Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV-k tulajdonságai, vásárlás
 
Témaindító: Skori, idő: Nov 26, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) bbatka válasza Cinema hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Sajnos adatlapok alapján nem lehet megállapítani a TV-k alapvető problémáit. pl. Milyen gyakran adnak ki hozzá szoftver frissítést ? Miért helyezi magát az éjszaka folyamán áram alá ? Állítólag a SmartHUB-ot frissíti.
Milyen video formátumokat játszik le ? Az adatlap általában eléggé hanyag ezen a téren. A 2012-es gyártású Samsungom például különbséget tesz időnként két teljesen azonos tömörítésű video fájl között. Az egyiket lejátsza a másikat pedig nem. Ahogy utána olvastam a Samsungoknál csak romlott ez a helyzet 2012 óta.
(#) Cinema válasza bbatka hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Nem is kell. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mi romolhat el.
Én mindenkit lebeszélek a szoftver-frissítéséről, attól nem lesz több tudása a készüléknek, több adót sem fog venni.
-
Tessék elolvasni a kezelési útmutatót, vagy manualt, vagy spec-sheet nevű oldalt a készülékről és ha kell, akkor szakember segítségét kérni a készülék kiválasztásához. Megírtam, hogy mire kellene figyelni, a többi már a vevőn múlik.

Üdv!
(#) kissi válasza Cinema hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Idézet:
„El kell olvasni az adatlapjukat, igen, muszáj, ebből derül ki, hogy mit tud, milyen csatlakozók vannak rajta, mekkora felbontású és milyen minőségű képet ad, a hangfeldolgozása is ma már fontos.
Akarsz-e más készüléket csatlakoztatni a TV-hez (DVD, video-lejátszó, Házi-mozi hangrendszer, esetleg fejhallgató.)”

Nyilván nem a paraméterek meghatározásában várom a segítséget, mivel megjelöltek két készüléket, hanem a szervíztapasztalatok szempontjából lenne érdekes, hogy várhatóan melyikkel nem lesz probléma a garancia után 2 hónappal...!
Köszönöm a segítő szándékod!
(#) Ge Lee válasza kissi hozzászólására (») Jan 24, 2020 / 1
 
Én nem szerelek naponta TV-t de egyik haverom igen, ebből él. Ha jót akarsz akkor Sony, Pana, Philips. Ha kevésbé jót akkor LG, ha meg még olyat se akkor tökmindegy. Pár évet mindegyik elmegy, az olcsók közül sokban van ugyanolyan panel csak más néven kerül forgalomba.
Nekem volt 5 évig Gaba-m, utána odaadtam az öregeméknek mert én vettem egy Sony-t. A Gaba most 8 éves lehet, minden nap kb. déltől este 11-ig megy majdnem egyfolytában és eddig semmi gond nem volt vele.
(#) mindenes válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Csak két észervételt fűznék hozzá:
1:
Idézet:
„Pár évet mindegyik elmegy”
ez a Panasonic-ra főleg érvényes, szorozva 2.
2:
Idézet:
„az olcsók közül sokban van ugyanolyan panel csak más néven kerül forgalomba.”
ez viszont így nem teljesen igaz mert pont a Pana. a Philips, LG, Samsung, Philips és egyébb márkásabb, főként távolkeleti társai már saját fejlesztésü, és sok esetben saját gyártású alaplapokkal szereli a készülékeit.
(#) violino hozzászólása Aug 12, 2022 /
 
Üdv!
Milyen TV-t érdemes venni?
Eddig plazma volt, aminek a képe nagyon jó volt, de amit én a Telekom csomagjából választottam egy LG UHD 4k-s enyhén szólva is feka.
Bármelyik gyártónak ilyen szintet ad ez a típusú technológia?
(#) Skori válasza violino hozzászólására (») Aug 12, 2022 / 1
 
A plazma után mindegyik LCD gyengébb lesz kontraszt, és szín szempontból is. Ha van rá anyagi keret, akkor az OLED lesz versenyképes. LCD-n belül is többféle technológia létezik, vannak közöttük különbségek, de közel sem akkorák mint a plazma-lcd-oled technológiák között.

LCD esetén nekem az IPS kijelző vált be jobban, de ez egyéni ízlés kérdése is, márka/gyártó tekintetében pedig a Panasonic-al jó a tapasztalatom, ill faterom régebbi Philips tv-je is szépen teszi a dolgát, és jó képe van.

LG esetében a felsőbb kategória jó, a belépő szint pocsék. Sony-k ránézésre jók, de amiket mostanában láttam mindnek egy külön dobozban van a tápja, mint egy böszme laptop-táp. Ha ez nem zavar akkor érdemes megnézni. Samsunggal kimondottan rossz tapasztalatom van, soha többé... Néha a noname kategóriában is vannak jó készülékek, de az nagyon lutri...
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2022
(#) violino válasza Skori hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Üdv! Köszönöm a mindenre kiterjedő válaszodat!
(#) Udvari Zsombor válasza violino hozzászólására (») Aug 13, 2022 / 1
 
A mi LCD tévénk "Technika" márkájú, a tesómé pedig "Dyras".
A "Technika" az egy alap készülék, a szokásos csatlakozók mellett van rajta HDMI és VGA is, valamint analóg/digitális tuner van benne, a fizetős adásokhoz szükséges kártyának is van benne slot. Képe kielégítő, ha nincsenek magas elvárások (nekünk nincsenek), a hangja picit lapos, de tűrhető.
A "Dyras" egy belépőszintű okos tévé, digitális tunerrel, simán lehet rajta önállóan akár YouTube videókat is nézni, de attól még a szokásos csatlakozók is rajta vannak. Ez is LCD, mert nem akartunk elszállni az árakkal. A tuner része nincs használva.
Természetesen mindkét készülék 720P HD megjelenítést tud.
(#) violino válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Köszi a tapasztalat megosztását!
(#) mikrodigit válasza violino hozzászólására (») Aug 13, 2022 / 1
 
Nekem egy Panasonic TX-40ex600E UHD (2017-es) TV-m van. Ez is tud néhány okosságot.
Amiket használok:

Antenna bemenet:
- DVB-C kábeltv, CI+ kártyával jön az összes csatorna (a Vodafone boxot utálom)
- DVB-T/T2: szobaantennával bejönne a MindigTV szükség esetén
- analóg vétel: még létezik ilyen a kábelen
Analóg (kompozit, komponens) bemenet: DVD lejátszó, VHS magnó (nekem még van)
Usb:
- pendrive-ról képek, videók
- külső HDD: fel lehet venni rá bármelyik látható DVB-C vagy DVB-T adást és bármikor visszajátszható, tekerhető. Amit nem lehet: más eszközön ezeket lejátszani, ill. HDMI-ről vagy analóg műsort felvenni rá.
Hálózat (LAN, Wifi 2,4 és 5 GHz):
- lejátszhatók az asztali PC-men levő képek, zenék, videók. A képek a 4K képernyő miatt gyönyörűek.
- DLNA: a TV-vel fogható, ill. az USB HDD-re felvett műsorokat (de ezek közül csak a kódolatlanokat, pl. MTVA) nézhetem a PC-n és ott fel is vehetem (pl. a VLC-vel)
- Telefonos appon nézhető az, ami a DLNA-n keresztül
- Telefonos appot lehet távirányítónak használni (ennek legfeljebb betűk beírásakor látom értelmét)

Ami nem tetszik:
- a kép szemből gyönyörű, de alig néhány fokkal oldalról nézve már romlanak a színek (MVA panel)
- a progresszív kódolású JPG képeket nem játsza le (át kell kódoltatni normál JPG-re)
- lehetne internetezni is a TV-n (Firefox), de ez gyakorlatilag használhatatlan
- a TV-n levő appok feleslegesek és idővel egyre kevesebb működik
- a kép- és hangjavító csodafunkciók nagy részét kikapcsolom, mert engem inkább zavar
- az USB csatlakozók a HDD-t bizonytalanul kezelték a nagy áramfelvétel (>0,5 A) miatt, ezért külső táp kellett hozzá

Jó, ha a távirányítón van külön gomb a képarány beállításához és nem menükön keresztül lehet elérni.
(#) Skori válasza mikrodigit hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
- a kép szemből gyönyörű, de alig néhány fokkal oldalról nézve már romlanak a színek (MVA panel)
Ezért jobb az IPS kijelző. Panasonic típusok között is van amelyik IPS kijelzős, ennél nincs színtorzulás.
Újabban van USB3 csatlakozó is (nekem pl két USB csati van rajta, az egyik USB3-as) ennek nagyobb a terhelhetősége, és 4k film esetében a sebessége is számíthat.
(#) mikrodigit válasza Skori hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Előző TV-m is Panasonic volt, IPS kijelzővel. Elégedett voltam vele, oldalról is teljesen jó volt, de tönkrement egy közeli villámcsapás miatt. Én IPS-t vettem volna ismét, de ebben a kategóriában és méretben a Panasonicnál csak MVA volt elérhető.

Van rajta USB 3.0 is, de azzal is bizonytalanul indult a HDD (két típust is ki próbáltam). Megmértem, felpörgéskor az áramfelvétel 1 A körüli, talán ez volt a gond. A TV útmutatójában a HDD csatlakoztatásnál egyébként írják, hogy "fali csatlakozóba" kell dugni - vagyis külső tápot használjunk. Kipróbáltam, és úgy tényleg hibátlanul működik. (Egyszerűen az usb kábelen a tápvezetéket megszakítottam, így a TV most egy reed relét húz meg, az pedig rákapcsolja a HDD-re egy usb tápról az 5V-ot.)
(#) violino hozzászólása Aug 18, 2022 /
 
Üdv! 

Ez a csatlakozó kábel LG uhd 4k tévé optkai, digitális audio hangkimeneteléhez használatos , milyen hangfalat lehet ehhez csatlakoztatni? A TV készüléken HDMI ARC és eARC csatlakozó is van. Esetleg a HDMI-hez is lehet csatlakoztatni hangfalat? 
(#) Inhouse válasza violino hozzászólására (») Aug 18, 2022 / 1
 
Olyanhoz, amin van ilyen bemeneti lehetőség. Sajnos hangfalat közvetlenül nem igen lehet, ellenben a házimozi erősítők zömén van optikai digitális bemenet és az újabbakon már HDMI bemenet is. Esetleg még a TV elé rakható soundbarokon van ilyen.
Illetve létezik jó árban átalakító az optikai és a HDMI-hez is, ami analóg sztereó kimenet varázsol belőle (5.1 is van, csak sokkal drágábban).
(#) violino válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 18, 2022 /
 
Üdv!
Köszi a gyors és mindenre reflektáló választ! A HDMI csatlakozó eARC része az, ami az audió jelet kifelé tudja vezérelni. Gondolom ezt a kivezérelt audió jel hangerejét nem lehet a TV távirányítójával szabályozni.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2022
(#) Inhouse válasza violino hozzászólására (») Aug 18, 2022 / 1
 
Jó kérdés, van is ilyen átalakítóm, próbáltam, de a fene se emlékszik, hogy a hangerő szabályzó hat-e rá, még az is lehet, hogy igen.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem