Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   885 / 967
(#) sonajkniz válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Idézet:
„De ha ilyen emberekkel és ilyen minőségben akárnál megiratni egy random PC programot, akkor sokkal többe kerülne, mint X GB RAM”

Ez így van.
Egyébként talán ezért nem kell attól félni, hogy a SkyNet öntudatra ébred.
Vagy ha mégis, hát hamar lefagy.
(#) Egri Frédi válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Azért ugye nem gondolod te sem, hogy tudós emberek, tudományos célra Windows -t használnak.
Legfeljebb a publikációik megírásához ...
(#) zolika60 hozzászólása Ápr 7, 2021 / 2
 
Ez a topic egyre viccesebb.
(#) tbarath válasza Egri Frédi hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Nem tudom ez hogy jött ide, semmi ilyet nem írtam, de mindegy. Befejeztem az offolást
(#) Pethical válasza sonajkniz hozzászólására (») Ápr 7, 2021 / 1
 
Az igazi programozó által írt programnak nem kellett naponta több tízmillió rekord mennyiségű hálózaton, titkosítva érkező adatot feldolgoznia, majd azt grafikusan megjeleníteni, abból mesterséges intelligencia segítségével predikciókat végezni és végül az eredményeket nem kellett neki továbbítani és kereshető módon tárolni. Mások ma már az igények, a játékok sem pálcika emberekből állnak... Persze ezeket is meg lehet írni assemblyben, meg agyonoptimalizálva, de többszörösébe kerülne, mint amennyit a hardveren spórol az ember. Van az a helyzet amikor megéri optimalizálni, de az elég ritka.

Az igazi programozók valóban nem gyorstalpalón végeztek, nekik nem volt még ilyen végzettségük sem, esetleg matematikusok voltak. Nálunk viszont vannak gyorstalpalón végzett szakmaváltó junior programozók. Sok energiát kell beléjük fektetni, ahogy a friss IT diplomásokba is, de nagyon lelkesek, megbízhatóak, gyorsan tanulnak, mert érdekli őket. Semmiképpen sem szabad őket degradálni. Ez egy általános tévhit, hogy manapság olyan emberek írnak programokat, akik 3 hónapot tanultak. Ők bekerülnek még 2-4 évre egy csapatba, kapnak mentort és gyönyörűen megtanulnak mindent, ezután lesznek önjárók. A 3 hónapos tanfolyam a kezdet csak, mondhatni egy előszűrés. Ők nagyon értékes emberek, nélkülük nagy bajban lenne az IT szektor, nem lenne utánpótlás.
(#) lazsi válasza Pethical hozzászólására (») Ápr 7, 2021 / 3
 
Az igazi programozóról pl. itt lehet olvasni... (Nemrég a kezembe került egy Fortran könyv... )

Az egyetemen az első programozás tanárom az első órát így nyitotta köszönés, bemutatkozás után ( 35 év távlatából lehet, hogy nem pontosan fogok idézni... ) :
"Önöket a következő egy évben meg fogom tanítani programozni! -rövid hatásszünet- Látom senki sem nevet, úgyhogy előtte kezdjük valami egyszerűbbel. Önöket most megtanítom zongorázni! Zongorázni úgy kell, hogy a kottán lévő jeleknek megfelelő billentyűket a megfelelő sorrendben, időzítéssel és erősséggel le kell ütni. Nagyszerű! Önök most már tudnak zongorázni! A többi már csak gyakorlás kérdése..."
Ha jól emlékszem, Pascal-t tanított. Volt beadandó házi feladat, és egyesek szerint fejben futtatta a kinyomtatott programlistát.
(#) Pethical válasza lazsi hozzászólására (») Ápr 7, 2021 1 / 2
 
Ismerem, csak nem szeretem azt, amikor nem viccnek szánjuk (amiért készült), hanem arra, hogy a mai szakembereket degradáljuk anélkül, hogy tudnánk mit csinálnak és miért, de mi tudjuk, hogy létezik 3 hiba egy programban, és azt ezért bizonyára fogyatékosok írták. Azt nem tudjuk mellé, hogy a program mondjuk 5 000 000 sor kódból áll, 100 ember (programozó, tesztelő, architect, designer, uxes, stb) dolgozott rajta 2 évig, 1200 funkciója van, elfut a legtöbb konfiguráción, lekezeli a felhasználói hibákat és könnyen kezelhető. A lényeg, hogy maradt benne mégis 3 hiba, tehát egy fogyatékos írta aki gyorstalpalón végzett és azért ilyen, mert szegénynek ennyire futotta. Ilyen a mai világ, bezzeg az én időmben, akkor aztán assemblyben a 3kbyte méretű programokban nem vétettek hibákat, azok voltak a profik, ez a mai világ meg siralmas és borzasztó, ***t árulnak drágán.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) gyerek67 válasza Pethical hozzászólására (») Ápr 7, 2021 / 2
 
Nyugi, lassíts, szerintem senki sem akart itt a szakmai önérzetedbe gázolni...!
Ez itt a vicces topic és a programozásból is sokk vicces dolog születik...
Én arra gondolnék, nem szívd mellre...
(#) D Wye hozzászólása Ápr 8, 2021 /
 
Ma hajnalban kaptam egy SMS-t a szolgáltatótól. Elolvastam, majd félre is tettem a telefont, mondván, majd reggel megfejtem a titkosírásukat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza D Wye hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Úgy tűnik, hpgy időnként még a gépek is "hibáznak". Amúgy ránézésre csupán annyi, hogy valószínűleg elállítódhatott a karakterkódolás és lenyelte az összes ékezetes betűt.
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Idézet:
„és a programozásból is sokk vicces dolog születik...”

Sokat tudnék mesélni.
#1:
Nálunk tipikusan nem nullárol kell megirni valamit, hanem valami új funkcióval bőviteni, javitani.
A feladat röviden: Eddig erre kellett menni, meg arra, feltételtől függően. Most pedig kell amarra is, ahol a többiek közben megirják a megvalósitást.
Nem működik.
Nezzük az alkotást:
  1. DEF feltetel boolean;
  2. ...
  3. IF feltetel = 2 GOTO uj_funkcio;

#2:
Fórumtársunk (szerintem még a Terminálon) kérte, hogy csináljunk neki WEB lapot a TV és video szervizéhez. Peti jó fej volt, összeütöttem neki Notepadban, fénykép, térkép, elérhetőség, javitott márkák és tipusok. Fel lett töltve, tetszett neki örült, meg minden. Eldicsekedett vele a fórumon, az első komment az volt, hogy "ha én csináltam volna akkor csetelni is lehetne".
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2021
(#) lazsi válasza Pethical hozzászólására (») Ápr 8, 2021 / 4
 
Egyrészt:
Itt, ebben a topicban mindent viccnek kell venni, még azt is, amit valaki komolynak szánt. Vedd te is eképpen!

Másrészt:
A történetem a régi tanáromról pont megerősíti, amit korábban írtál. Egy dolog ismerni a szintaktikát (ezt meg lehet tanulni nyelvtől függően akár egy hét alatt is) és egy egészen más dolog tudni programozni - ahhoz sok gyakorlás és idő szükséges.

Harmadrészt:
Bizonyára van olyan 3 hónapot végzett "programozó", aki PROGRAMOZÓnak képzeli magát, de gondolom (és remélem) a többség a valódi tudása alapján tisztában van a helyével.
Nekem nem a programozókkal van a gondom, amikor egy program hibásan működik, hanem azzal az emberrel, aki annak ellenére késznek nyilvánította és eladta, hogy nem az. Amikor több 10ezret vagy akár több milliót elkérnek egy olyan programért, ami hibás. Mit szólnék, ha mondjuk veszek egy TV-t, majd 2-3 havonta kijönne egy szerelő és kicserélne benne egy ellenállást vagy egy tranzisztort, mert a készülék használata nem biztonságos? Mert pl. a MS ezt teszi a Windows-al... (És ez nem azonos a TV szoftverének a frissítésével!) A TV esetében akkor hozza forgalomba, amikor az valóban kész van, mégha emiatt várni kell további 1-2 hónapot is. Miért nem lehet megtenni ezt pl. a Windows esetében? Ahol ráadásul az övé a piac jelentős része, tehát kicsi az esély arra, hogy a konkurencia egy hónappal előtte kezdje árulni a saját Windows-át.
Miért van az, hogy a nonprofit programok esetében többnyire fejlesztések, bővítések miatt érkezik a frissítés, míg a fizetős programok esetében leginkább a hibák kijavítása miatt? Ezeknél a fejlesztéseket a következő verzióval kell megvenni, ami persze már nem lesz kompatibilis az előzővel, így az is rá lesz kényszerítve a váltásra (és a vásárlásra), aki vígan ellenne az előzővel, ha továbbra is együtt akar dolgozni azokkal, akik megvették az újabbat.
Félreértés ne essék, nem a fejlődés ellen vagyok! Csak nem tetszik, hogy a fejlődést a gyártó ráerőlteti a felhasználóra, akkor is, ha nincs rá szüksége, és ráadásul mindezt úgy adják elő, hogy az az ő érdeke.
(#) Egri Frédi hozzászólása Ápr 8, 2021 /
 
Olyan jó 25 éve történt ...
A történet valós események és a szem/fültanuk elbeszélése, valamint saját megélésem alapján történik.
A "Piszkos 12"1 cég egyikében tevékenykedtem. A cég saját Számítástechnikai csoportot tartott fent a belső feladatok ellátására.( A számítógépek [ 286 -os és néhány 386 -os ] karbantartása/cseréje - a javításhoz nem értettek-, valamint egy belső nem PC alapú termelés segítő(?)) rendszer működtetése, program fejlesztése.
[ Tudásukra jellemző, hogy a helyi nyomda egy megrendelés keretében azt kérte a cégünktől, hogy a közeli oktatási intézmények címeit( ~ 2800 cím ), amit egy floppy -n mellékeltek, nyomtassuk ki öntapadós, lehúzható etikett leporellókra ( ezt szintén adták ), amit lehúzva, borítékra ragasztva, kész volt a címzés. A legjobb nyomtatónk ekkoriban egy Epson 1050 -es volt ( ami egyébként egy valóban jó nyomtató. Nem vállalták ! Ők ezt nem tudják megcsinálni .... A műszaki igazgató - hogy kimásszon a slamasztikából, rám sózta a feladatot. Marhára örültem neki. A munkatársaim meg annak amikor elkészült a program. Ugyanis a mátrix nyomtató ~ 5 órán át nyomtatta a címlistát. ]
Mikor eladták a céget, mindent "kiszerveztek", amit csak lehetett. Egyrészt ne kelljen végkielégítést fizetni, másrészt aki életképes, az úgyis megmarad és a leghatékonyabban fog működni.
Így történt, hogy a Számitástechnikai csoport ( olyan 11 fő + vezetőjük ) Kft -vé alakult.
A régi számítógépes gépparkot az új tulaj, úgy dobta ki, ahogy volt és az akkor elérhető ( és megfizethető ) legjobb 486 -os gépeket vásárolt. Új programokkal, stb ...
Hogy ne maradjanak munka nélkül az első feladatuk egy bérszámfejtő program elkészítése volt. Nagy elánnal neki is álltak, majd előterjesztették az elképzelést és költségtervezetet. Pontos adatokat nem tudok - nem voltam ott a megbeszélésen - de olyan fél milliónál magasabb összeg volt, amit kértek. Ebben benne volt a működési költség, munkabér, stb ...
A válasz a tulajdonostól: ( szintén mások elbeszélése alapján ) Viccel ? Egy ilyen programot több helyen is meg lehet venni 10 - 12.000 Ft -ért ...

További sorsukról nem tudok információval szolgálni, de olyan fél évvel az események után az egyiküket a helyi bolhapiacon láttam árulni. Még a szemkontaktust is kerülte ...

1 Piszkos 12 - nek nevezték azt a 12 állami tulajdonban maradt vállalatot, amit az Antall kormány nem engedett privatizálni az első körben.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Persze, ez is egy tipikus jelenség. Magyar embernek semmi sem elég jó, mindent "magyarítani" kellett. No nem a nyelvezetet, az maradt, hanem a funkciókat., meg az áramköröket.
(#) nedudgi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Nem tudom, hogy a magyarok miatt kellett magyarítani, vagy központilag határozták el, mondjuk Redmondban, mert nem tudtak mást kitalálni? (Nincs tapasztalatom más nyelvű szoftverekkel az angol és magyar kiadáson kívül.) Gondolok itt például az Office programcsomagra.
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Nem igazán szoftverekre gondoltam, de szinte minden ipari termékre igaz volrót. A lényeg a semmi sem elég jó szlogenen volt, reflektálva Gafly által említett "beszólásra".
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 8, 2021 /
 
Anno a munkahelyemre úgy kerültem, hogy kis cég, de egyedi programok, Clipper S'87, Turbo Pascal 7 és bat kötegfájlok, ezek egymást hívogatták, 25-30 darab összesen, meg vagy 200 hálózatos DBF és MEM, meg TXT fájl, sablonok... Interneten kommunikáltak az üzletek, emailben, csatolmányokkal, még Netscape-el.
Odamentem, amikor ezt megláttam, és az éppen távozni készülő programozó rám zúdította, pár óra fejtágítás után hazamentem és mondtam, hogy nem...ez nem fog menni ilyen rövid határidővel. A programozás egy dolog. Egy ilyet átlátni, az egy másik. Hogy hiba esetén lásd, hogy mi történt és hogyan korrigálható, az egy másik, hogy bele is nyúlj sikeresen...na, az már a sokadik. Újra megkerestek, megint nekifutottam (pár nap szünet) és mondtam, hogy hetekig csak olvasni fogom a rendszert és tanulmányozom a forrásokat. Jó... És így is lett, rájöttem, hogy ki kivel van, átrágtam a forráskódokat és pár hónap múlva már bele tudtam módosítani. Időközben kiderültek elírások, hibák, következetlenségek, hibakezelési bikfangok, félbehagyott dolgok, ezeket apránként kijavítottam. Hosszú évek távlatából már más, de ott hosszú hetekig nehéz volt az alvás, annyit járt az agyam.
(#) sany válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 8, 2021 / 1
 
Idézet:
„Hosszú évek távlatából már más, de ott hosszú hetekig nehéz volt az alvás, annyit járt az agyam.”


A Skynet is így ébredt öntudatra, sokat járt az "agya".

Amikor aludtál ugye a "mátrixot" láttad álmodban. Ismerős az érzés.

mátrix.jpg
    
(#) Inhouse válasza sany hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Nem, de majdnem...a program futott az agyamban, meg DBF mezők pörögtek.
(#) Bakman hozzászólása Ápr 12, 2021 /
 
Amikor a tovaj mellényúl: Skoften.net.
(#) lazsi válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2021 / 1
 
Nem mellényúlt, hanem bele... Biztos ő is meg volt fázva...
(#) Bakman válasza lazsi hozzászólására (») Ápr 12, 2021 /
 
Tökéletes meglátás, ez a megoldás nem jutott eszembe!
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 12, 2021 /
 
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 12, 2021 /
 
Hogy hívják a kuka indiánt?
Golyóstoll.
(#) sonajkniz válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Akkor az alkoholista indián a Töltőtoll?
(#) Udvari Zsombor válasza sonajkniz hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Nem egészen, Töltőtoll a benzinkutas indián, vagy akár lehet csapos is.
Golyóstoll pedig a zizi indián, nem?
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Az alkoholista indián az Alkoholosfilctoll? (Na jó, ez már kicsit erőltetett...)

Minek nevezték '90 előtt ...
... a sekrestyést? - oltári segédmunkás
... a papot? - oltári szakmunkás
... a pápát? - II. János Pál
(#) sonajkniz válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Jól tudod kicsi biro.
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 13, 2021 /
 
Telnek az évek, ez van.

0mikró.jpg
    
Következő: »»   885 / 967
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem