Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WXGA csere WSXGA LCD kijelzőre
 
Témaindító: bobo10, idő: Ápr 4, 2016
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bobo10 hozzászólása Ápr 4, 2016 /
 
Sziasztok!
A következő problémámban kérem véleményeteket, segítségeteket:
van egy törött kijelzőjű Acer 5730Z 15,4"-es WXGA kijelzős notebookom (LP154WX4-TLB4 típus). Működik a noti is, a kijelző is, csak törött a kijelzőt.
Van elfekvőben egy működő, de donornak ítélt Lenovo T61 noti, szintén 15,4", de WSXGA kijelzővel (LP154W02-TL10 típus).
Nos, beletettem a törött kijelzős Acer-be a WSXGA kijelzőt, de bekapcsoláskor 5-6 másodperc után kel csak életre a kijelző, és akkor is a fénycső felől elkezd felerősödni a kijelző megvilágítása, majd világos türkiz színben világít, de se kép se más semmi.
A donor WSXGA kijelző viszont tökéletesen működik a helyén a Lenovoban, és az Acer törött WXGA kijelzője is simán elindul szintén a Lenovoban. És a törött is működik a saját helyén Acer-ben, csak a hibátlan WSXGA nem.

Kérdésem hozzátok, hogy mi lehet a gond? Az Acer LCD inverter gyenge? Vagy az LCD szalagkábel nem hozzávaló? A Lenovo invertere sajnos nem passzol bele az Acer alaplapba.
Gondoltam rá hogy a WXGA fénycsövét átcserélem a WSXGA-ba. Így az inverterrel talán nem lenne probléma, csakhát a WSXGA nagyobb felbontása nem jelentene-e problémát a fénycsőnek?

Nézegettem az összehasonlítást, de nemsok mindent hámoztam ki belőle:
Bővebben: Link: Panelook

Köszi előre is a segítséget!
(#) elactrofan válasza bobo10 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 / 1
 
Fénycsőnek Semmi köze a képmegjelenítéshez az csak világít ugyan ugyan ugy az inverternek sincs semmi baja.
acer nem tudja azt a nagy felbontású kijelzőt lekezelni.

Kell hozzá egy normál felbontású olyan mint ami benne volt és azzal fog működni.
(#) bobo10 válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Köszi a választ elactrofan. Az Acer-ben Intel GM45 chipset-es videókártya van, nem egy erős cucc, de elvileg ő bír a WXGA-nál nagyobb felbontást is. De ha mondjuk mégsem tudná kezelni, akkor nem az lenne a hibajelenség hogy hiába WSXGA van benne, de az 1280x800-nál nagyobbat nem tudok állítani a beállításokban?
(#) elactrofan válasza bobo10 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
erőlködhetsz vele de...
(#) Buvarruha válasza bobo10 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 / 1
 
Ha alaposabban megnézed az összehasonlítást, láthtatod, hogy az eredeti 1 csatorna 6 bit adatot fogad a másik 2 csatornát, mivel sokkal nagyobb a felbontása. Egyáltalán nem kompatibilis vele, ha az adatbusz az is lenne akkor sem működne rendesen, mivel a felbontás nem stimmel és ez nem úgy működik, hogy nem tudsz nagyobb felbontást beállítani, nem másik monitorrol van szó. A kijelző meghajtójának azon a felbontáson kell dolgoznia amit a kijelző tud, ha a forrásfelbontás nem stimmel fel, vagy leskálázza a vezérlő, de nem a kijelző.
(#) bobo10 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Értem már. Köszi a választ.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem