Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia
Én azt tudom elképzelni, hogy valamelyik kondi vagy védődióda szakadt. Illetve az újabb TV-ken készenléti módban is rajta marad a 145V és ha valami hibás alkatrész miatt feszültség kerül a bázisra, akkor könnyen kinyírhatja. Esetleg, nem lett a tranyó a hűtőbordára rögzítve.
Szia!
Köszi! Még az fontos lehet, hogy soha sen üzem közben megy tönkre, hanem amikor TV-zés után ki van húzva, és mikor visszadugjuk akkor már nem indul. A tranyót kiszedve persze elindul hanggal, kép nélkül. A típusa: BU 2525AX PHm9818 C7 Philippines. A tv: Tevion MD 7115 VTS-S. Köszönöm a segítséget!
Esetleg még milyen tranyóval érdemes próbálkozni, ami könnyen beszerezhető, olcsó, de nagyobb teljesítményű mint ez?
Sziasztok!
Nanok köszönöm szépen a segitségedet.Végül is jó lett a tévé.Én követtem el egy bakit, ugyanis a táptranzisztor cserénél amit beépitettem használt volt, és nem voltam eléggé figyelmes az értékeknél. 600 v-os helyet véletlenül 100 v-os ment bele ami természetesen nem birta ki.Most tettem bele egy megfelelő helyettesítőt és jó lett nem melegszik!Köszönöm mégegyszer. Üdv.
Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy philips lm171w01-b3 tipusú lcd tv-m. Az a gond vele, hogy nem kapcsol fel. Az előlapon a led világít, sőt a kezelőgombokra reagál is, mégsem történik semmi. Már egy jó pár kondit kicseréltem de sajnos ugyan az a hiba. Sajnos tanácstalan vagyok, hogy hogyan tovább....
Sziasztok és bocsánat a hiányzásért,
Többen válaszoltatok az utolsó írásom után megpróbálok mindenkinek érthető választ adni. Elfüstöltem mar 8 IC-t amit amúgy is alig lehet mifelénk beszerezni és jóval drágább mind 800ft, a TV típusa CUC7303, eyes leírta az őszes alkatrészt, hogy elellenőrizem le ami a vertikális képelterítésért felel mindent kicseréltem de csak egy volt elpattanva, C422 , ami egy ellenalatal sorban , párhuzamosan van a elterítő tekercsel , lehet-e ez a hiba hogy kiégetett annyi IC-t ? Megvannak a feszültségek, amiket kertetek. Ha rósz az IC akkor a csíkban van-e kép? mert nálam van. Vagy az mar nem a tda3653 dolga és újra cserélnem kell.
Ácsi bácsi.
Mit jelent az , hogy elfüstöltél 8 IC-t ? Kicsit bővebben ha lehet. Idézet: „Egy ideje félre volt teve , most bocsánatot kértük tőle , nem volt kép egyáltalán kicseréltem az IC-t , működött, de kép csak akkor volt szép ha feszegetem a nyákot , de aztán elfüstölt a dióda” Aztán találtál egy szakadást, amit állítólag kijavítottál. Lehet, hogy van még több is.
Szia! Akkor jó rajzot linkeltem Neked. Amit írtam azt nézted?
Sziasztok.
Idézet: „Ácsi bácsi. Mit jelent az , hogy elfüstöltél 8 IC-t ? Kicsit bővebben ha lehet.” Azt ,hogy cseréltem egy kondit például és az IC-t megpróbált kinyílni, félig megtette aztán csak csík, aztán másik kondít , megint indult majd újra csak csik , a végen találtam azt az elpattant kondít ami párhuzamosan van az elterítő tekercsel de azután mar nem mertem más IC-t bele tenni amíg nem kaptam tőletek választ . Amúgy az őszes alkatrészt kicseréltem amit listáztál hogy nézem át. Idézet: „Szia! Ha jól gondolom nincs függőleges eltérítés, csak visszintes csík. A Tanyán találtam: "Esetleg ellenőrizd le a meghajtó ic150 43pin.:3,8V, 44pin.:5,4V, 42pin.:2,7V feszeket. És azon az ágakon lévő alkatrészeket is(CR158,CC156,CC157)! delon1" jani” Erre gondolsz?, igen az elején leellenőriztem és minden jó volt.
Szia! Igen erre. A C422 a TDA kimenete és test között van. A C417 van sorban egy 1 Ohmos ellenállással. Kár, hogy gyér a műszerezettséged, egy kapacitásmérő, Esr mérő egy oszcilloszkóp ma már nélkülözhetetlen. Sajnos magadra vagy utalva, mi innen csak ötleteket tudunk adni, de a készüléket nem látjuk.
jani A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
Szóval amikor cseréltél ic-t , és valamilyen kondit , akkor a kép megpróbált kinyílni , de aztán vissza , és az ic nek annyi lett.
No akkor át kellene vizsgálni mi okozza az ic kimenetén azt a nagy terhelést ami miatt az ic tönkre ment.Biztos , hogy jól forrasztottad be azt a kondit nem lett valami rövidzárlat közben stb stb stb .
sziasztok.eggy kis segitség kellene.Van eggy prima nevezetü tv-ém ami nemmüködik nincs magas fesz.A sorkimenő nem kap árramot.Eggy relén keresztül kapná,de a relé nemkacsol be.A 12-volt meg van a relé is müködik,Mi lehet a baj?Tud valaki segiteni?Köszönöm.
![]()
Szia. Az a relé az teljesen más dologra van. Amit neked első körben meg kellene nézned, hogy meg-e van az általában 145V a tápegység felől és el-e jut a sorkimenőhöz.
Ha megvan akkor a sorkimenő tranzisztorát kell megvizsgálni, jó-e, kap-e meghajtást?
Igen megvan , és a relé eggyik lábáig megy.ahogy látom a másik lábától menne a tranzisztorra.Ha áthidalom a relét akkor beindul a magas fesz.mikor még müködött akkor hallani lehetett inditskor eggy kis kattanást most hogy nem jó,nemhallani.
Szia!
Sajnos a panelon sehol sem találok szakadást, minden forrasztási pontot átforrasztottam, de a jelek így sem jelek meg az IC kivezetésein. Én már mást nem tudok elképzelni, csak azt, hogy az IC a rossz. De ilyen IC-t honnan lehetne szerezni? /K174XA11/
Tehát miután kicseréltem az elpattant kondít amely az elterítő tekercsel van párhuzamosan (ellenállással sorba) nem cseréltem ki az IC-t , lehet hogy az volt rövid záras és azért égett ki mindegyik tda?
Köszönöm. Azt hittem már nem is árulnak ilyen orosz IC-t.
![]()
Szia!
Egy kis segítséget kérnék. Melyiket kéne lecserélnem ?
Mire is gondolsz , hogy cserélned kéne ?
Rendben, akkor cseréld ki a relét. Ha türelmesebb vagy és szét tudod szedni akkor talán meg is tudod javítani.
A tápegység primer körében az elektrolit kondenzátorokat.
Merthogy ? Némi információ esetleg nem ártana mi a hiba jelenség stb.
Nem is biztos , hogy cserélni kell , illetve szerinted miért kellene cserélni ?
Szevasztok mindenki. Problémám lenne egy Philips 29PT469A/69R tipusu tv-vel. A gazdája szerint elsötétült rajta a kép. Ki akarta távvezérlővel kapcsolni, de nem lehetett, csak a ki-be kapcsolóval. Utánna pedig többet nem kapcsolt be. Md 1.0 A jelzésü sasszéval van szerelve. A tápok mind megvannak a rajz szerint. Sortranyó jó, sortrafó tesztelve izzóval jó, még se indul. Mellékelem a rajzot, amit találtam hozzá. Várom a segitségeteket.
Sziasztok!
Keresztanyámnak kellene magjavítanom a tv-jét, Funai TV 2100T MK8, de mivel tv ügyben elég amatőr vagyok segítséget kérnék. A tápban, és a vertikális eltérítésben egy-egy elektrolit kondi és a vertikális eltérítésben 2 ellenállás volt meghalva. Mostmár bekapcsol, kép is van, a mellékleten látható. Eltérítő ic (LM7830) csere után sem volt változás. Merre keressek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |