Fórum témák
» Több friss téma |
És ez, hogy működik a gyakorlatban? Ha kiderül, hogy magánszemély akkor nem küldik el neki?
Nem tudod a kosárba tenni vagy megrendeléskor a rendszer automatikusan kiveszi a listából. Ponosan nem tudom, mert nekem engedi, de valami ilyesmit tudok elképzelni. Lásd: Bővebben: Link.
Nekem azt mondták anno, hogy a vállalkozói igazolvány (vagy csak a száma, erre már nem emlékszem) kell bizonyítékként, hogy "szakmai felhasználóról" van szó. Szerintem, ha még volna igazolványom, akkor sem tartozik egy boltra sem kisker vásárlás esetén. Egyébként nem olyan sarkos ez, mert rajtuk kívül egy üzlet sem bohóckodott még ilyenekkel, legalábbis én nem tapasztaltam...
Én magánszemélyként vagyok szakmai felhasználó a rendszerükben. Az, hogy más bolt nem tartja be a jogszabályokat, az az ő kockázatuk. Minden bizonnyal a HEStore ilyen piti hiba miatt nem akar büntetést fizetni.
Értem. Akkor el kéne küldjem a bizonyítványom közjegyző által hitelesített másolatát vagy az eredetit, hogy egy tekercs ónt küldjenek már?
![]()
Elég egy fénykép. Nyílván egy bolt nem hatóság, hogy hiteles okiratot követlehet. Ha valamilyen okból bukta van és kiderül, te küldtél hamis iratot, te vagy a felelős érte, a bolt felteheti a kezét, mert ő megtett mindent, ami elő van írva. Ugyanakkor vannak próbavásárlások (néha egy-egy nagyobb fogás meg is jelenik a hírekben), azon azért el lehet hasalni.
Mert a mentes huzalok mire jók egyáltalán? Van egy tekercsem amit nem tudok használni mert közületek valaki azt mondta.
Lágyforrasztáshoz.
Idézet: „nem tudok használni mert közületek valaki azt mondta” Meg azt is, hogy minden kondenzátort ki kell cserélni. ![]()
Köszönöm. Tulajdonképpen a szabályzás okát, létjogosultságát vagyok képtelen megérteni, hiszen egy forrasztó óntól számtalan veszélyesebb anyag(fékfolyadék, fagyálló, ólom akkumulátor, nitro hígító, stb.) van kereskedelmi forgalomban. Nekem már az is rosszul esik, hogy a mezei hidrogén-peroxidot is a fodrásztól kell kunyerálni. Feltehetőleg az üzleteknek sem jó ez a "nem adok ónt, mert a jogszabály", mert nyilván onnan igyekszik rendelni mindenki alkatrészt, ahol mindent is adnak.
Az ok elvileg a környezetvédelem, amiben én a logikát vagyok képtelen felfedezni. Ha van vállalkozói papírod, vásárolhatod, használhatod kilószámra, az nem szennyezi a környezetet. Ha hobbiból forrasztgatsz, éves szinten felhasználsz 20 dekát, az környezetszennyezés. A hagyományos 100-as izzót betiltják, de az nem probléma, hogy az ólommentes ónhoz jelentős többletenergia kell ami jobban amortizálja az eszközöket, nem beszélve az e-hulladék mennyiségének növekedéséről...
Ebben mondjuk én se látom a logikát, de szerencsére a boltok többsége láthatóan nem stresszeli magát túlzottan, mert legalább 10 éve pákázok otthon és most hallok először arról, hogy magánszemély nem is vehet ólmos cint.
![]()
Én már rájöttem hogy minden "zöld" döntés mögött valakinek az anyagi érdeke, lobbija áll. Az ólom mentes forraszanyag lobbi mögött konkrétan nem tudom kinek az érdeke, de ha valakinek sejtése van azt szeretném tudni.
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:42
Igazából teljesen mindegy, sokszor csak arról van szó itt is, hogy kell egy ellenségkép, akire/amire lehet haragudni, és ezáltal ebből gazdasági/politikai előnyt, szavazatot stb. kovácsolni. Az hogy önmagában hülyeség, az semmit sem számít, ha a a birkáknak be lehet adni.
A forraszanyag esetében pl. grammokról van szó, fémtiszta formában, míg pl. egy szabadon megvehető ólomakkumulátorban van mondjuk 10kg ólom, (amit sokan kidobnak, mert már nem veszik át), ráadásul ennek az ólomnak egy része oldott formában van jelen, ami drasztikusan mégrgezőbb, nagyon kevés is mérgezést okoz. Ugyanakkor a fémtiszta ólom nem oldódik, és emiatt önmagában nem okoz mérgezést. Nagyon sok helyen ma is ólomcsőből van a vízvezeték (pl. Bp. XIX, Wekerle telep egy része) és mégsem kap senki ólommérgezést. De amikor a "fémgyűjtő" szétszedi az ólomakksit, és kiönti az ólmot is tartalmazó akkumulátorsavat, akkor az ott levő növényekbe felszívódik az ólom, és mérgezők leszek (pl. egy gyümölcsfa gyümölcsei). De a sötétzöldeket ez nem érdekli. A politikusokat sem érdekli, nekik teljesen mindegy ki az ellenség, csak legyen szavazat... Sok-sok ilyen környezet-védelemnek álcázott dolog van, jóval több, mint amennyi a valódi környezetvédelem...
Kérjük, ne menjen el a beszélgetés politikai irányba! Ez nem az a fórum.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |