Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Walkie Talkie brumm szűrés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tykhaytschaar hozzászólása Feb 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Igen, valszeg már valahol megvan a válasz, de még nem sikerült rátalálnom, ezért az új téma.
Szóval van nekem egy walkie talkie párom, amit szeretnék babafigyelőként használni. Elemről (3db AAA) tökéletesen működik a rendszer - a babánál lévőn két befőttes gumi tarja nyomva a PTT gombot -, viszont hasznos lenne tápról legalább az "adót". Egy régi 5V-os Samsung mobiltöltőt be is izzítottam, minden ok, kivéve, hogy most ordít a "vevőből" az 50Hz, hol erősebben, hol gyengébben. Ha jól megmarkolom az - egyébként nem árnyékolt - vezetéket, akkor teljesen vállalható szintre csökken a brumm. A kérdésem, hogy ebben az esetben mit kéne tennem, hogy eltűnjön a zaj?
Abból, amit találtam itt, eddig úgy tűnik, kéne egy jókora elkó párhuhamosan a tápra (meg még egy 100n?), ki is próbáltam a legnagyobbal, amit a fiókban találtam: 470u önmagában nem elég.
Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy kezdő kontár vagyok, de lelkes: szeretném érteni is, hogy mit csinálok. Ezen kívül egy-két megkötésnek kell megfelelnem:
- nem akarom akksival megoldani, mert tápom van ingyen, és így környezetbarátabb is lehetne a megoldás,
- kicsit kevesebb, mint 3db AAA elemnyi helyem van, és még el kéne férnie egy pici tolókapcsolónak is a befőttes gumik helyett
Sajna szkópom nincs, így csak a fülemre tudok hagyatkozni.
Köszönök minden választ előre is, magyarázatokat meg pláne!
(#) fecameca válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Először is trafós táp kell, mert a kapcsolóüzeműek sajnos az éterbe is szórnak azt nem lehet 1 elkóval letudni.Másodszor legalább 9 Voltos legyen, hogy legyen bőven tartalék, mert utána kell egy 7805 stabilizátor, de még előtte a 9 Volton kell a jó nagy pufferelkó. Sőt még 50 Hz-es tápvezeték se lehet az antenna közelében, mert az is rámodulál a kisugárzott jelre. A pufferelkó az áramfelvétellel kell arányos legyen, de nem árt a legalább 1000 uF.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2017
(#) tykhaytschaar válasza fecameca hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Köszi!
Van elvileg trafós táp is a fiókban, megpróbálom azzal. Elvileg abban van már pufferkondi is gondolom...? A többi tápvezetéket illetően pedig: ne is álmodjak akkor jó megoldásról, ha egy elosztóba van dugva két telefontöltő mellé? Mi számít ilyen szempontból közelnek?
Amúgy az áramfelvételét hogy tudnám mérni? (Multiméter van) Vagy tippre mennyi lehet egy ilyen olcsó, kis hatótávú cucc áramfelvétele forgalmazás közben?
(#) Pafi válasza tykhaytschaar hozzászólására (») Feb 11, 2017 /
 
Először meg kellene próbálni földelni. Vagyis a DC oldal egyik pontját (mondjuk a negatívot) összekötni a védőfölddel. Persze csak akkor, ha egyáltalán be van kötve nálad a védőföld.
(#) tykhaytschaar hozzászólása Feb 11, 2017 /
 
Megoldódott!
Ma este tettem egy próbát: a kapcsolóüzemű táp problémáján indultam el fecameca tanácsára. Fogtam egy trafós, névlegesen 6V-os tápot (üresjárati fesz 7,6V a műszer szerint), és tettem mögé egy 7805-öt a bemeneten 470µF puffer elkóval. A kimenet 4,9V, így most kifogástalan.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem