Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   59 / 64
(#) Fidel hozzászólása Máj 2, 2022 /
 
És megy a számláló is rendesen a lejátszáskor!
Megnéztem a fej alatt lévő kivezetést is, 3 vezeték van kontaktban a szalagkábel bal szélén, 3 a jobb szélén. Tehát itt sincs szakadás, vagy kontakthiba!
(#) Massawa válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
A fejdobon vagy meg van jelölve vagy ugy van kialakitva, hogy pontosan, hogyan kell beszerelni. Nem tudjuk mit csináltál, mert leirásaidbol, csak az olvashato ki, hogy fogalmad sincs hogyan müködik a videorekorder és mit piszkáltál a gépen.
A fejdobon a 2 fö lejátszo/ felvevö fej nem 180 fokban van egymástol, hanem 179 fokra. Ennek több oka van, de ez most nem lényeges. Azaz, ha rosszul raktad vissza a dobot, akkor egyik fej sem tudja követni a szalagra felvett srég mágneses sávokat.
A kepen bejelöltem egy irányt, amit be kell tartani ha leveszed a dobot. Ha ezt nem jelölted meg elöre, akkor baj van. Ha valoban szétszedted a dobot, akkor probáld meg ellenkezö irányba visszarakni.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
(#) Fidel válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Ami nekem van, abban nem így van megoldva.
A dobban van két csapágy, azt rátolod a tengelyre, akárhogyan is állhat, nincs lehetőség irány meghatározásra.
A tengelyre egy réz gyűrűt kell rátolni, ami a felső csapágyat leszorítja, , ezt oldalról egy imbusz csavar szorítja a tengelyre.
Ebben a gyűrűben van két menet tengey irányban, ide fogatod fel a motor paneljét, azt csak egy irányban lehet feltenni, különben nem stimmel a szalagkábel csatlakozója!
Előtte még fel kell tenni a motor mágnesét, ami viszont el van kötve a fejhez képest, egy kis pöcökkel.

Raktam fel képet, azon láthatod, hogy néz ki fentről.
Ezért nem értettem, miről írsz!
(#) Massawa válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Akkor nagyon ugy néz ki, hogy a videofejek a dobon halottak. Uj dob kell.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
(#) Fidel válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Mi tud azokon elromlani?
Tegnap csak az alját mértem, hogy van e szaakadás, a felső részt nem néztem meg alaposan, késő volt már!
A fejben nem csak elektromágnes tekercsek vannak?
Tudok ott valamit mérni, szakadást esetleg?
(#) Massawa válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Eltörik ( a tisztitáskor) elkopik, megszakad rajta az a néhány menet stb. A szakadást elvben meg tudod mérni a törést nem.
(#) Gafly válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Szerinten nagyon nem érted a működését.
Talán ez segít.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Ez egy másik jó magyarázó videó: youtube
(#) Massawa válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Ez a videofej, csak az a két néhány tized milliméternyi fekete ferrit darabka illetve a hézag közöttük. ( piros vonal). A többi a képen már csak a tarto szerkezet, amiröl az a ferrit letörik, kicsorbul, vagy elkopik.
Alatta meg jol felnagyitva látni a tekercselést is.
(#) Fidel hozzászólása Máj 3, 2022 /
 
Megnézem majd a fenti tippeket, meg mikroszkópozom, mert nem sokat lehet látni belőlük.
Nagyjából a működését értem, nemrég néztem a szegény ember hi-fi-je videót, abban elég jól ki van fejtve a téma, csak más így, pl az egyik álló fej a jobboldalon a mono hang, és a bal oldalon lévő mit csinál?

Közben eszembe jutott, hogy előfordulhat az, hogy másik videóval készült felvételek nem kompatibilisek már ezzel a videóval?
(#) Massawa válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
A stacionáris ( állo) fejek egyike a törlöfej a másik meg kombinált felvevö/lejátszofej az analog hangra meg a CTL jelekre.
Minden elöfordulhat, de azt mi nem látjuk, nem tudhatjuk.
(#) Gafly válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
bbb linkelt videójában messzemenően részletesen el van magyarázva.
A "bulk erase"-re gondolsz? Az a lejátszáshoz nem kell.
(#) Fidel válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Azon a skálán amina kétfejes felvételek 4 fejes kompatibilitási problémáit értékelik, a nagyon nem valószínű, és az elég valószínű skálán, hol helyezhető el!?
(#) Gafly válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Ha LP-vel van felvéve, akkor magas...
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
A készüléke Hi-Fi sztereó, LP-SP kompatibilis, így nem lehetne gond a lejátszással.
(#) Massawa válasza Fidel hozzászólására (») Máj 3, 2022 /
 
Nem tudom milyen skáláról beszélsz..
(#) nagyvik97 hozzászólása Máj 4, 2022 /
 
Sziasztok!

Új tag vagyok, ez az első kérdésem.

A VHS magnókon ki lehet kapcsolni a fehér szalag automatikus eltekerését? Tehát, ha úgy teszem be a kazettát, hogy fent van a fehér szalag (az elején), akkor ne pörgessék el. A hangkazettás magnók sem tekerik automatikusan előrébb a kazettát, ha a fehér szalagtól kezdjük a lejátszást. Nyilván ilyenkor nincs hang, de viszi a fehér (vagy piros) bevezető szalagot is. Azért szeretném, hogy ne tekerjék el a videomagnók, mert a rendesből (a barnából) is eltekernek valamennyit, olyan részt is, ahol már nem üres (azaz van rá felvéve).
(#) kadarist válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 4, 2022 /
 
Szia!
A videomagnók onnan tudják, hogy vége van a szalagnak normál vagy gyorstekeréses üzemben. Ez a funkció nem befolyásolható, mert az infravörös érzékelők működését kellene módosítani.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2022
(#) Massawa válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 4, 2022 / 1
 
Nem lehet, söt tilos.
A forgofej soha nem érhet más anyaghoz mint a mágneses szalag, nem is beszélve a ragaszto esetleges maradványairol. Az meg nem igaz, hogy oda tekerik ahol már felvétel van, mert ez a bevezetö szalag szabványos, azaz minden magno ugyanoda tekeri a szalagot és csak ott kezdödhet a felvétel is.
(#) nagyvik97 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 4, 2022 /
 
Nem mindegyik tekeri ugyanoda. Vannak felvételek egy olyan magnó által készítve, amelyik korábban kezdte az elején a felvételt, és amelyek később kezdik a lejátszást/felvételt, azok a felvétel elejéből valamennyit nem mutatnak meg.
(#) nagyvik97 válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 4, 2022 /
 
Azt sem lehet beállítani, hogy tényleg csak a fehéret tekerje el, a barnából viszont ne?
(#) Massawa válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 4, 2022 /
 
Azt a magnot a kinai piacon vetted? A bevezetö szalagok hossza meg az infrakaouk hekye szabványos.
Inkább az lehet a helyzet, hogy a magno belsö elektronikája igényel több idöt a szinkronizáciora, vagy a szalag a szabványok be nem tartása, vagy a kopás miatt már használhatatlan a végein.
(#) nagyvik97 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 4, 2022 /
 
A szalagok végei nem használhatatlanok. Egy Daewoo ST230K típusú videó az, amelyik korábban kezdi az elején, illetve a végén is később áll meg. Ez is eltekeri a bevezetőt, és lehet, hogy csak azt tekeri el, mert a barnát játssza a legelejétől a legvégéig. Ha ennek a felvételét kezdem (szalag elejétől) játszani Funai 31D850 típusú magnóban, az később kezdi az elejét, illetve hamarabb megáll a végén, így egyes képek még/már nem látszanak ebben a magnóban.
(#) Massawa válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 4, 2022 /
 
Na az egyik jobb mint a másik márka. A funait majdnem ingyen osztogatták anno Londonban. Hogy azok mennyire tartották be a szabványt az ma már fekesleges vita tárgya.
(#) bbb válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 5, 2022 /
 
Mennyi információ veszik el az "elején" meg a "végén"? Stopperrel mérhető? Nem tudom, ezért áruld el kérlek, milyen valós helyzetben számít 1-2 képkocka egy VHS felvételen?
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2022
(#) nagyvik97 válasza bbb hozzászólására (») Máj 5, 2022 /
 
Pár másodperc. De mindegy, mi van ott, ez azt mutatja, hogy nem ugyanott kezdődik és ér véget egy kazetta a különböző magnókban.

Értem, hogy a fehéret el kell tekernie, de azt sem lehet beállítani, hogy tényleg csak azt tekerje el, a barnát kezdje a legelejétől (és a végén is, csak akkor álljon le, ha elért a fehérig)?
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Máj 5, 2022 /
 
Nekünk sose tekert a videomagnó magától, csak ha mi azt nyomtuk, hogy tekerjen, legalábbis én nem tapasztaltam, hogy magától tette volna. Vagyis "kopptól koppig" volt lejátszva minden kazetta, kivéve ha manuálisan mást nyomtunk.
(#) nagyvik97 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 5, 2022 /
 
Akkor tekeri magától, ha a kazettát úgy teszem be, hogy a legelején van, és (kézzel) ki van tekerve a fehér szalagig (vagy új kazetta behelyezésekor, azok is a bevezetőig ki vannak tekerve gyárilag). Tehát behelyezem, és pár másodpercig pörget (lassan), és ezután áll meg, vagy kezdi a lejátszást, ha ki van törve a fül. Ezt a pörgetést magától csinálja, még ha Stopot nyomok sem áll meg addig, míg nem tekert annyit, amennyit szokott. És mint már feljebb írtam, ezzel az a baj, hogy nem csak a bevezetőt, hanem valamennyit a rendesből is elforgat, így olyan magnó felvételéből, amely kevesebbet forgatott el, az első (illetve a végén az utolsó) pár másodpercet nem játssza le.
(#) Massawa válasza nagyvik97 hozzászólására (») Máj 5, 2022 /
 
De ezt már irtam, hogy ez normális, alapmüködés. Alapbol nem szokás a bevezetö szalagon kezdeni a felvételt. Jobb helyeken ( még a mai modern digitális rögzitök is kb 5 másodperccel elöbb kezdik felvételt mint a programozott müsort.
Ezzel nem tudsz semmit kezdeni, maximum kinyirod a videofejeket, ha sokat spekulálsz. Ráadásul ezért kapsz ingyen és bérmentve pár méter extra szalagot ( pl. a 180 perces kazetta általában 186 percnyi hosszu, pedig csak 180 percért fizetsz ).
(#) nagyvik97 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 5, 2022 /
 
Szia!

Milyen típusú magnó volt ez?
Következő: »»   59 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem