Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Lapozás: OK   33 / 34
(#) kormika hozzászólása Szept 14, 2014 /
 
Sziasztok! Múlthét pénteken kértem a TI-től sample IC-t, ha hinni lehet a FEDEX netes követésének, akkor holnap már nálam is lesznek. Egyelőre panelszinten megvan a tervezés, a kimeneti erősítők kissé módosított Heed CanAmp fejhallgatóerősítők. Még egyáltalán nem végleges ez a terv, egyelőre várok műv.erősítőt is a kimeneti részre, és először az erősítőket hallgatom meg több IC-vel is, és ha tetszik, akkor kerül panelra. Felteszem a panelt, ha valakinek van építőjellegű hozzászólása, azt szívesen fogadom.

Hangkari.JPG
    
(#) mark.budai hozzászólása Szept 14, 2014 /
 
Lassacskán egyre többen használunk USB3-as kommunikációs portot, ami nekem kifejezetten tetszik, de mire mindenkinek erre képes számítógépe lesz.. Az nem a következő hónapban jön el.
Kerestem, de egyelőre eredménytelenül.. Van már ilyen felületen csatlakozó hangkártya chip, vagy erre még várnunk kell? Egyáltalán érdemes nekünk hobbistáknak ilyen sebességben gondolkozni, vagy felejtsük el? Ilyen DAC-kal már nagyon komolyan lehetne stúdiózni, olyan gyors, és olyan minőséget produkálhat.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
(#) pixels válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Szia!

Kis utánaszámolgatás: ha 192kHz mintavétellel, 24 bites, 8 csatornás hangot szeretnél lejátszani, netán felvenni ennyi csatornán egyszerre, akkor 192000 * 24 * 8 = 36864000 bit/sec ~ 36,5Mbit/sec, ami meg se közelíti az USB 2.0 elméleti 480MBit sebességét. Szóval szerintem a közeljövőben sem lesz szüksége USB 3.0-ra egy hangkártyának.

Akkor lesz indokolt a váltás szerintem, ha nem lesz majd az USB 2.0-val kompatibilis csatoló felület a gépeken. Az USB 3.0 még kompatibilis.
(#) Szpisti válasza pixels hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
A számolgatásod mind igaz, mégis ideje váltani. Azaz már meg is történt , már múlt évben jöttek ki usb3-as hangeszközök.
Azért ne tagadjuk hogy az usb2-nél is bőven akadtak már 2 csatornás felhasználásnál is latency problémák.
A nagy különbség, és amitől az újak jobbak lettek, az a bizonyos SOF (egy fix 1-125 msec frame küldözgetés), amitől a proci rendesen terhelődött, és nagyon szoftverfüggő volt.
Az usb3-ban ezt másképp (hardveresen) oldották meg ezt aszinkron módon, ezért sokkal jobb latency értékek is elérhetők sokkal több csatornán mint eddig is valaha.
(#) djklein hozzászólása Szept 17, 2014 /
 
Én 8 csatornát használok egyszerre 4in - 4out realtime módban 44khz 32bit 128 - 256 latency-vel USB 2.0-án. Hibátlanul működik.
(#) Szpisti válasza djklein hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Idézet:
„128 - 256 latency-vel”

Ezt hogyan kell érteni ?
(#) djklein válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Bocs az értékek millisecond-ban értendőek. A legalsó érték 64ms, ezen 8 csatorna egyszerre nem igazán szeret működni recseg. De 128ms-on és 256ms-on stablian megy a 8 csatorna teljesen realtime észrevehetetlen a késés. Állítható magasabb érték de ott már érezhető késéssel dolgozik.
(#) Szpisti válasza djklein hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Akkor ez kizárólag dj lejátszás esetén lehet, mert élő hangszerjátéknál a 10-15 ms-nál nagyobb késés elfogadhatatlan!
Negyed másodperc már bőven visszhangnak számít.
(#) kormika hozzászólása Szept 17, 2014 /
 
Sziasztok! Megjöttek az IC-im a Texastól, összeraktam a pdf-ben szereplő kapcsolási rajzot, de a gép nem ismeri fel. Win 8.1-et használok. 3 IC-t kaptam, mindhárommal ugyanez a jelenség, szkóppal megnéztem a kristály kivezetéseit, semmi jele rezgésnek. Cseréltem kristályt is már 3-szor, elvileg mind jók, pár napja jöttek meg a HE-Store-ból. Mi lehet a gond? Én rontottam el valamit, vagy csak nem kompatibilis a cucc a win 8-al?
(#) denon888 válasza kormika hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
A quarchoz tettél 1M ellenállást?
(#) kormika válasza denon888 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Igen, már cseréltem azt is, hátha a fémréteg nem jó neki, próbáltam szénréteggel is, és a kondikkal is próbálkoztam 10p-tól 33p-ig az összes szabványos értékkel, de semmi...
(#) denon888 válasza kormika hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Tápfesz megvan? Ennek be kellene indulnia.
(#) kormika válasza denon888 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Igen, azokon a lábakon, ahová 1u-s kondik kellenek mindenhol 3,3V körül mérek, az USB-től pedig 4,98V-ot kap.
(#) denon888 válasza kormika hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Akkor most 3.3V feszt kap a chip? Milyen a kapcsolás amit használtál?
(#) kormika válasza denon888 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Nem, megkapja az USB 5V-ját, és előállít magának 3,3V-ot a belső tápjával, az a fesz mérhető a külső szűrőkondikon. A kapcsolás pedig az adatlapban található külső stab IC nélküli kapcsolás, annyi csak a különbség, hogy nem építettem be a 3 nyomógombot.
(#) denon888 válasza kormika hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Akkor passz. Ebben a kapcsolásban indulnia kellene. Csak annyit tudok mondani így látatlanba hogy ellenőriz zárlatot vagy szakadást esetleg elkötést.
(#) janikukac válasza djklein hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Megkérdezhetem, hogy mire használod ezt? Timecode rendszerként???
Különben nekem is sürgős lenne a segítség , hisz nem akaródzik felismerni a kártyát, csak néha...
(#) kormika válasza denon888 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Előrelépés PCM2902 ügyben. Nem Win8 kompatibilis. Ma elvittem egyik barátomhoz, akinek van meleglevegős forrasztóállomása, hogy leszedek mindent, és átmérem a panelt szakadásvizsgálóval, de előtte próbaképpen rádugtuk az Ő gépére, és láss csodát, a Win7 felismerte. Rádugtuk a műhelyes PC-jére, az is felismerte, bedugtuk a laptopjába, amin Win8 van, nna azon ugyanaz a hibaüzenet fogadott, mint az én gépemen. USB-s cuccoknál nincsen valami olyan lehetőség, mint a progiknál, hogy pl. xp kompatibilitási módban menjen?
(#) djklein válasza janikukac hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
igen timecode, Tracktor Scratch Pro II
(#) denon888 válasza kormika hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Sajnos nem ismerem a Win8 rendszerét. Nem tudom hogy van e benne olyan funkció ami pl. emulálja a Win 7 rendszert. A lényeg hogy működik,tehát nem a hardverban van a hiba. Sajnálatos pont hogy nem tudod használni az adott OP. rendszeren.
(#) Szpisti válasza denon888 hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
(#) denon888 válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Köszi, bár nem nekem kell.
(#) kormika válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Köszi, de már nem aktuális, a megépített hangkártyát és a 2db tartalék IC-t elcseréltem az ismerőssel az Ő külső hangkártyájára, annyiran megtetszett neki a Heed Canamp kimenőfokozat hangja, hogy felajánlotta a hangkariért cserébe az Ő külső hangkártyáját, ami egy Asus Xonar, amiben 24bites D/A konverterek vannak. Majd építek próbanyákra egy Heed Canampot, és teszek egy próbát, hogy mennyit javít a hangján, ha javít.
(#) Helios hozzászólása Szept 30, 2014 /
 
Sziasztok!

Rég jártam erre időhiány és munka miatt... A következő a kérdésem. Nincs véletlen valakinek megépítve ilyen ketyeréje, optikai csatlakozókkal kiegészítve? Én kértem sample-t a TI-től, elkezdtem megépíteni csak időm nincs a panel további építéséhez. Van két darab PCM2902C-m és szintén két darab PCM2906 vagy 8C-m. Ha valaki tudna segíteni annak örülnék!
(#) Hurkafej1 hozzászólása Okt 29, 2014 /
 
Sziasztok! Aki jobban ismeri ezeket a megépíthető hangkártyákat, az nem tud egy olcsóbb áramkört javasolni nekem? A 4000Ft-ot sokallom.
Nekem arra kellene, hogy csináljak PC-re egy oszcilloszkópot, és a mikofon vagy line in bemeneteknél van egy kondenzátor, ami miatt csak váltakozó feszültségek megjelenítésére alkalmas a szkóp. Ezt akarnám kiküszöbölni, csak megölni sem szeretném a hangkártyát ezzel a manőverrel.
Tudtok esetleg egy, akár csak mikorofon bemenetet tudó kártyát?
(#) zenetom hozzászólása Dec 13, 2014 /
 
janikukac kérésére nyákterv.
Bár kezdetleges, elkapkodott, de nekem működött.
Szerk.: mármint esztétikailag kezdetleges, a működését tekintve hibátlan.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
(#) janikukac hozzászólása Jan 1, 2015 /
 
Nagyon jó ez a zenetom féle hangkártya, a szobámban tök jól szólt, és nem is volt zajos, csak sajnos az újévi bulin a sok száz watt mellett nem hallottam ki belőle sokat. Ezt nem lehet valamivel orvosolni? A kínai hangkártya ami baráttól be lett szerezve hirtelen a buli előtt, az meg félhangerőn is már süketítő volt..
Üdv!
(#) zenetom válasza janikukac hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Csatoltam egy kapcsit, amiben van erősítő rész is, bár nem annyira olcsó az IC, de legalább lehet kapni: AD8656.
Valószínűleg szinte bármilyen másik OPA megfelel a célra, de nem vagyok otthon az analóg technikában.
(#) janikukac válasza zenetom hozzászólására (») Jan 1, 2015 /
 
Most hogy mondod, valóban rémlik nekem is. Anno még szereztem is SMD-be OPA erősítőket. Köszi!
(#) jantsi72 hozzászólása Okt 23, 2015 /
 
Sziasztok!
Én is megépítettem a hangkarit, Pooler kolléga mintájára.(köszönet érte)
Tökéletesen szól, semmi zaj. Egy másik nyákon elkészített példány sistergett, ami leginkább a bal csatornán hallatszott letekert hangerőnél.
A nyákot közzé teszem- áttervezve 1206 méretre, nekem elsőre működött.
Következő: »»   33 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem