Nem akarok nagyon a lelkedbe gázolni, de javasolnám, hogy ax XP-t messze kerüld el, ha tudod. Elavult, instabil, mindinkább problémás rendszer, ráadásul a használata is jóval kényelmetlenebb az utódokhoz viszonyítva.” Ez nem igaz,de nem fogok vitát nyitni.Az általad fényezett OS nem mindenki számára érhető el ,igen komoly anyagi beruházás nélkül.Még az XP elfut egy régebbi deszkán addig az "újak" mindenből a tízszeresét kérik,és ennek megfelelő erőforrásra van szükségük.Azt hogy hogyan osszák el az más kérdés.Nekem a laposon a Win 7 ha nem csinál semmit akkor is 500Mb felett használja a ramot . Rendben van, aki megteheti használja, ennyi! Azt hogy rengeteg driver problémája van a Win 7-nek nem nevezném sztereotípiának. Ismétlem nem nyitok vitát EZ nem az az oldal Te leírtad a véleménye Én a magamét.
Ezt ne is mond.
A driver amit ide is linkeltem a sis honlapjáról is leszedethető, de bedönti a rendszert mind a kettő és B4 -es kóddal eldob, ami fordításban annyit tesz: Illesztőprogram inicializálási hiba. ![]()
Arra valakinek, van ötlete, hogyan tudom, rábírni, hogy az OpenGL elérhető legyen a grafikus programok számára?
A tulaj akinek javítom metin fan, és annak futnia kell minden áron, de az meg az OpenGL -t hiányolja, sajnos még mindig a XP 3800 Sis 315 ős GPU jával szerelt videokártyáról van szó. ![]()
Megpróbáltam 1 memóriával, nincs változás. A HDsentinel szerint a HDD jó. XP-t már telepítettem ennél sokkal gyengébb gépre is és vitte normálisan. Pl. tegnap egy ugyanilyen laptopra telepítettem fel XPt és ne mvolt vele problémája. Egyéb gond mi lehet?
Szia Robi. A probléma a gépeddel sajnos az hogy igen lassú.
Használj legalább többszavas DMA vezérlést (Multi Word DMA) ha támogatja a merevlemez az UDMA (Ultra DMA) vezérlés akkor meg azt mindenképp. A probléma a következő: A rendszerbusz a szűk keresztmetszet, mindössze 66Mhz -es ha megfelelő MMX procit használsz, akkor magfeszültség emeléssel és FSB órajel emeléssel simán elketyeg, egyszerűen eluszíthatatlan, de még ez is kevés az XP -hez. Ajánlom a nlite nevű alkalmazást, azzal lebutítva egész szép "teljesítményt" tudsz kihozni. Ha nem multimédiás alkalmasokra kell a gép, akkor használj NT -t. Támogatja a NTFS partíciót, teljesen 32 bites védett módú a kernele, premptív multitaszkot és lapokra osztott memóriát is alpból tudja, továbbá multiprocesszoros környezetben is használható, egyetlen egy hibája van, nem DiretX kompatibilis, cserébe atom stabil. A win9x cserébe instabil, 16/32 bites kernel miatt, lapokra osztott memória és premptív multitaszk nincs, az NTFS -ről azt sem tudja micsoda, cserébe megajándékoz 100 féle hibaüzenettel, DX kompatibilis, játékokat és egyéb multimédiás alkalmazásokkal i használhatók (grafika). Hi hi, éppenséggel napokban nosztalgiáztam, és megtaláltam két Win98SE eredeti telepítő lemezt, hozzá ki sem bontott DOS boot lemezeket, Windows NT Workstation telepítő CD -t, szintén a ki sem bontott DOS indító lemezekkel eggyütt, ez is eredeti, win2000 telepítőlemezt, szintén eredeti, no meg a win3.11 floppy csomagot, ami sajnos hiányos, de a gépen van egy 8 floppy -s mentés is így nem vesztettem semmit. ![]()
Nekem ehhez a nosztalgiázáshoz csak át kell mennem a másik szobába a cégnél...
DOS 5..6.11 Win 3,3.11,NT4,95,98,XP RedHat Linux ![]() Office mindenféle verziók... És persze mind-mind eredetiben ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |