Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV csatlakoztatása 5.1 -es házimozihoz
Lapozás: OK   2 / 8
(#) ferencvarga11 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Van fejhallgató kimenet.Eddig is avval használtam csak a másik házimozinak aktív subládája volt és könnyebb volt rákotni a tv-t.
(#) ferencvarga11 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
O.K és a dvd-én hogy állítom be a tv menűt?
(#) Gabó hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Nekem itthon a házimozi házilag készített (lusta voltam venni szereltet ) scart - rca kábellel van megoldva.
Sztem a tvben a scartnak van hangkimenete (az itthoni noname tvnek is van).
Meg esetleg nagyobb kép se ártana a dvd hátuljáról amin a feliratok olvashatóak vagy pontos típus.
(#) Inhouse válasza ferencvarga11 hozzászólására (») Szept 13, 2011 /
 
Nem kell TV menü, ha arra gondolsz, hogyan kapcsolsz AV2-re, akkor elsőre azt mondanám, hogy olvasd el légyszíves a használati útmutatót!

Üdv
Inhouse
(#) mekkmester05 hozzászólása Okt 23, 2011 /
 
Sziasztok, hasonló a problémám, van egy viszonylag új tévém, meg egy viszonylag régi házimozim. Szeretném összekötni őket, hogy a tv hangja kimenjen a házimozira, de eddig nem sikerült. Nekem úgy tűnne logikusnak, hogy valahogy a tv DIGITAL AUDIO OUT-ját kötném össze a házimozi AUX IN-jával. Van ilyen kábel vagy hogy lehetne megoldani? (új házimozit egyelőre nem szeretnék venni)
(#) gergelyaki válasza mekkmester05 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Szia! Egyolyan kábelre van szükséged aminek az egyik vége jack 3.5-ös sztereó a másik vége pedig rca sztereó. Az rca piros fehér részét színt színhez csatlakoztasd a házimozi rendszer piros fehér aljzatába a jacket meg a tv fejhallgató kimenetére. Ákos
(#) mekkmester05 válasza gergelyaki hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Köszi, ez így valóban működik, egy háromágú RCA-kábelt (video is) használtam, igaz, nem a piros fehér aljzattal működött, hanem amikor a fehéret fehérhez csatlakoztattam. Most egy hangszóró szól. Van esetleg lehetőség arra, hogy sztereóban menjen, vagy túl sokat akarok?
(#) mekkmester05 válasza mekkmester05 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Na kipróbáltam kéteres RCA-val is, és így már tökéletes! Eddig azt hittem, a háromeres csak annyiban más, hogy van egy video ága is, de ezek szerint máshogy működik. Köszi a segítséget, nem is tudom miért vártam a problémával eddig, de gondoltam, ha az Euronicsban nem tudnak segíteni, akkor biztos nem működik a dolog.
(#) gergelyaki válasza mekkmester05 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Hogy kötötted? A régi kébel egyik véges sárga fehér piros a másik jack? Mert akkor a jeck stereo meg egy video és 3 részre van osztva nem kettőre. Ezért a videon volt az egyik az egyik hangon semmi a másikon mmeg a hang fele. Mindig megfelekő kábelt használj! Ne próübálgosd össze kontárkodne mert úgy se lesz jó. Am gratulálok h sikerült. Ákos
(#) mekkmester05 válasza gergelyaki hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Hú ezt má nem tudom követni. Az biztos, hogy sárga-fehér-piros a hármas kábel egyik vége, a másik meg jack. A házimozi RCA aljzatába bedugtam először a pirosat a piroshoz, akkor nem szólt semmi, aztán a fehéret a fehérhez, akkor szólt az egyik hangszóró. Amikor mindkét színt színhez csatoltam, akkor is csak egy szólt. A vezetéket nem én barkácsoltam, hanem készen vettem. Akkor elvileg azzal is működnie kéne?
(#) gergelyaki válasza mekkmester05 hozzászólására (») Okt 23, 2011 /
 
Ez ilyen videokamerához való. Az a lényeg ha audio kell azt használj ne ilyen keveréket.
(#) tzcs hozzászólása Dec 16, 2011 /
 
Segítségért fordulok Önökhöz:
Samsung PS51D550C1WXXH plazma tévémet csatlakoztattam optikai kábellel (a használati utasításban leírtak szerint) a Samsung HT-DS 490 5.1-es házimozival.
A problémám az,hogy a (digitális )tv csatornák adásait nem szólaltatja meg.
Mit tegyek?
Elképzelhető,hogy nem kompatibilis egymással a két készülék?Lehet,hogy a Tv "túl okos" a házimozihoz?
Válaszukat előre is köszönöm!
(#) eSDi válasza tzcs hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Üdv!

A probléma abból lehet, hogy nálunk a DVB-T adóknál a hangsáv MPEG-1, MPEG-4(AAC) és AC3 is szokott lenni. A TV pedig egy az egyben átküldi a hangsávot a digitális kimenetre. Ez AC3-nál igazából nem lehet gond, mert azt biztos felismeri a házimozi, de az első kettővel szerintem nem tud mit kezdeni és ezért nem szól. Keress a TV menüjében olyan beállítási lehetőséget a digitális kimenetre vonatkozóan, hogy LPCM formátumban küldje mindig az audió jelet.
(#) ger510 hozzászólása Dec 21, 2011 /
 
Sziasztok

Olyan kérdésem lenne hogy Tv -nek optikai kimenete van de nekem házimozi hangfalaknak csak rca bemenete azaz a mélyládán van 6 rca bemenet hogy lehetne összekapcsolni hogy szóljon 5.1 ben ?
(#) Inhouse válasza ger510 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Kell közéjük egy Dolby Digital 5.1 Decoder.

Jazz dekóder

Ebben írnak a Jazz-ről és valami Minton-ról is

Üdv
Inhouse
(#) lac08 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 19, 2012 /
 
Bár már eléggé régi a kérdés, lehet is, hogy közben megoldódott a probléma, de azért azt meg kell jegyeznem - a SCART csatlakozó igenis kiadja a hangot! Az 1-es és 3-as melegponton /és 4-es, ez lenne az árnyékolás/ lábon.
Csupán egy baja van neki, teszi mindezt a TV hangerő-szabályozójától teljesen függetlenül, csak a szabványos 0,5 V rms jelszinttel.
Tehát ezt a kijövő hangjelet (jeleket, mert hisz szteróban jön ki) egy külön erősítővel lekezelve a hangerőt a továbbiakban mindig ott kell állítani.
A TV távszabályzóján a hangerő mellékes.
(#) Inhouse válasza lac08 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /
 
Bár elhiszem, hogy te minden TV-t ismersz, azért meg kell jegyeznem, hogy én már igenis láttam olyat, ahol vagy nem volt kivezetve a SCART-ban az audio out, vagy azon mindig a tuner hangja volt, ha külső bemenet kapcsoltál a TV-re, akkor is. A kép megvolt, a hang meg a tuneren beállított adásé volt.

Üdv
Inhouse
(#) lac08 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
De jó, hogy megjegyzed.
Nem ismerek sajnos minden TV-t, de azt még tudom, hogy a SCART szabványú csatlakozónál a 21 lábat hogyan kell bekötni.
Amikor a videómagnómat vettem (még valamikor 1980-81 körül a karácsonyi ünnepekre a Skála Metróban behoztak 2000 db Siemens FM561-et, és elő lehetett rá jegyezni), akkor az ismertetőben úgy ajánlották a TV-hez csatolást, hogy - antennába be, aztán szépen megkeresni a csatornák között, ugyan melyiken lehet a videó jelét elcsípni. (ez általában a 21-30 között volt)
Én azonban inkább felhajtottam akkoriban egy SCART csatlakozó dugót (mert az antennás jel a maga szinkronhibájával egyetemben mindenféle kép-minőségi ócskaságokat összeprodukált) és magam csináltam meg a TV-be átvezető AV kábelt. Ám akkoriban nem lehetett ilyesmit készen kapni, sőt a SCART dugó beszerzése is eléggé macerás volt.
Azután a TV-re kellett kialakítani egy befogadó csatlakozóaljzatot. Bár a chasie-n megvolt a helye gyárilag, valamiért mégsem építették be, ezért oda egy 6 pólusú DIN dugaljat raktam.
Utána CSAK oda lett benyomva a videómagnó jele.

Mondanom sem kell, az AV-nek megfelelő üzemmódhoz magát a TV-t teljesen át kellett alakítani
(Videoton TS3301).
Az automatikus működésnél a videomagnó által kiadott +12 volt kapcsolófeszültség állította át a TV-t AV üzemmódba - (azonban én kézi nyomógombos átkapcsolási lehetőséget is betettem melléje - a TV előlapján a szines/fekete-fehér átkapcsolót megszüntettem s erre a funkcióra kötöttem át), - amivel együtt járt még a videoerősítő bemenetének tunerről AV-re való átkapcsolása, a szinkron-modulon a szinkrongyorsítás átkapcsolása (hogy ne "zászlózzon állandóan a kép a tetején) videó üzemre
és a hangmodul bemenetének átkapcsolása a TV-adás hangjának lenémításával a külső hangforrásra. Ehhez azonban a hangmodulon még a TBA-120S IC-t is ki kellett cserélni egy TBA-120-U-ra, a megfelelő tranzisztoros illesztő-áramköri egységgel együtt.

Szóval nem volt egy egyszerű mulatság.
Mégis sikerült és büszkén mondhatom, hogy az 1878-ban vásárolt Hitachi képcsöves, önkezüleg átalakított szines TV ma Agárdon van és működik.
Az AV kábelre később egy 6 pólusú DIN lengőcsatlakozóval szerelten másik SCART dugó is került, így ezzel a vezetékkel 2 magnó összekapcsolása is megvalósulhatott (akkoriban még nagyban ment a másolósdi).
A DIN dugóba aztán saját készítésű adaptereket lehetett csatlakoztatni, így volt RCA dugós, volt BNC/RCA-dugós, a már említett SCART dugós és volt persze önmagában a DIN dugó. Az Orion TV-k általában azzal fogadták a videójelet.
Később aztán más TV-k hátulján is megjelent a SCART.


A SCART-ra visszatérve tehát:
1 láb=bal hang ki;
2 láb=bal hang be;
3 láb=mono hang/jobb hang ki;
4 láb=hang föld;
6 láb=mono hang/jobb hang be;
8 láb= AV átkapcsoló feszültség;


Manapság azonban egy magára valamit is adó TV-gyártó cég minden bizonnyal beköti ezeket a szegmenseket ha SCART van az általa gyártott TV hátulján. Nekem pl. az Orion-on, a Sharp-on, a Daewoo-n és a Samsungon is ott van.


Ám ha ezt a bő lére eresztett mondókámat mégsem hiszed el, akkor itt van a netről egy világszintű hivatkozás: http://www.muszeroldal.hu/assistance/scart2.pdf
(#) aszim hozzászólása Ápr 8, 2012 /
 
Sziasztok !
Segítséget kérek. Van egy Amiko 8330-as műholdvevő beltérim digitális hangkimenettel. Van egy ONKYO tx sv454 házimozi erősítőm analog hangbemenettel (5.1). A kettő közé kellene dekoder. Találtam, igaz nagyon szűkösen külső dekodert.DE: Van egy ORION DVD 4200 A lejátszóm, aminek a dvd olvasója megadta magát, viszont van rajta digitális kimenet és analog 5.1 kimenet. Kérdésem : van e olyan trükk amivel a lejátszót egyszerűen csak dekoderként tudnám használni ???
(#) Laca13 hozzászólása Jún 11, 2012 /
 
Üdvözletem!

A gondom hasonló mint az itt szólók többségéé. Van egy LG LCD TV optikai hang kimenettel és egy Orion HT580, analóg bemenetekkel. Sajnos, ahogyan itt már írták, a scart csatlakozóján, nem mindig a képhez való hang jön. Viszont a HT580, valamit digitálisan is csinál, hiszen kezeli az usb-s adattárolókat, kártyaolvasója van, és ipod is csatlakoztatható rá. Persze azt nem tudom hogy ezeknek mennyi köze a digitális jel fogadáshoz, de ezen a ponton nem lehetne valahogyan beiktatni egy optikai bemenetet?
(#) The_Boss hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Sziasztok !

Azt itt leírtak alapján kötöttem össze én is a tvmet erősítővel amit TV-zés esetén kiválóan működik, erősítőből lehet hallgatni. Azonban ha a TV media lejátszóját használom,(USB Külső HDD) a hang nem jön ki az erősítőből csak a tv-ből.
Valakinek volt hasonló tapasztalata?
(#) hoffmanka hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérném a következő problémámban:
adott egy samsung ps50c550 plasma tv és egy aktív logitech 5.1 pc hangrendszer.Optikai be/ki menet nincs a logitechen.Próbáltam scart/rca kábellel összekötni,de nem volt hang.Jack/rca kábelnél pedig full hangerőn is nagyon halk volt.Az utóbbi esetben nem lehet semmit állítani a tv hang almenüjében.

Mi a megoldás?
(#) graham hozzászólása Máj 11, 2013 /
 
Üdvözlök Mindenkit!
Ha van valaki ezen az oldalon!

Végül is hogy lehet megoldani optikai csatlakozásról hagyományos RCA-ra piros-fehér--re?
Kaptam egy szuper beltérit, optikai csatlakozással.
Nekem egy Soni 5.1-esem van és nincs optikaija.

Ha valaki tudna segíteni???

Üdv
(#) pucuka válasza graham hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Talán kutakodni kéne valamilyen átalakító után. A gugli biztos segít.
(#) Gabó válasza graham hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
(#) NyuNyoZ hozzászólása Jún 7, 2013 / 1
 
Sziasztok!
Adott egy SAMSUNGUE40EH6030-tv meg egy GENIUS SW-HF 5.1 6000 hangfal szett na már most a tv-n nincs 5.1 es csatlakozó csak fülhallgató kimenet.
A gond elösször is az, hogy hogy lehetne megoldani, hogy a tv-ből kijöjjön a hang nem muszáj 5.1 ben mert az úgysem fog sikerülni de legalább, hogy szóljon.
Ugyebár, hogy ha a számitógépet kötöm rá a tvre (HDMI) és monitorként használom és úgy dugom bel a (TV) jack-be az 5.1 et akkor van szép méj stb. de pl. , hogyha USB ről néznék egy filmet a tv-re dugva úgy csak magas szól és azis rettenetesen halkan.
erre kérnék tölletek valami segítséget , hogy hogy lehetne megoldani
előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza NyuNyoZ hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Kell hozzá egy DAC (digitális->analóg) átalakító és egy optikai kábel.
"Analógban csak az analóg bemenetek hangját adja ki, kivétel a fejhallgató csatlakozó, de az macerás. 3,5mm jack->RCA kábel
Kell egy olyan házimozi erősítő, aminek van digitális bemenete, ha optikai, akkor közvetlenül egy optikai kábellel Toshlink optikai kábel, ha koaxiális, akkor egy 4-5eFt-os konverterrel. digitális->digitális konverter (Toshlink->koax)
Vagy vehetsz egy DA konvertert, 9-10eFt értékben, ami a digitális kimenet jeléből analóg sztereó jelet csinál.
Digitális->analóg konverter"
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2013
(#) NyuNyoZ válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Erősítőt nem akarok venni hozzá mert az ugye alapból benne van az 5.1 (aktív) ládájában na már most akkor nekem elég egy ilyen DAC konverter plusz optikai kábel? azzal megoldódna a problémám? Köszönöm.
(#) eSDi válasza NyuNyoZ hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Üdv!

Jobban jársz egy ilyennel szerintem: HD AUDIO RUSH
(#) Inhouse válasza NyuNyoZ hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Idéztem magam, mert sűrűn jön a kérdés...általános megfogalmazás, a megfelelő rész kiválasztandó.
Ha az eSDi által linkelt cuccot meg tudod rendelni külföldről, akkor akár 5.1-ed is lehet.
Következő: »»   2 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem