Fórum témák
» Több friss téma |
Gondolom tévedés a 600 meg a 750mm, mert kilógna a masinából.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
Sziasztok!
Olyan poti forgatógombot keresek, ami úgy néz ki mint egy fogaskerék. Régebben telefonokban, rádiókban, cd meghajtókban találkoztam ilyesmivel. Olyan lenne a kivitel, hogy a poti tengelye párhuzamos a doboz falával, és csak a kerék egy része lóg ki, amivel a hangerőt lehet szabályozni. Tulajdonképpen ezzel a fordított logaritmikus (rev. log.) potit próbálom áthidalni, ami nehezen beszerezhető itthon.
Sziasztok!
Hol tudnék venni Siemens TC35-ös GSM modult itt Magyarországon? Google-ba rákeresve nem találtam semmit. Másmilyen GSM modul is érdekel, ha kapható Magyarországon.
Tudom, hogy ami a Madzag BT-nél nem kapható, az nincs, de mégis megpróbálom. Átlátszó, színtelen szigetelésű, vékony vezetéket keresek. A hangszóróvezeték nem jó, mert pirossal megjelölik az egyik eret, és az anyaga sem egészen színtelen. Valaki biztosan gyárt ilyent, erre bizonyítékom van a mellékelt képen.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Nézd csak, mit találtam: Bővebben: Link
Ezt nézted? Talán kiindulásnak jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Az a baj, hogy ezekhez a fényfüzérekhez csak egy méter körüli vezetéket adnak, nekem meg legalább 2-3 méteres darabok kellenének...
A LEDsor gyártókkal nincs gond, azokat ismerem. Az igazi probléma, hogy több kilométeres nagyságrend nálam nem jöhet szóba...
![]()
Más megközelítés: Plázák dekorációjához használnak ilyet/hasonlót. Ha egy nem működik, kiselejtezik, nem javítgatják, de szerintem megérne egy próbát.
A legközelebbi pláza 50 km.
![]()
Kábeles cégeket érdemes megkérdezni telefonon, hátha tudnak útbaigazítást adni, hova érdemes fordulni ilyenért:
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Sziasztok!
Találkoztam itt egy kifejezetten kínai elektronikai Alkatrészek, modulokat , berendezéseket árusító webshoppal. (magyar nyelvű) Akkor elmentettem a weboldal címét de nem találom. Sajnos itt sem. Emlészik valaki az oldalra illetve a címére? A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Üdv mindenkinek!
Nem tudjátok hogy miskolcon hol lehet LM3875-öt beszerezni jó áron(vagy egyáltalán csak beszerezni)?
Sziasztok, tudtok olyan magyarországi forgalmazót ahol még beszerezhető a Maxwell MX-25 507-es DMM-je? Van benne egy fontos funkció (average) és PC-vel is összeköthető. És pont ilyen kellene most nekünk. Vagy ha tudtok még olyan műszert ami tudja ezeket a funkciókat együtt és nettó 40e Ft alatt van, akkor légyszíves írjátok meg.
Üdv!
Szeretnék vasmagot venni (Al250 fazékvasmag), de nem találok sehol. Ebay is jöhet. Köszi
A "pot core al250" kérdeére mit ad Goooogle?
Sziasztok !
Lehet olyan kis kütyüt kapni valahol amivel néhány 10 mV jelerősséget (színuszos) tudok mérni, és esetleg ilyen "PEAK HOLD" funkciója is van ? Elektromos gitár hangszedőjének a jelerősségét szeretném mérni vele. Persze ha olcsó, az előny. ![]()
Célszerűbb lenne egy oszcilloszkópos mérés, talán van valakinek az ismerőseid közt.
Egy átlagos 3,5 digites multiméternek van 2V-os méréshatára, azaz 1mV-onként tudsz mérni, (igaz nem a legpontosabban).
Esetleg csinálsz egy műveleti erősítőből 100x-os erősítőt (aminek a két erősítést beállító ellenállása 1% pontos), amit a DMM elé iktatsz, és máris mérhetsz pontosabban.. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Szükségem lenne egy SFF25002E jelzésű IC-re, egy tamplomi harmóniumba kellene.....ha valakinek akad egy vagy több is akár,vagy tudja, hogy hol szerethetnék be ilyet, kére segitsen....vagy esetleg egy korszerűbbet is ha tudna valaki ajánlani amivel lehet ezt helyettesiteni azt is megköszönnéém.
Helo! Ahogy néztem ez egy ultra gyors egyenirányító dióda 300V 20A. Ha így kérsz a boltban, biztos, hogy tudnak adni helyette, ha nem is pont ezt a típust, de helyettesítőt biztos.
Nem hinném hogy egy templomi orgonában 300V 20A diódára lenne szükség
![]() Sokkal inkább egy 7 fokozatú frekvencia osztóra. Ez állítja elő a vezéroszcillátorok jeléből a 4 vagy 5 oktávba lefelé az egyes hangokat. Nem egyszerű a beszerzése. Próbálj meg írni a VintageChipnek. Állítólag a HBF4727 -el kompatibilis, de azt sem egyszerű beszerezni. Én a helyedben azt csinálnám, hogy szkóppal megnézném a működö oktávosztó valamelyikén hogy melyik lábon milyen osztással adja a jelet, megkereshető a bemenete és a tápok is. Majd ez alapján gyorsan rittyentenék valami 50 forintos CD4024 vagy hasonló cmos osztóból egy klónt egy kis adapter panelre. Persze smdből - és megoldódik a később esetleg meghibásodó másik osztód cseréje is ha tartalékot is gyártasz. Sőt még bizniszt is csinálhatsz, mert hasonlót 15-30 Euroért lehet találni az Ebayen (mikor épp található). Ja még annyit, a SAJ110 és az SAA1004 is ugyanilyen oktávosztók, kaphatók is az Ebay-en, de úgy tudom nem lábkompatibilisek teljesen. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2013
Helo! Én is meglepődtem, de akkor akkor valószínű a kugli átvágott, vagy csak nem voltam elég figyelmes. Még egyszer elnézést a félrevezetésért.
Az a probléma, hogy még nem értek hozzá annyira, hogy megtudjam csinálni amit leirtál.Szkópom sincs,szóval egyenlőre ez kivitelezhetetlen....jelenleg egyetemre járok és még csak mot kezdjük majd tanulni a komolyabb elektronikát másodéven.....csak gondoltam ha valakinek éppen akadna egy a pincében és nem kell neki semmire akkor megvennénk.....mivel amúgysem nekem kellene.....viszont ezt az üzleti tanácsot még megfontolom amint fejlődök annyit, hogy el tudjam késziteni magam is a klónt
![]() Köszönöm a segitséged u.i:ha valakinek mégis akadna egy, szóljon....köszönöm
Sziasztok. Valaki tudja hogy neten hol lehet kapni FFC szalagkábeleket? Találtam pár oldalt de olyan méret és annyi erű ami nekem kellene, egyszerüen nincs. Valami oldalt ha tudnátok adni ahol van nagyobb választék belőle azt megköszönném. Lehetőleg magyar oldal kellene.
Pl. Farnell/FDH
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne, kapcsoló üzemű tápba való, TDA4918A típusú IC -re. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |