Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV-k tulajdonságai, vásárlás
 
Témaindító: Skori, idő: Nov 26, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) bbatka válasza Cinema hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Sajnos adatlapok alapján nem lehet megállapítani a TV-k alapvető problémáit. pl. Milyen gyakran adnak ki hozzá szoftver frissítést ? Miért helyezi magát az éjszaka folyamán áram alá ? Állítólag a SmartHUB-ot frissíti.
Milyen video formátumokat játszik le ? Az adatlap általában eléggé hanyag ezen a téren. A 2012-es gyártású Samsungom például különbséget tesz időnként két teljesen azonos tömörítésű video fájl között. Az egyiket lejátsza a másikat pedig nem. Ahogy utána olvastam a Samsungoknál csak romlott ez a helyzet 2012 óta.
(#) Cinema válasza bbatka hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Nem is kell. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mi romolhat el.
Én mindenkit lebeszélek a szoftver-frissítéséről, attól nem lesz több tudása a készüléknek, több adót sem fog venni.
-
Tessék elolvasni a kezelési útmutatót, vagy manualt, vagy spec-sheet nevű oldalt a készülékről és ha kell, akkor szakember segítségét kérni a készülék kiválasztásához. Megírtam, hogy mire kellene figyelni, a többi már a vevőn múlik.

Üdv!
(#) kissi válasza Cinema hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Idézet:
„El kell olvasni az adatlapjukat, igen, muszáj, ebből derül ki, hogy mit tud, milyen csatlakozók vannak rajta, mekkora felbontású és milyen minőségű képet ad, a hangfeldolgozása is ma már fontos.
Akarsz-e más készüléket csatlakoztatni a TV-hez (DVD, video-lejátszó, Házi-mozi hangrendszer, esetleg fejhallgató.)”

Nyilván nem a paraméterek meghatározásában várom a segítséget, mivel megjelöltek két készüléket, hanem a szervíztapasztalatok szempontjából lenne érdekes, hogy várhatóan melyikkel nem lesz probléma a garancia után 2 hónappal...!
Köszönöm a segítő szándékod!
(#) Ge Lee válasza kissi hozzászólására (») Jan 24, 2020 / 1
 
Én nem szerelek naponta TV-t de egyik haverom igen, ebből él. Ha jót akarsz akkor Sony, Pana, Philips. Ha kevésbé jót akkor LG, ha meg még olyat se akkor tökmindegy. Pár évet mindegyik elmegy, az olcsók közül sokban van ugyanolyan panel csak más néven kerül forgalomba.
Nekem volt 5 évig Gaba-m, utána odaadtam az öregeméknek mert én vettem egy Sony-t. A Gaba most 8 éves lehet, minden nap kb. déltől este 11-ig megy majdnem egyfolytában és eddig semmi gond nem volt vele.
(#) mindenes válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Csak két észervételt fűznék hozzá:
1:
Idézet:
„Pár évet mindegyik elmegy”
ez a Panasonic-ra főleg érvényes, szorozva 2.
2:
Idézet:
„az olcsók közül sokban van ugyanolyan panel csak más néven kerül forgalomba.”
ez viszont így nem teljesen igaz mert pont a Pana. a Philips, LG, Samsung, Philips és egyébb márkásabb, főként távolkeleti társai már saját fejlesztésü, és sok esetben saját gyártású alaplapokkal szereli a készülékeit.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem