Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Megérkeztek Magyarországra a Samsung új, hibrid-csöves erősítővel rendelkező audio rendszerei
Megérkeztek Magyarországra a Samsung új, hibrid-csöves erősítővel rendelkező audio rendszerei
Beküldte: Action2K, idő: Jún 16, 2012, forrás: Samsung sajtóközlemény

Zenelejátszás mindenhol
A zene, amely valaha kizárólag élő formában létezett, az elmúlt évtizedekben egyre inkább a mindennapok részévé vált. Míg néhány évtizeddel ezelőtt az igényes zenehallgatás a koncerteket és az otthonok egyik díszének számító lemezjátszókat vagy HiFi-tornyokat jelentette, addig mára a mobiltelefontól a navigációs rendszerig, az okostévétől a notebookokig ezerféle kütyü alkalmas ilyen vagy olyan minőségű zenelejátszásra. A zenehallgatás részben elveszett élményét és ünnepélyességét hozza vissza a mindennapokba a Samsung, amely a korábban csak a prémium kategóriás audio termékeknél használt, természetes hangzást nyújtó csöves erősítőket vezeti be az audio-rendszerek világába, és ötvözi azokat a digitális erősítők előnyeivel. Ezáltal a Samsung Audio Dock és a beépített Vacuum Tube technológia együttesen a lehető legjobb hangminőséget biztosítja, így kristálytiszta magas hangok és részletgazdag mély hangok töltik be a helyiséget.

Házimozi-rendszerek
A belépő szintű, 5.1-es 330W-os DVD lejátszós HT-E330 házimozi-rendszerhez már 39 900 Ft-os ajánlott bruttó áron hozzájuthatnak a felhasználók. Ez a modell ugyan még nem, de a Blue-ray-es házimozik közül valamennyi (HT-E4500-tól felfelé) már 2012-es Smart Hub-bal és full webböngészővel rendelkezik. Közülük is az idei csúcskategória a 369 900 Ft ajánlott bruttó áron kapható Samsung HT-E6750W.



HT-E6750W

Utóbbi az első 7.1 csatornás Blue-ray 3D házimozi rendszer Magyarországon, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját alkalmazza, egyetlen egységen belül kombinálva a csöves és a digitális erősítőt is. Az 1330 wattos összteljesítményű rendszer kiemelkedő hangminőséget és a Samsung egyedi 3D surround hangzását kínálja. A forgatható hangsugárzók fölfele is állíthatók, így a visszaverődött hang fölülről éri a hallgatót. A hátsó vezeték nélküli szatellit hangszórók még nagyobb rugalmasságot biztosítanak a rendszer elhelyezését illetően, s szükségtelenné teszik azt, hogy további kábeleket kelljen elrejteni a szobában. Esztétikai szempontból a kecses designt a rendszer elülső részén és tetején látható Samsung elektroncsövek dobják fel, amelyek működés közben világítanak, így kölcsönözve eleganciát a készüléknek. A rendszer hat hangsugárzót foglal magában: egy középső hangsugárzó a párbeszédekhez, egy nagy méretű, ugyanakkor diszkrét mélysugárzó, két magas hangszóróval ellátott toronysugárzó és két surround sugárzó.

Audio dokkolók
A Samsung csöves erősítővel rendelkező audio dokkolója a világ első dokkoló rendszere, amely a Samsung szabadalmaztatott hibrid csöves erősítő technológiáját használja, ugyanakkor egy sor Galaxy S és Apple iOS készüléket is támogat.

Az idei belépő szintű modell a 2 csatornás hangszóróval, 10 wattos mélysugárzóval, Bluetooth kapcsolattal felszerelt, Galaxy S okostelefonokat és iPod/iPhone készülékeket támogató  DA-E550, amely hazánkban 39 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói áron vásárolható meg.


DA-E650

A középkategória csak a Galaxy S okostelefonokkal kompatibilis tagja a Samsung DA-E660 audio dokkoló, az Apple és Galaxy S készülékeket is támogató tagja pedig a DA-E650. Mindkét készülék ajánlott bruttó ára 69 900 Ft. Amellett, hogy nagyszerű hangzást biztosítanak, még a telefonok akkumulátorát is feltöltik. Mindkét dokkolót 40 watt teljesítményű, beépített hangszóróval látták el, de integrált mélysugárzó is található bennük, amely sokkal jobban képes visszaadni a mély hangokat, mint a szokványos dokkoló állomások.


DA-E750

Vezeték nélküli csatlakoztathatóságra alkalmas prémium modell a DA-E750, amelyhez 199 900 Ft ajánlott bruttó áron juthatnak hozzá a felhasználók. A dokkoló kettős szerkezete révén szintén kompatibilis a Galaxy S okostelefonokkal és az Apple iOS készülékeivel – beleértve az iPodot, az iPhone-okat és az iPadet is. A 2.1 csatornás hangszóróval és beépített, nagy teljesítményű, 100 wattos mélysugárzóval is felszerelt audio dokkoló analóg (kompozit) bemenettel is rendelkezik.


DA-E750

A közép- és felső kategória készülékei (DA-E650, DA-E660, DA-E750) rendelkeznek USB porttal az audio fájloknak pendrive-ról, hordozható zenelejátszóról vagy merevlemezről történő lejátszásához, és az MP3, WMA és WAV fájlformátumokat egyaránt támogatják. A prémium DA-E760 modellnél a hangfájlok vezeték nélküli lejátszása is lehetséges Bluetooth (3.0+ HS) kapcsolaton, valamint Samsung termékeknél az AllShare-en, míg az Apple esetében az Airplayen keresztül.

A Samsung dokkolói nyár elejétől lesznek elérhetők hazánkban.




Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: Szebence, Idő: Jún 17, 2012
Kár, hogy Flac és társait nem támogatja mondjuk pendrive-ról.
 
Írta: soos csaba, Idő: Jún 18, 2012
A HT-E4500-as okkal nekem is volt dolgom, ugyanis a SAMSUNG cégnél dolgozom, sok Blue-ray megfordult már a kezem alatt, de ehhez a hibridhez sajnos még nem volt szerencsém.
 
Írta: ekkold, Idő: Jún 21, 2012
Hogy ez mekkora parasztvakítás! Kiváncsi lennék, hogy a kirakatba tett csöveknek van-e valós (elektronikai) funkciója is, vagy csak díszítőelemek...
 
Írta: effect, Idő: Jún 23, 2012
Hát szerintem az a két 12AX7-esnek látszó cső nem dob akkorát, hogy Vacuum Tube Technologynak kelljen hívni...( a Mesa erősítőmben 6db van ezekből, mégsincs ráírva...)
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Jún 24, 2012
Kár, hogy már a csövekből is marketinget csinálnak:) van amit nem tudnak bezzeg lekoppintani sose mert fogalmuk sincs róla :D
 
Írta: 187BodyGuard, Idő: Jún 24, 2012
Jól néz ki, de ez is egy újabb marketing fogás... Majd akkor szóljanak Samsungék ha full cső 5.1-et gyártanak! :D
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Jún 24, 2012
Ja vagy ha bakelitot is lejátssza :D
 
Írta: Rasiel, Idő: Jún 24, 2012
újabb hulladékhegy kóreából :(
 
Írta: effect, Idő: Jún 25, 2012
Igazítsatok ki, ha tévedek, de szerintem ez nem tiszta így- 5.1 azaz hat csatorna. Erre jut 4 csőfél (12ax7-ben 2 trióda van)? Hogy is van ez?
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Jún 28, 2012
Tri tiróda az te:)
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Jún 28, 2012
Mélynyomóba külön van mert az rágyiós na :)
 
Írta: Kovácsgabi, Idő: Júl 1, 2012
Induljunk ki csak abból hogy hova a csöves technológia ha MP3-mat játszunk le telefonról? Anyám. Valaki bedől ennek? Csöves Hi-End dokkoló :D
 
Írta: enree, Idő: Júl 3, 2012
1330 watt, az igen, főleg ennyi hálózatból felvett teljesítmény mellett; 127.7 watts Operating Power Consumption :) hehe, ez jó, csillogjon...
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Júl 6, 2012
Nem az mp3al van a baj, van "pár" elfogadható minőség. ja de ez a 10x es teljesítmény a jövőnk záloga :D plusz a 3 helyett 2 cső :D tritrióda az igazából, marketingnek nincs határa.
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Júl 6, 2012
http://www.pto.hu/post/1/8154
 
Írta: Flashhun, Idő: Júl 30, 2012
"Az 1330 wattos összteljesítményű rendszer kiemelkedő hangminőséget és a Samsung egyedi 3D surround hangzását kínálja." Az a két picurka ekkorát szolna? Nane...:D
 
Írta: compaqamplifier, Idő: Júl 31, 2012
pmpo
 
Írta: Dzót, Idő: Márc 12, 2013
A D osztályú végfok úgyis leredukálja a minődéget. Javítsatok ki ha tévedek!
 
Írta: ordas, Idő: Aug 31, 2013
Na helló mindenkinek a tényállás az hogy nekem van egy DA E550 es dokkolóm. Napi szinten használom és nagyon meg vagyok vele elégedve telefon töltőként és internetes rádió kihangosításként működik,na meg you tube zeneszámok minőségi hallgatására használom főként, csak ajánlani tudom. Azt már csak mellékesen megemlítem hogy a media markt ban vettem akciósan, és összehasonlítást végeztem a helyszínen és ő került ki győztesen.Mert ennyi pénzért csak egy nagyon alapszintű hifit láttam oszt se blutusz se dokkoló se usb hangteljesítményben sem tudott sokkal többet viszont volt benne kazettás magnó, a mai világban meg úgy kell mint egy falat kenyér de mindenki maga döntse el hogy mire van igénye na meg persze pénze.Én simán bevállalnám a DA E750 et de sajnos az anyagi forrás elég szűkös,az akinek meg bele fér a költségvetésébe az meg leszarja hogy mennyi cső van benne meg hogy az konkrétan mit csinál,szépen néz ki a nappaliban meg jó a hangzása a vendégek meg csak csodálkozzanak.
 
Írta: bazsi33, Idő: Okt 24, 2013
Hát azért kíváncsi lennék hogy, mekkorák benne a kimenőtrafók valamint a hálózati trafó mert a doboza nem tűnik nagynak. Amúgy meg ezekkel a csövekkel nem tudom hogy hajt meg egy mondjuk akár egy 50w-os hangfalat, ezek így max 5-6w-ot tudna. Esetleg azt eltudom képzelni hogy mondjuk az első kettő hangfal pár csöves de, szerinte a mélynyomó nem az, a csövesnek pedig a mély hangjai is nagyon szépek nem csak a magasak. Azért kíváncsi lennék rá.
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem