Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Disco fényt építenék, hol tudok beszerezni olcsón valami nagyítólencsét? Ebay is szóba jöhet! Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Ilyen kábelt hol tudnék venni idehaza, lehetőleg (észak) Budapesten? Esetleg ha 4 pólusú 2.5mm-es hajlított jack dugót tudnátok mutatni nem aranyáron, annak is örülnék (a Conradban van, de kicsit sokallom érte azt a 895Ft-ot).
Sziasztok!
Frekvenciaváltóra lenne szükségem, aminek 230VAC 50Hz 1Ph (hálózati feszültség) a tápfeszültsége, és 110V (115V) 60Hz 1Ph a kimeneti feszültsége. A szükséges teljesítmény mindössze 20VA. A kimeneti feszültségnek színusznak kell lenni. Amit eddig találtam, kis teljesítményű (200W) frekvenciaváltókat, szerintem nem jó, mert: - a kimenet 3Ph, és félő, hogy az aszimmetrikus terhelés miatt letiltana - (talán) nem 110V a kimenet, de lehet, hogy annyi - a jelalak csak kvázi színusz: 1-10kHz vivőfrekvenciával modulált négyszög. Egy tengeren túli készüléket kellene megtáplálni. Szóval: hol lehet kapni? Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Pontosan milyen készüléket?
Elektromos hajvágó. Olyan, amivel a fodrász teszi rendbe az ember haját. De szerintem ennek semmi jelentősége. A lényeg a fenti paraméterek teljesítése. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Nem lenne elég hozzá egy 230/110- es trafó?
Ha találsz bontott CRT projektoros TV-t,abban van mindjárt 3 db optika. Olyan 75-90 mm átmérőjű lencsék.
István
A frekveniaváltó kimenetéről simán működne, lévén eleve aszinkron motorokhoz vannak kitalálva. Neked viszont bőven elég egy 230 / 110 V-os trafó. Legfeljebb a a kés egy kicsit lassabban rezeg az 50 Hz miatt.
Éppen ezért kérdeztem.
Annyi a jelentősége, hogy elegendő egy 220/110V-os trafó. Sőt bármilyen trafó aminek a primere 2x110V-os. Legyen az a hajvágó akár motoros, akár elektromágneses. Kicsit lassabban fog vágni, de megy.
Sajnos nem. Úgy van kitalálva, hogy 60Hz-en van egy rezonanciája. 50Hz-nél berreg.
Ha így lenne, nem keresnék 50/60Hz-es invertert.
Sajnos nem. 60Hz kell neki, mert ilyen.
![]()
Ja, ha nem motoros hanem rezgőnyelves akkor tényleg gond lehet. Frekiváltó hozzá talán többe lenne mint egy 50 Hz-es új hajvágó.
Az ár most nem kérdés. Nem T.S.O gazdaságos gépről van szó. Igen, talán rosszul fogalmaztam amikor frekvenciaváltót említettem. Szóval egy "adapter" kellene. Inverter? Hogy fogalmazzak?
Nekem van egy 1942-es US Army (110V, 60Hz) rezgős hajvágóm, amíg az éle jó volt, vágott rendesen. Egy 2×110V-os primerről járattam (50Hz).
![]()
Sajnos ez most nem jön be, azért keresek 50Hz -> 60Hz-es átalakítót
Köszönöm, de amihez kellene, az egy profi amerikai gép, ami többe került, mint két havi bruttó fizetésem, és nincs mód állítgatni, tekergetni, még akkor sem, ha egyébként van benne erre szolgáló állító csavar. Szóval maradna az eredeti kérdésem: egy 50Hz->60Hz átalakító, lehetőleg 230V/110V-os feszültség csökkentővel. De ez utóbbit, ha nagyon kell, kiváltom egy külön trafóval.
Igen, nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz a vége, de mégis inkább venni szeretnék. A kérdést áttettem a javasolt oldalra. Azon gondolkodom, hogy jobb lenne egy +/-155V-ról üzemelő erősítő + színusz generátor, ami lehetőleg kvarcstabil. De ez is sok fejlesztéssel jár, ami most nem kívánatos.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
az USA-ból vásárolsz egy 60HZ-es szinuszos UPS-t..
Ezt meg tudod hajtani egy 230-->110V~ os trafóval amíg feltölt..
Végül is szerezhetsz egy APT, APX, AV760 végerősítőt, a 100 V -os kimenetére rákötöd a borotvád, a bemenetére egy Wien hidas oszcillátort 60 Hz -re. Kissé bizarr, de működni fog.
Szia Mindenki,
A képen látható M12 x 1 , 4-pines szerelhető anya-csatlakozóra lenne szükségem. Itthon tud valaki beszerzési forrást ahol 2-3 darabot lehet venni? (nem nagyker) Köszönöm a segítségeteket.
Köszi. Közbe találtam olyat, hogy 12-24V DC (szivargyújtó) --> 110V 60Hz 40W. Ez talán jobb lenne, mint az USA-ból rendelni.
Nem tudom, ez mennyire tartja a 110V-t? Mert nem lenne jó, ha kisebb terhelés hatására (15W) felmenne a feszültség akár mennyire.
Ez nem kicsit bizarr.
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
Sziasztok.
Hol tudok venni APX 9031 típusú HALL elemet? Bővebben: Link Sajnos fizikailag sérült (eltörött). Egy kis mágnesgyűrű forgott előtte de elengedte a ragasztás és nekicsapódott. +5V...GND....HS....feliratok vannak a lábainál a panelen. Köszi A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
Szerintetek hol tudnék Budapesten LZL-24H típusú relét vásárolni. Bolt kéne. Ebaj, Ali nem jó.
Ez egy hőlégfúvó. A típusa Blowtherm IHPT45C. Tudsz esetleg?
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
A nyaralóban van egy Vaillant kazánhoz való alaplap, onnan rémlik valami hasonló típusszám, azért tippeltem a kazánra.
![]() Senki nincs szakértő hall elem terén? A gyártót megtaláltam, de az APX 9031 típust nem hozza az oldal pedig nem régi az elektronika. Van viszont APX 9131 típus de az meg nem bír 5V tápot...szóval szerintem nem jó helyette. Gyártó Nem tud esetleg valaki olyan oldalt vagy katalógust ahol helyettesítő alkatrészt lehet keresni? Előre is köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |