Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem egy program tud kezelni több soros portot is. Ha egy képernyőn akarod látni, az eredményt, akkor kénytelen leszel programot írni rá.
Tulajdonképpen mi a feladat? A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Idézet: „Nem kell tökéletesen egyszerre mérni, akkora pontosság nem kell” Ha nem <1ms -on belül mér az pl. egy motornál akár nagyságrendi tévedést okozhat.. A sima DMM az valami 1s átlagos közép(vagy csúcs)-értéket mér (ha jól tudom?) és abból számolja át kijelzéshez effektív értékre (mintha szinusz lenne). Ezért más tipusú műszer ugyanarra mást mér(het). Csak a TRMS műszer pontos (bizonyos határokon belül). Az áram-feszültség fáziseltérése is lehet akár 90° azaz Te feszültségből és áramból mérsz 500VA fogyasztást, de vajójában a valós fogyasztás 40W... (durva példa) A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Sziasztok,
általánosságban kérdezem, illetve, hogy erre van-e valami szabály: ha házhoz szállítással rendelek meg valamit, és számlát kérek róla, akkor a számla végösszege tartalmazza a posta vagy futár költséget vagy sem?
Ez az egész mérős dolog egy szervizben kerül felhasználásra szóval célfogyasztó nincs. Lehet, hogy épp egy mosógép lesz rákötve, vagy egy számítógép vagy akár egy tévé. A szoftver megírásával nem lenne gond, csak alkalmas hardvert nem találtam idáig. Nem hittem, hogy idáig én vagyok az első akinek erre szüksége lett volna, ezért gondoltam, hogy vannak már ilyen eszközök a kereskedelemben.
Ezzel egyet értek, de tesztnek nézegettem az Unit 70E mérőműszert, és egy olyan felállást próbáltam szimulálni, ahol két műszerem van egyik feszültséget a másik áramot mér. Már ott elhasalt a dolog, hogy a szoftver csak egy műszer adatait képes kezelni, de sebaj gondoltam elindítom kétszer. Meg is lett a második hasalás, mivel a program valami adatbázisfájlba menti az adatokat és ha elindul akkor zárolja azt, így kizáródik az, hogy párhuzamosan két program fusson. Az sem segít, ha külön mappából indítom őket.
Esetleg ha egyszerű 230V~ os elég akkor egy 5eFt-os dugó fogyasztásmérő.
Ez se PC-re köthető, de van rajta kWh számláló és TRMS. Esetleg építesz olyan mérőeszközt PIC-el amilyen kell, ha a sw nem gond egyik oldalon se. Idézet: „Lehet, hogy épp egy mosógép lesz rákötve, vagy egy számítógép vagy akár egy tévé.” Sajnos ebben az esetben mindenképp TrueRMS mérőre lesz szükséged (már amennyiben valós eredményeket szeretnél látni, nem pedig a parasztvakítás a cél). Idézet: „A szoftver megírásával nem lenne gond, csak alkalmas hardvert nem találtam idáig.” Egy USB-s PIC (vagy akármilyen mikrokontroller) kell csak hozzá, meg egy cél IC: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Sziasztok!
Lenne egy nem igazán elektronikai kérdésem, inkább vegyipari: Hol lehet kapni a jól bevált üveges kromofágot? (Csak műanyagos van, az pedig semmit nem ér.) Ha Magyarországon nincs, Németországban létezik?
Gondolom EU előírás: törékeny palackban maróanyag nem szállítható nem forgalmazható.
szintén EU előírás lehet hogy a töménysége mekkora lehet max. Valószínű méreg-engedélyel erősebbhez is hozzáférhetsz. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Egyáltalán nem erről van szó.
Az eredeti kromofág hatóanyagát az EU kitiltotta az általánosan árulható anyagok köréből, mert durván rákkeltő. Ami helyettesítőket találtak, azok sajnos nem annyira hatékonyak. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Végül is fontosabb a hosszú élet, mint a kromofág hatékonysága, bár gázmaszkom van.
![]()
Sajnos, a gázmaszk kevés, erősen párolgó a veszélyes anyag, a pára a bőrön át is felszívódik.
Sziasztok!
Lomexben mikor nincsenek sokan? Kismilló alkatrész kell, nem akarnám feltartani a sort. ![]()
Rendeld meg a webshop-ban, te is hamarább végzel!!
Szevasztok. Ha nagyban rendelnék az üzletbe, érdemes olyanon gondolkozni, hogy mondjuk TME-ből, (ami van HUban is), mondjuk megvenném lengyelből, mert ott az adó, és valuta miatt jobban kijön? Vagy ilyen nem is létezik?
Ha a saját országodban van cégük, akkor annak a nevében fogod kapni a számlát, a saját országodnak megfelelő pénznemben és forgalmi adóval. Szóval szerintem csak akkor tudsz ezzel variálni, ha több országban is van címed. Mondjuk speciel Magyarországgal csak rosszul járhatsz, mert itt a legnagyobb az áfa...
![]()
KPL 3009 zavarszűrő beszerzési forrásra kérnék ötletet, Budapesten.
Régi Wien hidas műszerbe keresek 220V / 10W / E27-es izzót. Hol találni ilyent?
![]()
Ha nagyon nincs sehol, akkor próbáld ki 15 W-al, az pár éve még szabvány volt.
Vagy léteznek a hűtőszekrénybe való égők, igaz nem E27-es, de megoldható azzal is. Esetleg két db 25W-osat sorbakötsz, hátha . . .
Ha sorbakötve nem jó, akkor párhuzamosan kötve meg lehet próbálni azokat a 25W izzókat...
![]()
Úrhölgyek Urak!
Ha esetleg elzarándokoltok a Farnellhez ( FDH Kft) a kaputelefonon a 18-at üssétek be! Én tegnap ráfaragtam, ráadásul az eső miatt még a telefonom se tudtam elővenni...
Sziasztok! LF347 hol szerezhető be? vagy nincs valakinek kettő felesleg? vagy mivel lehet helyettesíteni?
Szevasztok. Van valakinek tapasztalata FUJICON márkájú kondikkal? Rendelnék nagyba, nemtudom hogy nem-e silány minőség.
Sziasztok! Miskolcon hol van híradástechnikai bolt? Azt tudom hogy a Hunyadin van kettő is, de ezen kívül nincs?
A Búzatér mellett az Intruder. A Vasudvar mellett az udvarban. Valamint szintén a Búzán a templom mögött, a Szeles utcán a lábasházak alatt, az EMC-ben vannak alkatrészek.
De akkor miért kötelező kitölteni a cégnév mezőt Lomex webshop regisztrációnál?
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
Mert az ügyviteli rendszerük így kéri. Gondolom, de az biztos, hogy én mindkét helyre a nevemet írtam és küldik amit kérek
![]()
Így már világos...
![]()
Üdvözletem mindenkinek!
Van egy Verto 2000W-os hőlégfúvóm, amiben elégett a nagyobbik fűtőszál, így kábé egy hajszárító hőfokát tudja produkálni mindkét fokozaton. Lehet külön venni valahol ilyen csavart, feltekerhető fűtőszálat? Esetleg teljesítmény szerint kérve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |