Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli mozgásérzékelő mobiltelefonnal összekötése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) emberzoly hozzászólása Ápr 18, 2020 /
 
Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék egy vezeték nélküli mozgásérzékelőt aminek beépítetett akkumulátora van valahogy egy sima nyomógombos mobiltelefonnal összekötő. Többnyire vadászat során használnám szóróra ahol nem megoldható más módszer. A sima érzékelő és vevő többnyire 100m a hatótáv max ettől nekem több kellene. Esetleg valakinek ötlet? Előre is köszönöm.
(#) Kékróka válasza emberzoly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 / 1
 
Szia
Milyen messzire akarod továbbítani a jelzést ? Szerintem 1000 méterig 433-on simán átmegy, pláne ha nem kell egy hegyet vagy házakat megkerülni a jelzésnek.

J.
(#) Kera_Will válasza emberzoly hozzászólására (») Ápr 18, 2020 / 1
 
PMR radiot a mozgaserzekelo kimenetere.
Azzal 100 metereket áttudsz hidalni erdoben.
Vagy ennél mégjobb a LoRaWAN modulok hasznalata ... kis táp igény, kis kimenő energia, óriási távolságok ehhez képest.
Persze kis uC programozás is kell hozzá , de akár több független érzékelő jelét is tudod figyelni 1 időben, ilyen alkalmazasi környezetre találták ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2020
(#) emberzoly hozzászólása Ápr 19, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat. Arra esetleg ötlet valakinek, hogy vezeték nélküli mozgásérzékelőből ki lehet vezetni a jelet ha igen akkor hogyan? Mert itt a megoldás csak nem szeretnék egy külön akkut a mozgásérzékelő mellé. https://youtu.be/0YgpHiwAehk
(#) proba válasza emberzoly hozzászólására (») Ápr 19, 2020 /
 
Mozgásérzékelő kimenetére egy opto ledje, az opto tranzisztora meg a telefon gombjára. Ha a polaritásokat eltalálod, minden megy a saját akkuról minimális plusz fogyasztással. Erdőben simán előforduló eset, hogy nincs térerő... ha GSM telefont használsz. PMR az más kérdés.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem