Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 291
(#) Nimira válasza Nimira hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Mindenkinek köszönöm aki megpróbált segíteni, az áram volt a hibás kinyírta a kompresszort.
(#) raptor1974 válasza brunci hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Meg kellene nézni, hogy a normál tér belső hátlapja nincs-e elválva a normál tér hűtőtestétől. Ha ez történt, akkor a hőfokszabályzó (mivel a hűtőtest hőfokára kapcsol és nem a hűtendő tér hőfokára) úgy érzi, hogy a hűtőtest végighűlt és annak rendje-módja szerint kikapcsol. Ez igaz is, de mivel a műanyag lemez levált a hűtőtestről leromlik a hőátadás, így a hűtőtest nem tudja a teret lehűteni. Ez magyarázat lehet a visszakapcsolás hosszú idejére is, mivel a hűtőtest így nehezen tud felmelegedni. Ha ez a helyzet nem lehet neki sokat ártani.
(#) raptor1974 válasza nicknév hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Ha a hátsó burkolat egy fényes lemez, akkor ott jó eséllyel lesz egy ventilátor is, ami a kondenzátort hűti. Valószínűleg ez érhet bele valamibe, vagy kiszáradt a csapágya és kezd berágódni. A hátsó lemezt pár csavar fogja, azt simán ki kell tekerni és a lemezt levenni. Ezt annyiból is érdemes megcsinálni, mert előfordul, hogy a beszívó nyílások eltömődnek, és ilyenkor a kondenzátor hőleadása nagyon leromlik, ami kompresszor halálhoz is vezethet.
(#) nicknév válasza raptor1974 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Köszönöm, megpróbálkoztam vele, de sajnos nem megy a dolog.
Laikusként megpróbálom körülírni, hogy hol is van pontosan a gond, tegnap óta tesztelgettem.
0 és 1-es fokozat között kapcsol be félóránként hangosan a már leírt módon. Reggel feltekertem 1,5-re (6 fokozatú), 45 perc után meguntam, hogy még mindig zúg és visszacsavartam 0,5-re, akkor állt le az ezek szerint ventillátor. (Nem No Frostos egyébként, hanem Frost Free - nem tudom van-e különbség)
A zúgás volt a bajom, de szerintem eddig bekapcsolni sem kapcsolt ilyen sűrűn és ilyen hosszú időre, amerikai konyhás a nappalim, és azért ezt észrevettem volna. Most kb. akkora a zaj, hogy egy normál hangerejű zenehallgatásnál zavaró. (Korábban halkan zümmögött)

A hátulját megnézve van rajta egy jó nagy rács - nincs túlmelegedve. Lent van valami kis tartály, abba futnak bele különböző csövek, azokon mintha lenne valami zöldes lerakódás egy-két helyen, de nem durva módon.

A hátlapot sajnos nem tudom leszedni, mert egyszerűen nincs mit. A nyitott rész után rögtön olyan jön, ahol az a fekete rács van és a zúgás egyértelműen erről a zárt részről érkezik. Ha kinyitom a mélyhűtőt, annak három fiókja van, az alsó teljes, a második fél és a legfelső csak ilyen keskeny, gyorsfagyasztásra való. A középső fiók mögött található részről jön ez a zúgó hang.

Most megpróbálom azt, amit tanácsoltál többeknek, kipakoltam az egészet, és három napig nem indítom el. Van esélye, hogy ez megoldja a problémát, vagy más lehet a gond?
Megkérdeztem egy csomó ismerőst, de nem tudott senki megbízható illetőt ajánlani (csak olyat, aki 6000-et kért és megmondta, hogy nem tudja mi a baj...)

Elnézést a hosszúságért, csak nem szeretnék most hűtőt cserélni (igazából javíttatni sem, hiszen 4,5 éves és vadiújan vettük), remélem hogy megoldható drasztikus módszerek nélkül is a dolog...

Üdv:
Rami
(#) paladin94 hozzászólása Máj 2, 2011 /
 
Sziasztok!

Most találtam a topicot, sőt, az egész oldalt, elnézést, ha már megválaszolták a kérdést, vagy egy nagyon egyszerű dolog...
Tehát, van egy "normál" Candy hűtő az albérletben, felül fagyasztóval. Nem egy ezer éves masina, de pár évet már biztosan lehúzott. Kb. másfél hete leolvasztottuk, mert elég vastag jégpáncél volt már a fagyasztóban... Néhány napja azonban elkezdett kattogni. Bizonyos időközönként kattan egy-két elég hangosat, a lakásban másik helyiségekből is simán hallani. Nem tudom, hogy ez mennyire lehet összefüggésben a leolvasztással. Mitől van e jelenség, minek a jele, és hogyan lehet megoldani? Úgy tűnik, hogy egyébként működik, hűt, a hőmérséklet rendben van (nem mértem még, de nem tűnt fel változás az ételekben). Egyelőre nem tudtam belőni, hogy mikor kattan, de figyelni fogom - valószínűleg amikor "beindul" vagy leáll. Na, e mondatból is látszik, mennyire analfabéta vagyok a dologhoz... Nem nagyon mozgattam, ill. vizsgálgattam meg közelebbről, mert nem az enyém, mint mondtam, albérleti. De nem lenne jó, ha feldobná a pacskert, amíg munkában vagyok...

Elrőe is köszi a válaszokat!
(#) billig válasza paladin94 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /
 
Szia. Nagy gond nincs, mert a (púrhab) hűtő szigetelése helyezkedik. Megoldás nincs.
(#) nicknév válasza nicknév hozzászólására (») Máj 2, 2011 /
 
Update: kihúztam tegnap este, most, amikor haazértem melóból bedugtam próbaképp (találtam egy szerelőt, aki holnap délután jönne el), és teljesen normális volt a hangja. Gondoltam akkor visszatolom a helyére, amikoris fura csobogást hallottam. Kihúztam, mögénéztem, állt a víz a földön, a csepptállca fullon, tegnap még száraz volt, ráadásul tele valami trutyival is (ami időnként megjelenik a sima hűtőrész lefolyójánál is, ilyen vöröses színű - egyébként egy bacteria free vagy milyen matrica van benne hűtőnél lehet ez ellen tenni? töröljem ki sűrűn?)

Szóval a lényeg, nagyon köszönöm ezt a kihúzós tanácsot, most hagyom még vagy két napig, hogy kiszáradjon (természetesen kihúztam megint) és lemondom a szerelőt. Úgy tűnik a frost free hűtő a hozzáférhetetlen helyeken úgy lejegesedett, hogy nem elég neki egy nap a leolvadáshoz...

Mindenesetre én most:

És köszönöm még egyszer! (A szeged és környéki rokonokra való tekintettel viszont a hódmezővásárhelyi és üllési elérhetőségeket elraktározom )
(#) raptor1974 válasza nicknév hozzászólására (») Máj 2, 2011 /
 
Ha frost free akkor a hátsó ventilátor probléma törölve, azokban nincs.
A nofrost és a frost free között az a különbség, hogy a frost free hűtőkben a normál térben is van hűtőtest, a szabályzása pedig egy teljesen átlagos kombi hűtőével megegyező, csak a mélyhűtő hűtőtestét időnként egy elektromos fűtőbetét leolvasztja. A mélyhűtő hűtőtestében viszont van egí ventilátor.(egyébként valószínűleg itt a probléma) A nofrost készülékekben csak a mélyhűtőben van hűtőtest, a normál tér hűtését is ez végzi egy ventilátor és egy pl. légszelep segítségével.
A te esetedben szinte biztos, hogy felhízott a jég a mélyhűtő hűtőtestén, és a ventilátor beleért. Ez most ugyan kiolvadt, de ha az olvasztással valami gebasz van (pl. olvasztó óra vagy fűtőbetét), akkor ez nemsokára újból előjön. Több ilyen készülékben is kellett már fűtőbetétet cserélni. Nem egy leányálom, és nem is olcsó. (Ha jól emlékszem kb. 12000 ft körül volt maga a fűtőbetét)
(#) silvervision hozzászólása Máj 5, 2011 /
 
Sziasztok!
A következő kérdésben szeretném kérni tanácsotokat. Típus: Whirlpool ARC5550 R600a gázzal, 1 kompresszoros. Néhány éve lett vásárolva, a vétel óta nyekereg. Akkor azt mondták majd beáll... Azóta mikor bekapcsol eltelik kb. 4 perc, addig szépen halkan duruzsol, aztán egy apró kattanást követően a surrogó áramlási hang mellett jól elkülöníthetően elkezdődik egy hangos erőlködő nyekergés, nyikorgás, olyan mint mikor egy olajozatlan ajtót lassan nyitnak. Ez 1-2 másodpercestől 3-4 másodperces intervallumig is terjedhet, közben pár másodpercre csönd, van mikor mélyebb hangról kezdi magasabbig, van mikor csak magas, van mikor kifejezetten bőg. Nagyon zavaró tud lenni, a ház legtulsó pontjából is hallani, pl. vendégeknek mindig magyarázkodni kell, senki nem hallott még ilyen hűtő jelenséget. Ezt kb. 7-8 percig csinálja, aztán egyre ritkább lesz és halkabb, nem szűnik meg míg ki nem kapcsol, de már csak percenként 1-2-szer hangos, amúgy halkan csinálja ugyanezt, de nem olyan zavaró ezután míg megy. Márkaszervízt kihívtuk, azt mondták ismeretes a probléma, mint egy riasztó elkezd szólni, sokszor találkoznak ilyennel, a gáz tágulásával meg áramlással van talán kapcsolatban /sajnos már konkrétan nem emlékszem, nem most volt/ de nem befolyásolja a működést, ilyen hangos mind, ez a típus ilyen barátkozzak meg vele, semmi teendő nincs és nem csinált így rajta semmit. Szomorúan, de mindeddig bele is törődünk már hogy a típusból mindegyik ilyen, de a napokban olvastam egy fórumot konkrétan erről a hűtőről ahol mindenki meg van elégedve vele, halk és alig észrevehető ahogy működik, szó sincs semmi ilyen hangról. Akkor ez mégsem annyira jellemző az összes termékre... Van bármi megoldása ennek a hangos nyekergés megszüntetésének? Nagyon köszönöm a tanácsokat, segítséget!
(#) cmor50 hozzászólása Máj 6, 2011 /
 
Sziasztok!

Nekem egy Euro Frost kombinált hűtőm van,amiben meghalt a hőfokszabályzó és a neten csak litván oldalon találok olyan típusút,magyaron semmi.Ha valaki tudna egy helyettesítő típust ,azt nagyon megköszönném.
Ranco K59 L2106.

Előre is köszönöm!
(#) ezermester1 válasza silvervision hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Helló!

Ez gyártási hiba. A kapilláris csövet mélyebben dugták bele az el-párba és ez ad turbulencia hangot amikor működik.Nem lehet kijavítani. :no:
(#) silvervision válasza ezermester1 hozzászólására (») Máj 6, 2011 /
 
Szia! Köszi szépen a választ, hát ez nem jó hír, akkor marad minden úgy mint eddig. Hüpp-hüpp Vagy költözés lesz, ő vagy én
(#) klimás56 válasza cmor50 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /
 
Szerintem a típus ismeretében keress fel egy szakboltot pl.Bővebben: Link és biztosan tudnak segíteni.
(#) otto54 hozzászólása Máj 10, 2011 /
 
Sziasztok!
ARISTON MBA 4502 panel került hozzám javításra.
Kérdésem,hogy az "AC LINE SWITCH" technológia keretében készült eszközök panelből kiforrasztás nélküli vizsgálatára van-e kialakult módszeretek?
Ezeket már az egyszerű dióda vizsgálós módszerrel nem lehet mérni,legfeljebb ha zárlatosak.
Pl. ACS120-7SB

Üdv.
Ottó
(#) brunci válasza raptor1974 hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
Helo !

Köszönöm raptor 1974 válaszát, és mindenkiét aki hozzászól a témákhoz. Közben elkészült a hűtőnk,hála az .....-nek csak a hőfokszabályzót cserélte ki megint garanciásan és most működik jól.Valószínűleg az első vagy nem új volt vagy nem ebbe a hűtőbe való. Sok sikert mindenkinek a továbbiakban is.

Köszi még egyszer: brunci
(#) anetura hozzászólása Máj 15, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy samsung rl34egsw digitális vezérlésű hűtővel kapcsolatban kérdeznék. No frost rendszerű, alulfagyasztós cucc, alulról nyomja ventivel a hideg levegőt. A problémám az vele, hogy a működési ciklusa sztem eltér a normálistól. Legjobb esetben fél óra üzem és fél óra állást produkál. Így kimértem, olyan 1,4 kW-ot fogyaszt 24 óra alatt. Elvileg 1 kW alatt vagy esetleg annyit kellene fogyasztania. Az már 'csak' egy bosszantó plusz, hogy mindemellett hangos is. Nem a kompresszor, hanem a venti. Van öndiagnosztikai funkciója, de nem lettem sokkal okosabb tőle. a normál hűtőtér első számjegy 'a' szegmense (felső vízszintes) az eredmény, de a táblázatban ilyen kód nem szerepel...A fagyasztó belső hátsó fali burkolatát leszedtem, ami alatt kb pár gramm jeget - szal igen minimális mennyiséget - találtam. Ha van vkinek ötlete, tapasztalata, kérem írja meg. Köszi.
(#) ezermester1 válasza anetura hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
Helló!
Mi alapján állapítottad meg hogy nem jól működik? Ha a használati utasítást nézted akkor rosszul számoltál. amit ott leírnak a fele sem igaz. Egy hűtő fogyasztása függ:
a) A környezet hőfokától ( tűzhely mellett,nem szellőző helység stb.....stb.)
b) A hűtő szigetelésétől
c) A hűtő használatától.(mennyiszer/ideig van az ajtó nyitva)
d) hűtő nagyságától
(#) anetura válasza ezermester1 hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
Hello!

Elnézést, hogy nem derült ki, nem 50 fokban és fejjel lefelé üzemel a hűtő... Szóval elsősorban az alapján gondolom, hogy van vmi gond, mivel nem tartom valószínűnek, 30 percet kéne mennie minden órában. Az elhelyezés megfelel az előírásoknak, vízszintes helyen, távol mindenféle hőforrástól, és nincs nekitolva a falnak stb...Tehát nincs extrém körülmény, amely indokolná ezt az üzemidő ciklust.
A korából fakadóan azt sem nem feltételezem, hogy a szigetelések nem lennének jók.
(#) Geza59 hozzászólása Máj 15, 2011 /
 
Helló!

Tegnap vettem egy Lehel HB 230 ETF fagyasztószekrényt a Vaterán (13000-ért), és úgy tűnik, hogy működik. A beépített hőmérő -22 - -24 fokot mutat.

Amit furcsának találok az az, hogy úgy tűnik, hogy sohasem kapcsol ki a kompresszorja. Az állítógombja pont középre van allítva (vízszintes, ami 2.5-nek felel meg 1 és 4 között). A hűtő kb. kb. félig van tele, tegnap raktuk át a már fagyott élelmiszereket az előző fagyasztóbol ebbe.

Mi lehet az oka annak, hogy a motor sohasem kapcsol ki, viszont a belső hőmérséklet mégsem megy le a lehetséges minimumra (-28, -30 fokra)?

Második kérdésem az, hogy ha ez normálisan működne, akkor milyen gyakran kellene ciklusolnia, tehát, hány percig kéne bekapcsolva lennie, és hany percig kellene kikapcsolva lennie?

A harmadik kérdésem pedig az, hogy tudna-e valaki nekem adni egy kezelési kézikönyvet ehhez a masinához pdf file-ban? Google-on kerestem, de sajnos nem találtam.

Köszi,
Géza
(#) Geza59 válasza Geza59 hozzászólására (») Máj 15, 2011 /
 
Úgy látszik, hogy elsiettem az előbbi üzenetemet, mert mint kiderült, a fagyasztónk motorja igenis kikapcsolt 1 órával ezelőtt és csak most kapcsolt be miután kinyitottuk az ajtaját, hogy betegyünk valamit.

Akkor már csak egy kérdésem van: tudna-e valaki nekem adni egy kezelési kézikönyvet ehhez a masinához (Lehel HB 230 ETF) pdf file-ban?

Géza
(#) ezermester1 válasza anetura hozzászólására (») Máj 16, 2011 /
 
Hello!

Én a teljesítmény számításra gondoltam. Ha a készülék megközeliti a 200 l ürtartalmat a fogyasztása (1,4 kw/24h) teljesen normális.
(#) sapagi hozzászólása Máj 17, 2011 /
 
Kedves Hozzáértők!
Van egy kb. 5 éves Gorenje kombi hűtőszekrényünk (alul van a fagyasztó), sajnos a pontos típusát nem tudom. Az vele a problémám, hogy habár önolvasztó, hátul a fala mindig bejegesedik annál az elvezető luknál. Nem tudom, mennyire lehet komoly a baj, lehet, hogy valami miatt nem tud ott lefolyni a nedvesség, ezért csinálja? Félek, hogy egy Gorenje szervízben vagyonokért szerelnék meg, ezért gondoltam, hogy előbb itt megkérdezem, hátha van ötletetek.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) raptor1974 válasza sapagi hozzászólására (») Máj 17, 2011 /
 
Ha csak egy foltban jegesedik be, de máshol leolvad, akkor ez elég komoly probléma is lehet, mégpedig az, hogy a mélyhűtő hűtőtestéből kilépő cső (ami a normál tér hűtőtestébe megy be) nagyon közel van a belső hátlaphoz. Mivel ez hidegebb, mint a normál tér hűtőteste itt több jég rakódik ki, ezért egy normál olvasztási ciklus alatt nem tud leolvadni. Az is lehet, hogy a szigetelés gyári hibás, és most nedvesedett el annyira, hogy átfagy. Ha ez a helyzet, akkor sajnos nem javítható.
(#) sapagi válasza raptor1974 hozzászólására (») Máj 17, 2011 /
 
Köszönöm a választ!
(#) MIKIKE01 hozzászólása Máj 20, 2011 /
 
Van egy Liebherr eqonomy 126l-es fagyasztóm.
Az aproblémám vele hogy nem fagyast csak az alsó fiókja.
Fekve let szálítva de csak 24óra mulva let bekapcsolva.
előte működöt.
(#) Zole hozzászólása Máj 24, 2011 /
 
Sziasztok. Valakinek volna használati utasitása Lehel HB 160 *** hütöhöz. Akinek van az irjon. Köszi
(#) kaqkk válasza MIKIKE01 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Lehet hogy működött előtte : a hőfokot még bírta tartani
de leolvasztás után már nem tud újra lehűteni : a kompresszor szállító teljesítménye csökkent (kopott a dugattyú -nem zár rendesen a szelep) kompcserével javítható .
(#) kaqkk válasza Zole hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Milyen használati utasításra gondolsz ?? Kapcsold be
állítsd a hőfok szabályzót 3 ra és egy óra múlva pakolj bele . Maximum fél évente - kapcsold ki és takarítsd ki
majd újra használhatod .
(#) klimás56 válasza MIKIKE01 hozzászólására (») Máj 24, 2011 /
 
Ha a karosszérián belül van a kondenzátor /nincs a hátulján fekete csőkígyó / akkor sajnos javíthatalan a készüléked. Nagy valószínűséggel hűtőközeg hiányos lesz és ezt csak nyomáspróbával lehet egyértelműen bevizsgálni.Ha a próba eredménye rossz azaz a nyomást elengedi valahol a rendszer akkor sajnos kuka vagy lomtalanítás kelendő cikke lesz a hűtőd.
Ha van kondi hátul és a kompresszor jobb oldalából induló cső bebújik a kasztniba, majd pár centire tőle újra látható lesz és ez a szakasz rámegy a kondira /fekete csőkígyó/ akkor lehetséges hogy az ajtókeret fűtés része lyukadt ki. Ezt ki szoktam iktatni és e nélkül is megy a gép csak gyakrabban kell olvasztgatni , illetve az ajtó tömítését időnként át kell kenni pl. babakrémmel, hogy ne fagyjon be. DE itt is fontos egy nyomáspróbás ellenörzés!!!
(#) zoli1922 hozzászólása Máj 25, 2011 /
 
Az a problémám van,hogy a hűtőgépben a hőérzékelő drót csavarfeje letört,s állandóan megy a hűtő.Hogyan tudnám rögzíteni a drótot?
Köszönettel:Zoli
Következő: »»   43 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem