Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » IoT, avagy WiFi nyolc lábbal
IoT, avagy WiFi nyolc lábbal
Beküldte: nedudgi, idő: Nov 6, 2014, forrás: http://espressif.com/en/products/esp8266/

Amikor tavasszal olvastam először a wifis villanykörtékről, csípőből a scifi kategóriába soroltam az ügyet, de szeptember közpén már nyákot tervezhettem a nyaraló távhőmérésére.

A gyártó egy Tensilica 106micro Diamond Standard licenszére alapozza koncepcióját. Egy QFN32 tok az induktivitásoktól kezdve LDO feszültségszabályzókon át, az adás/vétel kapcsolóig mindent tartalmaz, minimális külső alkatrészigénnyel, (ami a firmware tárolásához szükséges flash memóriából, néhány ellenállásból/konderzátorból és egy oszcillátorból áll), körömnyi modul állítható elő. Az általam kézbekapott modul 12 alkatrésze közül négy az állapotvisszejelző LED és előtétellenállása.

Az ESP8266EX csip mindent tartalmaz, ami egy WiFi hozzáférés pont, vagy kliens létrehozásához szükséges. ROM-ba égetett TCP/IP, 802.11(b/g/n), WEP/WPA2, bootloader alkotja a rendszer magját. A soros port interfészen keresztül 115200Bd sebességel néhány AT+xxxx parancs elküldésére alkalmas mikrokontroller akár az interneten keresztül is kapcsolódhat partneréhez.

A gyártó nagyon komolyan gondolja az áttörést, ingyenes SDK támogatja a fejlesztőket, ha véletlenül meg akarja valaki spórolni egy mikrokontroller árát, és a 32 bites processzorra saját alkalmazást akar írni. Egy 4Mbit külső flash memóriába tölthet saját alkalmazást a fejlesztő.




Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: sgyuri, Idő: Dec 4, 2014
Szia!

Örömmel olvastam a bejegyzésedet , mivel én is kacsingatok az eszköz felé. Ha vannak tapasztalataid , kérlek oszd meg ! Mindig nagy segítség ha valaki tapasztalatait használni tudjuk a munkánkban.
Üdv : Gyuri
 
Írta: linx, Idő: Szept 26, 2015
Én már használom. Az ESP-01-est nem ajánlom, mivel kevés GPIO van rajta, és deep sleep módba sem lehet állítani. Ráadásul a régebbi verziója instabil WIFI kapcsolatot tudott csak kiépíteni N-es hálózaton. Ezt ugyan orvosolni lehet a G módra váltással, ami persze a fogyasztását növeli. :( Amúgy nagyon kezes eszköz, jól használható.
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem