Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Elektronikus tinta a jövő kijelzőiben
Elektronikus tinta a jövő kijelzőiben
Beküldte: Topi, idő: Máj 2, 2005, forrás: sg.hu
Az E Ink és a Philips megállapodott, hogy a jövőben közösen folytatják az elektronikus tintával kapcsolatos fejlesztéseket. Az cégek szerint az elektronikus tinta először a kézi számítógépekben, PDA-kban, mobiltelefonokban és az elektronikus könyvekben fog megjelenni. Az elektronikus tinta, kombinálja a hagyományos papír alapú technológiákat az elektronika legmodernebb vívmányaival. A legkorszerűbb tintát szinte bármilyen felületre rá lehet nyomtatni, ahol több millió kis mikrokapszula keletkezik. Ezek két ellentétes töltésű rétegek között kapnak helyet. Ha a töltések megváltoznak, akkor színek közötti átmenetek keletkeznek. Az elektronikus tinta segítségével főleg szövegeket lehet könnyedén megjeleníteni. További előnye, hogy nagyobb felületeket is viszonylag olcsón be lehet vele vonni. Ezt követően ezeken a felületeken megjelenő felíratok állandóan változtathatók.
Nagyon fontos, hogy az elektronikus tinta majdnem hatszor nagyobb fényerőt képvisel, mint a hagyományos LCD kijelzők. A képélesség állandó, és a megjelenített információ bármekkora szögből látható. Az E Ink szerint az új technológiával 30 százalékkal vékonyabb kijelzőket lehet majd készíteni, mint a jelenleg is használatos megoldásokkal. Ez nagymértékben hozzájárul majd a kis eszközök még könnyebb hordozhatóságához. Továbbá ezen készülékek akkumulátorának élettartama is jelentősen megnő majd. A cégek tervei szerint az első kijelzők prototípusai 2001-ben készülhetnek el. Ha a fejlesztések megfelelő tempóban fognak folyni, akkor valószínűleg 2003-ben jelenhetnek meg először azok az eszközök, amelyek elektronikus tintát alkalmazó kijelzőt is tartalmaznak.


Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem