Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Vietnam - rézkábelek helyett optikai szálat gyűjtöttek
Vietnam - rézkábelek helyett optikai szálat gyűjtöttek
Beküldte: Topi, idő: Jún 9, 2007, forrás: Gyurkity Péter - sg.hu
Vietnam egyik déli régiójában a kormányzat engedélyét félreértelmezve a helyiek a háborúból visszamaradt rézkábelek mellett optikai szálat is begyűjtöttek - több mint 40 km hiányzik az ország számára fontos vonalból.

A Reuters beszámolója szerint a kormány által májusban lefolytatott vizsgálat lesújtó eredménnyel zárult: kiderült ugyanis, hogy a helyi halászok és katonák egy kissé egyszerűen értelmezték a korábban kihirdetett engedélyt, és nemcsak a háborús időszakból visszamaradt tengeralatti rézkábeleket, hanem a modern, a külföldi internetes összeköttetéshez használt optikai szálat is elkezdték felszedni, hogy azután az anyagot jó pénzért eladják.


Ba Ria-Vung Tau tartomány lakosai igencsak aktívak voltak és rövid idő alatt összesen 43 km hosszú optikai szálat tüntettek el, igaz ebbe beletartozik az a 32 km is, amelyet egy szingapúri székhelyű cég telephelyéről loptak el. A rézkábelek után tehát az ország számára is rendkívül fontos optikai szálra terelődött a tolvajok figyelme, igaz a helyzetet tovább bonyolítja, hogy előbbi esetében külön engedély birtokában tevékenykedhettek az érdeklődők.


A helyi halászok és katonák számára ugyanis nemrég engedélyezték az 1975 előtt lefektetett, vagyis a háborús időszakból származó tengeralatti kábelek felszedését, amelyből a réz értékesítése egy kis mellékjövedelmet biztosított az aktív önkénteseknek. Az akció végeredménye azonban 11 km hiányzó TVH optikai szál volt, amelyet most a kormányzat kénytelen 5,8 millió dolláros költségen pótolni. Az eset már csak azért is érzékenyen érinti a gyorsan fejlődő, ám több területen még elmaradott országot, mivel a lopás miatt jelenleg egyetlen tengeralatti vezetéken tartják a kapcsolatot az interneten a külvilággal.

A rézkábelek felszedésére kiadott engedélyt időközben visszavonták, a parti őrség pedig külön parancsot kapott az őrjáratok fokozására. Eközben a halászoknak az optikai szál fontosságáról szóló oktató előadásokat szerveznek, megelőzendő a hasonló eseteket.

Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: tbence3, Idő: Jún 9, 2007
Huh ez nem semmi. De azért lool :D
 
Írta: fureszk, Idő: Jún 9, 2007
Hát ez szívás! LOL! :D
 
Írta: (Felhasználó 1947), Idő: Jún 10, 2007
Amikor a matávnál melóztam,akkor épitették a Szhely-Körmend optikai kábeles kisérleti szakaszt.Pár nap múlva a c...gányok megfújták mind a 20
kilométeres szakaszt.Otthon égetéskor viszont jött a meglepi,mikor réz helyett csak egy nagy üvegbuci volt a tűzrakóhelyen.
Persze elkapták őket...
 
Írta: Trash, Idő: Aug 3, 2007
Nálunk meg építették az elektromos hálózatot a most épülő baumaxnak, és a cigány munkások minket gyanúsítottak meg hogy elloptuk a nagyfeszültségű kábelt!
Na azér mondjuk érdekes... Vajon egy csapat 40es cigány vagy pár gimnazista lopott el egy több száz kilós kábeltekercset?:D
 
Írta: Gizmo, Idő: Szept 26, 2007
Olvasva a hozzászolásokat csak annyit hogy nem csak a roma a felelős a lopásokért lásd: politikusok,biztonságiőrök,bolti-eladok,stb.
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem