Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » ECC82 hibrid fejhallgató erősítő
ECC82 hibrid fejhallgató erősítő
Szerző: tomcii, idő: Jan 4, 2024, Olvasva: 4551, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 7
Valahogy mindig is foglalkoztattak az elektroncsövek, hát gondoltam belevágok én is egy fejhallgató erősítő építésébe.

Ebben a cikkben egy elekroncsöves hibrid fejhallgató erősítő építéséről lesz szó. Mivel ez az első cikkem, így még a cikkírásban eléggé zöldfülű vagyok de igyekszem a legérthetőbben megfogalmazni mindent.

Ennek az erősítőnek a megépítéséhez annyi háttértörténetem lenne, hogy én már egy jó ideje zenével foglalkozom, és mindig is szerettem volna egy fejhallgató erősítőt a pult tetejére. Ez a fejhallgató erősítő egy Sennheiser HD25 fejhallgatóhoz lett tervezve/alakítva. Sokat gondolkoztam, mi lenne a legmegfelelőbb, aztán egy kisebb kutatómunka után (na meg persze mert a csövek (ECC82) adottak voltak otthon) emellett az áramkör mellett döntöttem. 

Alapjában véve nem egy haladó történet az áramkör megépítése, de mivel azért az alapokkal képben kell lenni, így én ebbe a kategóriába soroltam. Önmagában az áramkör kevesebb mint 30 komponensből tevődik össze, és már a rajzon is a sztereó erősítőt tüntettem fel, mert magamból kiindulva eléggé össze tudja az embert zavarni ha mono kapcsolást mellékelnek.

Röviden ennyi lenne az első cikkem első bevezetője. Lássuk a csövet!


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 7
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem